הכותרת תזונה למחלות אוטואימוניות יכול להטעות או לפתח תקוות שווא. לכן אני אסייג ואומר שאין לי שום השכלה רפואית והמידע כאן הוא מניסיון אישי שלי. אני משתפת אותו מתוך הניסיון שלי לבשל טעים ומגוון, בתוך מסגרת המגבלות הזו. כמובן שאין לראות בחוויה שלי המלצה רפואית.

 

הי, כאן איה 

אמא, אמנית, מעצבת וטבחית.
מקדישה את הבלוג הזה למסע שלי למציאת תזונה שמיטיבה איתי. המסגרת היא של תזונה אנטי דלקתית בגישת הפליאו. למה זה מעניין? משערת שיכול לתרום להתמודדות עם מחלות אוטואימוניות ובעיות מטבוליות.

מקווה שאתן, או יקירכם המעוניינים לבשל עבורכן ימצאו כאן רעיונות והשראה. מקווה עבורי למצוא דרך הבלוג שותפות למסע.

בעשור הקודם היה לי דוכן ביתי של פלאפל אורגני מחומוס מונבט שפעל פעם בשבוע ואיפשר לי לחקור ולחוות ארוח ובישול של אוכל מקומי שאספתי ברדיוס קרוב.
קצת אחרי התחלתי להרגיש פחות טוב, אובחנתי עם תת פעילות של בלוטת התריס – השימוטו. הרופאה לא התרגשה, גם אני לא, לקחתי כדור וקיבלתי תפריט של נטורופתית והמשכתי הלאה. לימים הבנתי: תפריט הקסמים זה סוג של פליאו, לתקופה זה אפילו מאוד עזר.

ואז הגיע תקופה שבה ליויתי את אבא במסעו האחרון עם סרטן, פגשתי את המוות מקרוב ולא הפסקתי לדמוע. העינים שראו יותר מדי יצאו מאיזון. התחיל כפל ראיה שהתברר כעוד מופע של בלוטת התריס, הפעם TED או מחלת עינים של התירואיד – גרייבס. תפריט הקסמים כבר לא עבד ואני צריכה את העיניים שלי.

התחלתי לחפש, לחקור לקרוא, הגיעו ספרים בדואר. הגוף שלי שהיה המודחק הגדול פתאום קיבל את כל הבמה. להקשיב לקולות שלו, לניואנסים. מה הוא אוהב? מה אני אוהבת? מה מרים את האנרגיה, מה עושה גזים. והעינים יוצאות מחוריהן… כשיש הרבה דלקתיות הן בחוץ, שיש מעט הן חוזרות פנימה. יש לי מדד. מלחיץ אמנם אבל עוזר לראות.

בחיפושים שלי מצאתי את פרוטוקול פליאו אוטואימוני AIP שמובילה דר' שרה בלנטיין. לי הוא עוזר מאוד להוריד את מדדי הדלקת, העינים נרגעו, אמנם לא לגמרי ואם לא דייקתי הן יצאו ויזכירו לי.

לפעמים אני קוראת סיפורי החלמה, בשבילי זו מילה גדולה מדי. לחיות עם פחות דלקתיות זה נעים. התחזוקה של התזונה הזו משתלמת ומתגמלת. מאפשרת מקום לנוח בו.

מאמינה שריפוי עמוק יגיע מבפנים כהרף עין, ועד אז התזונה היא כלי נהדר להכרות והתקרבות פנימה אלי דרך הגוף.

אני אוהבת לבשל, הבלוג מתמקד בבישול. שיש מגבלות זו הזדמנות להתרחבות ויצירתיות. קבוצות שלמות של מזונות ירדו מהתפריט. יחד עם זה מנעד הטעמים והמתכונים רק גדל.

תמצאו כאן המון ירקות, דגי ים ובשר, אוכל אמיתי. מאמינה שיש חשיבות גדולה למגוון ולעונה, מה שמגיע מהרדיוס הקרוב, יש לו ערכים מוספי. ובעיקר רב הנסתר על הגלוי, ולכן לאינטואיציה ולהקשבה הפנימית יש מקום גדול.

מזמינה אתכן להשתמש במתכונים להנאתכן

הי, כאן איה

אמא, אמנית, מעצבת וטבחית.
מקדישה את הבלוג הזה למסע שלי למציאת תזונה שמיטיבה איתי. המסגרת היא של תזונה אנטי דלקתית בגישת הפליאו. למה זה מעניין? משערת שיכול לתרום להתמודדות עם מחלות אוטואימוניות ובעיות מטבוליות.

מקווה שאתן, או יקירכם המעוניינים לבשל עבורכן ימצאו כאן רעיונות והשראה. מקווה עבורי למצוא דרך הבלוג שותפות למסע.

בעשור הקודם היה לי דוכן ביתי של פלאפל אורגני מחומוס מונבט שפעל פעם בשבוע ואיפשר לי לחקור ולחוות ארוח ובישול של אוכל מקומי שאספתי ברדיוס קרוב.
קצת אחרי התחלתי להרגיש פחות טוב, אובחנתי עם תת פעילות של בלוטת התריס – השימוטו. הרופאה לא התרגשה, גם אני לא, לקחתי כדור וקיבלתי תפריט של נטורופתית והמשכתי הלאה. לימים הבנתי: תפריט הקסמים זה סוג של פליאו, לתקופה זה אפילו מאוד עזר.

ואז הגיע תקופה שבה ליויתי את אבא במסעו האחרון עם סרטן, פגשתי את המוות מקרוב ולא הפסקתי לדמוע. העינים שראו יותר מדי יצאו מאיזון. התחיל כפל ראיה שהתברר כעוד מופע של בלוטת התריס, הפעם TED או מחלת עינים של התירואיד – גרייבס. תפריט הקסמים כבר לא עבד ואני צריכה את העיניים שלי.

התחלתי לחפש, לחקור לקרוא, הגיעו ספרים בדואר. הגוף שלי שהיה המודחק הגדול פתאום קיבל את כל הבמה. להקשיב לקולות שלו, לניואנסים. מה הוא אוהב? מה אני אוהבת? מה מרים את האנרגיה, מה עושה גזים. והעינים יוצאות מחוריהן… כשיש הרבה דלקתיות הן בחוץ, שיש מעט הן חוזרות פנימה. יש לי מדד. מלחיץ אמנם אבל עוזר לראות.

בחיפושים שלי מצאתי את פרוטוקול פליאו אוטואימוני AIP שמובילה דר' שרה בלנטיין. לי הוא עוזר מאוד להוריד את מדדי הדלקת, העינים נרגעו, אמנם לא לגמרי ואם לא דייקתי הן יצאו ויזכירו לי.

לפעמים אני קוראת סיפורי החלמה, בשבילי זו מילה גדולה מדי. לחיות עם פחות דלקתיות זה נעים. התחזוקה של התזונה הזו משתלמת ומתגמלת. מאפשרת מקום לנוח בו.

מאמינה שריפוי עמוק יגיע מבפנים כהרף עין, ועד אז התזונה היא כלי נהדר להכרות והתקרבות פנימה אלי דרך הגוף.

אני אוהבת לבשל, הבלוג מתמקד בבישול. שיש מגבלות זו הזדמנות להתרחבות ויצירתיות. קבוצות שלמות של מזונות ירדו מהתפריט. יחד עם זה מנעד הטעמים והמתכונים רק גדל.

תמצאו כאן המון ירקות, דגי ים ובשר, אוכל אמיתי. מאמינה שיש חשיבות גדולה למגוון ולעונה, מה שמגיע מהרדיוס הקרוב, יש לו ערכים מוספי. ובעיקר רב הנסתר על הגלוי, ולכן לאינטואיציה ולהקשבה הפנימית יש מקום גדול.

מזמינה אתכן להשתמש במתכונים להנאתכן