קרפ כוסמת ירוקה מונבטת מותססת

קרפ כוסמת ירוקה מונבטת מותססת, קריספי ללא גלוטן

בין המתכון הקלאסי לקרפ כוסמת, למתכונים של לחם כוסמת ירוקה מותססת, שיש בכל פינה ניסיתי לחבר את הקרפ שלי

מונבט מכירה טוב מהמון שנים של הנבטת חומוס , אפשר להרגיש את החיות והתחושה של משהו שנולד מכל הנבטוטים הקטנים האלו

לאפה מותססת מכירה מתקופת הפלאפל, אמנם זה היה כוסמין ולא כוסמת, אבל הטעם דומה, קטע.

קרפ כוסמת ירוקה מונבטת ומותססת

כוסמת ירוקה מונבטת

אחרי ניסיון מוצלח להכין קרפ מקמח כוסמת רציתי לנסות להעלות את הערכים התזונתים להקל על העיכול, ולהכין קרפ כוסמת ירוקה מונבטת.

הנבטה תוסיף את ערך החיות והראשוניות שמגיע מזרעים מונבטים, התססה את החידקים הפרוביוטים.

מבחינת טעמים התססה נותנת את הטעם העמוק שיש ללחם עם מחמצת שאור, שהולך מעולה עם הטעם האדמתי אגוזי של הכוסמת

יש כל מיני מתכוני רייל בקטע בריאותי טבעוני של קרפ מכוסמת ירוקה. או טורטיה מכוסמת ירוקה. הבסיס הוא כוסמת ירוקה מושרית במים, טחונה בבלנדר ואז מותססת.

כדי להמיר את המתכון כאן לגירסה טבעונית: במקום חמאה שתי כפות שמן זית. אפשר לוותר על הביצה, לא נורא. כדאי להקפיד לא להפוך מהר מידי. ואם נידבק כדאי ללכת על מחבת יעודית לקרפ. לאקסטרה דבק אפשר להשרות כף של זרעי צ'יה וטחון יחד עם הכוסמת

קרפ כוסמת ירוקה מונבטת ומותססת

כדי לקבל את טורטיה מושלמת מכוסמת ירוקה, כדאי קודם כל להנביט ואז לטחון עם מלח, להתסיס בכלי זכוכית מכוסה במגבת, ללילה.

זו הבלילה הבסיסית אפשר לעשות ממנה קרפ, או טורטיה. אם אתן טבעוניות זה יעבוד גם ככה.

רציתי לקחת את זה הלאה בטעם ולחבר עם המתכון הקלאסי הצרפתי מחבל בראטון. הוספתי חמאה בנדיבות, כוסמת וחמאה עובדים מעולה יחד. והוספתי ביצה לקשירה טובה ולטעם

את הקרפ השארתי יחסית הרבה על המחבת, רציתי קריספי, לא כמו קרפ שמתגלגל בקלות, יותר כמו משהו לנגב איתו לבנה

יצא טעים ממש, עמוק ויחד עם זה קל לעיכול. גם אחרי כמה שעות הטעם עוד מתפתח וגם הטקסטורה שמתיבשת קצת נותנת מין קרקר טעים מאוד

וכל זה בלי טיפת גלוטן! הללויה זו הלאפה, טורטיה, לחם שטוח פיתה, לעכשיו

כוסמת ירוקה מונבטת

ככה עושה

קרפ כוסמת ירוקה מונבטת, קריספי עם טעמים עמוקים של שאור

מתאים לתזונהחופשי מגלוטן | פליאו | צמחוני
הכנות5 minutes
זמן בישול אפיה2 days
מנות8
חופשי מאלרגנים
grainfree
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 250 גרם כוסמת ירוקה (2 כוסות אחרי השריה)
  • מים נקיים
  • 1 כפית מלח אטלנטי דק
  • 1 ביצה
  • 30 גרם חמאה

הכנות

הנבטה

  • בוחרת בכוסמת ירוקה טריה, עדיף אורגנית אם כבר
    שוטפת טוב ומשרה במים קרים חמש שעות, במהלכם הכוסמת מפרישה חומר סלימי שכדאי לשטוף, כדאי לעבור פעמים שלוש ולשטוף מהחומר הזה. השטיפות חשובות כדאי להיפטר מכמה שיותר חומר רירי
    מעבירה את הכוסמת למסננת ומניחה את המסננת מעל קערה, לא כדי לאסוף את שאריות המים אלה יותר כדי להחזיק את תוכן המסננת בסביבה חשוכה. מכסה במגבת ומניחה בצד. תינוקות מכוסה חמים ונעים
    המטרה שהזרעים יתעוררו מתרדמת הזרע ויפעילו את מנגנון החיות. נוצרת נביטה והפוטנציל נפתח, הכוחות של הזרע בדרכו להיות צמח הופכים זמינים. וזה טוב לנו
    ביום חם יקח לפלא הבריאה פחות מיממה
    הכוסמת צריכה להישאר עם לחות קלה, מכוסה. כאשר יש נבט קטן זה מוכן. לא כדאי להנביט יותר

התססה

  • מעבירה את הכוסמת המונבטת לכוס של הנינגה, או לכל בלנדר טוב אחר. מכסה במים טובים ומוסיפה מלח. כמה מים? סנטימטר מים מעל הכוסמת. טוחנת טוב.
    המלח חשוב לתהליך ההתססה כדי שיתרבו החידקים הטובים, לכן זה לא ענין של טעם אלה של הכימיה של ההתססה.
    מעבירה את הבלילה לקערה או קופסת זכוכית, מכסה במגבת ומניחה בצד לתסיסה.
    ביום חם זה יתסוס יפה אחרי 12 שעות, אפשר עוד.
    בקיץ להתסיס בחדר ממוזג.
    בלילה של כוסמת ירוקה מונבטת מותססת
  • איך יודעות שההתססה הצליחה? הבלילה מפתחת בועות, ויש לה ריח נעים
    היא נפרדת לחלק מותסס ומתחת חלק נוזלי. אפשר לערבב
    כוסמת ירוקה מותססת
  • לבלילה המוכנה מוסיפה ביצה ומערבבת טוב
    מכניסה למקרר עד להכנת הקרפים

הכנת קרפים

  • את הקרפ אפשר להכין במחבת ברזל כבדה עם שולים נמוכים, או במחבת יעודית לקרפ
    מחממת את המחבת ומניחה את גוש החמאה שימס. שנמס שופכת לבלילה את החמאה החמה ומערבבת. המחבת נשאר משומן
    לוקחת מצקת ומעבירה למחבת. מרימה את המחבת ומסובבת ככה שהבלילה תמרח על המחבת כולה
    קרפ כוסמת ירוקה מונבטת מותססת בהכנה
  • כאשר השולים נפרדים אפשר להכניס בקלות מרית ולהפוך. אפשר לראות את פני השטח עם הבועות שמעידות על בלילה מותססת
    קרפ כוסמת ירוקה מונבטת מותססת
  • הקרפ יוצא קריספי, כדאי לתת לו את הזמן שלו על המחבת לא למהר להוציא, משביח את הטעם
    אפשר לשמור בחוץ מכוסה, לא מכוסה יתן קרקר מגניב
    את הבלילה אפשר לשמור במקרר יומים ולהכין קרפים על המקום
    קרפ כוסמת ירוקה מונבטת מותססת קריספי
קרפ כוסמת ירוקה מונבטת מותססת
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

18 מחשבות על “קרפ כוסמת ירוקה מונבטת מותססת, קריספי ללא גלוטן”

  1. 5 stars
    יופי של מתכון.
    אנסה.
    אני משרה 12 -ש במים
    מבלנדרת עם מים טריים
    מכסה ל12 ש ועושה טורטיות.
    אנסה עם הנבטה.
    תודה.

    הגב
  2. היי! איך מחשבים קלוריות של כוסמת ירוקה מותססת ללא התוספות של הביצה והחמאה וכו? אחרי הטיגון כמובן אם היית מטגנת ללא תוספות
    הרי זרעי כוסמת לא מבושלים הם הרבה יותר קלוריים ואחרי בישול הרבה פחות
    איך ההנבטה וההתססה והטיגון משפיעים על הערך הקלורי? תודה מראש!! איזה בלוג מהמם יש לך!

