קרפצ'יו כף עגלה

| 2/08/2021

קרפצ'יו בקר זו מנה מנצחת, מתאימה מאוד לקיץ. השתמשתי בכף עגלה. בשר נקי מגידים רך, בצבע בהיר עם טעם בשרי עדין. בעגלה הנתחים השוים הם לאו דוקא סינטה, שייטל או פילה

קטגוריה: בשר בקר
כמותזמן הכנה
מספיק לשתים שלוש מנות ראשונות 10 דקות

גירסה פרוטוקולית
 150 גרם כף עגלה פרוס דק דק
 1 סלק צהוב או סגול מבושל
 1 ליים או לימון
 שמן זית טעים
 כוסברה
 מלח אטלנטי גס
גירסה קלאסית
 150 גרם כף עגלה פרוס דק דק
 חופן עלי רוקט
 1 ליים או לימון
 כמה טיפות חומץ בלסמי
 שמן זית
 שבבי פרמזן
 מלח אטלנטי גס

1

אצל הקצב, זו עיקר העבודה לבקש פרוסות דקות של כף עגלה
אלטרנטיבות: שייטל, סינטה, שפיץ צ'ך או פילה של פרה
כדי לדקק עוד את הפרוסות אפשר לשים בין שני נירות צלופן ולרדד עם מערוך

גירסה פרוטוקולית
2

מטפטפת לימון בצלחת ההגשה
מניחה את הפרוסות מעל הלימון, ככה הן יכבשו כבישה קלה
קוצצת דק את הסלק ומפזרת קוביות קטנות מעל
מפזרת גם קצת עלים של כוסברה
מעל הכל שמן זית טעים ומלח גס
אוכלות מיד

קרפצ'יו כף עגלה

קרפצ'יו קלאסי
3

מטפטפת לימון בצלחת ההגשה
מניחה את הפרוסות מעל הלימון, ככה הן יכבשו כבישה קלה
מעל מניחה עלים ללא גבעולים של רוקט
כמה טיפות של בלסמי מצומצם
כמה גילופים של פרמזן
ושמן זית טעים על הכל
אוכלות מייד

קרפציו עם רשאד ופרמזן

Ingredients

גירסה פרוטוקולית
 150 גרם כף עגלה פרוס דק דק
 1 סלק צהוב או סגול מבושל
 1 ליים או לימון
 שמן זית טעים
 כוסברה
 מלח אטלנטי גס
גירסה קלאסית
 150 גרם כף עגלה פרוס דק דק
 חופן עלי רוקט
 1 ליים או לימון
 כמה טיפות חומץ בלסמי
 שמן זית
 שבבי פרמזן
 מלח אטלנטי גס

Directions

1

אצל הקצב, זו עיקר העבודה לבקש פרוסות דקות של כף עגלה
אלטרנטיבות: שייטל, סינטה, שפיץ צ'ך או פילה של פרה
כדי לדקק עוד את הפרוסות אפשר לשים בין שני נירות צלופן ולרדד עם מערוך

גירסה פרוטוקולית
2

מטפטפת לימון בצלחת ההגשה
מניחה את הפרוסות מעל הלימון, ככה הן יכבשו כבישה קלה
קוצצת דק את הסלק ומפזרת קוביות קטנות מעל
מפזרת גם קצת עלים של כוסברה
מעל הכל שמן זית טעים ומלח גס
אוכלות מיד

קרפצ'יו כף עגלה

קרפצ'יו קלאסי
3

מטפטפת לימון בצלחת ההגשה
מניחה את הפרוסות מעל הלימון, ככה הן יכבשו כבישה קלה
מעל מניחה עלים ללא גבעולים של רוקט
כמה טיפות של בלסמי מצומצם
כמה גילופים של פרמזן
ושמן זית טעים על הכל
אוכלות מייד

קרפציו עם רשאד ופרמזן

קרפצ'יו כף עגלה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

קרפציו כף עגלה

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בשר בקר

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

חמין פליאו מלחי ועד זנב

חמין פליאו מלחי ועד זנב

נגיד שקמתן בשבת בבוקר, גשום וקר ריח של חמין עולה מהשכנים. החמין הזה הוא בשבילכן. עשר דקות הכנה, לתנור וכבר בצהרים יש לכן בשר לחי וזנב נימוחים, בטטות שלמות ספוגות בטעם וחמינדוס