לביבות פרסה עדינות פליאו

טעמים עדינים של בצל וירוקים. אלו קציצות פרסה רכות ועדינות עם קמח שקדים ומעט גרידת לימון. פליאו ותואם פסח.

יש גם גירסה נוספת קציצות פרסה ועוף תואמת פרוטוקול מהודק

ככה עושה

לביבות פרסה עדינות פליאו

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה15 minutes
מנות12 קציצות
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 2 כרישות גדולות חתוכות למקטעים
  • 2 גבעולי בצל ירוק עם החלק הלבן
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • חצי כפית מלח הימלאיה ורוד
  • 2 ביצים
  • חצי כוס קמח שקדים
  • גרידה מחצי לימון
  • שמן זית לטיגון

הכנות

  • חוצה את הכרישות לאורך ושוטפת טוב תחת מים זורמים במטרה להוציא את החול מבין השכבות
    קוצצת גס ומעבירה לסיר עם מים חמים מומלחים, מביאה לרתיחה ומבשלת כחצי שעה ברתיחה עדינה עד לריכוך מלא
    מעבירה למסננת ומיתפנה לעינינים אחרים, לוקח לכרישה זמן להיתיבש ולהתקרר
    אחרי כחצי שעה סוחטת טוב ביד או בבד מגבתהשאיפה לקבל מסה רכה ויבשה של כרישה
  • קוצצת דק את הכרישה מעבירה לקערה יחד עם ביצים פטרוזיליה קצוצה גבעולי בצל ירוק קצוצים מלח, קמח שקדים, וגרידה מחצי לימון שנותנת כאן המון רעננות. מערבבת טוב למסה יציבה ומעבירה למקרר
  • טיגון
    את הטיגון עושה לאט במחבת רחבה על אש בינונית בשמן זית טובמגלגלת קציצה בגודל של ככדור פינגפונג ומשטחת טוב, כיף שיש הרבה שטח פנים קריספי
    מטגנת מצד אחד על אש בינונית הופכת לצד שני ואז ששני הצדדים שחומים מורידה את האש לעוד כחמש דקות
    מגישה חמים עם טחינה ירוקה לימונית
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו

עוד משהו

כרישה בכל גודל היא סבבה לגמרי, אין צורך ליזרוק את הירוק בקציצות האלו כל הירק משתתף
בין השכבות של הכרישה יש חול, הוא יורד תחת זרם מים
לבשל בסבלנות. זה ירק שיכול לצאת סיבי, מספיק זמן והסיבים רכים ורק מועילים
היבוש חשוב כדי לקבל קציצות קריספיות, אפשר לסחוט ביד ואפשר להכניס למגבת ולסובב ככה שכל המים יוצאים
לטגן לאט ובסבלנות
 
קציצות פרסה ועוף
קיש כרישה וסלמון
דים סאם במעטפת כרישה

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן