קציצות עוף וגזר

| 8/07/2020

אלו קציצות שמכונות אצלנו קציצות ילדים, השילוב של גזר מתקתק בצל שגם הוא די מתוק ובשר עוף שטעמו לא משתלט מיצר קציצה קלילה. חטיף במתיקות עדינה

כמותזמן הכנה
24 קציצות חמישים דקות

מרכיבים
 1 קילו עוף (פרגית) או הודו (שוארמה), טחון
 4 גזרים גדולים מגוררים דק
 2 בצלים סגולים גדולים קצוצים דק
 מלח ים
 שומן לטיגון: אווז קוקוס זית
 גיוון: חופן פטרוזיליהכוסברה קצוצה דק

1

קוצצת דק את הבצל הסגול ומטגנת עד לשקיפות, מעבירה לקערה גדולה
מוסיפה את הגזר המגורר על החורים הדקים של הפומפיה וכפית מלח

2

מוסיפה את העוף הטחון
העוף יכול להיות פרגיות או חזה או תערובת של שניהם או הודו טחון (שווארמה)
התערובת יוצאת רכה, אורירית ולחה, אם קצת יבשה אפשר להוסיף כף סודה או מים
לפעמים מגוונת עם חופן פטרוזיליה או כוסברה

טיגון או אפיה
3

טיגון: הטיגון נותן עוד קרמול מתיקות וצבע
שיכבה דקה של שומן על אש בינונית.
מגלגלת מראש קציצות לא גדולות בערך מכף של התערובת, בידים רטובות או משומנות
מניחה את הקציצות במחבת שהשמן חם, משתדלת לא לצופף אותן, שהתחתית שחומה הופכת מורידה את האש ומניחה מיכסה לעוד כמה דקות

4

אפיה: תבנית, נייר אפיה, שמן זית
מניחה את הקציצות בתבנית ואופה במרכז התנור עשרים דקות עד שהקציצות מלבינות ומפרישות נוזלים
מוציאה את התבנית ונפטרת מהנוזלים, מדליקה את הגריל על מקסימום מחזירה לתנור הפעם לשליש העליון, אחרי כמה דקות בודקת שקיבל צבע, מוציאה והופכת עוד שתים שלוש דקות
הקציצות נשמרות במקרר יומים שלושה ונחטפות כמו עוגיות

Ingredients

מרכיבים
 1 קילו עוף (פרגית) או הודו (שוארמה), טחון
 4 גזרים גדולים מגוררים דק
 2 בצלים סגולים גדולים קצוצים דק
 מלח ים
 שומן לטיגון: אווז קוקוס זית
 גיוון: חופן פטרוזיליהכוסברה קצוצה דק

Directions

1

קוצצת דק את הבצל הסגול ומטגנת עד לשקיפות, מעבירה לקערה גדולה
מוסיפה את הגזר המגורר על החורים הדקים של הפומפיה וכפית מלח

2

מוסיפה את העוף הטחון
העוף יכול להיות פרגיות או חזה או תערובת של שניהם או הודו טחון (שווארמה)
התערובת יוצאת רכה, אורירית ולחה, אם קצת יבשה אפשר להוסיף כף סודה או מים
לפעמים מגוונת עם חופן פטרוזיליה או כוסברה

טיגון או אפיה
3

טיגון: הטיגון נותן עוד קרמול מתיקות וצבע
שיכבה דקה של שומן על אש בינונית.
מגלגלת מראש קציצות לא גדולות בערך מכף של התערובת, בידים רטובות או משומנות
מניחה את הקציצות במחבת שהשמן חם, משתדלת לא לצופף אותן, שהתחתית שחומה הופכת מורידה את האש ומניחה מיכסה לעוד כמה דקות

4

אפיה: תבנית, נייר אפיה, שמן זית
מניחה את הקציצות בתבנית ואופה במרכז התנור עשרים דקות עד שהקציצות מלבינות ומפרישות נוזלים
מוציאה את התבנית ונפטרת מהנוזלים, מדליקה את הגריל על מקסימום מחזירה לתנור הפעם לשליש העליון, אחרי כמה דקות בודקת שקיבל צבע, מוציאה והופכת עוד שתים שלוש דקות
הקציצות נשמרות במקרר יומים שלושה ונחטפות כמו עוגיות

קציצות עוף וגזר

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם