קניידלך פליאו

קניידלך פליאו – טעימים ממש

כבר קצת שכחתי מה הטעם של קניידלך, השנה אחרי שהמרק והגפילטע ושאר כוכבי החג פוענחו הגעתי לכדורי האלו שחביבים על כולם. במקור הכי לא פליאו שיש, בעיקר קמח לבן שקוראים לו קמח מצה, הם תכף יקבלו טוויסט בעלילה ומנה הגונה של נוטרינטים.

ראיתי פה ושם שמחליפים את קמח המצה לקמח שקדים... לא מספיק. איפה העוף? אז עוף טחון שזה די ביסיק לכדורים שאמורים להיות בטעם עוף, אוייר אפשר לקבל מביצים מוקצפות, ותיבול טוב של מלח פילפל פטרוזליה קצוצה ומעט כורכום כדי להוסיף קצת צבע ללחיים.

יצא טעם עמוק של מרק עוף, ונוטרינטים בשפע. קניידלך פליאו דלי פחמימות, קניידלך קטוגנים. נטול עמילנים וקמחי דגנים

קניידלך פליאו ומרק גרון הודו

ככה עושה

קניידלך פליאו - טעימים ממש

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה20 minutes
מנות40 קניידלך
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

חומרים ל 40 קניידלך קטנים

  • 4 ביצים אורגניות M
  • 300 גרם חזה עוף טחון דק
  • כוס וחצי קמח שקדים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח הימלאיה
  • רבע כפית פילפל שחור
  • 1 כף פטרוזליה או שמיר קצוץ דק
  • קמצוץ כורכום

הכנות

קניידלך פליאו בלילה

  • כדי ליצור כדורים אורירים עם טעם עשיר של עוף משתמשת בעוף, כמה צפוי, ובביצים מוקצפות
    העוף והשקדים יוצרים מנה משביעה שהיא אולי יותר ממנה ראשונה
    מתחילה בהפרדה של הביצים לשתי קערות
    חומרים לקניידלך פליאו
  • את הצהובים מקציפה עם העוף והתבלינים. קודם בהקצפה של העוף והחלמונים, מוסיפה תיבול: פלפל, כורכום, פטרוזליה קצוצה וחצי מכמות המלח. כשהעיסה הומוגנית תפוחה ורכה מניחה בצד
    הקצפה של חלמונים ועוף
  • את הלבנים מקציפה טוב עם שארית המלח, לקצף יציב
  • עכשיו שיש שתי תערובות רכות ואוריריות מאחדת אותן אפשר לעשות בקיפול עדין במטרה לשמור על האוויר, לא בקנאות אבל בעדינות
    קיפול התערובות אחת לשניה
  • לתערובת הזו מקפלת גם את קמח השקדים.
    זה קצת נוזלי וזה בסדר, במקרר זה יתקשה קצת. להוסיף יותר מדי קמח שקדים לא כדאי כי אז האיזון יופר ולכדורים יהיה טעם של שקדים
    את התערובת מעבירה לשעה לפחות למקרר
  • מעדיפה כדורים קטנים, משהו כמו כפית את הגלגול עושה בידים רטובות. הכי נוח ישר לתוך הסיר, אפשר גם לא
  • מרתיחה מים ומוסיפה להם מלח, אפשר גם להחליף חלק מהמים במרק עוף, זה בטוח יוסיף טעם, בכל מיקרה המים צרכים להיות מומלחים היטב
    את הכדורים מעבירה אחד אחד לתוך המים, רתיחה עדינה כדי שלא יתפרק.
    עשרים דקות עד חצי שעה בישול ברתיחה עדינה כדי שהטעמים יחדרו פנימה והכדור יהיה יציב. כדאי לחצות כדור ולבדוק שהוא מבושל לגמרי ואז אפשר לסנן ולשמור עד להגשה. לא כדאי להשאיר אותם במים

הגשה

  • את הכדורים המוכנים אפשר לשמור בקופסה במקרר עד להגשה.
    אפשר לחמם אותם ישירות במרק או בסלסלת אידוי מעל המרק החם.
    להגשה, המרק שאתן אוהבות, אצלנו זה מרק גרון הודו, מסונן, אם אוהבים גם ירקות מהמרק, או חתיכות עוף כמה כדורים מחוממים וזהו. משביע. לא כמו פחמימה יותר כמו ארוחה שלימה. טוב, תכלס יש הרבה שומנים וחלבונים. חג שמח
קניידלך פליאו ומרק גרון הודו
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . קיטו

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד מרק עוף

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן