קציצות פרסה עדינות פליאו

כרישה טעימה! טעמים עדינים של בצל וירוקים. כאן קציצות פרסה רכות ועדינות עם קמח שקדים ומעט גרידת לימון. פליאו ותואם פסח

הכנות30 minsזמן בישול15 mins

 2 כרישות גדולות חתוכות למקטעים
 2 גבעולי בצל ירוק עם החלק הלבן
 חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
 חצי כפית מלח הימלאיה ורוד
 2 ביצים
 חצי כוס קמח שקדים
 גרידה מחצי לימון
 שמן זית לטיגון

1

כ- 12 קציצות
חוצה את הכרישות לאורך ושוטפת טוב תחת מים זורמים במטרה להוציא את החול מבין השכבות
קוצצת גס ומעבירה לסיר עם מים חמים מומלחים, מביאה לרתיחה ומבשלת כחצי שעה ברתיחה עדינה עד לריכוך מלא
מעבירה למסננת ומיתפנה לעינינים אחרים, לוקח לכרישה זמן להיתיבש ולהתקרר
אחרי כחצי שעה סוחטת טוב ביד או בבד מגבת
השאיפה לקבל מסה רכה ויבשה של כרישה

2

קוצצת דק את הכרישה מעבירה לקערה יחד עם ביצים פטרוזיליה קצוצה גבעולי בצל ירוק קצוצים מלח, קמח שקדים, וגרידה מחצי לימון שנותנת כאן המון רעננות. מערבבת טוב למסה יציבה ומעבירה למקרר

3

טיגון
את הטיגון עושה לאט במחבת רחבה על אש בינונית בשמן זית טוב
מגלגלת קציצה בגודל של ככדור פינגפונג ומשטחת טוב, כיף שיש הרבה שטח פנים קריספי
מטגנת מצד אחד על אש בינונית הופכת לצד שני ואז ששני הצדדים שחומים מורידה את האש לעוד כחמש דקות
מגישה חמים עם טחינה ירוקה לימונית

4

\\
כרישה בכל גודל היא סבבה לגמרי, אין צורך ליזרוק את הירוק בקציצות האלו כל הירק משתתף
בין השכבות של הכרישה יש חול, הוא יורד תחת זרם מים
לבשל בסבלנות. זה ירק שיכול לצאת סיבי, מספיק זמן והסיבים רכים ורק מועילים
היבוש חשוב כדי לקבל קציצות קריספיות, אפשר לסחוט ביד ואפשר להכניס למגבת ולסובב ככה שכל המים יוצאים
לטגן לאט ובסבלנות

Ingredients

 2 כרישות גדולות חתוכות למקטעים
 2 גבעולי בצל ירוק עם החלק הלבן
 חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
 חצי כפית מלח הימלאיה ורוד
 2 ביצים
 חצי כוס קמח שקדים
 גרידה מחצי לימון
 שמן זית לטיגון

Directions

1

כ- 12 קציצות
חוצה את הכרישות לאורך ושוטפת טוב תחת מים זורמים במטרה להוציא את החול מבין השכבות
קוצצת גס ומעבירה לסיר עם מים חמים מומלחים, מביאה לרתיחה ומבשלת כחצי שעה ברתיחה עדינה עד לריכוך מלא
מעבירה למסננת ומיתפנה לעינינים אחרים, לוקח לכרישה זמן להיתיבש ולהתקרר
אחרי כחצי שעה סוחטת טוב ביד או בבד מגבת
השאיפה לקבל מסה רכה ויבשה של כרישה

2

קוצצת דק את הכרישה מעבירה לקערה יחד עם ביצים פטרוזיליה קצוצה גבעולי בצל ירוק קצוצים מלח, קמח שקדים, וגרידה מחצי לימון שנותנת כאן המון רעננות. מערבבת טוב למסה יציבה ומעבירה למקרר

3

טיגון
את הטיגון עושה לאט במחבת רחבה על אש בינונית בשמן זית טוב
מגלגלת קציצה בגודל של ככדור פינגפונג ומשטחת טוב, כיף שיש הרבה שטח פנים קריספי
מטגנת מצד אחד על אש בינונית הופכת לצד שני ואז ששני הצדדים שחומים מורידה את האש לעוד כחמש דקות
מגישה חמים עם טחינה ירוקה לימונית

4

\\
כרישה בכל גודל היא סבבה לגמרי, אין צורך ליזרוק את הירוק בקציצות האלו כל הירק משתתף
בין השכבות של הכרישה יש חול, הוא יורד תחת זרם מים
לבשל בסבלנות. זה ירק שיכול לצאת סיבי, מספיק זמן והסיבים רכים ורק מועילים
היבוש חשוב כדי לקבל קציצות קריספיות, אפשר לסחוט ביד ואפשר להכניס למגבת ולסובב ככה שכל המים יוצאים
לטגן לאט ובסבלנות

קציצות פרסה עדינות פליאו
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

קציצות פרסה עדינות פליאו

כרישה טעימה! טעמים עדינים של בצל וירוקים. כאן קציצות פרסה רכות ועדינות עם קמח שקדים ומעט גרידת לימון. פליאו ותואם פסח

הכנות30 minsזמן בישול15 mins

 2 כרישות גדולות חתוכות למקטעים
 2 גבעולי בצל ירוק עם החלק הלבן
 חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
 חצי כפית מלח הימלאיה ורוד
 2 ביצים
 חצי כוס קמח שקדים
 גרידה מחצי לימון
 שמן זית לטיגון

1

כ- 12 קציצות
חוצה את הכרישות לאורך ושוטפת טוב תחת מים זורמים במטרה להוציא את החול מבין השכבות
קוצצת גס ומעבירה לסיר עם מים חמים מומלחים, מביאה לרתיחה ומבשלת כחצי שעה ברתיחה עדינה עד לריכוך מלא
מעבירה למסננת ומיתפנה לעינינים אחרים, לוקח לכרישה זמן להיתיבש ולהתקרר
אחרי כחצי שעה סוחטת טוב ביד או בבד מגבת
השאיפה לקבל מסה רכה ויבשה של כרישה

2

קוצצת דק את הכרישה מעבירה לקערה יחד עם ביצים פטרוזיליה קצוצה גבעולי בצל ירוק קצוצים מלח, קמח שקדים, וגרידה מחצי לימון שנותנת כאן המון רעננות. מערבבת טוב למסה יציבה ומעבירה למקרר

3

טיגון
את הטיגון עושה לאט במחבת רחבה על אש בינונית בשמן זית טוב
מגלגלת קציצה בגודל של ככדור פינגפונג ומשטחת טוב, כיף שיש הרבה שטח פנים קריספי
מטגנת מצד אחד על אש בינונית הופכת לצד שני ואז ששני הצדדים שחומים מורידה את האש לעוד כחמש דקות
מגישה חמים עם טחינה ירוקה לימונית

4

\\
כרישה בכל גודל היא סבבה לגמרי, אין צורך ליזרוק את הירוק בקציצות האלו כל הירק משתתף
בין השכבות של הכרישה יש חול, הוא יורד תחת זרם מים
לבשל בסבלנות. זה ירק שיכול לצאת סיבי, מספיק זמן והסיבים רכים ורק מועילים
היבוש חשוב כדי לקבל קציצות קריספיות, אפשר לסחוט ביד ואפשר להכניס למגבת ולסובב ככה שכל המים יוצאים
לטגן לאט ובסבלנות

Ingredients

 2 כרישות גדולות חתוכות למקטעים
 2 גבעולי בצל ירוק עם החלק הלבן
 חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
 חצי כפית מלח הימלאיה ורוד
 2 ביצים
 חצי כוס קמח שקדים
 גרידה מחצי לימון
 שמן זית לטיגון

Directions

1

כ- 12 קציצות
חוצה את הכרישות לאורך ושוטפת טוב תחת מים זורמים במטרה להוציא את החול מבין השכבות
קוצצת גס ומעבירה לסיר עם מים חמים מומלחים, מביאה לרתיחה ומבשלת כחצי שעה ברתיחה עדינה עד לריכוך מלא
מעבירה למסננת ומיתפנה לעינינים אחרים, לוקח לכרישה זמן להיתיבש ולהתקרר
אחרי כחצי שעה סוחטת טוב ביד או בבד מגבת
השאיפה לקבל מסה רכה ויבשה של כרישה

2

קוצצת דק את הכרישה מעבירה לקערה יחד עם ביצים פטרוזיליה קצוצה גבעולי בצל ירוק קצוצים מלח, קמח שקדים, וגרידה מחצי לימון שנותנת כאן המון רעננות. מערבבת טוב למסה יציבה ומעבירה למקרר

3

טיגון
את הטיגון עושה לאט במחבת רחבה על אש בינונית בשמן זית טוב
מגלגלת קציצה בגודל של ככדור פינגפונג ומשטחת טוב, כיף שיש הרבה שטח פנים קריספי
מטגנת מצד אחד על אש בינונית הופכת לצד שני ואז ששני הצדדים שחומים מורידה את האש לעוד כחמש דקות
מגישה חמים עם טחינה ירוקה לימונית

4

\\
כרישה בכל גודל היא סבבה לגמרי, אין צורך ליזרוק את הירוק בקציצות האלו כל הירק משתתף
בין השכבות של הכרישה יש חול, הוא יורד תחת זרם מים
לבשל בסבלנות. זה ירק שיכול לצאת סיבי, מספיק זמן והסיבים רכים ורק מועילים
היבוש חשוב כדי לקבל קציצות קריספיות, אפשר לסחוט ביד ואפשר להכניס למגבת ולסובב ככה שכל המים יוצאים
לטגן לאט ובסבלנות

קציצות פרסה עדינות פליאו
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
קציצות פרסה ועוף

קציצות פרסה ועוף

כרישה טעימה, טעמים עדינים של בצל וירוקים. קציצות פרסה ועוף קלילות ורכות, מאוד כיפיות ופרוטקוליות לגמרי

לביבות סלמון ושקדים

לביבות סלמון ושקדים

לביבות מסלמון ושקדים. קלילות יציבות ורטובות מספיק, עם שקדים טחונים חלב שקדים קצת לימון בצל ושמיר. קלות לטיגון גם בגודל של בורגר

לביבות סלמון קלילות

לביבות סלמון קלילות

טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת

קציצות פרגית וסלק

קציצות פרגית וסלק

באווירת הביונד והמבורגר טבעוני, קציצה עם טעמים עזים וצבעים חזקים שנשארים בוהקים גם בטיגון

קבב טלה ירוק

קבב טלה ירוק

קבב מטלה הוא עדין. טעמים ירוקים ורעננים של מרעה מתאימם לו מאוד. אצל הקצב טלה מזן המכונה בלאדי פחות מתאים, יש לו טעמים דומיננטים וריח חזק. קבב אוהב פטרוזיליה אז בואו ניקח את זה רחוק לצרור גדול שיצא ירוק ורענן

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח’ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

קבב

קבב

על האש או על מחבת, עם סלטים טריים, כבושים וממרחים זו ארוחה אולטימטיבית

קציצות דג

קציצות דג

קציצות מאוד קלות ירוקות ולימוניות
מוסר ים נותן תמורה טובה לדג נטו וטעם ימי עדין

קציצות עוף וגזר

קציצות עוף וגזר

אלו קציצות שמכונות אצלנו קציצות ילדים, השילוב של גזר מתקתק בצל שגם הוא די מתוק ובשר עוף, שטעמו לא משתלט מיצר קציצה קלילה. חטיף במתיקות עדינה

קציצות בקר ולב

קציצות בקר ולב

לב בקר זה חלק פנים שיש לו ערכים תזונתיים מעולים, מחיר זול ויחסי ציבור לא משהו. טעם של בקר וטקסטורה של בקר דחוס. דרך קלה לצרוך אותו זה טחון בקציצות

נקניקיות בוקר איטלקיות

נקניקיות בוקר איטלקיות

הן קטנות מלאות טעם ועסיסיות, חיות במקפיא ומופשרות ברגע. קוראים להן נקניקיות בוקר אבל הן ניראות כמו קציצות קטנות. והן נהדרות. במקור הן מירך חזיר, אפשר גם להשתמש בהודו

לביביות ירוקות

לביביות ירוקות

הרעיון של הלביביות הכיפיות האלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את שאר הטעמים, זה נישאר קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וכירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת קמח מאפונה\קוקוס

$