קנלוני מנגולד בשר בקר ושורשים
קנלוני מנגולד בשר בקר ושורשים

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים

לשורשים יש יכולת נפלאה לספוח אליהם טעמים ונוזלים, בממולאים בלי אורז זה פיתרון מעולה. ממולאים מהירים כשיש עלים גדולים של מנגולד

הכנות20 minsזמן בישול1 hr

 12 עלי מנגולד גדולים ויפים
 1 כוס ציר עצמות
למילוי
 500 גרם בשר בקר טחון 30 אחוז שומן
 1 שורש פטרוזיליה
 1 שורש סלק צהוב
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
 מיץ מחצי לימון
 שמן זית לטיגון הבצל

1

מתחילה בהפרדת העורק המרכזי מהעלה, הוא קשה וטעים וישמש גם במילוי וגם בריפוד
את העלה חוצה לשנים לאורך ושוב לשנים לרוחב ככה שיש ארבע פיסות
מרתיחה מים ומעבירה ושופכת לקערה גדולה, חולטת את העלים לדקה, לא כדאי להשאיר ליותר כדי שהעלה לא יתפרק, המטרה רק לרכך קצת כדי לעזור בגלגול

להכנת המילוי
2

במחבת גדולה מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית או שומן אחר מהחי, מוסיפה את הבשר וממשיכה לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משנה צבע, מורידה מהאש
מגרדת על החורים הדקים של הפומפיה שורש פטרוזיליה גדול ושורש סלק צהוב גדול, אפשר גם סלק סגול
מוסיפה פטרוזיליה קצוצה וקצת מיץ לימון ומלח
קוצצת שלושה ארבעה מהעורקים של המנגולד לקוביות קטנות ומוסיפה למילוי
את שאר העורקים חותכת לרוחב קיצוץ דק, זה ישמש לריפוד התבנית ולספיגת טעמים

הרכבה
3

משמנת פירקס גדול ומעבירה אליו את עורקי המנגולד הקצוצים משתדלת שירפדו את התבנית בשיכבה אחת
פורסת כמה מהעלים החלוטים על משטח עבודה, על כל עלה שמה כף של מילוי לרוחב מצד לצד, בשונה מממולאים רגילים כאן אין צורך לסגור שולים כי אין אורז שיתנפח, פשוט מגלגלת את העלה לסיגר ירוק שבתוכו מילוי צהבהב
מניחה את העלים הממולאים השירות על הריפוד, משתדלת לצופף. שופכת מעל כוס של ציר עצמות וחצי כוס מים
את הבישול עושה בתנור בחום של 200 מעלות על טורבו, בהתחלה מכוסה בניר אפיה ואחרי כחצי שעה ללא נייר עד שהעלים כהים ויבשים
נהדר עם טחינה או ממרח שום ושקדים וקצת לימון טרי
כמובן שאוכלות גם את הריפוד שספג את המיצים

Ingredients

 12 עלי מנגולד גדולים ויפים
 1 כוס ציר עצמות
למילוי
 500 גרם בשר בקר טחון 30 אחוז שומן
 1 שורש פטרוזיליה
 1 שורש סלק צהוב
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
 מיץ מחצי לימון
 שמן זית לטיגון הבצל

Directions

1

מתחילה בהפרדת העורק המרכזי מהעלה, הוא קשה וטעים וישמש גם במילוי וגם בריפוד
את העלה חוצה לשנים לאורך ושוב לשנים לרוחב ככה שיש ארבע פיסות
מרתיחה מים ומעבירה ושופכת לקערה גדולה, חולטת את העלים לדקה, לא כדאי להשאיר ליותר כדי שהעלה לא יתפרק, המטרה רק לרכך קצת כדי לעזור בגלגול

להכנת המילוי
2

במחבת גדולה מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית או שומן אחר מהחי, מוסיפה את הבשר וממשיכה לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משנה צבע, מורידה מהאש
מגרדת על החורים הדקים של הפומפיה שורש פטרוזיליה גדול ושורש סלק צהוב גדול, אפשר גם סלק סגול
מוסיפה פטרוזיליה קצוצה וקצת מיץ לימון ומלח
קוצצת שלושה ארבעה מהעורקים של המנגולד לקוביות קטנות ומוסיפה למילוי
את שאר העורקים חותכת לרוחב קיצוץ דק, זה ישמש לריפוד התבנית ולספיגת טעמים

הרכבה
3

משמנת פירקס גדול ומעבירה אליו את עורקי המנגולד הקצוצים משתדלת שירפדו את התבנית בשיכבה אחת
פורסת כמה מהעלים החלוטים על משטח עבודה, על כל עלה שמה כף של מילוי לרוחב מצד לצד, בשונה מממולאים רגילים כאן אין צורך לסגור שולים כי אין אורז שיתנפח, פשוט מגלגלת את העלה לסיגר ירוק שבתוכו מילוי צהבהב
מניחה את העלים הממולאים השירות על הריפוד, משתדלת לצופף. שופכת מעל כוס של ציר עצמות וחצי כוס מים
את הבישול עושה בתנור בחום של 200 מעלות על טורבו, בהתחלה מכוסה בניר אפיה ואחרי כחצי שעה ללא נייר עד שהעלים כהים ויבשים
נהדר עם טחינה או ממרח שום ושקדים וקצת לימון טרי
כמובן שאוכלות גם את הריפוד שספג את המיצים

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

קנלוני מנגולד בשר בקר ושורשים

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים

לשורשים יש יכולת נפלאה לספוח אליהם טעמים ונוזלים, בממולאים בלי אורז זה פיתרון מעולה. ממולאים מהירים כשיש עלים גדולים של מנגולד

הכנות20 minsזמן בישול1 hr

 12 עלי מנגולד גדולים ויפים
 1 כוס ציר עצמות
למילוי
 500 גרם בשר בקר טחון 30 אחוז שומן
 1 שורש פטרוזיליה
 1 שורש סלק צהוב
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
 מיץ מחצי לימון
 שמן זית לטיגון הבצל

1

מתחילה בהפרדת העורק המרכזי מהעלה, הוא קשה וטעים וישמש גם במילוי וגם בריפוד
את העלה חוצה לשנים לאורך ושוב לשנים לרוחב ככה שיש ארבע פיסות
מרתיחה מים ומעבירה ושופכת לקערה גדולה, חולטת את העלים לדקה, לא כדאי להשאיר ליותר כדי שהעלה לא יתפרק, המטרה רק לרכך קצת כדי לעזור בגלגול

להכנת המילוי
2

במחבת גדולה מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית או שומן אחר מהחי, מוסיפה את הבשר וממשיכה לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משנה צבע, מורידה מהאש
מגרדת על החורים הדקים של הפומפיה שורש פטרוזיליה גדול ושורש סלק צהוב גדול, אפשר גם סלק סגול
מוסיפה פטרוזיליה קצוצה וקצת מיץ לימון ומלח
קוצצת שלושה ארבעה מהעורקים של המנגולד לקוביות קטנות ומוסיפה למילוי
את שאר העורקים חותכת לרוחב קיצוץ דק, זה ישמש לריפוד התבנית ולספיגת טעמים

הרכבה
3

משמנת פירקס גדול ומעבירה אליו את עורקי המנגולד הקצוצים משתדלת שירפדו את התבנית בשיכבה אחת
פורסת כמה מהעלים החלוטים על משטח עבודה, על כל עלה שמה כף של מילוי לרוחב מצד לצד, בשונה מממולאים רגילים כאן אין צורך לסגור שולים כי אין אורז שיתנפח, פשוט מגלגלת את העלה לסיגר ירוק שבתוכו מילוי צהבהב
מניחה את העלים הממולאים השירות על הריפוד, משתדלת לצופף. שופכת מעל כוס של ציר עצמות וחצי כוס מים
את הבישול עושה בתנור בחום של 200 מעלות על טורבו, בהתחלה מכוסה בניר אפיה ואחרי כחצי שעה ללא נייר עד שהעלים כהים ויבשים
נהדר עם טחינה או ממרח שום ושקדים וקצת לימון טרי
כמובן שאוכלות גם את הריפוד שספג את המיצים

Ingredients

 12 עלי מנגולד גדולים ויפים
 1 כוס ציר עצמות
למילוי
 500 גרם בשר בקר טחון 30 אחוז שומן
 1 שורש פטרוזיליה
 1 שורש סלק צהוב
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
 מיץ מחצי לימון
 שמן זית לטיגון הבצל

Directions

1

מתחילה בהפרדת העורק המרכזי מהעלה, הוא קשה וטעים וישמש גם במילוי וגם בריפוד
את העלה חוצה לשנים לאורך ושוב לשנים לרוחב ככה שיש ארבע פיסות
מרתיחה מים ומעבירה ושופכת לקערה גדולה, חולטת את העלים לדקה, לא כדאי להשאיר ליותר כדי שהעלה לא יתפרק, המטרה רק לרכך קצת כדי לעזור בגלגול

להכנת המילוי
2

במחבת גדולה מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית או שומן אחר מהחי, מוסיפה את הבשר וממשיכה לטגן תוך ערבוב עד שהבשר משנה צבע, מורידה מהאש
מגרדת על החורים הדקים של הפומפיה שורש פטרוזיליה גדול ושורש סלק צהוב גדול, אפשר גם סלק סגול
מוסיפה פטרוזיליה קצוצה וקצת מיץ לימון ומלח
קוצצת שלושה ארבעה מהעורקים של המנגולד לקוביות קטנות ומוסיפה למילוי
את שאר העורקים חותכת לרוחב קיצוץ דק, זה ישמש לריפוד התבנית ולספיגת טעמים

הרכבה
3

משמנת פירקס גדול ומעבירה אליו את עורקי המנגולד הקצוצים משתדלת שירפדו את התבנית בשיכבה אחת
פורסת כמה מהעלים החלוטים על משטח עבודה, על כל עלה שמה כף של מילוי לרוחב מצד לצד, בשונה מממולאים רגילים כאן אין צורך לסגור שולים כי אין אורז שיתנפח, פשוט מגלגלת את העלה לסיגר ירוק שבתוכו מילוי צהבהב
מניחה את העלים הממולאים השירות על הריפוד, משתדלת לצופף. שופכת מעל כוס של ציר עצמות וחצי כוס מים
את הבישול עושה בתנור בחום של 200 מעלות על טורבו, בהתחלה מכוסה בניר אפיה ואחרי כחצי שעה ללא נייר עד שהעלים כהים ויבשים
נהדר עם טחינה או ממרח שום ושקדים וקצת לימון טרי
כמובן שאוכלות גם את הריפוד שספג את המיצים

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
סלט עשבים

סלט עשבים

סלט קצת כמו בבית קפה, סלט עשבים עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

עלי סלק ממולאים

עלי סלק ממולאים

אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי

פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. פטאייר בגירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח’ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

צ’ימיצ’ורי

צ’ימיצ’ורי

כמו הפסטו גם צ’ימיצ’ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

חביתת עשבים ירוקים

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

סלט חסה

סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

פסטו

פסטו

תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים

שייק ירוק

שייק ירוק

שייק ירוק מלא בויטמין סי, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

לביביות ירוקות

לביביות ירוקות

הרעיון של הלביביות הכיפיות האלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את שאר הטעמים, זה נישאר קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וכירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת קמח מאפונה\קוקוס

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת

$