קלצונה

| 21/01/2021

בטטה לבנה יש בה יותר עמילן ופחות סוכר, הצבע שלה מזכיר תפוח אדמה ואפשר ליצור איתה בצק רך שמתאים לקלצונה, אפשר למלא בבשר מתובל או במילוי אחר של פטריות ובצל למשל.

עוד מנפלאות הבטטה פוטטוס בטטה במבחר צבעים, קוטג’ פאי או פאי רועים עם טופינג זהוב, ולביבות חוביזה ובטטה לבנה שהעלים מתאחדים בעזרת הבטטה

קלצונה פליאו

כמותזמן הכנה
שתי מנות ארבעים דקות

מנפלאות הבטטה הלבנה. קלצו'נה אשכרה קריספית ממש, הפעם במילוי בשר וזיתים

לבצק
 כוס וחצי בטטה לבנה מבושלת מסוננת ומעוכה
 חצי כוס פחות כף קמח ארורוט
 כפית מלח הימלאיה ורוד
 שמן זית לשימון התבנית והברשה
למילוי
 300 גרם בשר בקר שמן טחון
 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
 2 מקלות סלרי קצוצים קטן
 1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
 כף עלי זעתר
 9 זיתים שחורים כבושים במלח
 שמן זית

לבצק
1

קולפת וחותכת בטטה לבנה לקוביות גדולות, מבשלת במים מומלחים עד לריכוך, מסננת טוב מעודפי המים ומשאירה עוד קצת במסננת לנקז נוזלים. מניחה על קרש את הקוביות היבשות ומועכת במזלג, מעל מפזרת את הקמח, משאירה בצד כף, מוסיפה גם מלח. לשה הכל עד שאחיד. במידת הצורך מוסיפה עוד מעט מהקמח

למילוי
2

קוצצת דק בצל לבן גדול, מטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה את הבשר, חשוב שיהיה שמן וטעים, מוסיפה גם סלרי קצוץ קטנטן וגזר קצוץ קטנטן. ממלחה ומוסיפה עלים של זעתר
מבשלת עד שרוב הנוזלים מתאדים

הרכבה ואפיה
3

מחלקת את הבצק לשלושה חלקים שווים ומכדררת כדורים יפים
על נייר אפיה מפזרת מעט מהקמח ששמרתי ומשטחת כדור, זה יוצא קוטר של צלחת מנה ראשונה
על חצי מהעיגול המשוטח מניחה שליש מהמילוי, מגלענת זיתים ומניחה כמה מעל, מוסיפה עוד כמה עלי זעתר טריים. מקפלת בעזרת הנייר את חצי העיגול מעל המילוי. בעזרת מזלג מהדקת את שני החלקים. מתקבל חצי עיגול מלא במילוי סגור מהצדדים

4

על תבנית אפיה מניחה נייר אפיה ומושכת בהרבה שמן זית, מעבירה בזהירות קלצ'ונה אחת לתבנית. ממשיכה ככה עם שתי הנותרות. בעזרת היד, מוזגת מעט שמן זית ומלטפת כל אחת

5

אופה בתנור מחומם מראש לחום של 200 מעולת כ20 דקות או עד ששחום ממש ומגרה

6

ARROWROOT
בשמו העיברי עמילן מרנטת הקנה אפשר להשיג בחנויות טבע
בטטה לבנה לצערי קצת קשה להשיג, צריך לבקש בחנויות ירקות. כשמצאת אפשר בשקט ליקנות כמה ולאחסן מחזיקות המון זמן
אפשר להחליף אותו בקמח טפיוקה

Ingredients

לבצק
 כוס וחצי בטטה לבנה מבושלת מסוננת ומעוכה
 חצי כוס פחות כף קמח ארורוט
 כפית מלח הימלאיה ורוד
 שמן זית לשימון התבנית והברשה
למילוי
 300 גרם בשר בקר שמן טחון
 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
 2 מקלות סלרי קצוצים קטן
 1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
 כף עלי זעתר
 9 זיתים שחורים כבושים במלח
 שמן זית

Directions

לבצק
1

קולפת וחותכת בטטה לבנה לקוביות גדולות, מבשלת במים מומלחים עד לריכוך, מסננת טוב מעודפי המים ומשאירה עוד קצת במסננת לנקז נוזלים. מניחה על קרש את הקוביות היבשות ומועכת במזלג, מעל מפזרת את הקמח, משאירה בצד כף, מוסיפה גם מלח. לשה הכל עד שאחיד. במידת הצורך מוסיפה עוד מעט מהקמח

למילוי
2

קוצצת דק בצל לבן גדול, מטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה את הבשר, חשוב שיהיה שמן וטעים, מוסיפה גם סלרי קצוץ קטנטן וגזר קצוץ קטנטן. ממלחה ומוסיפה עלים של זעתר
מבשלת עד שרוב הנוזלים מתאדים

הרכבה ואפיה
3

מחלקת את הבצק לשלושה חלקים שווים ומכדררת כדורים יפים
על נייר אפיה מפזרת מעט מהקמח ששמרתי ומשטחת כדור, זה יוצא קוטר של צלחת מנה ראשונה
על חצי מהעיגול המשוטח מניחה שליש מהמילוי, מגלענת זיתים ומניחה כמה מעל, מוסיפה עוד כמה עלי זעתר טריים. מקפלת בעזרת הנייר את חצי העיגול מעל המילוי. בעזרת מזלג מהדקת את שני החלקים. מתקבל חצי עיגול מלא במילוי סגור מהצדדים

4

על תבנית אפיה מניחה נייר אפיה ומושכת בהרבה שמן זית, מעבירה בזהירות קלצ'ונה אחת לתבנית. ממשיכה ככה עם שתי הנותרות. בעזרת היד, מוזגת מעט שמן זית ומלטפת כל אחת

5

אופה בתנור מחומם מראש לחום של 200 מעולת כ20 דקות או עד ששחום ממש ומגרה

6

ARROWROOT
בשמו העיברי עמילן מרנטת הקנה אפשר להשיג בחנויות טבע
בטטה לבנה לצערי קצת קשה להשיג, צריך לבקש בחנויות ירקות. כשמצאת אפשר בשקט ליקנות כמה ולאחסן מחזיקות המון זמן
אפשר להחליף אותו בקמח טפיוקה

קלצונה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@


9 תגובות

  1. רותי רם און

    הי איב,
    תודה על המתכון.
    אפשר במקום הקמח שהזכרת, להשתמש בקמח קוקוס????
    ושאלה נוספת- הבטטה הלבנה לעיתים מלבלבת ונהית ירקרקה באזור הגידול. איך את מאפסנת אותן???
    תודה רבה?

    השאר תגובה
    • dearaya

      הי רותי, הבצק מכיל שני מצרכים בלבד ושניהם מדויקים וחשובים, קמח ארורוט תוכלי להשיג בקלות בניצת הדובדבן. בטטה לבנה תשמרי במקום מוצל בלי ירקות אחרים, היא תשמר להרבה זמן. שבת שלום

      השאר תגובה
      • רותי רם און

        ?תודה רבה איה.
        אני שומרת את הבטטנ הלבנה, בכלי שמכיל עוד פקעות , בצלים, דלעות….אז זו הסיבה. ??‍♀️

        השאר תגובה
      • דניאלה

        אסור לי עמילנים כרגע, אשמח להחליף בקמח קוקוס, זה אפשרי?

        השאר תגובה
    • מיכל

      אי אפשר קמח אחר?
      חומוס? תפוא? אורז מלא, משהו ללא גלוטן

      השאר תגובה
      • dearaya

        הי מיכל,משערת שקמח תפוחי אדמה או קורנפלור יהיה תחליף טוב . ספרי איך יצא

        השאר תגובה
  2. דנה

    הי איה, הכנתי ויצא משובח ביותר!!
    אפילו לא טיגנתי את הבשר אלא הכנסתי תערובת קציצות מוכנה שהיתה לי.

    והייתה לי מחשבה.. שהבצק מושלם לניוקי!!

    השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בשר בקר. מאפים מלוחים

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

גאלט בצל סגול ללא גלוטן

אני אוהבת מרק בצל ועוגה פריכה. הגאלט הפרוע הזה, יש בו בצלים סגולים מקורמלים בסבלנות עד לריבת בצל סמיכה. הבצק מקמח קסאווה וחמאה, פריך ויציב. מתוק, מלוח ונמס בפה

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח