21/01/2021

מנפלאות הבטטה הלבנה. קלצו'נה אשכרה קריספית ממש, הפעם במילוי בשר וזיתים

3 מנות גדולות

Prep Time20 minsCook Time20 mins

לבצק
 כוס וחצי בטטה לבנה מבושלת מסוננת ומעוכה
 חצי כוס פחות כף קמח ארורוט
 כפית מלח הימלאיה ורוד
 שמן זית לשימון התבנית והברשה
למילוי
 300 גרם בשר בקר שמן טחון
 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
 2 מקלות סלרי קצוצים קטן
 1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
 כף עלי זעתר
 9 זיתים שחורים כבושים במלח
 שמן זית

לבצק
1

קולפת וחותכת בטטה לבנה לקוביות גדולות, מבשלת במים מומלחים עד לריכוך, מסננת טוב מעודפי המים ומשאירה עוד קצת במסננת לנקז נוזלים. מניחה על קרש את הקוביות היבשות ומועכת במזלג, מעל מפזרת את הקמח, משאירה בצד כף, מוסיפה גם מלח. לשה הכל עד שאחיד. במידת הצורך מוסיפה עוד מעט מהקמח

למילוי
2

קוצצת דק בצל לבן גדול, מטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה את הבשר, חשוב שיהיה שמן וטעים, מוסיפה גם סלרי קצוץ קטנטן וגזר קצוץ קטנטן. ממלחה ומוסיפה עלים של זעתר
מבשלת עד שרוב הנוזלים מתאדים

הרכבה ואפיה
3

מחלקת את הבצק לשלושה חלקים שווים ומכדררת כדורים יפים
על נייר אפיה מפזרת מעט מהקמח ששמרתי ומשטחת כדור, זה יוצא קוטר של צלחת מנה ראשונה
על חצי מהעיגול המשוטח מניחה שליש מהמילוי, מגלענת זיתים ומניחה כמה מעל, מוסיפה עוד כמה עלי זעתר טריים. מקפלת בעזרת הנייר את חצי העיגול מעל המילוי. בעזרת מזלג מהדקת את שני החלקים. מתקבל חצי עיגול מלא במילוי סגור מהצדדים

4

על תבנית אפיה מניחה נייר אפיה ומושכת בהרבה שמן זית, מעבירה בזהירות קלצ'ונה אחת לתבנית. ממשיכה ככה עם שתי הנותרות. בעזרת היד, מוזגת מעט שמן זית ומלטפת כל אחת
אופה בתנור מחומם מראש לחום של 200 מעולת כ20 דקות או עד ששחום ממש ומגרה

5

\
ARROWROOT
בשמו העיברי עמילן מרנטת הקנה אפשר להשיג בחנויות טבע
בטטה לבנה לצערי קצת קשה להשיג, צריך לבקש בחנויות ירקות. כשמצאת אפשר בשקט ליקנות כמה ולאחסן מחזיקות המון זמן

Ingredients

לבצק
 כוס וחצי בטטה לבנה מבושלת מסוננת ומעוכה
 חצי כוס פחות כף קמח ארורוט
 כפית מלח הימלאיה ורוד
 שמן זית לשימון התבנית והברשה
למילוי
 300 גרם בשר בקר שמן טחון
 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
 2 מקלות סלרי קצוצים קטן
 1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
 כף עלי זעתר
 9 זיתים שחורים כבושים במלח
 שמן זית

Directions

לבצק
1

קולפת וחותכת בטטה לבנה לקוביות גדולות, מבשלת במים מומלחים עד לריכוך, מסננת טוב מעודפי המים ומשאירה עוד קצת במסננת לנקז נוזלים. מניחה על קרש את הקוביות היבשות ומועכת במזלג, מעל מפזרת את הקמח, משאירה בצד כף, מוסיפה גם מלח. לשה הכל עד שאחיד. במידת הצורך מוסיפה עוד מעט מהקמח

למילוי
2

קוצצת דק בצל לבן גדול, מטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה את הבשר, חשוב שיהיה שמן וטעים, מוסיפה גם סלרי קצוץ קטנטן וגזר קצוץ קטנטן. ממלחה ומוסיפה עלים של זעתר
מבשלת עד שרוב הנוזלים מתאדים

הרכבה ואפיה
3

מחלקת את הבצק לשלושה חלקים שווים ומכדררת כדורים יפים
על נייר אפיה מפזרת מעט מהקמח ששמרתי ומשטחת כדור, זה יוצא קוטר של צלחת מנה ראשונה
על חצי מהעיגול המשוטח מניחה שליש מהמילוי, מגלענת זיתים ומניחה כמה מעל, מוסיפה עוד כמה עלי זעתר טריים. מקפלת בעזרת הנייר את חצי העיגול מעל המילוי. בעזרת מזלג מהדקת את שני החלקים. מתקבל חצי עיגול מלא במילוי סגור מהצדדים

4

על תבנית אפיה מניחה נייר אפיה ומושכת בהרבה שמן זית, מעבירה בזהירות קלצ'ונה אחת לתבנית. ממשיכה ככה עם שתי הנותרות. בעזרת היד, מוזגת מעט שמן זית ומלטפת כל אחת
אופה בתנור מחומם מראש לחום של 200 מעולת כ20 דקות או עד ששחום ממש ומגרה

5

\
ARROWROOT
בשמו העיברי עמילן מרנטת הקנה אפשר להשיג בחנויות טבע
בטטה לבנה לצערי קצת קשה להשיג, צריך לבקש בחנויות ירקות. כשמצאת אפשר בשקט ליקנות כמה ולאחסן מחזיקות המון זמן

קלצונה

21/01/2021

מנפלאות הבטטה הלבנה. קלצו'נה אשכרה קריספית ממש, הפעם במילוי בשר וזיתים

3 מנות גדולות

Prep Time20 minsCook Time20 mins

לבצק
 כוס וחצי בטטה לבנה מבושלת מסוננת ומעוכה
 חצי כוס פחות כף קמח ארורוט
 כפית מלח הימלאיה ורוד
 שמן זית לשימון התבנית והברשה
למילוי
 300 גרם בשר בקר שמן טחון
 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
 2 מקלות סלרי קצוצים קטן
 1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
 כף עלי זעתר
 9 זיתים שחורים כבושים במלח
 שמן זית

לבצק
1

קולפת וחותכת בטטה לבנה לקוביות גדולות, מבשלת במים מומלחים עד לריכוך, מסננת טוב מעודפי המים ומשאירה עוד קצת במסננת לנקז נוזלים. מניחה על קרש את הקוביות היבשות ומועכת במזלג, מעל מפזרת את הקמח, משאירה בצד כף, מוסיפה גם מלח. לשה הכל עד שאחיד. במידת הצורך מוסיפה עוד מעט מהקמח

למילוי
2

קוצצת דק בצל לבן גדול, מטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה את הבשר, חשוב שיהיה שמן וטעים, מוסיפה גם סלרי קצוץ קטנטן וגזר קצוץ קטנטן. ממלחה ומוסיפה עלים של זעתר
מבשלת עד שרוב הנוזלים מתאדים

הרכבה ואפיה
3

מחלקת את הבצק לשלושה חלקים שווים ומכדררת כדורים יפים
על נייר אפיה מפזרת מעט מהקמח ששמרתי ומשטחת כדור, זה יוצא קוטר של צלחת מנה ראשונה
על חצי מהעיגול המשוטח מניחה שליש מהמילוי, מגלענת זיתים ומניחה כמה מעל, מוסיפה עוד כמה עלי זעתר טריים. מקפלת בעזרת הנייר את חצי העיגול מעל המילוי. בעזרת מזלג מהדקת את שני החלקים. מתקבל חצי עיגול מלא במילוי סגור מהצדדים

4

על תבנית אפיה מניחה נייר אפיה ומושכת בהרבה שמן זית, מעבירה בזהירות קלצ'ונה אחת לתבנית. ממשיכה ככה עם שתי הנותרות. בעזרת היד, מוזגת מעט שמן זית ומלטפת כל אחת
אופה בתנור מחומם מראש לחום של 200 מעולת כ20 דקות או עד ששחום ממש ומגרה

5

\
ARROWROOT
בשמו העיברי עמילן מרנטת הקנה אפשר להשיג בחנויות טבע
בטטה לבנה לצערי קצת קשה להשיג, צריך לבקש בחנויות ירקות. כשמצאת אפשר בשקט ליקנות כמה ולאחסן מחזיקות המון זמן

Ingredients

לבצק
 כוס וחצי בטטה לבנה מבושלת מסוננת ומעוכה
 חצי כוס פחות כף קמח ארורוט
 כפית מלח הימלאיה ורוד
 שמן זית לשימון התבנית והברשה
למילוי
 300 גרם בשר בקר שמן טחון
 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
 2 מקלות סלרי קצוצים קטן
 1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
 כף עלי זעתר
 9 זיתים שחורים כבושים במלח
 שמן זית

Directions

לבצק
1

קולפת וחותכת בטטה לבנה לקוביות גדולות, מבשלת במים מומלחים עד לריכוך, מסננת טוב מעודפי המים ומשאירה עוד קצת במסננת לנקז נוזלים. מניחה על קרש את הקוביות היבשות ומועכת במזלג, מעל מפזרת את הקמח, משאירה בצד כף, מוסיפה גם מלח. לשה הכל עד שאחיד. במידת הצורך מוסיפה עוד מעט מהקמח

למילוי
2

קוצצת דק בצל לבן גדול, מטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה את הבשר, חשוב שיהיה שמן וטעים, מוסיפה גם סלרי קצוץ קטנטן וגזר קצוץ קטנטן. ממלחה ומוסיפה עלים של זעתר
מבשלת עד שרוב הנוזלים מתאדים

הרכבה ואפיה
3

מחלקת את הבצק לשלושה חלקים שווים ומכדררת כדורים יפים
על נייר אפיה מפזרת מעט מהקמח ששמרתי ומשטחת כדור, זה יוצא קוטר של צלחת מנה ראשונה
על חצי מהעיגול המשוטח מניחה שליש מהמילוי, מגלענת זיתים ומניחה כמה מעל, מוסיפה עוד כמה עלי זעתר טריים. מקפלת בעזרת הנייר את חצי העיגול מעל המילוי. בעזרת מזלג מהדקת את שני החלקים. מתקבל חצי עיגול מלא במילוי סגור מהצדדים

4

על תבנית אפיה מניחה נייר אפיה ומושכת בהרבה שמן זית, מעבירה בזהירות קלצ'ונה אחת לתבנית. ממשיכה ככה עם שתי הנותרות. בעזרת היד, מוזגת מעט שמן זית ומלטפת כל אחת
אופה בתנור מחומם מראש לחום של 200 מעולת כ20 דקות או עד ששחום ממש ומגרה

5

\
ARROWROOT
בשמו העיברי עמילן מרנטת הקנה אפשר להשיג בחנויות טבע
בטטה לבנה לצערי קצת קשה להשיג, צריך לבקש בחנויות ירקות. כשמצאת אפשר בשקט ליקנות כמה ולאחסן מחזיקות המון זמן

קלצונה

5 תגובות

  1. רותי רם און

    הי איב,
    תודה על המתכון.
    אפשר במקום הקמח שהזכרת, להשתמש בקמח קוקוס????
    ושאלה נוספת- הבטטה הלבנה לעיתים מלבלבת ונהית ירקרקה באזור הגידול. איך את מאפסנת אותן???
    תודה רבה?

    השאר תגובה
    • dearaya

      הי רותי, הבצק מכיל שני מצרכים בלבד ושניהם מדויקים וחשובים, קמח ארורוט תוכלי להשיג בקלות בניצת הדובדבן. בטטה לבנה תשמרי במקום מוצל בלי ירקות אחרים, היא תשמר להרבה זמן. שבת שלום

      השאר תגובה
      • רותי רם און

        ?תודה רבה איה.
        אני שומרת את הבטטנ הלבנה, בכלי שמכיל עוד פקעות , בצלים, דלעות….אז זו הסיבה. ??‍♀️

        השאר תגובה
    • מיכל

      אי אפשר קמח אחר?
      חומוס? תפוא? אורז מלא, משהו ללא גלוטן

      השאר תגובה
      • dearaya

        הי מיכל,משערת שקמח תפוחי אדמה או קורנפלור יהיה תחליף טוב . ספרי איך יצא

        השאר תגובה

השאר תגובה ל רותי רם און לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *