סלק צהוב אפוי על מלח

קרפצ'יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

קרפצ'יו סלק צהוב זה סבבה, יוצא ממש יפה כי יש קונטרסט בין הקליפה לתוך. גם סלק סגול רגיל יכול להיות קרפצ יו סלק

קרפצ'יו סלק צהוב

 

ככה עושה

קרפצ'יו סלק צהוב

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה1 hour
מנות4
חופשי מאלרגנים
nutfree
tomatofree

מרכיבים

  • 4 סלקים צהובים גדולים טרים
  • 1 קילו מלח גס
  • 2 כפות בצל סגול מוחמץ
  • מיץ וגרידה מחצי לימון
  • 1 כף שמן זית עדין

הכנות

הכנות לצלחת גדולה של כארבע מנות

  • את הסלקים בוחרת כך שהם טרים ומוצקים, שוטפת משאריות אדמה ומיבשת, מניחה נייר אפיה על תבנית, מעל גיבעה של מלח גס, את הסלקים מניחה על המלח
    מכניסה לתנור לשעה עד שעה וחצי בחום גבוהה של 200 אחרי שעה בודקת על ידי נעיצת מזלג האם הסלק כבר רך, ויש בו התנגדות קטנה כזו שנעימה לנגיסה
  • להכנת הקרפציו, בוחרת צלחת הגשה שטוחה וגדולה, מסירה את הקליפה מהסלקים בעדינות ופורסת דק לרוחב
    מסדרת בשיכבה אחת וטפטפת מעל מעט מיץ לימון וגרידה מחצי לימון. מעל הכל מפזרת מהבצלים הסגולים הכבושים
    לפעמים מוסיפה לטעם האדמתי קצת עלי תימין ואגוזי מלך קלויים* אפשר גם להשתמש בסלקים אדומים באותה השיטה
    סלק צהוב אפוי על מלח
קרפצ'יו סלק צהוב
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד קרפצ'יו, עוד סלט

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן