קרקר גרעינים וזרעונים ללא גלוטן

קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן

קרקר גרעינים פריך מתפצח, נטול גלוטן וטבעוני ומחזיק מעמד בקופסה אטומה כמה ימים.

אין בו ביצים, יש בו שלל גרעינים וזרעים שמתחברים יחד עם פשתן טחון וטפיוקה קרקר פליאו דל פחמימות.

אפשר להוסיף לו זויות טעם של עשבי תיבול כרצונכם

קרקר גרעינים וזרעונים ללא גלוטן

קרקר זרעים וגרעינים חופשי מגלוטן

קרקר פיצוחים משביע וממכר, יש בו בעיקר זרעים וגרעינים. הוא טבעוני ומתאים לתזונה דלה בפחממות וקטוגנית. הבסיס שלו הוא תערובת יבשה של קמחי מקור וזרעים טחונים, שהמוביל זה פשתן. ליבשים מתצרפת תערובת פיצוחים, זרעים וגרעינים שאפשר לשנות לפי החשק. לתערובת היבשה מוסיפה שומן, שמן זית וטחינה או שקדיה.

הקרקר משביע בזכות כמות השומן הגדולה שיש בו, שהופכת אותו לצידה מעולה לדרך

ככה עושה

קרקר גרעינים וזרעונים ללא גלוטן

מתאים לתזונהדל פחממה | פליאו | קיטו
הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה45 minutes
מנות32 קרקרים
חופשי מאלרגנים
pinatfree
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

יבשים

  • חצי כוס קמח טפיוקה
  • 6 כפות זרעי פשתן
  • 3 כפות גרעיני דלעת
  • 2 כפיות סוכר קוקוס
  • 1 כפית מלח אטלנטי

גרעינים וזרעים

  • חצי כוס זרעי פשתן
  • חצי כוס גרעיני חמניות
  • חצי כוס גרעיני דלעת
  • שליש כוס שומשום כהה
  • חופן פיסטוקים קצוצים דק

רטובים

  • 3 כפות טחינה
  • 3 כפות שמן זית
  • שתי כוסות מים רותחים 450 מיל

הכנות

  • מתחילה בטחינה של היבשים, זרעוני פשתן וגרעיני דלעת, עובד מצוין בכוס של הנינג'ה
    לאבקה שנוצרה מוסיפה מלח סוכר וטפיוקה
    הזרעונים הטחונים עוזרים ליצירת משטח אחיד בלי האפקט הדביק שיש לטפיוקה
  • מעבירה את הטחונים הגרעינים וזרעונים לקערה ומערבבת
  • בכלי ניפרד מערבבת את הטחינה שמן הזית והמים החמים, ערבוב טוב עד שהטחינה נמסה
  • מעבירה את הרטובים לתוך היבשים ומערבבת לפחות דקה. ערבוב טוב תוך כדי אפשר להרגיש שהעיסה מתמצקת קצת
    בהתחלה זה ממש דליל. המים הרותחים חשובים כדי להפעיל את הטפיוקה והפשתן
  • מכינה שתי תבניות תנור רגילות מרופדות בניר אפיה. אין צורך לשמן
    מחממת תנור ל160 מעלות
    מחלקת לשני חצאים את המסה. חשוב הדיוק כי הקרקר דק, דק מדי ישרף, עבה מדי לא יאפה.
    לוקח כמה דקות לשטח את המסה על התבנית כולה בצורה אחידה ועד השולים. עושה ככה לשתי התבניות זה יקח כמה דקות. את התהליך הזה כדאי לעשות סמוך לעירבוב כי העיסה מיתקשה
  • אופה חצי שעה.
    בחלוף הזמן מחליפה את התבניות. גם מסובבת וגם מחליפה בגבהים
    ממשיכה לאפות לעוד רבע שעה. כשמוכן הקרקר כהה התחתית יבשה והוא ישבר בקלות.
    אם יש במרכז התבנית חלקים שעדין לא התיבשו מספיק מחזירה לעוד כמה דקות בתנור בהשגחה.
    שומרת בקופסה סגורה
    ערימה של קרקר גרעינים וזרעונים ללא גלוטן

גיוונים

  • יש שלושה אלמנטים ורסטילים במתכון שאפשר לשחק איתם במקביל.
    הראשון טחינה: חמאת אגוזים או גרעינים. טחינה שחורה, חמאת שקדים, חמאת פיסטוק ובטח יש עוד
    השני פיסטוק, הוא שם כי בא לי, זה יכול להיות כל אגוז, גם זיתים קצוצים. הענין הוא בעיקר הגודל כדי ליצור ענין במרקמים.
    השלישי שומשום, יש רגיל מלא שחור אפילו קצח. גם עוד מאגוז קצוץ קטן. פה הענין במירקם יותר קטן ופציח
    בתמונה קרקר שחור. עם טחינה שחורה, שומשום שחור וזיתים שחורים קצוצים
קרקר גרעינים וזרעונים ללא גלוטן
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

2 מחשבות על “קרקר זרעים וגרעינים טבעוני ללא גלוטן”

  1. 5 stars
    איה יקרה, כרגיל מתכונים מדהימים. רק רציתי להציע להוריד את כמות המים, כי זה לוקח הרבה זמן להיאפות. אני שמתי כוס מים רותחים ולקח לי 30 דקות. בנוסף אפיתי בחום 180 מעלות, ועשיתי 4 מגשים מכמות המסה שהצעת. החלפתי את הסוכר בכף סירופ מייפל.

    הגב
    • תודה רבה סימה. האמת שהמתכון התחיל עם פחות מים וככל שעשיתי הוספתי עוד, כדי לקבל קרקרים יותר פריכים ולהקל על הפעולה של ההחלקה.
      שמחה לשמוע שמצאת את הדרך שלך למתכון הזה. סך הכל מתכון הוא רק נקודת מוצא. חג שמח

      הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן