קציצות דג
הקציצות האלו הן מדגים לבנים
מוסר ים הוא נהדר לזה. אפשר גם לברק או נסיכת הנילוס טריה
מצאתי שמוסר ים, הסוג הגדול שגדל במצרים, נותן תמורה טובה של פילה ביחס לדג במחיר סביר. כדאי לקחת דג של קילו לפחות, זה יותיר שש מאות עד שבע מאות גרם פילה
אפשר לקצוץ ביד כמו קבב וזה נפלא ואפשר גם להתעצל ולעשות בפולסים במג'ימיקס, שתי האופציות טובות. רק לא להגיע למשחה
לתוך הקערה של מעבד המזון מכניסה את הבצל חתוך גס ואת העלים הירוקים, ללא הגבעולים העבים
סוגרת וקוצצת בפולסים עד שהכל ירוק וריחני
פותחת ומכניסה את הדג חתוך לקוביות גדולות, מגררת פנימה את קליפת הלימון וסוחטת את הלימון, ממליחה משהו כמו חצי כפית ומוסיפה שתי כפות של שמן זית טוב
אפשר להוסיף גם לימון כבוש כף או שתים לקיצוץ
את הקיצוץ עושה בפולסים מאוד בעדינות, הרעיון הוא שיהיו קוביות קטנות בתוך המסה של הבצל והירוקים ולא ממש דג טחון. שמוכן מוציאה ומקבבת קציצות בידים רטובות
מכניסה למקרר לחצי שעה שעה עד שהן יציבות
מטגנת בשמן זית על אש בינונית
Ingredients
Directions
לתוך הקערה של מעבד המזון מכניסה את הבצל חתוך גס ואת העלים הירוקים, ללא הגבעולים העבים
סוגרת וקוצצת בפולסים עד שהכל ירוק וריחני
פותחת ומכניסה את הדג חתוך לקוביות גדולות, מגררת פנימה את קליפת הלימון וסוחטת את הלימון, ממליחה משהו כמו חצי כפית ומוסיפה שתי כפות של שמן זית טוב
אפשר להוסיף גם לימון כבוש כף או שתים לקיצוץ
את הקיצוץ עושה בפולסים מאוד בעדינות, הרעיון הוא שיהיו קוביות קטנות בתוך המסה של הבצל והירוקים ולא ממש דג טחון. שמוכן מוציאה ומקבבת קציצות בידים רטובות
מכניסה למקרר לחצי שעה שעה עד שהן יציבות
מטגנת בשמן זית על אש בינונית
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס
בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

סלט עלים עם טטאקי טונה אדומה וג'ינג'ר כבוש
טונה טריה מחירה בזהב, אם כבר יש כזו מגיע לנו למתוח אותה לסלט שלם. טטאקי טונה טריה צרובה בשומשום. סלט עלים ורוטב אסיתי, ג'ינג'ר כבוש בצד. אוכלות עם מקלות

פלאפל ברוקולי ירוק
הטעם הוא של פלאפל וגם הצבע החי הירוק, פלאפל ירוק יש עליו. אין כאן חומוס, גם לא מונבט. יש הרבה ברוקולי וכוסברה ותבלינים של פלאפל שיוצרים את הטעם המזוהה. פלאפל פליאו אפילו קטוגני

פאי דייגות כתום
שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר
0 תגובות