קרפצ'יו סלק צהוב

| 28/06/2020

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח

צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן.

לפרוס דק לפזר מעל קצת בצל סגול כבוש וזהו

כמותזמן הכנה
ארבע מנות שעה

 4 סלקים צהובים גדולים טרים
 1 קילו מלח גס
 2 כפות בצל סגול מוחמץ
 מיץ וגרידה מחצי לימון
 1 כף שמן זית עדין

הכנות לצלחת גדולה של כארבע מנות
1

את הסלקים בוחרת כך שהם טרים ומוצקים, שוטפת משאריות אדמה ומיבשת, מניחה נייר אפיה על תבנית, מעל גיבעה של מלח גס, את הסלקים מניחה על המלח
מכניסה לתנור לשעה עד שעה וחצי בחום גבוהה של 200 אחרי שעה בודקת על ידי נעיצת מזלג האם הסלק כבר רך, ויש בו התנגדות קטנה כזו שנעימה לנגיסה

2

להכנת הקרפציו, בוחרת צלחת הגשה שטוחה וגדולה, מסירה את הקליפה מהסלקים בעדינות ופורסת דק לרוחב
מסדרת בשיכבה אחת וטפטפת מעל מעט מיץ לימון וגרידה מחצי לימון. מעל הכל מפזרת מהבצלים הסגולים הכבושים
לפעמים מוסיפה לטעם האדמתי קצת עלי תימין ואגוזי מלך קלויים
* אפשר גם להשתמש בסלקים אדומים באותה השיטה

Ingredients

 4 סלקים צהובים גדולים טרים
 1 קילו מלח גס
 2 כפות בצל סגול מוחמץ
 מיץ וגרידה מחצי לימון
 1 כף שמן זית עדין

Directions

הכנות לצלחת גדולה של כארבע מנות
1

את הסלקים בוחרת כך שהם טרים ומוצקים, שוטפת משאריות אדמה ומיבשת, מניחה נייר אפיה על תבנית, מעל גיבעה של מלח גס, את הסלקים מניחה על המלח
מכניסה לתנור לשעה עד שעה וחצי בחום גבוהה של 200 אחרי שעה בודקת על ידי נעיצת מזלג האם הסלק כבר רך, ויש בו התנגדות קטנה כזו שנעימה לנגיסה

2

להכנת הקרפציו, בוחרת צלחת הגשה שטוחה וגדולה, מסירה את הקליפה מהסלקים בעדינות ופורסת דק לרוחב
מסדרת בשיכבה אחת וטפטפת מעל מעט מיץ לימון וגרידה מחצי לימון. מעל הכל מפזרת מהבצלים הסגולים הכבושים
לפעמים מוסיפה לטעם האדמתי קצת עלי תימין ואגוזי מלך קלויים
* אפשר גם להשתמש בסלקים אדומים באותה השיטה

קרפצ'יו סלק צהוב

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: ירקות שורש ודלעות. סלט

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

סלט ביצים וכרובית

סלט ביצים וכרובית

מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר