קרפצ'יו פארידה

8/10/2021

המנה הזו כולה שקיפויות וטריות. אין לה טעם של ים, יש בה הרגשה של רוייה. פארידה עדינה הבשר שלה שקוף. צרפתי לה עוד שקופים ודקיקים שילווה את המעט בעוד קצת שקוף

שתי מנות

Prep Time10 mins

 1 דג פארידה טרי מפולט ללא עור
 שמן זית עדין מזן לצ'ינו
 ליים עסיסי
 חצי אגס
 בצל סגול קטן
 צנונית קטנה
 מלח אטלנטי גס

1

את הפארידה בוחרת יפה ומוצקה, בגודל של כחצי קילו
מבקשת לפלט ולהוריד את העור

2

בוחרת צלחת לבנה ושקטה
מציפה את התחתית בשמן זית זהוב ועדין
לצ'ינו זה בחירה מעולה כאן

3

חותכת את פילה הדג לפיסות של כשני סנטימטר ובעזרת גב של סכין רחבה משטחת כל פיסה לפרוסה דקיקה
מעבירה את הפיסות לצלחת מעל שמן הזית

4

פורסת את הבצל הסגול דק דק ומניחה מעל מסודר יפה
מגרדת מעל בעזרת פומפיה מעט מקליפת הליים
חותכת את הליים וסוחטת מעל
פורסת גם את האגס והצנונית דק דק ומניחה מעל, מעט זה הכי טוב כאן רק ללוות את הדג

5

מפזרת מעט מלח סיום גס וטעים
עוד קצת שמן זית
אפשר גם מעט כוסברה
למקרר עד שאוכלות. הלימון מתחיל לכבוש את הדג עוד שעה הוא כבר מבושל לגמרי במיצי הלימון, עדין מרווה וטעים מאוד

Ingredients

 1 דג פארידה טרי מפולט ללא עור
 שמן זית עדין מזן לצ'ינו
 ליים עסיסי
 חצי אגס
 בצל סגול קטן
 צנונית קטנה
 מלח אטלנטי גס

Directions

1

את הפארידה בוחרת יפה ומוצקה, בגודל של כחצי קילו
מבקשת לפלט ולהוריד את העור

2

בוחרת צלחת לבנה ושקטה
מציפה את התחתית בשמן זית זהוב ועדין
לצ'ינו זה בחירה מעולה כאן

3

חותכת את פילה הדג לפיסות של כשני סנטימטר ובעזרת גב של סכין רחבה משטחת כל פיסה לפרוסה דקיקה
מעבירה את הפיסות לצלחת מעל שמן הזית

4

פורסת את הבצל הסגול דק דק ומניחה מעל מסודר יפה
מגרדת מעל בעזרת פומפיה מעט מקליפת הליים
חותכת את הליים וסוחטת מעל
פורסת גם את האגס והצנונית דק דק ומניחה מעל, מעט זה הכי טוב כאן רק ללוות את הדג

5

מפזרת מעט מלח סיום גס וטעים
עוד קצת שמן זית
אפשר גם מעט כוסברה
למקרר עד שאוכלות. הלימון מתחיל לכבוש את הדג עוד שעה הוא כבר מבושל לגמרי במיצי הלימון, עדין מרווה וטעים מאוד

קרפצ'יו פרידה

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: דג נא וכבוש. דגי ים

פורל במעטפה

פורל במעטפה

פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקה. שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו

פלמידה צרובה וסלט מים

פלמידה צרובה וסלט מים

גספצ'ו ודג נשמע די הגיוני סך הכל, די דומה ומאוד מכאן, הרבה רוטב דליל ומיץ מעגבניות שמתחבר בקלות לבשר הקל של הדג. מפתיע כמה שזה טעים.

דגים ופירות ים בטמפורה

דגים ופירות ים בטמפורה

טמפורה ללא גלוטן מקמח טפיוקה עמילן תפוח אדמה וסודה. פציחה וטעימה. עוטפת פירות ים טריים, ירקות ודגי ים לבנים. בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. שווה משהו אפילו שבריא זה לא

סביצ’ה משרימפס טרי וענבי חברון

סביצ’ה משרימפס טרי וענבי חברון

בסוף בקיץ שהענבים ממש מתוקים יש את הגדולים המתפצחים מזן חברון יש בהם יובש ומתיקות שמחמיאה מאוד לשרימפס, שזו גם עונתו. שרימפס טרי טעים מאוד גם כבוש קלות