קציצות פרסה ועוף

קציצות פרסה יש כל כך הרבה גרסאות. בכולם יש המון כרישה. טעמים עדינים של בצל וירוקים. הן קלילות ורכות, מחוזקות בקצת עוף שקושר הכל מאוד כיפיות ופרוטקוליות לגמרי

חשוב לזכור שעוף טחון נקרש ברגע במפגש עם חום, לכן לצנן את הכרישות טוב אחרי הבישול ולהתאפק עוד קצת כדי שהעוף יקשור את המסה

 

ככה עושה

קציצות פרסה ועוף

הכנות45 minutes
זמן בישול אפיה15 minutes
מנות16 קציצות
חופשי מאלרגנים
nutfree
egg free
glutenfree

מרכיבים

  • 2 כרישות גדולות חתוכות למקטעים
  • 2 גבעולי בצל ירוק עם החלק הלבן
  • חצי כוס כוסברה קצוצה דק
  • 200 גרם עוף טחון
  • שמן זית לטיגון

הכנות

  • כרישות צעירות, בצל ירוק וכוסבר העוף טחון יעזור לחבר הכל. ככה מכינה
  • חוצה את הכרישות לאורך ושוטפת טוב תחת מים זורמים במטרה להוציא את החול מבין השכבות
    קוצצת גס ומעבירה לסיר עם מים חמים מומלחים, מביאה לרתיחה ומבשלת כחצי שעה ברתיחה עדינה עד לריכוך מלא
    מעבירה למסננת ומיתפנה לעינינים אחרים, לוקח לכרישה זמן להיתיבש ולהתקרר
    אחרי כחצי שעה סוחטת טוב ביד או בבד מגבת
    השאיפה לקבל מסה רכה ויבשה של כרישה
  • קוצצת דק ביד את הכרישה
    מוסיפה כוסברה, בצל ירוק קצוץ דק ומעט מלח. כדי לקשור את הקציצה משתמשת במעט עוף טחון, זה יכול להיות פרגית או חזר עוף
    חשוב מאוד שהמסה תהיה קרה לחלוטין כי החלבון של העוף ניקרש מהר מאוד במגע עם חום, יצא כבר שלא היתי מספיק סבלנית וקיבלתי קציצות מתפרקות במרקם גרגירי
    קירור טוב של המסה ולישה פנימה של העוף. לגבי כמות העוף, אפשר גם להכניס חצי קילו עוף ואז אלו קציצות עוף וכרישה שזה אחלה אבל לא קציצות כרישה, כאן העוף הוא רק לקשירה
  • טיגון
    את הטיגון עושה לאט במחבת רחבה על אש בינונית בשמן זית טוב
    מגלגלת קציצה בגודל של ככדור פינגפונג ומשטחת טוב, כיף שיש הרבה שטח פנים קריספי
    מטגנת מצד אחד על אש בינונית הופכת לצד שני ואז ששני הצדדים שחומים מורידה את האש לעוד כחמש דקות כדי שהפנים יתבשל לגמרי
    מגישה עם רבע לימון
קציצות-פרסה-משני-סוגים-וחברים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

עוד משהו

כרישה בכל גודל היא סבבה לגמרי, אין צורך ליזרוק את הירוק בקציצות האלו כל הירק משתתף
בין השכבות של הכרישה יש חול, הוא יורד תחת זרם מים
לבשל בסבלנות. זה ירק שיכול לצאת סיבי, מספיק זמן והסיבים רכים ורק מועילים
היבוש חשוב כדי לקבל קציצות קריספיות, אפשר לסחוט ביד ואפשר להכניס למגבת ולסובב ככה שכל המים יוצאים
להיזהר עם הכנסת העוף, רק שהמסה ממש קרה
לטגן לאט ובסבלנות
 
עוד קציצות דומות עם ביצים וקמח שקדים לביבות פרסה עדינות פליאו
קציצות עוף וגזר

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן