קציצות בקר ולב

| 6/07/2020

לב בקר זה חלק פנים שיש לו ערכים תזונתיים מעולים, מחיר זול ויחסי ציבור לא משהו. טעם של בקר וטקסטורה של בקר דחוס. דרך קלה לצרוך אותו זה טחון בקציצות

לב בקר מגידול מקומי אפשר למצוא אצל קצבים שיש להם בשר מרעה גולן וגם קצבים שמפרקים את הבשר שלהם לבד לב קונים טרי זה לא חלק שמישנים

כמותזמן הכנה
40 קציצות קטנותחצי שעה

מרכיבים
 חצי קילו לב בקר טחון עם השומן
 חצי קילו בשר בקר שמן טחון
 1 בצל גדול קצוץ דק
 4 פרוסות לימון כבוש קצוץ דק
 עלים משלושה ענפי טימין
 שומן אווז, בקר או שמן זית לטיגון

1

בקערה שמה בשר טחון שמן ואת בשר הלב הטחון
קוצצת דק את הבצל ומטגנת עד לשקיפות
קוצצת דק דק את הלימון הכבוש ומוסיפה לתערובת
מוסיפה גם את עלי הטימין
לשה את התערובת טוב כדי לשחרר את החלבון שיקשור הכל

2

מתישבת לגלגל קציצות, לידי קערית מים, מגלגלת קציצות עגולות ושטוחות
הקציצות יחסית יציבות, עם יש צורך אפשר לתת להם חצי שעה מקרר לפני הטיגון

3

במחבת מניחה כף של שומן מהחי, שהוא נמס מוסיפה את הקציצות ברווחים יפים
אם אין גם שמן זית זה מצויין. ששחום מצד אחד הופכת ומכסה
מקטינה את האש לעוד שבע שמונה דקות

Ingredients

מרכיבים
 חצי קילו לב בקר טחון עם השומן
 חצי קילו בשר בקר שמן טחון
 1 בצל גדול קצוץ דק
 4 פרוסות לימון כבוש קצוץ דק
 עלים משלושה ענפי טימין
 שומן אווז, בקר או שמן זית לטיגון

Directions

1

בקערה שמה בשר טחון שמן ואת בשר הלב הטחון
קוצצת דק את הבצל ומטגנת עד לשקיפות
קוצצת דק דק את הלימון הכבוש ומוסיפה לתערובת
מוסיפה גם את עלי הטימין
לשה את התערובת טוב כדי לשחרר את החלבון שיקשור הכל

2

מתישבת לגלגל קציצות, לידי קערית מים, מגלגלת קציצות עגולות ושטוחות
הקציצות יחסית יציבות, עם יש צורך אפשר לתת להם חצי שעה מקרר לפני הטיגון

3

במחבת מניחה כף של שומן מהחי, שהוא נמס מוסיפה את הקציצות ברווחים יפים
אם אין גם שמן זית זה מצויין. ששחום מצד אחד הופכת ומכסה
מקטינה את האש לעוד שבע שמונה דקות

קציצות בקר ולב

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: חלקי פנים. קציצות

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פלאפל ברוקולי ירוק

פלאפל ברוקולי ירוק

הטעם הוא של פלאפל וגם הצבע החי הירוק, פלאפל ירוק יש עליו. אין כאן חומוס, גם לא מונבט. יש הרבה ברוקולי וכוסברה ותבלינים של פלאפל שיוצרים את הטעם המזוהה. פלאפל פליאו אפילו קטוגני

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

חמין פליאו מלחי ועד זנב

חמין פליאו מלחי ועד זנב

נגיד שקמתן בשבת בבוקר, גשום וקר ריח של חמין עולה מהשכנים. החמין הזה הוא בשבילכן. עשר דקות הכנה, לתנור וכבר בצהרים יש לכן בשר לחי וזנב נימוחים, בטטות שלמות ספוגות בטעם וחמינדוס