קרקר כוסמת ירוקה מותססת
הטעם של המחמצת שכוסמת ירוקה מקבלת מהתססה קצרה הוא ממכר. כל פעם מפתיע מחדש כמה הוא מזכיר לחם מחמצת גם בריח
כוסמת ירוקה הולכת מעולה עם שומשום, לשניהם טעמי אדמה, ועל שומשום ולחם אין צורך להרחיב
עגלות עם ביגלה שומשום היו די הרבה בצידי הדרכים בירושלים של פעם, לא יודעת איך זה היום, משהו שהינו לוקחים לדרך, מקבלים גם נייר עיתון בתוכו זעתר די מטונף, אחרי בצלאל בדרך הביתה כבר לא היה צריך הרבה
המתכון כאן פשוט, הוא דומה מאוד לבלילה שמשמשת גם להכנת קרפ כוסמת ירוקה מונבטת ומותססת, אם לא ניסיתן אז קבלו שנים במחיר אחד
כוסמת ירוקה צריכה השריה טובה והרבה שטיפות, ככה יש לה טעם נקי והתסיסה מצליחה. את התסיסה כדאי לעשות שהבלילה כבר עם מלח, לילה מספיק עכשיו שקיץ.
לפני ההכנה ממיסה גוש יפה של חמאה ומוסיפה לבלילה, מוסיפה גם ביצה
האפיה קצרה, זה קצת כמו לפזר דבק על תבנית ומעל המון שומשום, ותוספת כמו זעתר או קצח ועוד מלח. צריך מעט כדי לקבל את הפריכות הממכרת, כדאי לשים לב באפיה זה דק וקורה מהר. הקרקר נישאר פריך המון זמן, הוא הופך עוד יותר פריך ככל שהזמן עובר
אם אני רוצה להכין את הקרקרים האלו טבעוני ללא החמאה והביצה, האם יש תחליף שנראה לך מתאים, שמן? או שפשוט לנסות בלעדיהם?
את יכולה להוסיף שמן זית במקום החמאה.
אפשר לנסות בלי ביצה.
או להחליף אותה בכף זרעי צ'יה מושרים במעט מים עד שנוצר גלטין
ספרי איך יצא
אפשרי במקום לטחון כוסמת ירוקה לקנות קמח טחון מוכן?
סליחה על התגובה המאוחרת
לא ניסיתי, יש משהו מאוד מדויק בהנסטה והתססה של הזרעים עצמם.
מה שכן את יכולה לנסות עם המתכון הבסיסי של הקרפ הצרפתי
גאלט קומפלט, מתכון צרפתי קלאסי של קרפ מקמח כוסמת במילוי גבינה נקניק וביצה
יהיה פחות מהטעם החמוץ ויתכן שצריך לדלל קצת
בהצלחה