קרמבל פירות קיץ פליאו
קינוח מאוד פשוט מפירות קצת פחות יצוגים, השתמשתי בנקטרינות ושזיפים שהגיעו בארגז השאריות של עלה הביתה. כל שילוב של אפרסקים, שזיפים, אגסים, משמשים יעבוד מעולה
אפשר להחליף בשפע שת תפוחים עם קינמון לקרמבל קלאסי
אפיה ארוכה של מעל שעה תרכך ותקרמל את הפירות
בקערה קטנה מערבבת קמח שקדים ומעט סוכר קוקוס
מוציאה מהמקרר את החמאה וחותכת לקוביות קטנות, מאחדת בידיים בעדינות ככה שיש פרורים
מאחדת במהירות ומחזירה למקרר שהשומן יתקשה שוב
אני מעדיפה את הקרמבל בלי תיבול כדי שהפירות יככבו, אבל לגמרי אפשר להוסיף כאן קינמון או וניל או אפילו טימין שהולך מעולה עם שזיפים.
* אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח קוקוס
* אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום גההי רק לקרר אותו קודם
* אפשר להוסיף אגוזים גרוסים לתוספת מרקם
בזמן שהקרמבל מתקשה במקרר
חותכת את הנקטרינות לרבעים ואז לרוחב לפרוסות
את השזיפים ל 8 פלחים
מעבירה לקערה ומערבבת
יש שמוסיפות כאן סוכר קוקוס או מיפל
יש שמוסיפות כף של טפיוקה כדי שתספוג את המיצים של הפרי
לוקחת תבנית פירקס ומשמנת אותה במעט מהחמאה
מעבירה את הפירות ומשטחת, מפזרת מעל קוביות חמאה
מוציאה את בצק הקרמבל מהמקרר, ומפוררת אותו מעל הפירות
מכניסה לתנור ל75 דקות על 180 מעלות
יחסית אפיה ארוכה ואיטית כדי שהפירות יפרישו את המיצים שלהם, וחלקם יתאדו החוצה, מה שיוצר טעם מרוכז ומאפה יציב
אפשר לאכול חמים או קר
Ingredients
Directions
בקערה קטנה מערבבת קמח שקדים ומעט סוכר קוקוס
מוציאה מהמקרר את החמאה וחותכת לקוביות קטנות, מאחדת בידיים בעדינות ככה שיש פרורים
מאחדת במהירות ומחזירה למקרר שהשומן יתקשה שוב
אני מעדיפה את הקרמבל בלי תיבול כדי שהפירות יככבו, אבל לגמרי אפשר להוסיף כאן קינמון או וניל או אפילו טימין שהולך מעולה עם שזיפים.
* אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח קוקוס
* אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום גההי רק לקרר אותו קודם
* אפשר להוסיף אגוזים גרוסים לתוספת מרקם
בזמן שהקרמבל מתקשה במקרר
חותכת את הנקטרינות לרבעים ואז לרוחב לפרוסות
את השזיפים ל 8 פלחים
מעבירה לקערה ומערבבת
יש שמוסיפות כאן סוכר קוקוס או מיפל
יש שמוסיפות כף של טפיוקה כדי שתספוג את המיצים של הפרי
לוקחת תבנית פירקס ומשמנת אותה במעט מהחמאה
מעבירה את הפירות ומשטחת, מפזרת מעל קוביות חמאה
מוציאה את בצק הקרמבל מהמקרר, ומפוררת אותו מעל הפירות
מכניסה לתנור ל75 דקות על 180 מעלות
יחסית אפיה ארוכה ואיטית כדי שהפירות יפרישו את המיצים שלהם, וחלקם יתאדו החוצה, מה שיוצר טעם מרוכז ומאפה יציב
אפשר לאכול חמים או קר
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן
זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים
עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים
יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים
דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח
0 תגובות