    הגב
    • תודה רבה! שמחה שאהבת
      אני טבחית, לא ממש מבינה בחישוב ערכים בדיוק הזה.
      הנבטה מעלה את הערך התזונתי של הזרע פשוט כי הפוטנציל שלו מתעורר, זה לאו דוקא ערך קלורי יותר חומרי הזנה שיעזרו לזרע בתחילת מסעו להיות צמח.
      התססה יש בה חידקים שאוכלים סוכר, הגיוני שיש פחות סוכר אחרי התסיסה, מרגישים גם את החמיצות

      הגב
    • יש כמה אפשרויות. כוסמת חומה כלומר קלויה יש לה ריח יתכן שהזרעים היו קלוים
      אפשרות שניה לא מספיק שטיפות במהלך ההשריה ונישאר מהחומר הסלימי שהזרעים מפרישים בהשריה
      אפשרות שלישית לא מספיק מלח בתערובת הטחונה
      עכשיו שממש חם יש מצב שבחדר לא ממוזג ההתססה מהירה מדי ולכן סוערת
      את יכולה לנסות לערבב לכסות ולהכניס למקרר, תיראי איך זה מרגיש בבוקר
      בהצלחה

      הגב
  3. היי איה,
    גם אני הרחתי ריח די קשוח ומרתיע לאחר ההתססה (12 שעות), באמת קצת כמו ריחות שיש בים המלח.
    בכל זאת נתתי לתערובת לשבת לילה במקרר (הריח נחלש אבל לא נעלם לגמרי) ואז המשכתי עם ההכנה, סך הכל טעים ונראה בסדר, אבל אני תוהה אם זה תקין…

    הגב
    • הי עמי, בעולם ההתססות יש ריח
      גם מחמצת חיטה מריחה. הריחות האלו מתרגמים לטעמים חמוצים. עם הניסיון תרגיש כמה חמוץ טעים לך ותוכל להתאים את זמן ההתססה, אפשר להתסיס גם כמה שעות בודדות, או להעביר את הבלילה למקרר לכמה שעות ולהכין קרפ בלי תסיסה. לטעמך
      בדרך כלל בהתססות שיש נוזל רירי מניחים שיש בעיה, הכוסמת מפרישה ריר גם בשטיפות לפני ככה שהריריות מקורה בזרע עצמו.
      בריא או תקין זה לגמרי אינדוידואלי. יש שמחמצת תפעיל להם את הבטן ויש שלא מרגישים כלום

      הגב
  4. הי איה,
    איפה את קונה את הכוסמת? היא נראית אצלך שלמה לגמרי ואצלי חלק מהזרעים שלמים וחלק לא
    הגעתי לשלב ההתססה
    הריח אדמתי אבל עם עוד טיפה ריח. מקווה שלא התקלקל בהנבטה .

    הגב
    • הי דנה, אני הנבטתי השבוע והיה קצת דביק בסוף, שטיפה טובה סידרה את זה. את ההתססה עשיתי קצרה יותר, שמונה שעות. עכשיו חם מאוד, זה הקצה המאתגר להתססות.
      קונה בעיקר בחנות האורגנית של הר פרחים, המקור הוא בתיפזורת, תמיד טרי. אם את רואה שהכוסמת לא ירוקה אלה כמעט חומה היא פשוט פחות טריה. בהצלחה

      הגב
  5. תודה!! ההתססה לא היתה ארוכה (שעות בודדות) אבל גם לא המזגן
    והריח דומה לחמת גדר
    אבל הטעם טעים
    ננסה שוב עם כוסמת של משק הר פרחים

    הגב
  6. הי איה, סיבוב שני של הכנה 😊 הפעם עם זרעים ממשק הר פרחים. רציתי לשאול למה מיועדת הביצה? הרי המתכונים קרפים שראיתי משתמשים רק בכוסמת ומים

    הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן