קציצות דג

הקציצות האלו הן מדגים לבנים מוסר ים הוא נהדר לזה. אפשר גם לברק או נסיכת הנילוס טריה

מצאתי שמוסר ים, הסוג הגדול שגדל במצרים, נותן תמורה טובה של פילה ביחס לדג במחיר סביר. כדאי לקחת דג של קילו לפחות, זה יותיר שש מאות עד שבע מאות גרם פילה

אפשר לקצוץ ביד כמו קבב וזה נפלא ואפשר גם להתעצל ולעשות בפולסים במג'ימיקס, שתי האופציות טובות. רק לא להגיע למשחה

ככה עושה

קציצות דג

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה15 minutes
מנות16 קציצות
חופשי מאלרגנים
egg free
glutenfree

מרכיבים

  • 600 גרם מוסר ים או לברק מפולט בלי עור
  • 2 בצלים לבנים קצוצים דק
  • מיץ וגרידה מחצי לימון
  • צרור ירוקים, הרוב פטרוזיליה וכמה עלי נענע
  • שמן זית ומלח ים

הכנות

  • לתוך הקערה של מעבד המזון מכניסה את הבצל חתוך גס ואת העלים הירוקים, ללא הגבעולים העבים
    סוגרת וקוצצת בפולסים עד שהכל ירוק וריחני
    פותחת ומכניסה את הדג חתוך לקוביות גדולות, מגררת פנימה את קליפת הלימון וסוחטת את הלימון, ממליחה משהו כמו חצי כפית ומוסיפה שתי כפות של שמן זית טוב
    אפשר להוסיף גם לימון כבוש כף או שתים לקיצוץ
  • את הקיצוץ עושה בפולסים מאוד בעדינות, הרעיון הוא שיהיו קוביות קטנות בתוך המסה של הבצל והירוקים ולא ממש דג טחון.
    שמוכן מוציאה ומקבבת קציצות בידים רטובות
    מכניסה למקרר לחצי שעה שעה עד שהן יציבות
    מטגנת בשמן זית על אש בינונית
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן