קרפ סוזט עם קרפים מכוסמת ירוקה מונבטת מותססת, רוטב תפוזים וחמאה עם ליקר תפוזים

קרפ סוזט ללא גלוטן עם קרפים מכוסמת ירוקה

קרפ כוסמת ירוקה מונבטת ומותססת יש לה טעמים של אגוזים ולחם שאור חמצמץ ועמוק, הולך מעולה עם חמאה.

קרפ סוזט זה פשוט קרפ שוחה ברוטב תפוזים עם ז'וליאנים של תפוזים, חמאה, דבש וליקר תפוזים אלכוהולי כמו גרנד מרנייה או קואנטרו.

אחרי הניסיון המוצלח להכין קרפ מקמח כוסמת וקרפ מכוסמת ירוקה מונבטת ומותססת, כדאי לבדוק אותם על קלאסיקת שבועות מהילדות, קרפ סוזט. שהיתי מכינה אי שם בגיל 12 מספר של אהרוני למשפחה, כדי לזכות בתשומת לב וקולות של הנאה

אפשר להכין משני סוגי הקרפים שניהם ללא גלוטן, הקרפ מכוסמת ירוקה מותססת יספוג יותר מיץ

נסו ותהנו, חג שמח

מחבת קרפ סוזט מושלם

חג הפשטידה והבלינצ'ס

אני זוכרת את שבועות עם עוגת גבינה וצימוקים שעליה קצף ביצים עם נמשים מהמקרר. מגישים אותה בכוסיות נייר והיא פשוט לעולם לא ניגמרת. קרפ סוזט או בלינצ'ס, עם גבינה וצימוקים ורום מתמצית

ליד פשטידה מאיטריות ביצים תרד וכל הגבינות שנישארו במקרר.

לא יודעת כמה קולינריה היה בשנות השמונים. בעיקר היו אמהות עסוקות שניסו לג'נגל בין קרירה ומשפחה ופטריארכיה שעוד לא למדה ללכת עם מנשא.

אבל זיכרון הוא צרוב, כמו תבנית של נוף שחוזרת ובא ונובעת מאיפשהו גם שנידמה שלא אכין לעולם פשטידה.

אז רגע לפני הבלינצ'ס חקרתי את הקרפ, ויש תוצאה!

גם קרפ מקמח כוסמת וגם קרפ מכוסמת ירוקה מונבטת ומותססת.

בלינצ'ס כבודו במקומו מונח, אני שאפתי אי שם בשנות השמונים להכין קרפ סוזט מספר של אהרוני, אז יש קרפ סוזט מהקרפים מקודם, של גדולים

והפשטידה, הינה היא. קלתית אחרת מתפוחי אדמה מגורדים כמו לאַטקעס. אין זכר לבצק ספוגי ואין סיבה לאכול רק את המילוי.

והמילוי עדין אי שם בשנות השמונים והשמיר שהוא כניראה חלק מהגן היהודי. את הקלתית אפשר למלא במה שבא, היא כאן להישאר, זה פשוט טעים .

ועוגת גבינה אין, יש פירות עכשיו, מלא ותותים על העץ וביכורים של מישמש

חג שמח לאדמה ולנו.

ככה עושה

קרפ סוזט ללא גלוטן

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה10 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

הכנות

  • תפוזים
    קולפת תפוז אחד עם קולפן זוליאנים, רצועות דקיקות של קליפה בלי הלבן
    ממשיכה לקלוף את התפוז הפעם בסכין את הקליפה הלבנה עד שהתפוז שוב כתום. מכניסה סכין צמוד לקליפה שמחזיקה כל פלח משני הכיוונים. שולפת את הפלח הנקי, ככה כולם.
    סוחטת מיץ מכמה תפוזים שיצא כוס וחצי
    טעמים תפוזים לקרפ סוזט
  • במחבת ברזל גדולה וכבדה ממיסה חמאה ומוסיפה כף דבש ואת מיץ התפוזים, שברתיחה קלה, מוסיפה את הג'ולינים. מוסיפה רבע כוס מהאלכוהול
    זה הרוטב,
    רוטב חמאה תפוזים
  • קרפים
    אפשר לבחור בקרפ מקמח כוסמת או קרפ מכוסמת ירוקה מונבטת ומותססת, המותססת שותה יותר רוטב
    מכניסה לרוטב קרפ ומספיגה במיץ הטעים, מקפלת לחצי ולרבע ומניחה בפינת המחבת. עושה ככה לכל ארבע הקרפים
    קרפים במחבת
  • לסיום מניחה מעל פילטים של תפוזים
    פילטים של תפוזים לסיום
  • אפשר גם להבעיר עם מוסיפים עוד רבע כוס ליקר ומטים את המחבת לעבר האש, לא להיבהל האש תהיה גדולה לרגע וזהו אפשר להגיש
  • אוכלות עם שמנת חמוצה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן
קרפ סוזט מכוסמת ירוקה ללא גלוטן
קרפ סוזט מכוסמת ירוקה ללא גלוטן

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן