

קרפצ’יו סלק צהוב
סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן
את הסלקים בוחרת כך שהם טרים ומוצקים, שוטפת משאריות אדמה ומיבשת, מניחה נייר אפיה על תבנית, מעל גיבעה של מלח גס, את הסלקים מניחה על המלח
מכניסה לתנור לשעה עד שעה וחצי בחום גבוהה של 200 אחרי שעה בודקת על ידי נעיצת מזלג האם הסלק כבר רך, ויש בו התנגדות קטנה כזו שנעימה לנגיסה
להכנת הקרפציו, בוחרת צלחת הגשה שטוחה וגדולה, מסירה את הקליפה מהסלקים בעדינות ופורסת דק לרוחב
מסדרת בשיכבה אחת וטפטפת מעל מעט מיץ לימון וגרידה מחצי לימון. מעל הכל מפזרת מהבצלים הסגולים הכבושים
לפעמים מוסיפה לטעם האדמתי קצת עלי תימין ואגוזי מלך קלויים
* אפשר גם להשתמש בסלקים אדומים באותה השיטה
Ingredients
Directions
את הסלקים בוחרת כך שהם טרים ומוצקים, שוטפת משאריות אדמה ומיבשת, מניחה נייר אפיה על תבנית, מעל גיבעה של מלח גס, את הסלקים מניחה על המלח
מכניסה לתנור לשעה עד שעה וחצי בחום גבוהה של 200 אחרי שעה בודקת על ידי נעיצת מזלג האם הסלק כבר רך, ויש בו התנגדות קטנה כזו שנעימה לנגיסה
להכנת הקרפציו, בוחרת צלחת הגשה שטוחה וגדולה, מסירה את הקליפה מהסלקים בעדינות ופורסת דק לרוחב
מסדרת בשיכבה אחת וטפטפת מעל מעט מיץ לימון וגרידה מחצי לימון. מעל הכל מפזרת מהבצלים הסגולים הכבושים
לפעמים מוסיפה לטעם האדמתי קצת עלי תימין ואגוזי מלך קלויים
* אפשר גם להשתמש בסלקים אדומים באותה השיטה
מתאים לפרוטוקולים

קרפצ’יו סלק צהוב
סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן
את הסלקים בוחרת כך שהם טרים ומוצקים, שוטפת משאריות אדמה ומיבשת, מניחה נייר אפיה על תבנית, מעל גיבעה של מלח גס, את הסלקים מניחה על המלח
מכניסה לתנור לשעה עד שעה וחצי בחום גבוהה של 200 אחרי שעה בודקת על ידי נעיצת מזלג האם הסלק כבר רך, ויש בו התנגדות קטנה כזו שנעימה לנגיסה
להכנת הקרפציו, בוחרת צלחת הגשה שטוחה וגדולה, מסירה את הקליפה מהסלקים בעדינות ופורסת דק לרוחב
מסדרת בשיכבה אחת וטפטפת מעל מעט מיץ לימון וגרידה מחצי לימון. מעל הכל מפזרת מהבצלים הסגולים הכבושים
לפעמים מוסיפה לטעם האדמתי קצת עלי תימין ואגוזי מלך קלויים
* אפשר גם להשתמש בסלקים אדומים באותה השיטה
Ingredients
Directions
את הסלקים בוחרת כך שהם טרים ומוצקים, שוטפת משאריות אדמה ומיבשת, מניחה נייר אפיה על תבנית, מעל גיבעה של מלח גס, את הסלקים מניחה על המלח
מכניסה לתנור לשעה עד שעה וחצי בחום גבוהה של 200 אחרי שעה בודקת על ידי נעיצת מזלג האם הסלק כבר רך, ויש בו התנגדות קטנה כזו שנעימה לנגיסה
להכנת הקרפציו, בוחרת צלחת הגשה שטוחה וגדולה, מסירה את הקליפה מהסלקים בעדינות ופורסת דק לרוחב
מסדרת בשיכבה אחת וטפטפת מעל מעט מיץ לימון וגרידה מחצי לימון. מעל הכל מפזרת מהבצלים הסגולים הכבושים
לפעמים מוסיפה לטעם האדמתי קצת עלי תימין ואגוזי מלך קלויים
* אפשר גם להשתמש בסלקים אדומים באותה השיטה
מתאים לפרוטוקולים


ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי
סלט שרובו פומלה בגוון תאילנדי. קריספי מרענן ופציח, עם טוויסט קטן של קריספי שום שמפצה במשהו על חיסרון הצ’ילי. פרוטוקולי לגמרי

סלט תאילנדי עם תרד טורקי \ מורנינג גלורי
סלט תאילנדי של תרד מים, או בשמו האקזטי מורנינג גלורי שמאוד דומה לתרד טורקי שקל להשיג. אז את הסלט הזה עשיתי מתרד טורקי והוא יצא מעולה

סלט סום טאם – קולורבי ונענע
סלט תאילנדי בשם סום טאם. במקום מפפאיה ירוקה שלא תמיד קל למצוא, ירקות קשים וזמינים, המון עלים ירוקים. מרענן חמוץ מתוק חריף. סלט של אחרי הים

סלט תפוחי אדמה משורש סלרי של מיטל
סלט תפוחי אדמה משורש סלרי, סלרי תורם לקלילות ולחמיצות. סלט שיכול לחיות יופי בצינצנת ליומים שלושה. הרעיון הוא של מיטל זהבית אני רק מדדתי ורשמתי

סלט עשבים
סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

קונפי גזר
בקור הזה כיף שהתנור פועל, זמן לרכך שורשים שדורשים המון זמן. היה לנו גזר שניראה מאוד אורגני, קצר לא אחיד וקשה לקילוף. אז ניסינו למצות אותו לאט בתנור עם שומן שנישאר מהאסדו ושום יצא מפתיע

שורש סלרי מזוגג במייפל
טוב זה מעולה, אפשר לומר סוכריה, פציחה בתחתית ורכה בפנים, מתוק, מלוח עמוק. שורש מטופח בעונתו

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני
יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

סלט עוף ומלפפונים אסיתי
לפעמים תנועה אחת מדויקת מבהירה מתכון, כאן זו מכה בגב הסכין על מלפפון טרי, שראיתי בזוית העין במסטר שף השבוע. יש כאן שתי טכניקות אחת שיוצרת את הפריכות של המלפפונים והשניה שערות העוף. זה כל מה שצריך כדי לקבל סלט נפלא שיכול גם ללכת איתכן לארוחת צהרים בצנצנת

סלט קייל ותפוז דם
יש את ההתלבטות הזו מה לעשות עם קייל, אז הסלט הזה טעים וכיפי

סלט יפה
פשוט סלט של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות
עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

דלורית מתוקה
לפעמים יוצא שירק פורח בצורת הכנה מסוימת. אז כאן זה קורה לדלורית, שיוצאת מתוקה וצלויה עם ארומות של עשבים

קוטג’ פאי או פאי רועים
פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבשים וקוטג’ פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז’. מחבת שיש בו נחמה

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה
סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה, טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים, שעשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

סלט מים של מלפפונים ושמיר
שחם ממש

סביצ’ה טרחון וירקות קשים
קליל מרענן וקיצי

טבולה כרובית
סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

סלט ניסואז
דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

סלט קצוץ
סלט מאוד פשוט, שעושה שימוש בירקות מורשת, בעיקר בקיץ שהירקות האלו בשיאם והעלים פחות רעננים. טכניקת הקיצוץ דומה יותר להכנת קבב מסלט, מתקבל משהו אחר דומה לסלסה

פוטיטו
בטטה לבנה, בטטה סגולה, ובטטה כתומה. טעמים קרובים ומספיק שונים כדי ליצר צלחת מנחמת ומענינת שיש בה מספיק מהצ’יפס כדי לספק

סלט עלים ירוקים ושייטל
מפתיע כמה טעם יש בבצל סגול מוחמץ, ושייטל הוא בשר עם המון טעם מוכן בדקה, רך ועסיס

בקר טחון ודלעת יפנית
דלעת יפנית מפתיעה בעזות הטעם שלה, היא גם שומרת על צורה ומתבשלת מהר. יחד עם הבשר והשומן, צהרים ברגע

סלט גזר ולימון כבוש
גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים

סלט חסה
אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

ספגטי בולונז
מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, או עם ציר

פיש אנד ציפ’ס
מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

דלעת ספגטי וראגו לחי
לחי פרה זה בשר מהמממ, מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני בריא וטעים

קארי כתום
קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד
0 Comments