כוסמת ירוקה מונבטת
אחרי ניסיון מוצלח להכין קרפ מקמח כוסמת רציתי לנסות להעלות את הערכים התזונתים להקל על העיכול, ולהכין קרפ כוסמת ירוקה מונבטת.
הנבטה תוסיף את ערך החיות והראשוניות שמגיע מזרעים מונבטים, התססה את החידקים הפרוביוטים.
מבחינת טעמים התססה נותנת את הטעם העמוק שיש ללחם עם מחמצת שאור, שהולך מעולה עם הטעם האדמתי אגוזי של הכוסמת
יש כל מיני מתכוני רייל בקטע בריאותי טבעוני של קרפ מכוסמת ירוקה. או טורטיה מכוסמת ירוקה. הבסיס הוא כוסמת ירוקה מושרית במים, טחונה בבלנדר ואז מותססת.
כדי להמיר את המתכון כאן לגירסה טבעונית: במקום חמאה שתי כפות שמן זית. אפשר לוותר על הביצה, לא נורא. כדאי להקפיד לא להפוך מהר מידי. ואם נידבק כדאי ללכת על מחבת יעודית לקרפ. לאקסטרה דבק אפשר להשרות כף של זרעי צ'יה וטחון יחד עם הכוסמת
קרפ כוסמת ירוקה מונבטת ומותססת
כדי לקבל את טורטיה מושלמת מכוסמת ירוקה, כדאי קודם כל להנביט ואז לטחון עם מלח, להתסיס בכלי זכוכית מכוסה במגבת, ללילה.
זו הבלילה הבסיסית אפשר לעשות ממנה קרפ, או טורטיה. אם אתן טבעוניות זה יעבוד גם ככה.
רציתי לקחת את זה הלאה בטעם ולחבר עם המתכון הקלאסי הצרפתי מחבל בראטון. הוספתי חמאה בנדיבות, כוסמת וחמאה עובדים מעולה יחד. והוספתי ביצה לקשירה טובה ולטעם
את הקרפ השארתי יחסית הרבה על המחבת, רציתי קריספי, לא כמו קרפ שמתגלגל בקלות, יותר כמו משהו לנגב איתו לבנה
יצא טעים ממש, עמוק ויחד עם זה קל לעיכול. גם אחרי כמה שעות הטעם עוד מתפתח וגם הטקסטורה שמתיבשת קצת נותנת מין קרקר טעים מאוד
וכל זה בלי טיפת גלוטן! הללויה זו הלאפה, טורטיה, לחם שטוח פיתה, לעכשיו

כל כך שמחה לקראת המתכון!
בקרוב אנסה… תודה רבה רבה!
אדווח כמובן… 💌
איזה כיף! תודה
יופי של מתכון.
אנסה.
אני משרה 12 -ש במים
מבלנדרת עם מים טריים
מכסה ל12 ש ועושה טורטיות.
אנסה עם הנבטה.
תודה.
תודה רותי, אני רק לאחרונה גיליתי את הכוסמת. התססה עושה לה טוב 🙂
היי! איך מחשבים קלוריות של כוסמת ירוקה מותססת ללא התוספות של הביצה והחמאה וכו? אחרי הטיגון כמובן אם היית מטגנת ללא תוספות
הרי זרעי כוסמת לא מבושלים הם הרבה יותר קלוריים ואחרי בישול הרבה פחות
איך ההנבטה וההתססה והטיגון משפיעים על הערך הקלורי? תודה מראש!! איזה בלוג מהמם יש לך!
תודה רבה! שמחה שאהבת
אני טבחית, לא ממש מבינה בחישוב ערכים בדיוק הזה.
הנבטה מעלה את הערך התזונתי של הזרע פשוט כי הפוטנציל שלו מתעורר, זה לאו דוקא ערך קלורי יותר חומרי הזנה שיעזרו לזרע בתחילת מסעו להיות צמח.
התססה יש בה חידקים שאוכלים סוכר, הגיוני שיש פחות סוכר אחרי התסיסה, מרגישים גם את החמיצות
יש לך ניוזלטר להירשם אליו?
בואי לאינסטגרם שלי, שם הסטורי הכי מעודכן גם בדברים שבסוף לא עלו כמתכון
https://www.instagram.com/dearaya/
היי
אחרי התססה של שעתיים יש ריח נורא של ביצה סרוחה מה הסיבה האפשרית לזה?
יש כמה אפשרויות. כוסמת חומה כלומר קלויה יש לה ריח יתכן שהזרעים היו קלוים
אפשרות שניה לא מספיק שטיפות במהלך ההשריה ונישאר מהחומר הסלימי שהזרעים מפרישים בהשריה
אפשרות שלישית לא מספיק מלח בתערובת הטחונה
עכשיו שממש חם יש מצב שבחדר לא ממוזג ההתססה מהירה מדי ולכן סוערת
את יכולה לנסות לערבב לכסות ולהכניס למקרר, תיראי איך זה מרגיש בבוקר
בהצלחה
היי איה,
גם אני הרחתי ריח די קשוח ומרתיע לאחר ההתססה (12 שעות), באמת קצת כמו ריחות שיש בים המלח.
בכל זאת נתתי לתערובת לשבת לילה במקרר (הריח נחלש אבל לא נעלם לגמרי) ואז המשכתי עם ההכנה, סך הכל טעים ונראה בסדר, אבל אני תוהה אם זה תקין…
הי עמי, בעולם ההתססות יש ריח
גם מחמצת חיטה מריחה. הריחות האלו מתרגמים לטעמים חמוצים. עם הניסיון תרגיש כמה חמוץ טעים לך ותוכל להתאים את זמן ההתססה, אפשר להתסיס גם כמה שעות בודדות, או להעביר את הבלילה למקרר לכמה שעות ולהכין קרפ בלי תסיסה. לטעמך
בדרך כלל בהתססות שיש נוזל רירי מניחים שיש בעיה, הכוסמת מפרישה ריר גם בשטיפות לפני ככה שהריריות מקורה בזרע עצמו.
בריא או תקין זה לגמרי אינדוידואלי. יש שמחמצת תפעיל להם את הבטן ויש שלא מרגישים כלום
הי איה,
איפה את קונה את הכוסמת? היא נראית אצלך שלמה לגמרי ואצלי חלק מהזרעים שלמים וחלק לא
הגעתי לשלב ההתססה
הריח אדמתי אבל עם עוד טיפה ריח. מקווה שלא התקלקל בהנבטה .
הי דנה, אני הנבטתי השבוע והיה קצת דביק בסוף, שטיפה טובה סידרה את זה. את ההתססה עשיתי קצרה יותר, שמונה שעות. עכשיו חם מאוד, זה הקצה המאתגר להתססות.
קונה בעיקר בחנות האורגנית של הר פרחים, המקור הוא בתיפזורת, תמיד טרי. אם את רואה שהכוסמת לא ירוקה אלה כמעט חומה היא פשוט פחות טריה. בהצלחה
תודה!! ההתססה לא היתה ארוכה (שעות בודדות) אבל גם לא המזגן
והריח דומה לחמת גדר
אבל הטעם טעים
ננסה שוב עם כוסמת של משק הר פרחים
בהצלחה, עוד מעט שיתקרר קצת כל התהליך יהיה פחות סוער
הי איה, סיבוב שני של הכנה 😊 הפעם עם זרעים ממשק הר פרחים. רציתי לשאול למה מיועדת הביצה? הרי המתכונים קרפים שראיתי משתמשים רק בכוסמת ומים
בהצלחה! הביצה בעיקר לטעם. התחלתי ממתכון קלאסי צרפתי מחבל ברטאן עם קמח כוסמת ומשם המשכתי לקרפ מונבט מותסס. הביצה נישארה בזכות הטעם והמרקם