קרפ כוסמת ירוקה מונבטת מותססת

קרפ כוסמת ירוקה מונבטת מותססת, קריספי ללא גלוטן

אחרי ניסיון מוצלח להכין קרפ מקמח כוסמת רציתי לנסות להעלות את הערכים התזונתים להקל על העיכול, ולהכין קרפ כוסמת ירוקה מונבטת.

הנבטה תוסיף את ערך החיות והראשוניות שמגיע מזרעים מונבטים, התססה את החידקים הפרוביוטים.

מבחינת טעמים הנבטה תורמת טעם ירוק קליל, התססה נותנת את הטעם העמוק שיש ללחם עם מחמצת שאור, שהולך מעולה עם הטעם האדמתי אגוזי של הכוסמת

קרפ כוסמת ירוקה מונבטת ומותססת

כוסמת ירוקה מונבטת

כדי לקבל טורטיה מושלמת מכוסמת ירוקה, כדאי קודם כל להנביט את זרעי הכוסמת ואז לטחון עם מלח ולהתסיס.

רציתי לקחת את זה הבלילה הזו שיש לה ערכים תזונתין משופרים וטעם עמוק מההתססה ולחבר עם המתכון הקלאסי הצרפתי מחבל בראטון. הוספתי חמאה בנדיבות, כוסמת וחמאה עובדים מעולה יחד. וביצה לקשירה טובה ואקסטרה לטעם

את הקרפ השארתי יחסית הרבה על המחבת, רציתי לקבל קרפ קריספי, צ'יזי משהו לנגב איתו לבנה

יצא טעים ממש, עמוק וקל לעיכול

וכל זה בלי טיפת גלוטן! הללויה זו הלאפה, טורטיה, לחם שטוח פיתה, לעכשיו

קרפ כוסמת ירוקה מונבטת ומותססת טבעוני

פשוט להשתמש בבלילה המותססת הבסיסית, לטגן על מחבת חמה מאוד ולהקפיד לא להפוך מהר מדי, אם בכל זאת נדבק ללכת על מחבת קרפ יעודית

עוד אפשרות להגברת הקריספיות להוסיף לבלילה לפני הטיגון קצת שמן זית מחומם

לאקסטרה הדבקה אפשר להשרות כף של זרעי צ'יה ולטחון יחד עם הכוסמת

כוסמת ירוקה מונבטת

ככה עושה

קרפ כוסמת ירוקה מונבטת, קריספי עם טעמים עמוקים של שאור

הכנות5 minutes
השריה הנבטה התססה2 days
מנות8
חופשי מאלרגנים
grainfree
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 250 גרם כוסמת ירוקה (2 כוסות אחרי השריה)
  • מים נקיים
  • 1 כפית מלח אטלנטי דק
  • 1 ביצה
  • 30 גרם חמאה

הכנות

הנבטה

  • בוחרת בכוסמת ירוקה טריה, עדיף אורגנית
    שוטפת טוב ומשרה במים קרים חמש שעות לפחות, במהלכם הכוסמת מפרישה חומר סלימי שכדאי לשטוף, השטיפות חשובות כדאי להיפטר ממנו.
    מעבירה את הכוסמת למסננת ושוטפת, מכסה במגבת ומניחה בצד. לנביטה
    המטרה שהזרעים יתעוררו מתרדמת הזרע ויפעילו את מנגנון החיות. נוצרת נביטה והפוטנציל נפתח, הכוחות של הזרע בדרכו להיות צמח הופכים זמינים.
    ביום חם יקח לפלא הבריאה פחות מיממה. בחורף יכול לקחת גם יומים.
    הכוסמת צריכה להישאר עם לחות קלה, מכוסה. כאשר יש נבט קטן זה מוכן. לא כדאי להנביט יותר

התססה

  • מעבירה שתי כוסות כוסמת מונבטת לכוס של הנינגה, או לכל בלנדר טוב אחר. מכסה במים טובים ומוסיפה כפית מלח. כמה מים? סנטימטר מים מעל הכוסמת. טוחנת טוב.
    המלח חשוב לתהליך ההתססה, כדי שיתרבו החידקים הטובים, לכן זה לא ענין של טעם אלה של הכימיה של ההתססה.
    מעבירה את הבלילה לכל מזכוכית, מכסה במגבת ומניחה בצד לתסיסה.
    ביום חם יתסוס יפה אחרי 12 שעות, כדאי בחדר ממוזג.
    בחורף יקח גם 24 שעות
    בלילה של כוסמת ירוקה מונבטת מותססת
  • איך יודעות שההתססה הצליחה? הבלילה מפתחת בועות. נפרדת לחלק עליון מותסס סמיך ומתחת חלק נוזלי. זו עוד אינדיקציה שההתססה מוצלחת.
    יתכן ריח לא נעים, הוא יתמתן מאוד במקרר ויעלם אחרי הטיגון.
    את הבלילה המותססת מערבבת טוב ומעבירה למקרר להפסקת התססה
    כוסמת ירוקה מותססת

הכנת קרפים

  • לבלילה המותססת מוסיפה ביצה ומערבבת טוב
  • את הקרפ אפשר להכין במחבת ברזל כבדה עם שולים נמוכים, או במחבת יעודית לקרפ
    מחממת את המחבת ומניחה את גוש החמאה שימס. שנמס שופכת לבלילה את החמאה החמה ומערבבת. שארית החמאה משמנת את המחבת
    לוקחת מצקת ומעבירה למחבת. מרימה את המחבת ומסובבת ככה שהבלילה תמרח על המחבת כולה
    קרפ כוסמת ירוקה מונבטת מותססת בהכנה
  • כאשר השולים נפרדים אפשר להכניס בקלות מרית ולהפוך. אפשר לראות את פני השטח עם הבועות שמעידות על בלילה מותססת
    קרפ כוסמת ירוקה מונבטת מותססת
  • קרפ כוסמת מותסס קריספי מלא טעם, כדאי לתת לו את הזמן שלו על המחבת לא למהר להוציא, משביח את הטעם.
    את הקרפים המוכנים אפשר לשמור בערימה, עטופים במגבת כדי לשמור על הגמישות
    את הבלילה אפשר לשמור במקרר יומים ולהכין קרפים על המקום
    קרפ כוסמת מותסס קריספי מלא טעם
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו . צמחוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

18 מחשבות על “קרפ כוסמת ירוקה מונבטת מותססת, קריספי ללא גלוטן”

  1. יופי של מתכון.
    אנסה.
    אני משרה 12 -ש במים
    מבלנדרת עם מים טריים
    מכסה ל12 ש ועושה טורטיות.
    אנסה עם הנבטה.
    תודה.5 stars

    הגב
  2. היי! איך מחשבים קלוריות של כוסמת ירוקה מותססת ללא התוספות של הביצה והחמאה וכו? אחרי הטיגון כמובן אם היית מטגנת ללא תוספות
    הרי זרעי כוסמת לא מבושלים הם הרבה יותר קלוריים ואחרי בישול הרבה פחות
    איך ההנבטה וההתססה והטיגון משפיעים על הערך הקלורי? תודה מראש!! איזה בלוג מהמם יש לך!

    הגב
    • תודה רבה! שמחה שאהבת
      אני טבחית, לא ממש מבינה בחישוב ערכים בדיוק הזה.
      הנבטה מעלה את הערך התזונתי של הזרע פשוט כי הפוטנציל שלו מתעורר, זה לאו דוקא ערך קלורי יותר חומרי הזנה שיעזרו לזרע בתחילת מסעו להיות צמח.
      התססה יש בה חידקים שאוכלים סוכר, הגיוני שיש פחות סוכר אחרי התסיסה, מרגישים גם את החמיצות

      הגב
    • יש כמה אפשרויות. כוסמת חומה כלומר קלויה יש לה ריח יתכן שהזרעים היו קלוים
      אפשרות שניה לא מספיק שטיפות במהלך ההשריה ונישאר מהחומר הסלימי שהזרעים מפרישים בהשריה
      אפשרות שלישית לא מספיק מלח בתערובת הטחונה
      עכשיו שממש חם יש מצב שבחדר לא ממוזג ההתססה מהירה מדי ולכן סוערת
      את יכולה לנסות לערבב לכסות ולהכניס למקרר, תיראי איך זה מרגיש בבוקר
      בהצלחה

      הגב
  3. היי איה,
    גם אני הרחתי ריח די קשוח ומרתיע לאחר ההתססה (12 שעות), באמת קצת כמו ריחות שיש בים המלח.
    בכל זאת נתתי לתערובת לשבת לילה במקרר (הריח נחלש אבל לא נעלם לגמרי) ואז המשכתי עם ההכנה, סך הכל טעים ונראה בסדר, אבל אני תוהה אם זה תקין…

    הגב
    • הי עמי, בעולם ההתססות יש ריח
      גם מחמצת חיטה מריחה. הריחות האלו מתרגמים לטעמים חמוצים. עם הניסיון תרגיש כמה חמוץ טעים לך ותוכל להתאים את זמן ההתססה, אפשר להתסיס גם כמה שעות בודדות, או להעביר את הבלילה למקרר לכמה שעות ולהכין קרפ בלי תסיסה. לטעמך
      בדרך כלל בהתססות שיש נוזל רירי מניחים שיש בעיה, הכוסמת מפרישה ריר גם בשטיפות לפני ככה שהריריות מקורה בזרע עצמו.
      בריא או תקין זה לגמרי אינדוידואלי. יש שמחמצת תפעיל להם את הבטן ויש שלא מרגישים כלום

      הגב
  4. הי איה,
    איפה את קונה את הכוסמת? היא נראית אצלך שלמה לגמרי ואצלי חלק מהזרעים שלמים וחלק לא
    הגעתי לשלב ההתססה
    הריח אדמתי אבל עם עוד טיפה ריח. מקווה שלא התקלקל בהנבטה .

    הגב
    • הי דנה, אני הנבטתי השבוע והיה קצת דביק בסוף, שטיפה טובה סידרה את זה. את ההתססה עשיתי קצרה יותר, שמונה שעות. עכשיו חם מאוד, זה הקצה המאתגר להתססות.
      קונה בעיקר בחנות האורגנית של הר פרחים, המקור הוא בתיפזורת, תמיד טרי. אם את רואה שהכוסמת לא ירוקה אלה כמעט חומה היא פשוט פחות טריה. בהצלחה

      הגב
  5. תודה!! ההתססה לא היתה ארוכה (שעות בודדות) אבל גם לא המזגן
    והריח דומה לחמת גדר
    אבל הטעם טעים
    ננסה שוב עם כוסמת של משק הר פרחים

    הגב
  6. הי איה, סיבוב שני של הכנה 😊 הפעם עם זרעים ממשק הר פרחים. רציתי לשאול למה מיועדת הביצה? הרי המתכונים קרפים שראיתי משתמשים רק בכוסמת ומים

    הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן