קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן

| 28/01/2022

קרקר פריך שהולך מעולה עם מתוק ומלוח. מתפצח, נטול גלוטן וטבעוני ומחזיק מעמד בקופסה כמה ימים.

אין בו ביצים או קמח שקדים, יש בו שלל גרעינים וזרעים. עושה שימוש בפשתן ובטפיוקה שיחד עם מים חמים נוצר משטח יציב. מתאים לשלב ההחזרות.

אפשר להוסיף לו זויות טעם עם עשבי תיבול כרצונכם

ניסיתי כל מני עד שמצאתי את המתכון של לימור לניאדו תירוש, ממנו התחלתי ויש, קרקר שהפך לבן בית

קרקר גרעינים וזרעונים ללא גלוטן

כמותזמן הכנה
שתי תבניות תנור רגילות רבע שעה הכנות ועוד 45 דקות אפיה

יבשים
 חצי כוס קמח טפיוקה
 3 כפות זרעי פשתן כהה
 3 כפות גרעיני דלעת
 2 כפיות סוכר קוקוס
 1 כפית מלח אטלנטי
גרעינים וזרעים
 שלושת רבעי כוס זרעי פשתן זהובים
 חצי כוס גרעיני חמניות
 חצי כוס גרעיני דלעת
 שליש כוס שומשום כהה
 חופן פיסטוקים קצוצים דק
רטובים
 3 כפות טחינה
 3 כפות שמן זית
 כוס וחצי מים רותחים 375 מיל

הכנות
1

מתחילה בטחינה של היבשים
זרעוני פשתן וגרעיני דלעת, אבקה אליה מוסיפה מלח סוכר וטפיוקה
הזרעונים הטחונים עוזרים ליצירת משטח אחיד בלי האפקט הדביק שיש לטפיוקה

2

מעבירה את הטחונים הגרעינים וזרעונים לקערה ומערבבת

3

בכלי ניפרד מערבבת את הטחינה שמן הזית והמים החמים, ערבוב טוב עד שהטחינה נמסה

4

מעבירה את הרטובים לתוך היבשים ומערבבת לפחות דקה. ערבוב טוב תוך כדי אפשר להרגיש שהעיסה מתמצקת קצת
בהתחלה זה ממש דליל.
המים הרותחים חשובים כדי להפעיל את הטפיוקה והפשתן

5

מכינה שתי תבניות תנור רגילות מרופדות בניר אפיה. אין צורך לשמן
מחממת תנור ל160 מעלות
מחלקת לשני חצאים את המסה
חשוב הדיוק כי הקרקר דק, דק מדי יתפורר וישרף, עבה מדי לא יאפה
לוקח כמה דקות לשטח את המסה על התבנית כולה בצורה אחידה ועד השולים
עושה ככה לשתי התבניות זה יקח כעשר דקות

6

אופה חצי שעה
בחלוף הזמן מחליפה את התבניות גם מסובבת וגם מחליפה בגבהים
ממשיכה לאפות לעוד רבע שעה
כשמוכן הקרקר כהה התחתית יבשה והוא ישבר בקלות
אם יש במרכז התבנית חלקים שעדין לא התיבשו מספיק מחזירה לעוד כמה דקות בתנור בהשגחה
שומרת בקופסה סגורה

גיוונים
7

יש שלושה אלמנטים ורסטילים במתכון שאפשר לשחק איתם במקביל
טחינה. זו חמאת אגוזים או גרעינים. טחינה שחורה, חמאת שקדים, חמאת פיסטוק ובטח יש עוד
פיסטוק, הוא שם כי בא לי, זה יכול להיות כל אגוז, זיתים קצוצים
שומשום, יש רגיל מלא שחור אפילו קצח. גם עוד מאגוז קצוץ קטן
בתמונה קרקר שחור. עם טחינה שחורה, שומשום שחור וזיתים שחורים קצוצים

Ingredients

יבשים
 חצי כוס קמח טפיוקה
 3 כפות זרעי פשתן כהה
 3 כפות גרעיני דלעת
 2 כפיות סוכר קוקוס
 1 כפית מלח אטלנטי
גרעינים וזרעים
 שלושת רבעי כוס זרעי פשתן זהובים
 חצי כוס גרעיני חמניות
 חצי כוס גרעיני דלעת
 שליש כוס שומשום כהה
 חופן פיסטוקים קצוצים דק
רטובים
 3 כפות טחינה
 3 כפות שמן זית
 כוס וחצי מים רותחים 375 מיל

Directions

הכנות
1

מתחילה בטחינה של היבשים
זרעוני פשתן וגרעיני דלעת, אבקה אליה מוסיפה מלח סוכר וטפיוקה
הזרעונים הטחונים עוזרים ליצירת משטח אחיד בלי האפקט הדביק שיש לטפיוקה

2

מעבירה את הטחונים הגרעינים וזרעונים לקערה ומערבבת

3

בכלי ניפרד מערבבת את הטחינה שמן הזית והמים החמים, ערבוב טוב עד שהטחינה נמסה

4

מעבירה את הרטובים לתוך היבשים ומערבבת לפחות דקה. ערבוב טוב תוך כדי אפשר להרגיש שהעיסה מתמצקת קצת
בהתחלה זה ממש דליל.
המים הרותחים חשובים כדי להפעיל את הטפיוקה והפשתן

5

מכינה שתי תבניות תנור רגילות מרופדות בניר אפיה. אין צורך לשמן
מחממת תנור ל160 מעלות
מחלקת לשני חצאים את המסה
חשוב הדיוק כי הקרקר דק, דק מדי יתפורר וישרף, עבה מדי לא יאפה
לוקח כמה דקות לשטח את המסה על התבנית כולה בצורה אחידה ועד השולים
עושה ככה לשתי התבניות זה יקח כעשר דקות

6

אופה חצי שעה
בחלוף הזמן מחליפה את התבניות גם מסובבת וגם מחליפה בגבהים
ממשיכה לאפות לעוד רבע שעה
כשמוכן הקרקר כהה התחתית יבשה והוא ישבר בקלות
אם יש במרכז התבנית חלקים שעדין לא התיבשו מספיק מחזירה לעוד כמה דקות בתנור בהשגחה
שומרת בקופסה סגורה

גיוונים
7

יש שלושה אלמנטים ורסטילים במתכון שאפשר לשחק איתם במקביל
טחינה. זו חמאת אגוזים או גרעינים. טחינה שחורה, חמאת שקדים, חמאת פיסטוק ובטח יש עוד
פיסטוק, הוא שם כי בא לי, זה יכול להיות כל אגוז, זיתים קצוצים
שומשום, יש רגיל מלא שחור אפילו קצח. גם עוד מאגוז קצוץ קטן
בתמונה קרקר שחור. עם טחינה שחורה, שומשום שחור וזיתים שחורים קצוצים

קרקר גרעינים וזרעונים ללא גלוטן

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

קרקר גרעינים וזרעונים טבעוני ללא גלוטן

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: לחמים דלי פחמימות

קרקר פולפה ושמן זית

קרקר פולפה ושמן זית

מה שנישאר מהכנה של חלב שקדים זו הפולפה. בשר שקדים טחון סחוט ומיובש. אפשר להחזיר לו קצת שומן ולהשתמש בסיבים לקרקר טעים שמחזיק פריך כמה שעות

טורטיות קסאבה פליאו

טורטיות קסאבה פליאו

טורטיות קטנות מקמח קסאבה, מעולות לגלגל בהם ממרחים וירקות, נשמרות גמישות בעטיפת בד כמה שעות. מעולות לטאקו או לניגוב.

קרקר שקדים

קרקר שקדים

קרקר שקדים לשלבים מתקדמים עם קמח שקדים שמן זית וביצה. אפשר לגוון עם עשבי תיבול ושומשום. מעולה כמינשא לאבוקדו. מחזיק יומים שלושה בקופסה סגורה