קרקר כוסמת ירוקה מותססת ושומשום כמו ביגלה ירושלמי

קרקר כוסמת ירוקה מותססת ושומשום כמו ביגלה ירושלמי

קרקר שדומה לטעם של הביגלה הירושלמי, שהוא יותר שומשום מבצק.

כוסמת ירוקה מותססת יש לה פרופיל טעם של תסיסה חזקה, קצת כמו הביגלה שהוא רובו חורים ושומשום.

שומשום הולך בול עם כוסמת ירוקה טעמי האדמה משתלבים סבבה, ההתססה נותנת את הטעמים של המחמצת שיש גם בביגלה ירושלמי

הבונוס הוא קרקר כוסמת ירוקה שזה בריא עם טעם של ביגלה ירושלמי. ממכר

קרקר כוסמת ירוקה מותססת ושומשום כמו ביגלה ירושלמי

קרקר כוסמת ירוקה מותססת

הטעם של המחמצת שכוסמת ירוקה מקבלת מהתססה קצרה הוא ממכר. כל פעם מפתיע מחדש כמה הוא מזכיר לחם מחמצת גם בריח

כוסמת ירוקה הולכת מעולה עם שומשום, לשניהם טעמי אדמה, ועל שומשום ולחם אין צורך להרחיב

עגלות עם ביגלה שומשום היו די הרבה בצידי הדרכים בירושלים של פעם, לא יודעת איך זה היום, משהו שהינו לוקחים לדרך, מקבלים גם נייר עיתון בתוכו זעתר די מטונף, אחרי בצלאל בדרך הביתה כבר לא היה צריך הרבה

המתכון כאן פשוט, הוא דומה מאוד לבלילה שמשמשת גם להכנת קרפ כוסמת ירוקה מונבטת ומותססת, אם לא ניסיתן אז קבלו שנים במחיר אחד

כוסמת ירוקה צריכה השריה טובה והרבה שטיפות, ככה יש לה טעם נקי והתסיסה מצליחה. את התסיסה כדאי לעשות שהבלילה כבר עם מלח, לילה מספיק עכשיו שקיץ.

לפני ההכנה ממיסה גוש יפה של חמאה ומוסיפה לבלילה, מוסיפה גם ביצה

האפיה קצרה, זה קצת כמו לפזר דבק על תבנית ומעל המון שומשום, ותוספת כמו זעתר או קצח ועוד מלח. צריך מעט כדי לקבל את הפריכות הממכרת, כדאי לשים לב באפיה זה דק וקורה מהר. הקרקר נישאר פריך המון זמן, הוא הופך עוד יותר פריך ככל שהזמן עובר

קרקר כוסמת ירוקה ושומשום ככה מכינה

ככה עושה

קרקר כוסמת ירוקה מותססת ושומשום כמו ביגלה ירושלמי

מתאים לתזונהחופשי מגלוטן
הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה25 minutes
מנות2 תבניות תנור רגיל
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

בלילת כוסמת ירוקה מותססת

  • 250 גרם כוסמת ירוקה (2 כוסות אחרי השריה)
  • מים מינרלים או מטוהרים
  • 1 כפית מלח

קרקרים

  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות שומשום
  • זעתר יבש או קצח

הכנות

הכנת הבלילה

  • כוסמת היא זרע לא דגן, השריה ארוכה מרככת את הזרעים, ואז אפשר לטחון אותם לבלילה שמסורתית שימשה להכנת קרפ.
    מתחילה בשטיפה טובה של הזרעים, מעבירה לכערת זכוכית ומשרה לכמה שעות. שעתיים זה מינימום. אפשר לשטוף אותם מדי פעם הם משחררים חומרים.
  • טחינה
    בחלוף הזמן שוטפת טוב ומעבירה למיכל של בבלנדר חזק. מכסה במים מינרלים ועוד סנטימטר. מוסיפה מלח וטוחנת טוב. המלח חשוב גם לתסיסה בהמשך
  • תסיסה
    מעבירה לכערת זכוכית ומכסה במגבת מטבח. זמן התסיסה תלוי במזג האוויר, בבית ממוזג בקיץ 12 שעות יספיקו, רואים שהבלילה תוססת שיש בועות והבלילה ניפרדת מהמים.
    התסיסה תתן את הטעם של מחמצת ותהדהד לחם, וגם תורמת לאיכות הערכים התזונתים של הבלילה.
    אם אתן ממהרות או סתם לא בא, אפשר לעשות גם בלי התססה
    כוסמת ירוקה מותססת

הכנת הקרקרים

  • הבלילה תספיק לשתי תבניות
    מערבבת טוב את הבלילה המותססת, היא צריכה להיות כמו טחינה נוזלית, אם סמיך מוסיפה קצת מים.
    ממיסה את החמאה ומוסיפה לבלילה, מוסיפה את הביצה ומערבבת טוב.
    בלילה של כוסמת ירוקה מותססת עם ביצה וחמאה
  • מחממת תנור ל170 מעלות
    מכינה שתי תבניות תנור עם ניר אפיה
    מוזגת כוס וחצי מהבלילה לכל תבנית, מרימה את התבנית ומסיעה את הבלילה כמו שעושים עם כרפ ככה שתכסה את הנייר כולו, חסר בלילה מוסיפה קצת.
  • מפזרת שומשום בנדיבות, ממש בנדיבות על כל תבנית.
    בוחרת את התוספת, עלים של זעתר יבשים מפוררים מעל זה נהדר. זרעים של קצח גם, עוד מלח גס שיתפצח.
    תבנית תנור עם בלילת כוסמתירוקה ושומשום
  • מכניסה לתנור לכעשרים דקות. זה דק וקורה די מהר אז להשגיח, אם התנור שלכן אופה אחיר הרווחתן, אם לא לסובב בחצי הדרך.
    דף מוכן של קרקר כוסמת ירוקה ושומשום
  • להוציא ולקלף מהנייר, נשבר בקלות ונשמר מעולה
    למעשה נהיה עוד יותר פציח אחרי כמה שעות
    קרקר פריך מכוסמת ירוקה ושומשום
קרקר כוסמת ירוקה מותססת ושומשום כמו ביגלה ירושלמי
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

4 מחשבות על “קרקר כוסמת ירוקה מותססת ושומשום כמו ביגלה ירושלמי”

  1. אם אני רוצה להכין את הקרקרים האלו טבעוני ללא החמאה והביצה, האם יש תחליף שנראה לך מתאים, שמן? או שפשוט לנסות בלעדיהם?

    הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן