קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים

לשורשים יש יכולת נפלאה לספוח אליהם טעמים ונוזלים, בממולאים בלי אורז זה פיתרון מעולה.

ממולאים מהירים כשיש עלים גדולים של מנגולד

קנלוני מנגולד

ככה עושה

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה1 hour
מנות10
חופשי מאלרגנים
grainfree
egg free
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

  • 12 עלי מנגולד גדולים ויפים
  • 1 כוס ציר עצמות

למילוי

  • 500 גרם בשר בקר טחון 30 אחוז שומן
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 שורש סלק צהוב
  • 2 בצלים לבנים קצוצים דק
  • 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
  • מיץ מחצי לימון
  • שמן זית לטיגון הבצל

הכנות

הכנת העלים

  • מתחילה בהפרדת העורק המרכזי מהעלה, הוא קשה וטעים וישמש גם במילוי וגם בריפוד
    את העלה חוצה לשנים לאורך ושוב לשנים לרוחב ככה שיש ארבע פיסות
    מרתיחה מים ומעבירה ושופכת לקערה גדולה, חולטת את העלים לדקהלא כדאי להשאיר ליותר כדי שהעלה לא יתפרק. המטרה רק לרכך קצת כדי לעזור בגלגול

הכנת המילוי

  • במחבת גדולה מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית או שומן אחר מהחי
    מוסיפה את הבשר וממשיכה לטגן תוך ערבוב. עד שהבשר משנה צבע, מורידה מהאש
    מגרדת על החורים הדקים של הפומפיה שורש פטרוזיליה גדול ושורש סלק צהוב גדול, אפשר גם סלק סגול. מוסיפה פטרוזיליה קצוצה וקצת מיץ לימון ומלח. קוצצת שלושה ארבעה מהעורקים של המנגולד לקוביות קטנות ומוסיפה למילוי
    את שאר העורקים חותכת לרוחב קיצוץ דקזה ישמש לריפוד התבנית ולספיגת טעמים

גלגול והכנת התבנית

  • משמנת פירקס גדול ומעבירה אליו את עורקי המנגולד הקצוצים
    משתדלת שירפדו את התבנית בשיכבה אח
    תפורסת כמה מהעלים החלוטים על משטח עבודה, על כל עלה שמה כף של מילוי לרוחב מצד לצד, בשונה מממולאים רגילים כאן אין צורך לסגור שולים כי אין אורז שיתנפח, פשוט מגלגלת את העלה לסיגר ירוק שבתוכו מילוי צהבהב
  • מניחה את העלים הממולאים ישירות על הריפוד, משתדלת לצופף.
    שופכת מעל כוס של ציר עצמות וחצי כוס מים את הבישול עושה בתנור בחום של 200 מעלות על טורבו, בהתחלה מכוסה בניר אפיה ואחרי כחצי שעה ללא נייר עד שהעלים כהים ויבשים
    נהדר עם טחינה או ממרח שום ושקדים וקצת לימון טרי
    כמובן שאוכלות גם את הריפוד שספג את המיצים
מתכון להדפסה
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

איך מתסיסים בקיץ, כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, חומץ ביתי, קימצ'י

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן