קניידלך פליאו – טעימים ממש

| 6/04/2022

כבר קצת שכחתי מה הטעם של קניידלך, השנה אחרי שהמרק והגפילטע ושאר כוכבי החג פוענחו הגעתי לכדורי האלו שחביבים על כולם. במקור הכי לא פליאו שיש, בעיקר קמח לבן שקוראים לו קמח מצה, הם תכף יקבלו טוויסט בעלילה ומנה הגונה של נוטרינטים.

ראיתי פה ושם שמחליפים את קמח המצה לקמח שקדים.. לא מספיק. איפה העוף? אז עוף טחון שזה די ביסיק לכדורים שאמורים להיות בטעם עוף, אוייר אפשר לקבל מביצים מוקצפות, ותיבול טוב של מלח פילפל פטרוזליה קצוצה ומעט כורכום כדי להוסיף קצת צבע ללחיים.

יצא טעם עמוק של מרק עוף, ונוטרינטים בשפע. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

קנידלך פליאו ומרק גרון הודו

כמותזמן הכנה
40 כדורים קטנים כשעה

חומרים ל40 כדורים קטנים
 4 ביצים אורגניות מדיום
 300 גרם חזה עוף טחון דק
 כוס וחצי קמח שקדים
 2 כפות שמן זית
 כפית מלח הימלאיה
 רבע כפית פילפל שחור
 כף פטרוזליה או שמיר קצוץ דק
 קמצוץ כורכום

הכנת הבלילה
1

כדי ליצור כדורים אורירים עם טעם עשיר של עוף
נשתמש בעוף, כמה צפוי, ובביצים מוקצפות
העוף והשקדים יוצרים מנה משביעה שהיא אולי יותר ממנה ראשונה
נתחיל בהפרדה של הביצים לשתי קערות

חומרים לקניידלך פליאו

2

את הצהובים נקציף עם העוף והתבלינים
נתחיל בהקצפה של העוף והחלמונים, נוסיף פלפל כורכום פטרוזליה קצוצה וחצי מכמות המלח
כשהעיסה הומוגנית תפוחה ורכה נניח בצד

הקצפה של חלמונים ועוף

3

את הלבנים מקציפה טוב עם שארית המלח, לקצף יציב

4

עכשיו שיש שתי תערובות רכות ואוריריות נאחד אותן
אפשר לעשות בקיפול עדין במטרה לשמור על האוויר, לא בקנאות אבל בעדינות

קיפול התערובות אחת לשניה

5

לתערובת הזו נקפל גם את קמח השקדים
זה קצת נוזלי וזה בסדר, במקרר זה יתקשה קצת. להוסיף יותר מדי קמח שקדים לא כדאי כי אז האיזון יופר ולכדורים יהיה טעם של שקדים
את התערובת לשעה לפחות למקרר

6

מעדיפה כדורים קטנים, משהו כמו כפית
את הגלגול עושה בידים רטובות
הכי נוח ישר לתוך הסיר, אפשר גם לא

7

מרתיחה מים ומוסיפה להם מלח, אפשר גם להחליף חלק מהמים במרק עוף, זה בטוח יוסיף טעם, בכל מיקרה המים צרכים להיות מומלחים היטב
את הכדורים לתוך המים, רתיחה עדינה כדי שלא יתפרקו
עשרים דקות עד חצי שעה כדי שהטעמים יחדרו פנימה והכדור יהיה יציב
כדאי לחצות כדור ולבדוק שהוא מבושל לגמרי ואז אפשר לסנן ולשמור עד להגשה. לא כדאי להשאיר אותם במים

הגשה
8

את הכדורים המוכנים אפשר לשמור בקופסה במקרר
להגשה אפשר לחמם אותם ישירות במרק או בסלסלת אידוי מעל המרק החם
המרק שאתן אוהבות, אצלינו זה מרק גרון הודו, מסונן, אם אוהבים גם ירקות מהמרק, או חתיכות עוף
כמה כדורים מחוממים וזהו. משביע. לא כמו פחמימה יותר כמו ארוחה שלימה
טוב, תכלס יש הרבה שומנים וחלבונים. חג שמח

Ingredients

חומרים ל40 כדורים קטנים
 4 ביצים אורגניות מדיום
 300 גרם חזה עוף טחון דק
 כוס וחצי קמח שקדים
 2 כפות שמן זית
 כפית מלח הימלאיה
 רבע כפית פילפל שחור
 כף פטרוזליה או שמיר קצוץ דק
 קמצוץ כורכום

Directions

הכנת הבלילה
1

כדי ליצור כדורים אורירים עם טעם עשיר של עוף
נשתמש בעוף, כמה צפוי, ובביצים מוקצפות
העוף והשקדים יוצרים מנה משביעה שהיא אולי יותר ממנה ראשונה
נתחיל בהפרדה של הביצים לשתי קערות

חומרים לקניידלך פליאו

2

את הצהובים נקציף עם העוף והתבלינים
נתחיל בהקצפה של העוף והחלמונים, נוסיף פלפל כורכום פטרוזליה קצוצה וחצי מכמות המלח
כשהעיסה הומוגנית תפוחה ורכה נניח בצד

הקצפה של חלמונים ועוף

3

את הלבנים מקציפה טוב עם שארית המלח, לקצף יציב

4

עכשיו שיש שתי תערובות רכות ואוריריות נאחד אותן
אפשר לעשות בקיפול עדין במטרה לשמור על האוויר, לא בקנאות אבל בעדינות

קיפול התערובות אחת לשניה

5

לתערובת הזו נקפל גם את קמח השקדים
זה קצת נוזלי וזה בסדר, במקרר זה יתקשה קצת. להוסיף יותר מדי קמח שקדים לא כדאי כי אז האיזון יופר ולכדורים יהיה טעם של שקדים
את התערובת לשעה לפחות למקרר

6

מעדיפה כדורים קטנים, משהו כמו כפית
את הגלגול עושה בידים רטובות
הכי נוח ישר לתוך הסיר, אפשר גם לא

7

מרתיחה מים ומוסיפה להם מלח, אפשר גם להחליף חלק מהמים במרק עוף, זה בטוח יוסיף טעם, בכל מיקרה המים צרכים להיות מומלחים היטב
את הכדורים לתוך המים, רתיחה עדינה כדי שלא יתפרקו
עשרים דקות עד חצי שעה כדי שהטעמים יחדרו פנימה והכדור יהיה יציב
כדאי לחצות כדור ולבדוק שהוא מבושל לגמרי ואז אפשר לסנן ולשמור עד להגשה. לא כדאי להשאיר אותם במים

הגשה
8

את הכדורים המוכנים אפשר לשמור בקופסה במקרר
להגשה אפשר לחמם אותם ישירות במרק או בסלסלת אידוי מעל המרק החם
המרק שאתן אוהבות, אצלינו זה מרק גרון הודו, מסונן, אם אוהבים גם ירקות מהמרק, או חתיכות עוף
כמה כדורים מחוממים וזהו. משביע. לא כמו פחמימה יותר כמו ארוחה שלימה
טוב, תכלס יש הרבה שומנים וחלבונים. חג שמח

קניידלך פליאו – טעימים ממש

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מרק וציר עצמות. פסח. ראש השנה

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

מרק קובה סלק ללא גלוטן

מרק קובה סלק ללא גלוטן

מרק סגול עמוק בטעמי אדמה חמוצים מתוקים וכדורים של טלה מתובל עטוף באורז. יש בו המון סלק בשורש ועלים. אין בו גלוטן הוא נשען על מסורת של בצק לפסח. יפה וטעים