קציצות דג

| 12/08/2020

הקציצות האלו הן מדגים לבנים
מוסר ים הוא נהדר לזה. אפשר גם לברק או נסיכת הנילוס טריה
מצאתי שמוסר ים, הסוג הגדול שגדל במצרים, נותן תמורה טובה של פילה ביחס לדג במחיר סביר. כדאי לקחת דג של קילו לפחות, זה יותיר שש מאות עד שבע מאות גרם פילה

אפשר לקצוץ ביד כמו קבב וזה נפלא ואפשר גם להתעצל ולעשות בפולסים במג'ימיקס, שתי האופציות טובות. רק לא להגיע למשחה

קטגוריה: דגי ים | קציצות
כמותזמן הכנה
16 קציצות חצי שעה

מרכיבים
 מוסר ים במשקל של קילו לפחות
 שני בצלים לבנים קצוצים דק
 מיץ וגרידה מחצי לימון
 צרור ירוקים, הרוב פטרוזיליה וכמה עלי נענע
 שמן זית ומלח ים

1

לתוך הקערה של מעבד המזון מכניסה את הבצל חתוך גס ואת העלים הירוקים, ללא הגבעולים העבים
סוגרת וקוצצת בפולסים עד שהכל ירוק וריחני
פותחת ומכניסה את הדג חתוך לקוביות גדולות, מגררת פנימה את קליפת הלימון וסוחטת את הלימון, ממליחה משהו כמו חצי כפית ומוסיפה שתי כפות של שמן זית טוב
אפשר להוסיף גם לימון כבוש כף או שתים לקיצוץ

2

את הקיצוץ עושה בפולסים מאוד בעדינות, הרעיון הוא שיהיו קוביות קטנות בתוך המסה של הבצל והירוקים ולא ממש דג טחון. שמוכן מוציאה ומקבבת קציצות בידים רטובות
מכניסה למקרר לחצי שעה שעה עד שהן יציבות
מטגנת בשמן זית על אש בינונית

Ingredients

מרכיבים
 מוסר ים במשקל של קילו לפחות
 שני בצלים לבנים קצוצים דק
 מיץ וגרידה מחצי לימון
 צרור ירוקים, הרוב פטרוזיליה וכמה עלי נענע
 שמן זית ומלח ים

Directions

1

לתוך הקערה של מעבד המזון מכניסה את הבצל חתוך גס ואת העלים הירוקים, ללא הגבעולים העבים
סוגרת וקוצצת בפולסים עד שהכל ירוק וריחני
פותחת ומכניסה את הדג חתוך לקוביות גדולות, מגררת פנימה את קליפת הלימון וסוחטת את הלימון, ממליחה משהו כמו חצי כפית ומוסיפה שתי כפות של שמן זית טוב
אפשר להוסיף גם לימון כבוש כף או שתים לקיצוץ

2

את הקיצוץ עושה בפולסים מאוד בעדינות, הרעיון הוא שיהיו קוביות קטנות בתוך המסה של הבצל והירוקים ולא ממש דג טחון. שמוכן מוציאה ומקבבת קציצות בידים רטובות
מכניסה למקרר לחצי שעה שעה עד שהן יציבות
מטגנת בשמן זית על אש בינונית

קציצות דג

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: דגי ים. קציצות

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

פלאפל ברוקולי ירוק

פלאפל ברוקולי ירוק

הטעם הוא של פלאפל וגם הצבע החי הירוק, פלאפל ירוק יש עליו. אין כאן חומוס, גם לא מונבט. יש הרבה ברוקולי וכוסברה ותבלינים של פלאפל שיוצרים את הטעם המזוהה. פלאפל פליאו אפילו קטוגני

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר