קציצות פרסה ועוף

| 2/04/2021

קציצות פרסה יש כל כך הרבה גרסאות. בכולם יש המון כרישה. טעמים עדינים של בצל וירוקים. הן קלילות ורכות, מחוזקות בקצת עוף שקושר הכל מאוד כיפיות ופרוטקוליות לגמרי

חשוב לזכור שעוף טחון נקרש ברגע במפגש עם חום, לכן לצנן את הכרישות טוב אחרי הבישול ולהתאפק עוד קצת כדי שהעוף יקשור את המסה

כמותזמן הכנה
16 קציצות שעה

 2 כרישות גדולות חתוכות למקטעים
 2 גבעולי בצל ירוק עם החלק הלבן
 חצי כוס כוסברה קצוצה דק
 200 גרם עוף טחון
 שמן זית לטיגון

1

כרישות צעירות, בצל ירוק וכוסברה
עוף טחון יעזור לחבר הכל
ככה מכינה

2

חוצה את הכרישות לאורך ושוטפת טוב תחת מים זורמים במטרה להוציא את החול מבין השכבות
קוצצת גס ומעבירה לסיר עם מים חמים מומלחים, מביאה לרתיחה ומבשלת כחצי שעה ברתיחה עדינה עד לריכוך מלא
מעבירה למסננת ומיתפנה לעינינים אחרים, לוקח לכרישה זמן להיתיבש ולהתקרר
אחרי כחצי שעה סוחטת טוב ביד או בבד מגבת
השאיפה לקבל מסה רכה ויבשה של כרישה

3

קוצצת דק ביד את הכרישה
מוסיפה כוסברה, בצל ירוק קצוץ דק ומעט מלח
כדי לקשור את הקציצה משתמשת במעט עוף טחון, זה יכול להיות פרגית או חזר עוף
חשוב מאוד שהמסה תהיה קרה לחלוטין כי החלבון של העוף ניקרש מהר מאוד במגע עם חום, יצא כבר שלא היתי מספיק סבלנית וקיבלתי קציצות מתפרקות במרקם גרגירי
אז קירור טוב של המסה ולישה פנימה של העוף
לגבי כמות העוף, אפשר גם להכניס חצי קילו עוף ואז אלו קציצות עוף וכרישה שזה אחלה אבל לא קציצות כרישה, כאן העוף הוא רק לקשירה

4

טיגון
את הטיגון עושה לאט במחבת רחבה על אש בינונית בשמן זית טוב
מגלגלת קציצה בגודל של ככדור פינגפונג ומשטחת טוב, כיף שיש הרבה שטח פנים קריספי
מטגנת מצד אחד על אש בינונית הופכת לצד שני ואז ששני הצדדים שחומים מורידה את האש לעוד כחמש דקות כדי שהפנים יתבשל לגמרי
מגישה עם רבע לימון

5

כרישה בכל גודל היא סבבה לגמרי, אין צורך ליזרוק את הירוק בקציצות האלו כל הירק משתתף
בין השכבות של הכרישה יש חול, הוא יורד תחת זרם מים
לבשל בסבלנות. זה ירק שיכול לצאת סיבי, מספיק זמן והסיבים רכים ורק מועילים
היבוש חשוב כדי לקבל קציצות קריספיות, אפשר לסחוט ביד ואפשר להכניס למגבת ולסובב ככה שכל המים יוצאים
להיזהר עם הכנסת העוף, רק שהמסה ממש קרה
לטגן לאט ובסבלנות

Ingredients

 2 כרישות גדולות חתוכות למקטעים
 2 גבעולי בצל ירוק עם החלק הלבן
 חצי כוס כוסברה קצוצה דק
 200 גרם עוף טחון
 שמן זית לטיגון

Directions

1

כרישות צעירות, בצל ירוק וכוסברה
עוף טחון יעזור לחבר הכל
ככה מכינה

2

חוצה את הכרישות לאורך ושוטפת טוב תחת מים זורמים במטרה להוציא את החול מבין השכבות
קוצצת גס ומעבירה לסיר עם מים חמים מומלחים, מביאה לרתיחה ומבשלת כחצי שעה ברתיחה עדינה עד לריכוך מלא
מעבירה למסננת ומיתפנה לעינינים אחרים, לוקח לכרישה זמן להיתיבש ולהתקרר
אחרי כחצי שעה סוחטת טוב ביד או בבד מגבת
השאיפה לקבל מסה רכה ויבשה של כרישה

3

קוצצת דק ביד את הכרישה
מוסיפה כוסברה, בצל ירוק קצוץ דק ומעט מלח
כדי לקשור את הקציצה משתמשת במעט עוף טחון, זה יכול להיות פרגית או חזר עוף
חשוב מאוד שהמסה תהיה קרה לחלוטין כי החלבון של העוף ניקרש מהר מאוד במגע עם חום, יצא כבר שלא היתי מספיק סבלנית וקיבלתי קציצות מתפרקות במרקם גרגירי
אז קירור טוב של המסה ולישה פנימה של העוף
לגבי כמות העוף, אפשר גם להכניס חצי קילו עוף ואז אלו קציצות עוף וכרישה שזה אחלה אבל לא קציצות כרישה, כאן העוף הוא רק לקשירה

4

טיגון
את הטיגון עושה לאט במחבת רחבה על אש בינונית בשמן זית טוב
מגלגלת קציצה בגודל של ככדור פינגפונג ומשטחת טוב, כיף שיש הרבה שטח פנים קריספי
מטגנת מצד אחד על אש בינונית הופכת לצד שני ואז ששני הצדדים שחומים מורידה את האש לעוד כחמש דקות כדי שהפנים יתבשל לגמרי
מגישה עם רבע לימון

5

כרישה בכל גודל היא סבבה לגמרי, אין צורך ליזרוק את הירוק בקציצות האלו כל הירק משתתף
בין השכבות של הכרישה יש חול, הוא יורד תחת זרם מים
לבשל בסבלנות. זה ירק שיכול לצאת סיבי, מספיק זמן והסיבים רכים ורק מועילים
היבוש חשוב כדי לקבל קציצות קריספיות, אפשר לסחוט ביד ואפשר להכניס למגבת ולסובב ככה שכל המים יוצאים
להיזהר עם הכנסת העוף, רק שהמסה ממש קרה
לטגן לאט ובסבלנות

קציצות פרסה ועוף

קישורים

עוד קציצות דומות עם ביצים וקמח שקדים לביבות פרסה עדינות פליאו

קציצות עוף וגזר

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

קציצות-פרסה-משני-סוגים-וחברים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפודי פרגית על גחלים ורוטב פיסטוק

שיפוד עוף סאטה זו קלאסיקה. מישרה של חלב קוקוס מתובל בטעמים אסיתים. ואז צליה על גחלים ורוטב בוטנים. כאן יש בעיה. בוטנים זו קטניה די אלרגנית. אבל פיסטוקים יכולים לתת אחלה פיתרון. יצא ממכר

אספרגוס עטוף בביקון

אספרגוס עטוף בביקון

אספרגוס וביקון, כמה פשוט וכמה טעים. מה שצריך זה אספרגוס טרי ופרוסות דקות של ביקון, כמה דקות מתחת לגריל ויש ביס קריספי וירוק מלא טעם ומושחת במידה. מעט פחמימות המון טעם ובונוס של שחרור נוזלים

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים