קרפצ'יו פארידה

| 8/10/2021

המנה הזו כולה שקיפויות וטריות. אין לה טעם של ים, יש בה הרגשה של רוייה. פארידה עדינה הבשר שלה שקוף. צרפתי לה עוד שקופים ודקיקים שילווה את המעט בעוד קצת שקוף

הכבישה קצרה כמה דקות בודדות. כשהבשר מלבין הדג כבוש לגמרי

כמותזמן הכנה
ארבע מנותעשר דקות הכנה ועוד דקות בודדות עד שכבוש

 1 דג פארידה טרי מפולט ללא עור
 שמן זית עדין מזן לצ'ינו
 ליים עסיסי
 חצי אגס
 בצל סגול קטן
 צנונית קטנה
 מלח אטלנטי גס

1

את הפארידה בוחרת יפה ומוצקה, בגודל של כחצי קילו
מבקשת לפלט ולהוריד את העור

פרידה טריה

2

בוחרת צלחת לבנה ושקטה
מציפה את התחתית בשמן זית זהוב ועדין
לצ'ינו זה בחירה מעולה כאן

קרפציו פארידה

3

חותכת את פילה הדג לפיסות של כשני סנטימטר ובעזרת גב של סכין רחבה משטחת כל פיסה לפרוסה דקיקה
מעבירה את הפיסות לצלחת מעל שמן הזית

קרפציו פארידה

4

פורסת את הבצל הסגול דק דק ומניחה מעל מסודר יפה
מגרדת מעל בעזרת פומפיה מעט מקליפת הליים
חותכת את הליים וסוחטת מעל
פורסת גם את האגס והצנונית דק דק ומניחה מעל, מעט זה הכי טוב כאן רק ללוות את הדג

קרפציו פארידה

5

מפזרת מעט מלח סיום גס וטעים
עוד קצת שמן זית
אפשר גם מעט כוסברה
למקרר עד שאוכלות. הלימון מתחיל לכבוש את הדג .
עשר דקות מספיק, אפשר יותר
עד שעה הוא כבר מבושל לגמרי במיצי הלימון, עדין מרווה וטעים מאוד

Ingredients

 1 דג פארידה טרי מפולט ללא עור
 שמן זית עדין מזן לצ'ינו
 ליים עסיסי
 חצי אגס
 בצל סגול קטן
 צנונית קטנה
 מלח אטלנטי גס

Directions

1

את הפארידה בוחרת יפה ומוצקה, בגודל של כחצי קילו
מבקשת לפלט ולהוריד את העור

פרידה טריה

2

בוחרת צלחת לבנה ושקטה
מציפה את התחתית בשמן זית זהוב ועדין
לצ'ינו זה בחירה מעולה כאן

קרפציו פארידה

3

חותכת את פילה הדג לפיסות של כשני סנטימטר ובעזרת גב של סכין רחבה משטחת כל פיסה לפרוסה דקיקה
מעבירה את הפיסות לצלחת מעל שמן הזית

קרפציו פארידה

4

פורסת את הבצל הסגול דק דק ומניחה מעל מסודר יפה
מגרדת מעל בעזרת פומפיה מעט מקליפת הליים
חותכת את הליים וסוחטת מעל
פורסת גם את האגס והצנונית דק דק ומניחה מעל, מעט זה הכי טוב כאן רק ללוות את הדג

קרפציו פארידה

5

מפזרת מעט מלח סיום גס וטעים
עוד קצת שמן זית
אפשר גם מעט כוסברה
למקרר עד שאוכלות. הלימון מתחיל לכבוש את הדג .
עשר דקות מספיק, אפשר יותר
עד שעה הוא כבר מבושל לגמרי במיצי הלימון, עדין מרווה וטעים מאוד

קרפצ'יו פרידה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: דג נא וכבוש. דגי ים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר