קרפצ'יו סלק צהוב
סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח
צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן.
לפרוס דק לפזר מעל קצת בצל סגול כבוש וזהו
את הסלקים בוחרת כך שהם טרים ומוצקים, שוטפת משאריות אדמה ומיבשת, מניחה נייר אפיה על תבנית, מעל גיבעה של מלח גס, את הסלקים מניחה על המלח
מכניסה לתנור לשעה עד שעה וחצי בחום גבוהה של 200 אחרי שעה בודקת על ידי נעיצת מזלג האם הסלק כבר רך, ויש בו התנגדות קטנה כזו שנעימה לנגיסה
להכנת הקרפציו, בוחרת צלחת הגשה שטוחה וגדולה, מסירה את הקליפה מהסלקים בעדינות ופורסת דק לרוחב
מסדרת בשיכבה אחת וטפטפת מעל מעט מיץ לימון וגרידה מחצי לימון. מעל הכל מפזרת מהבצלים הסגולים הכבושים
לפעמים מוסיפה לטעם האדמתי קצת עלי תימין ואגוזי מלך קלויים
* אפשר גם להשתמש בסלקים אדומים באותה השיטה
Ingredients
Directions
את הסלקים בוחרת כך שהם טרים ומוצקים, שוטפת משאריות אדמה ומיבשת, מניחה נייר אפיה על תבנית, מעל גיבעה של מלח גס, את הסלקים מניחה על המלח
מכניסה לתנור לשעה עד שעה וחצי בחום גבוהה של 200 אחרי שעה בודקת על ידי נעיצת מזלג האם הסלק כבר רך, ויש בו התנגדות קטנה כזו שנעימה לנגיסה
להכנת הקרפציו, בוחרת צלחת הגשה שטוחה וגדולה, מסירה את הקליפה מהסלקים בעדינות ופורסת דק לרוחב
מסדרת בשיכבה אחת וטפטפת מעל מעט מיץ לימון וגרידה מחצי לימון. מעל הכל מפזרת מהבצלים הסגולים הכבושים
לפעמים מוסיפה לטעם האדמתי קצת עלי תימין ואגוזי מלך קלויים
* אפשר גם להשתמש בסלקים אדומים באותה השיטה
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

סלט שייטל מישמש ועשבים
פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

סלט ביצים וכרובית
מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

סלט עלים עם טטאקי טונה אדומה וג'ינג'ר כבוש
טונה טריה מחירה בזהב, אם כבר יש כזו מגיע לנו למתוח אותה לסלט שלם. טטאקי טונה טריה צרובה בשומשום. סלט עלים ורוטב אסיתי, ג'ינג'ר כבוש בצד. אוכלות עם מקלות

פאי דייגות כתום
שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר
0 תגובות