קלתית קיש לפני אפיה. כמו לאַטקעס או רושטי

קלתית קיש ללא גלוטן מתפוחי אדמה, במילוי תרד, שמיר ושמנת

מילה מצחיקה קלתית, לא משנה. זורמת, פשטידה עוד פחות אבל לאַטקעס או רושטי זה משהו אחר

קלתית קיש מתפוח אדמה מגורר או בסיס טארט מתפוחי אדמה. בסיס קריספי ללא גלוטן , אפשר להשתמש בו במקום בצק לבסיס טארט מלוח או קיש. כאן במילוי תרד שמיר שמנת

קלתית רושטי אחרי אפיה

קיש ללא גלוטן

בצק פריך שנישאר פריך גם אחרי ההוספה של המילוי זה קיש טוב, להצליח לעשות קלתית קיש מבצק פריך ללא גלוטן לא ממש יצא לי, עשיתי קיש כרישה וסלמון טעים אבל שברירי. מתוק אפשר כי הסוכר עוזר ליצוב ולפריכות, מלוח פחות.

מילה מצחיקה קלתית, לא משנה. זורמת, פשטידה עוד פחות אבל לאַטקעס או רושטי זה משהו אחר. זה טעים בעצמו, אפשר לעשות אותו פריך, אין צורך בתחליפים ועמילנים. אז יש כאן קלתית קיש ללא גלוטן מתפוחי אדמה. בסיס לטארט

במקום בצק אפשר להשתמש בפקעות ושורשים מגורדים כדי ליצור קלתית לקיש או בסיס פשטידה.
כאן זו תערובת רושטי או לאַטקעס שמוצמדת לדפנות ותחתית של קסט אירון או תבנית קפיצית משומנת.
את הקלתית אופה אפיה עיוורת עד לקריספיות. המילוי יכול להיות כל מילוי קיש שבא לכן.
הפעם עשיתי תרד עם שמיר ושמנת.

ככה עושה

קלתית קיש אפויה קריספית מתפוחי אדמה מגורדים, במילוי תרד בשמיר ושמנת

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה1 hour
מנות12
חופשי מאלרגנים
nutfree
grainfree
glutenfree

מרכיבים

קלתית תפוח אדמה

  • 1 קג תפוחי אדמה מגורדים גס
  • 1 כף קמח תפוחי אדמה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח אטלנטי
  • פלפל שחור

מילוי תרד שמיר שמנת

  • 1 צרור תרד גדול
  • 6 עלי מנגולד
  • 10 גבעולי שמיר
  • 1 בצל בינוני
  • 3 ביצים L
  • 1 כוס מוצרלה מגורדת
  • ½ כוס פרמזן מגורד דק
  • 1 גביע שמנת של פעם 27 אחוז

הכנות

הכנת הקלתית

  • מגרדת על פומפיה בחורים הגדולים תפוחי אדמה. משרה במים קרים לעשר דקות. מוציאה למסננת ומשם למגבת מטבח נקיה. מקפלת את השולים וסוחטת טוב.
    לקערה מודדת כחמש כוסות מתפוחי האדמה המגורדים, יצא עוד כוס לא נורא.
  • מוסיפה לתפוחי האדמה קמח תפוחי אדמה ביצה מלח ופלפל שחור ולשה קצת לתערובת נוחה לפיזור.
    משמנת בשפע של חמאה תבנית קפיצית או מחבת ברזל שיכולה להיכנס לתנור
    מעבירה את המסה למחבת ובעזרת כוס מועכת את המסה לתחתית ולשולים
    קלתית רושטי לפני אפיה
  • אופה בתנור חם בטמפרטורה של 200 מעלות כ40 דקות או עד ששחום וקריספי
    קלתית רושטי אחרי אפיה

מילוי תרד שמיר ושמנת

  • שוטפת טוב את התרד מהחול, מפרידה את הגבעול מעלי המנגולד
    קוצצת דק את גבעולי המנגולד והבצל. מטגנת בשמן זית או חמאה
    שמזהיב מוסיפה את התרד ועלי המנגולד קצוצים גס, ממשיכה לאדות עד שהעלים קמלים
    מוסיפה שמיר קצוץ דק, גבינות ושמנת. טועמת וממליחה
    טורפת את הביצים בצד ומוסיפה למילוי.
    תיבול: אפשר פלפל שחור אפשר שום גבישי אפשר בלי
    מעבירה את המילוי לקלתית האפויה
  • אופה עוד כעשרים דקות או עד שהמילית יציבה שחומה ומגרה
  • נחתך יפה לפרוסות, טעים חם או קר
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן
קלתית מתפוחי אדמה במילוי תרד שמיר ושמנת
קלתית מתפוחי אדמה במילוי תרד שמיר ושמנת

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

מחשבה 1 על “קלתית קיש ללא גלוטן מתפוחי אדמה, במילוי תרד, שמיר ושמנת”

5 from 2 votes (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן