קציצות דג

הכנות15 minsזמן בישול15 mins

 מוסר ים במשקל של קילו לפחות
 שני בצלים לבנים קצוצים דק
 מיץ וגרידה מלימון אחד
 צרור ירוקים, הרוב פטרוזיליה וכמה עלי נענע
 שמן זית ומלח ים

1

הקציצות האלו הן מדגים לבנים, מצאתי שמוסר ים, הסוג הגדול שגדל במצרים, נותן תמורה טובה של פילה ביחס לדג במחיר סביר. כדאי לקחת דג של קילו לפחות, זה יותיר שש מאות עד שבע מאות גרם פילה
לתוך הקערה של מעבד המזון מכניסה את הבצל חתוך גס ואת העלים הירוקים, ללא הגבעולים העבים
סוגרת וקוצצת בפולסים עד שהכל ירוק וריחני
פותחת ומכניסה את הדג חתוך לקוביות גדולות, מגרגת את קליפת הלימון וסוחטת את הלימון, ממליחה משהו כמו חצי כפית ומוסיפה שתי כפות של שמן זית טוב

2

את הקיצוץ עושה בפולסים מאוד בעדינות, הרעיון הוא שיהיו קוביות קטנות בתוך המסה של הבצל והירוקים ולא ממש דג טחון. שמוכן מוציאה ומקבבת קציצות בידים רטובות
מכניסה למקרר לחצי שעה שעה עד שהן יציבות
מטגנת בשמן זית על אש בינונית

חומרים

 מוסר ים במשקל של קילו לפחות
 שני בצלים לבנים קצוצים דק
 מיץ וגרידה מלימון אחד
 צרור ירוקים, הרוב פטרוזיליה וכמה עלי נענע
 שמן זית ומלח ים

אופן ההכנה

1

הקציצות האלו הן מדגים לבנים, מצאתי שמוסר ים, הסוג הגדול שגדל במצרים, נותן תמורה טובה של פילה ביחס לדג במחיר סביר. כדאי לקחת דג של קילו לפחות, זה יותיר שש מאות עד שבע מאות גרם פילה
לתוך הקערה של מעבד המזון מכניסה את הבצל חתוך גס ואת העלים הירוקים, ללא הגבעולים העבים
סוגרת וקוצצת בפולסים עד שהכל ירוק וריחני
פותחת ומכניסה את הדג חתוך לקוביות גדולות, מגרגת את קליפת הלימון וסוחטת את הלימון, ממליחה משהו כמו חצי כפית ומוסיפה שתי כפות של שמן זית טוב

2

את הקיצוץ עושה בפולסים מאוד בעדינות, הרעיון הוא שיהיו קוביות קטנות בתוך המסה של הבצל והירוקים ולא ממש דג טחון. שמוכן מוציאה ומקבבת קציצות בידים רטובות
מכניסה למקרר לחצי שעה שעה עד שהן יציבות
מטגנת בשמן זית על אש בינונית

קציצות דג
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

קציצות דג

הכנות15 minsזמן בישול15 mins

 מוסר ים במשקל של קילו לפחות
 שני בצלים לבנים קצוצים דק
 מיץ וגרידה מלימון אחד
 צרור ירוקים, הרוב פטרוזיליה וכמה עלי נענע
 שמן זית ומלח ים

1

הקציצות האלו הן מדגים לבנים, מצאתי שמוסר ים, הסוג הגדול שגדל במצרים, נותן תמורה טובה של פילה ביחס לדג במחיר סביר. כדאי לקחת דג של קילו לפחות, זה יותיר שש מאות עד שבע מאות גרם פילה
לתוך הקערה של מעבד המזון מכניסה את הבצל חתוך גס ואת העלים הירוקים, ללא הגבעולים העבים
סוגרת וקוצצת בפולסים עד שהכל ירוק וריחני
פותחת ומכניסה את הדג חתוך לקוביות גדולות, מגרגת את קליפת הלימון וסוחטת את הלימון, ממליחה משהו כמו חצי כפית ומוסיפה שתי כפות של שמן זית טוב

2

את הקיצוץ עושה בפולסים מאוד בעדינות, הרעיון הוא שיהיו קוביות קטנות בתוך המסה של הבצל והירוקים ולא ממש דג טחון. שמוכן מוציאה ומקבבת קציצות בידים רטובות
מכניסה למקרר לחצי שעה שעה עד שהן יציבות
מטגנת בשמן זית על אש בינונית

חומרים

 מוסר ים במשקל של קילו לפחות
 שני בצלים לבנים קצוצים דק
 מיץ וגרידה מלימון אחד
 צרור ירוקים, הרוב פטרוזיליה וכמה עלי נענע
 שמן זית ומלח ים

אופן ההכנה

1

הקציצות האלו הן מדגים לבנים, מצאתי שמוסר ים, הסוג הגדול שגדל במצרים, נותן תמורה טובה של פילה ביחס לדג במחיר סביר. כדאי לקחת דג של קילו לפחות, זה יותיר שש מאות עד שבע מאות גרם פילה
לתוך הקערה של מעבד המזון מכניסה את הבצל חתוך גס ואת העלים הירוקים, ללא הגבעולים העבים
סוגרת וקוצצת בפולסים עד שהכל ירוק וריחני
פותחת ומכניסה את הדג חתוך לקוביות גדולות, מגרגת את קליפת הלימון וסוחטת את הלימון, ממליחה משהו כמו חצי כפית ומוסיפה שתי כפות של שמן זית טוב

2

את הקיצוץ עושה בפולסים מאוד בעדינות, הרעיון הוא שיהיו קוביות קטנות בתוך המסה של הבצל והירוקים ולא ממש דג טחון. שמוכן מוציאה ומקבבת קציצות בידים רטובות
מכניסה למקרר לחצי שעה שעה עד שהן יציבות
מטגנת בשמן זית על אש בינונית

קציצות דג
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
לביבות סלמון קלילות

לביבות סלמון קלילות

טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת

מליטות קטנות מטוגנות

מליטות קטנות מטוגנות

דגים קטנים זו בחירה מעולה, עוד לא התצברו בגופם מתכות כבדות, הם זולים ופשוטים להכנה. המליטות הקטנות טעימות במיוחד

פלמידה לבנה כבושה

פלמידה לבנה כבושה

נתחים עבים של דג מאוד טרי, כבושים קלות עם גוון של תפוז וזעתר כי זו העונה

פורל במעטפה

פורל במעטפה

פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקות. שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו

שניצל אינטיאס

שניצל אינטיאס

העינין הוא הציפוי, את פרורי הלחם מחליפה בקמח שקדים עם קצת קמח קוקוס ושומשום, יוצא מעולה. הציפוי מתאים גם לעוף או כל דג אחר

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

דג במלח

דג במלח

אחת הדרכים הכי מדויקות להנות מטריות של דג ים שלם. במליחות מדויקת

פיש אנד ציפ’ס

פיש אנד ציפ’ס

מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

פלמידה צרובה וסלט מים

פלמידה צרובה וסלט מים

גספצ’ו ודג נשמע די הגיוני סך הכל, די דומה ומאוד מכאן, הרבה רוטב דליל ומיץ מעגבניות שמתחבר בקלות לבשר הקל של הדג. מפתיע כמה שזה טעים. אני על עגבניות לא מוותרת

בן גוריון

בן גוריון

בן גוריון קוראים לו. דג ים פראי. מתרגשת לפגוש אותו, הוא מאוד מאוד טעים בשלמותו

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

טרחון הוא דג ים נהדר לסביצ’ה. הבשר שלו מספיק קשה כדי לשמור על הכבישה למספיק שעות. והטעמים הם מהים בלי לצעוק את זה

אנצ’ובי בכבישה ביתית

אנצ’ובי בכבישה ביתית

דגי ים קטנים יש להם ערכים מאוד גבוהים, קל לכבוש אותם. אנצובי, סרדינים, בננות, ג’רבידות, סקומברי-מקרל. כולם מצוינים

$