קנלוני מנגולד בשר בקר ושורשים
קנלוני מנגולד בשר בקר ושורשים

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים

18/03/2021

לשורשים יש יכולת נפלאה לספוח אליהם טעמים ונוזלים, בממולאים בלי אורז זה פיתרון מעולה. ממולאים מהירים כשיש עלים גדולים של מנגולד

Prep Time20 minsCook Time1 hr

 12 עלי מנגולד גדולים ויפים
 1 כוס ציר עצמות
למילוי
 500 גרם בשר בקר טחון 30 אחוז שומן
 1 שורש פטרוזיליה
 1 שורש סלק צהוב
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
 מיץ מחצי לימון
 שמן זית לטיגון הבצל

1

מתחילה בהפרדת העורק המרכזי מהעלה, הוא קשה וטעים וישמש גם במילוי וגם בריפוד
את העלה חוצה לשנים לאורך ושוב לשנים לרוחב ככה שיש ארבע פיסות
מרתיחה מים ומעבירה ושופכת לקערה גדולה, חולטת את העלים לדקה
לא כדאי להשאיר ליותר כדי שהעלה לא יתפרק
המטרה רק לרכך קצת כדי לעזור בגלגול

2

במחבת גדולה מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית או שומן אחר מהחי
מוסיפה את הבשר וממשיכה לטגן תוך ערבוב
עד שהבשר משנה צבע, מורידה מהאש
מגרדת על החורים הדקים של הפומפיה שורש פטרוזיליה גדול
ושורש סלק צהוב גדול, אפשר גם סלק סגול
מוסיפה פטרוזיליה קצוצה וקצת מיץ לימון ומלח
קוצצת שלושה ארבעה מהעורקים של המנגולד לקוביות קטנות ומוסיפה למילוי
את שאר העורקים חותכת לרוחב קיצוץ דק
זה ישמש לריפוד התבנית ולספיגת טעמים

3

משמנת פירקס גדול ומעבירה אליו את עורקי המנגולד הקצוצים
משתדלת שירפדו את התבנית בשיכבה אחת
פורסת כמה מהעלים החלוטים על משטח עבודה, על כל עלה שמה כף של מילוי לרוחב מצד לצד, בשונה מממולאים רגילים כאן אין צורך לסגור שולים כי אין אורז שיתנפח, פשוט מגלגלת את העלה לסיגר ירוק שבתוכו מילוי צהבהב
מניחה את העלים הממולאים השירות על הריפוד, משתדלת לצופף. שופכת מעל כוס של ציר עצמות וחצי כוס מים
את הבישול עושה בתנור בחום של 200 מעלות על טורבו, בהתחלה מכוסה בניר אפיה ואחרי כחצי שעה ללא נייר עד שהעלים כהים ויבשים
נהדר עם טחינה או ממרח שום ושקדים וקצת לימון טרי
כמובן שאוכלות גם את הריפוד שספג את המיצים

Ingredients

 12 עלי מנגולד גדולים ויפים
 1 כוס ציר עצמות
למילוי
 500 גרם בשר בקר טחון 30 אחוז שומן
 1 שורש פטרוזיליה
 1 שורש סלק צהוב
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
 מיץ מחצי לימון
 שמן זית לטיגון הבצל

Directions

1

מתחילה בהפרדת העורק המרכזי מהעלה, הוא קשה וטעים וישמש גם במילוי וגם בריפוד
את העלה חוצה לשנים לאורך ושוב לשנים לרוחב ככה שיש ארבע פיסות
מרתיחה מים ומעבירה ושופכת לקערה גדולה, חולטת את העלים לדקה
לא כדאי להשאיר ליותר כדי שהעלה לא יתפרק
המטרה רק לרכך קצת כדי לעזור בגלגול

2

במחבת גדולה מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית או שומן אחר מהחי
מוסיפה את הבשר וממשיכה לטגן תוך ערבוב
עד שהבשר משנה צבע, מורידה מהאש
מגרדת על החורים הדקים של הפומפיה שורש פטרוזיליה גדול
ושורש סלק צהוב גדול, אפשר גם סלק סגול
מוסיפה פטרוזיליה קצוצה וקצת מיץ לימון ומלח
קוצצת שלושה ארבעה מהעורקים של המנגולד לקוביות קטנות ומוסיפה למילוי
את שאר העורקים חותכת לרוחב קיצוץ דק
זה ישמש לריפוד התבנית ולספיגת טעמים

3

משמנת פירקס גדול ומעבירה אליו את עורקי המנגולד הקצוצים
משתדלת שירפדו את התבנית בשיכבה אחת
פורסת כמה מהעלים החלוטים על משטח עבודה, על כל עלה שמה כף של מילוי לרוחב מצד לצד, בשונה מממולאים רגילים כאן אין צורך לסגור שולים כי אין אורז שיתנפח, פשוט מגלגלת את העלה לסיגר ירוק שבתוכו מילוי צהבהב
מניחה את העלים הממולאים השירות על הריפוד, משתדלת לצופף. שופכת מעל כוס של ציר עצמות וחצי כוס מים
את הבישול עושה בתנור בחום של 200 מעלות על טורבו, בהתחלה מכוסה בניר אפיה ואחרי כחצי שעה ללא נייר עד שהעלים כהים ויבשים
נהדר עם טחינה או ממרח שום ושקדים וקצת לימון טרי
כמובן שאוכלות גם את הריפוד שספג את המיצים

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים
קנלוני מנגולד בשר בקר ושורשים

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים

18/03/2021

לשורשים יש יכולת נפלאה לספוח אליהם טעמים ונוזלים, בממולאים בלי אורז זה פיתרון מעולה. ממולאים מהירים כשיש עלים גדולים של מנגולד

Prep Time20 minsCook Time1 hr

 12 עלי מנגולד גדולים ויפים
 1 כוס ציר עצמות
למילוי
 500 גרם בשר בקר טחון 30 אחוז שומן
 1 שורש פטרוזיליה
 1 שורש סלק צהוב
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
 מיץ מחצי לימון
 שמן זית לטיגון הבצל

1

מתחילה בהפרדת העורק המרכזי מהעלה, הוא קשה וטעים וישמש גם במילוי וגם בריפוד
את העלה חוצה לשנים לאורך ושוב לשנים לרוחב ככה שיש ארבע פיסות
מרתיחה מים ומעבירה ושופכת לקערה גדולה, חולטת את העלים לדקה
לא כדאי להשאיר ליותר כדי שהעלה לא יתפרק
המטרה רק לרכך קצת כדי לעזור בגלגול

2

במחבת גדולה מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית או שומן אחר מהחי
מוסיפה את הבשר וממשיכה לטגן תוך ערבוב
עד שהבשר משנה צבע, מורידה מהאש
מגרדת על החורים הדקים של הפומפיה שורש פטרוזיליה גדול
ושורש סלק צהוב גדול, אפשר גם סלק סגול
מוסיפה פטרוזיליה קצוצה וקצת מיץ לימון ומלח
קוצצת שלושה ארבעה מהעורקים של המנגולד לקוביות קטנות ומוסיפה למילוי
את שאר העורקים חותכת לרוחב קיצוץ דק
זה ישמש לריפוד התבנית ולספיגת טעמים

3

משמנת פירקס גדול ומעבירה אליו את עורקי המנגולד הקצוצים
משתדלת שירפדו את התבנית בשיכבה אחת
פורסת כמה מהעלים החלוטים על משטח עבודה, על כל עלה שמה כף של מילוי לרוחב מצד לצד, בשונה מממולאים רגילים כאן אין צורך לסגור שולים כי אין אורז שיתנפח, פשוט מגלגלת את העלה לסיגר ירוק שבתוכו מילוי צהבהב
מניחה את העלים הממולאים השירות על הריפוד, משתדלת לצופף. שופכת מעל כוס של ציר עצמות וחצי כוס מים
את הבישול עושה בתנור בחום של 200 מעלות על טורבו, בהתחלה מכוסה בניר אפיה ואחרי כחצי שעה ללא נייר עד שהעלים כהים ויבשים
נהדר עם טחינה או ממרח שום ושקדים וקצת לימון טרי
כמובן שאוכלות גם את הריפוד שספג את המיצים

Ingredients

 12 עלי מנגולד גדולים ויפים
 1 כוס ציר עצמות
למילוי
 500 גרם בשר בקר טחון 30 אחוז שומן
 1 שורש פטרוזיליה
 1 שורש סלק צהוב
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
 מיץ מחצי לימון
 שמן זית לטיגון הבצל

Directions

1

מתחילה בהפרדת העורק המרכזי מהעלה, הוא קשה וטעים וישמש גם במילוי וגם בריפוד
את העלה חוצה לשנים לאורך ושוב לשנים לרוחב ככה שיש ארבע פיסות
מרתיחה מים ומעבירה ושופכת לקערה גדולה, חולטת את העלים לדקה
לא כדאי להשאיר ליותר כדי שהעלה לא יתפרק
המטרה רק לרכך קצת כדי לעזור בגלגול

2

במחבת גדולה מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית או שומן אחר מהחי
מוסיפה את הבשר וממשיכה לטגן תוך ערבוב
עד שהבשר משנה צבע, מורידה מהאש
מגרדת על החורים הדקים של הפומפיה שורש פטרוזיליה גדול
ושורש סלק צהוב גדול, אפשר גם סלק סגול
מוסיפה פטרוזיליה קצוצה וקצת מיץ לימון ומלח
קוצצת שלושה ארבעה מהעורקים של המנגולד לקוביות קטנות ומוסיפה למילוי
את שאר העורקים חותכת לרוחב קיצוץ דק
זה ישמש לריפוד התבנית ולספיגת טעמים

3

משמנת פירקס גדול ומעבירה אליו את עורקי המנגולד הקצוצים
משתדלת שירפדו את התבנית בשיכבה אחת
פורסת כמה מהעלים החלוטים על משטח עבודה, על כל עלה שמה כף של מילוי לרוחב מצד לצד, בשונה מממולאים רגילים כאן אין צורך לסגור שולים כי אין אורז שיתנפח, פשוט מגלגלת את העלה לסיגר ירוק שבתוכו מילוי צהבהב
מניחה את העלים הממולאים השירות על הריפוד, משתדלת לצופף. שופכת מעל כוס של ציר עצמות וחצי כוס מים
את הבישול עושה בתנור בחום של 200 מעלות על טורבו, בהתחלה מכוסה בניר אפיה ואחרי כחצי שעה ללא נייר עד שהעלים כהים ויבשים
נהדר עם טחינה או ממרח שום ושקדים וקצת לימון טרי
כמובן שאוכלות גם את הריפוד שספג את המיצים

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: בשר בקר. ממולאים. עלים ירוקים

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

הרעיון של לביבות ירוקות ממנגולד ובצל אלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את המבנה, העלה קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וקירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת מעט קמח מאפונה אורז קוקוס

תפוחי אדמה ובטטה אפויים פעמים עם שלל מרקמים

תפוחי אדמה ובטטה אפויים פעמים עם שלל מרקמים

זמן זה כל מה שצריך בשביל התענוג הפשוט הזה. שלל מרקמים של תפוח אדמה, מהקליפה שנותנת בייט דרך התוך שיש בו מתוק של בטטה ורך של תפוח אדמה והציפוי שמקבל קצת קרסט. תפוח אדמה צנוע שיש בו כל כך הרבה