קלצונה

בטטה לבנה יש בה יותר עמילן ופחות סוכר, הצבע שלה מזכיר תפוח אדמה ואפשר ליצור איתה בצק רך שמתאים לקלצונה, אפשר למלא בבשר מתובל או במילוי אחר של פטריות ובצל למשל.

קלצונה פליאו

ככה עושה

קלצונה

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה20 minutes
מנות2
חופשי מאלרגנים
nutfree
egg free
soyfree
glutenfree

מרכיבים

לבצק

  • 1 ½ כוסות בטטה לבנה מבושלת מסוננת ומעוכה
  • חצי כוס פחות כף קמח ארורוט
  • כפית מלח הימלאיה ורוד
  • שמן זית לשימון התבנית והברשה

למילוי

  • 300 גרם בשר בקר שמן טחון
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
  • 2 מקלות סלרי קצוצים קטן
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
  • כף עלי זעתר
  • 9 זיתים שחורים כבושים במלח
  • שמן זית

הכנות

לבצק

  • קולפת וחותכת בטטה לבנה לקוביות גדולות, מבשלת במים מומלחים עד לריכוך, מסננת טוב מעודפי המים ומשאירה עוד קצת במסננת לנקז נוזלים. מניחה על קרש את הקוביות היבשות ומועכת במזלג, מעל מפזרת את הקמח, משאירה בצד כף, מוסיפה גם מלח. לשה הכל עד שאחיד. במידת הצורך מוסיפה עוד מעט מהקמח

למילוי

  • קוצצת דק בצל לבן גדול, מטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה את הבשר, חשוב שיהיה שמן וטעים, מוסיפה גם סלרי קצוץ קטנטן וגזר קצוץ קטנטן. ממלחה ומוסיפה עלים של זעתר מבשלת עד שרוב הנוזלים מתאדים

הרכבה ואפיה

  • מחלקת את הבצק לשלושה חלקים שווים ומכדררת כדורים יפים על נייר אפיה מפזרת מעט מהקמח ששמרתי ומשטחת כדור, זה יוצא קוטר של צלחת מנה ראשונה על חצי מהעיגול המשוטח מניחה שליש מהמילוי, מגלענת זיתים ומניחה כמה מעל, מוסיפה עוד כמה עלי זעתר טריים. מקפלת בעזרת הנייר את חצי העיגול מעל המילוי. בעזרת מזלג מהדקת את שני החלקים. מתקבל חצי עיגול מלא במילוי סגור מהצדדים
  • על תבנית אפיה מניחה נייר אפיה ומושכת בהרבה שמן זית, מעבירה בזהירות קלצ'ונה אחת לתבנית. ממשיכה ככה עם שתי הנותרות. בעזרת היד, מוזגת מעט שמן זית ומלטפת כל אחת
  • אופה בתנור מחומם מראש לחום של 200 מעולת כ20 דקות או עד ששחום ממש ומגרה
  • ARROWROOTבשמו העיברי עמילן מרנטת הקנה אפשר להשיג בחנויות טבעבטטה לבנה לצערי קצת קשה להשיג, צריך לבקש בחנויות ירקות. כשמצאת אפשר בשקט ליקנות כמה ולאחסן מחזיקות המון זמןאפשר להחליף אותו בקמח טפיוקה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

עוד משהו

עוד מנפלאות הבטטה פוטטוס בטטה במבחר צבעים, קוטג’ פאי או פאי רועים עם טופינג זהוב, ולביבות חוביזה ובטטה לבנה שהעלים מתאחדים בעזרת הבטטה

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד בטטה לבנה

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

9 מחשבות על “קלצונה”

  1. הי איב,
    תודה על המתכון.
    אפשר במקום הקמח שהזכרת, להשתמש בקמח קוקוס????
    ושאלה נוספת- הבטטה הלבנה לעיתים מלבלבת ונהית ירקרקה באזור הגידול. איך את מאפסנת אותן???
    תודה רבה?

    הגב
  2. הי איה, הכנתי ויצא משובח ביותר!!
    אפילו לא טיגנתי את הבשר אלא הכנסתי תערובת קציצות מוכנה שהיתה לי.

    והייתה לי מחשבה.. שהבצק מושלם לניוקי!!

    הגב
5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן