קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים

| 18/03/2021

לשורשים יש יכולת נפלאה לספוח אליהם טעמים ונוזלים, בממולאים בלי אורז זה פיתרון מעולה. ממולאים מהירים כשיש עלים גדולים של מנגולד

כמותזמן הכנה
כארבעים יחידות 80 דקות

 12 עלי מנגולד גדולים ויפים
 1 כוס ציר עצמות
למילוי
 500 גרם בשר בקר טחון 30 אחוז שומן
 1 שורש פטרוזיליה
 1 שורש סלק צהוב
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
 מיץ מחצי לימון
 שמן זית לטיגון הבצל

הכנת העלים
1

מתחילה בהפרדת העורק המרכזי מהעלה, הוא קשה וטעים וישמש גם במילוי וגם בריפוד
את העלה חוצה לשנים לאורך ושוב לשנים לרוחב ככה שיש ארבע פיסות
מרתיחה מים ומעבירה ושופכת לקערה גדולה, חולטת את העלים לדקה
לא כדאי להשאיר ליותר כדי שהעלה לא יתפרק
המטרה רק לרכך קצת כדי לעזור בגלגול

הכנת המילוי
2

במחבת גדולה מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית או שומן אחר מהחי
מוסיפה את הבשר וממשיכה לטגן תוך ערבוב
עד שהבשר משנה צבע, מורידה מהאש
מגרדת על החורים הדקים של הפומפיה שורש פטרוזיליה גדול
ושורש סלק צהוב גדול, אפשר גם סלק סגול
מוסיפה פטרוזיליה קצוצה וקצת מיץ לימון ומלח
קוצצת שלושה ארבעה מהעורקים של המנגולד לקוביות קטנות ומוסיפה למילוי
את שאר העורקים חותכת לרוחב קיצוץ דק
זה ישמש לריפוד התבנית ולספיגת טעמים

גלגול והכנת התבנית
3

משמנת פירקס גדול ומעבירה אליו את עורקי המנגולד הקצוצים
משתדלת שירפדו את התבנית בשיכבה אחת
פורסת כמה מהעלים החלוטים על משטח עבודה, על כל עלה שמה כף של מילוי לרוחב מצד לצד, בשונה מממולאים רגילים כאן אין צורך לסגור שולים כי אין אורז שיתנפח, פשוט מגלגלת את העלה לסיגר ירוק שבתוכו מילוי צהבהב
מניחה את העלים הממולאים השירות על הריפוד, משתדלת לצופף. שופכת מעל כוס של ציר עצמות וחצי כוס מים
את הבישול עושה בתנור בחום של 200 מעלות על טורבו, בהתחלה מכוסה בניר אפיה ואחרי כחצי שעה ללא נייר עד שהעלים כהים ויבשים
נהדר עם טחינה או ממרח שום ושקדים וקצת לימון טרי
כמובן שאוכלות גם את הריפוד שספג את המיצים

Ingredients

 12 עלי מנגולד גדולים ויפים
 1 כוס ציר עצמות
למילוי
 500 גרם בשר בקר טחון 30 אחוז שומן
 1 שורש פטרוזיליה
 1 שורש סלק צהוב
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
 מיץ מחצי לימון
 שמן זית לטיגון הבצל

Directions

הכנת העלים
1

מתחילה בהפרדת העורק המרכזי מהעלה, הוא קשה וטעים וישמש גם במילוי וגם בריפוד
את העלה חוצה לשנים לאורך ושוב לשנים לרוחב ככה שיש ארבע פיסות
מרתיחה מים ומעבירה ושופכת לקערה גדולה, חולטת את העלים לדקה
לא כדאי להשאיר ליותר כדי שהעלה לא יתפרק
המטרה רק לרכך קצת כדי לעזור בגלגול

הכנת המילוי
2

במחבת גדולה מטגנת את הבצל הקצוץ בהרבה שמן זית או שומן אחר מהחי
מוסיפה את הבשר וממשיכה לטגן תוך ערבוב
עד שהבשר משנה צבע, מורידה מהאש
מגרדת על החורים הדקים של הפומפיה שורש פטרוזיליה גדול
ושורש סלק צהוב גדול, אפשר גם סלק סגול
מוסיפה פטרוזיליה קצוצה וקצת מיץ לימון ומלח
קוצצת שלושה ארבעה מהעורקים של המנגולד לקוביות קטנות ומוסיפה למילוי
את שאר העורקים חותכת לרוחב קיצוץ דק
זה ישמש לריפוד התבנית ולספיגת טעמים

גלגול והכנת התבנית
3

משמנת פירקס גדול ומעבירה אליו את עורקי המנגולד הקצוצים
משתדלת שירפדו את התבנית בשיכבה אחת
פורסת כמה מהעלים החלוטים על משטח עבודה, על כל עלה שמה כף של מילוי לרוחב מצד לצד, בשונה מממולאים רגילים כאן אין צורך לסגור שולים כי אין אורז שיתנפח, פשוט מגלגלת את העלה לסיגר ירוק שבתוכו מילוי צהבהב
מניחה את העלים הממולאים השירות על הריפוד, משתדלת לצופף. שופכת מעל כוס של ציר עצמות וחצי כוס מים
את הבישול עושה בתנור בחום של 200 מעלות על טורבו, בהתחלה מכוסה בניר אפיה ואחרי כחצי שעה ללא נייר עד שהעלים כהים ויבשים
נהדר עם טחינה או ממרח שום ושקדים וקצת לימון טרי
כמובן שאוכלות גם את הריפוד שספג את המיצים

קנלוני מנגולד במילוי בקר ושורשים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בשר בקר. ממולאים. עלים ירוקים

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים