קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן
קרקר פריך שהולך מעולה עם מתוק ומלוח. מתפצח, נטול גלוטן וטבעוני ומחזיק מעמד בקופסה כמה ימים.
אין בו ביצים או קמח שקדים, יש בו שלל גרעינים וזרעים. עושה שימוש בפשתן ובטפיוקה שיחד עם מים חמים נוצר משטח יציב. מתאים לשלב ההחזרות.
אפשר להוסיף לו זויות טעם עם עשבי תיבול כרצונכם
ניסיתי כל מני עד שמצאתי את המתכון של לימור לניאדו תירוש, ממנו התחלתי ויש, קרקר שהפך לבן בית
מתחילה בטחינה של היבשים
זרעוני פשתן וגרעיני דלעת, אבקה אליה מוסיפה מלח סוכר וטפיוקה
הזרעונים הטחונים עוזרים ליצירת משטח אחיד בלי האפקט הדביק שיש לטפיוקה
מעבירה את הטחונים הגרעינים וזרעונים לקערה ומערבבת
בכלי ניפרד מערבבת את הטחינה שמן הזית והמים החמים, ערבוב טוב עד שהטחינה נמסה
מעבירה את הרטובים לתוך היבשים ומערבבת לפחות דקה. ערבוב טוב תוך כדי אפשר להרגיש שהעיסה מתמצקת קצת
בהתחלה זה ממש דליל.
המים הרותחים חשובים כדי להפעיל את הטפיוקה והפשתן
מכינה שתי תבניות תנור רגילות מרופדות בניר אפיה. אין צורך לשמן
מחממת תנור ל160 מעלות
מחלקת לשני חצאים את המסה
חשוב הדיוק כי הקרקר דק, דק מדי יתפורר וישרף, עבה מדי לא יאפה
לוקח כמה דקות לשטח את המסה על התבנית כולה בצורה אחידה ועד השולים
עושה ככה לשתי התבניות זה יקח כעשר דקות
אופה חצי שעה
בחלוף הזמן מחליפה את התבניות גם מסובבת וגם מחליפה בגבהים
ממשיכה לאפות לעוד רבע שעה
כשמוכן הקרקר כהה התחתית יבשה והוא ישבר בקלות
אם יש במרכז התבנית חלקים שעדין לא התיבשו מספיק מחזירה לעוד כמה דקות בתנור בהשגחה
שומרת בקופסה סגורה
יש שלושה אלמנטים ורסטילים במתכון שאפשר לשחק איתם במקביל
טחינה. זו חמאת אגוזים או גרעינים. טחינה שחורה, חמאת שקדים, חמאת פיסטוק ובטח יש עוד
פיסטוק, הוא שם כי בא לי, זה יכול להיות כל אגוז, זיתים קצוצים
שומשום, יש רגיל מלא שחור אפילו קצח. גם עוד מאגוז קצוץ קטן
בתמונה קרקר שחור. עם טחינה שחורה, שומשום שחור וזיתים שחורים קצוצים
Ingredients
Directions
מתחילה בטחינה של היבשים
זרעוני פשתן וגרעיני דלעת, אבקה אליה מוסיפה מלח סוכר וטפיוקה
הזרעונים הטחונים עוזרים ליצירת משטח אחיד בלי האפקט הדביק שיש לטפיוקה
מעבירה את הטחונים הגרעינים וזרעונים לקערה ומערבבת
בכלי ניפרד מערבבת את הטחינה שמן הזית והמים החמים, ערבוב טוב עד שהטחינה נמסה
מעבירה את הרטובים לתוך היבשים ומערבבת לפחות דקה. ערבוב טוב תוך כדי אפשר להרגיש שהעיסה מתמצקת קצת
בהתחלה זה ממש דליל.
המים הרותחים חשובים כדי להפעיל את הטפיוקה והפשתן
מכינה שתי תבניות תנור רגילות מרופדות בניר אפיה. אין צורך לשמן
מחממת תנור ל160 מעלות
מחלקת לשני חצאים את המסה
חשוב הדיוק כי הקרקר דק, דק מדי יתפורר וישרף, עבה מדי לא יאפה
לוקח כמה דקות לשטח את המסה על התבנית כולה בצורה אחידה ועד השולים
עושה ככה לשתי התבניות זה יקח כעשר דקות
אופה חצי שעה
בחלוף הזמן מחליפה את התבניות גם מסובבת וגם מחליפה בגבהים
ממשיכה לאפות לעוד רבע שעה
כשמוכן הקרקר כהה התחתית יבשה והוא ישבר בקלות
אם יש במרכז התבנית חלקים שעדין לא התיבשו מספיק מחזירה לעוד כמה דקות בתנור בהשגחה
שומרת בקופסה סגורה
יש שלושה אלמנטים ורסטילים במתכון שאפשר לשחק איתם במקביל
טחינה. זו חמאת אגוזים או גרעינים. טחינה שחורה, חמאת שקדים, חמאת פיסטוק ובטח יש עוד
פיסטוק, הוא שם כי בא לי, זה יכול להיות כל אגוז, זיתים קצוצים
שומשום, יש רגיל מלא שחור אפילו קצח. גם עוד מאגוז קצוץ קטן
בתמונה קרקר שחור. עם טחינה שחורה, שומשום שחור וזיתים שחורים קצוצים
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

פוקצ'ה דלעת צלויה, חופשיה מגלוטן ודגנים
האם זו פוקצ'ה או פשטידה? זה מאפה רך עם טופינג ללא גלוטן או דגנים שניתו לחצות ולשים בו מילוי מפנק. יש בו דלעת צלויה וזרעי דלעת מרוסקים שמוסיפים למרקם

קרקר פולפה ושמן זית
מה שנישאר מהכנה של חלב שקדים זו הפולפה. בשר שקדים טחון סחוט ומיובש. אפשר להחזיר לו קצת שומן ולהשתמש בסיבים לקרקר טעים שמחזיק פריך כמה שעות

טורטיות קסאבה פליאו
טורטיות קטנות מקמח קסאבה, מעולות לגלגל בהם ממרחים וירקות, נשמרות גמישות בעטיפת בד כמה שעות. מעולות לטאקו או לניגוב.

קרקר שקדים
קרקר שקדים לשלבים מתקדמים עם קמח שקדים שמן זית וביצה. אפשר לגוון עם עשבי תיבול ושומשום. מעולה כמינשא לאבוקדו. מחזיק יומים שלושה בקופסה סגורה
0 תגובות