קלצונה

מנפלאות הבטטה הלבנה. קלצו'נה אשכרה קריספית ממש, הפעם במילוי בשר וזיתים

הכנות20 minsזמן בישול20 mins

לבצק
 כוס וחצי בטטה לבנה מבושלת מסוננת ומעוכה
 חצי כוס פחות כף קמח ארורוט
 כפית מלח הימלאיה ורוד
 שמן זית לשימון התבנית והברשה
למילוי
 300 גרם בשר בקר שמן טחון
 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
 2 מקלות סלרי קצוצים קטן
 1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
 כף עלי זעתר
 9 זיתים שחורים כבושים במלח
 שמן זית

לבצק
1

קולפת וחותכת בטטה לבנה לקוביות גדולות, מבשלת במים מומלחים עד לריכוך, מסננת טוב מעודפי המים ומשאירה עוד קצת במסננת לנקז נוזלים. מניחה על קרש את הקוביות היבשות ומועכת במזלג, מעל מפזרת את הקמח, משאירה בצד כף, מוסיפה גם מלח. לשה הכל עד שאחיד. במידת הצורך מוסיפה עוד מעט מהקמח

למילוי
2

קוצצת דק בצל לבן גדול, מטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה את הבשר, חשוב שיהיה שמן וטעים, מוסיפה גם סלרי קצוץ קטנטן וגזר קצוץ קטנטן. ממלחה ומוסיפה עלים של זעתר
מבשלת עד שרוב הנוזלים מתאדים

הרכבה ואפיה
3

מחלקת את הבצק לשלושה חלקים שווים ומכדררת כדורים יפים
על נייר אפיה מפזרת מעט מהקמח ששמרתי ומשטחת כדור, זה יוצא קוטר של צלחת מנה ראשונה
על חצי מהעיגול המשוטח מניחה שליש מהמילוי, מגלענת זיתים ומניחה כמה מעל, מוסיפה עוד כמה עלי זעתר טריים. מקפלת בעזרת הנייר את חצי העיגול מעל המילוי. בעזרת מזלג מהדקת את שני החלקים. מתקבל חצי עיגול מלא במילוי סגור מהצדדים

4

על תבנית אפיה מניחה נייר אפיה ומושכת בהרבה שמן זית, מעבירה בזהירות קלצ'ונה אחת לתבנית. ממשיכה ככה עם שתי הנותרות. בעזרת היד, מוזגת מעט שמן זית ומלטפת כל אחת
אופה בתנור מחומם מראש לחום של 200 מעולת כ20 דקות או עד ששחום ממש ומגרה

5

\
ARROWROOT
בשמו העיברי עמילן מרנטת הקנה אפשר להשיג בחנויות טבע
בטטה לבנה לצערי קצת קשה להשיג, צריך לבקש בחנויות ירקות. כשמצאת אפשר בשקט ליקנות כמה ולאחסן מחזיקות המון זמן

Ingredients

לבצק
 כוס וחצי בטטה לבנה מבושלת מסוננת ומעוכה
 חצי כוס פחות כף קמח ארורוט
 כפית מלח הימלאיה ורוד
 שמן זית לשימון התבנית והברשה
למילוי
 300 גרם בשר בקר שמן טחון
 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
 2 מקלות סלרי קצוצים קטן
 1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
 כף עלי זעתר
 9 זיתים שחורים כבושים במלח
 שמן זית

Directions

לבצק
1

קולפת וחותכת בטטה לבנה לקוביות גדולות, מבשלת במים מומלחים עד לריכוך, מסננת טוב מעודפי המים ומשאירה עוד קצת במסננת לנקז נוזלים. מניחה על קרש את הקוביות היבשות ומועכת במזלג, מעל מפזרת את הקמח, משאירה בצד כף, מוסיפה גם מלח. לשה הכל עד שאחיד. במידת הצורך מוסיפה עוד מעט מהקמח

למילוי
2

קוצצת דק בצל לבן גדול, מטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה את הבשר, חשוב שיהיה שמן וטעים, מוסיפה גם סלרי קצוץ קטנטן וגזר קצוץ קטנטן. ממלחה ומוסיפה עלים של זעתר
מבשלת עד שרוב הנוזלים מתאדים

הרכבה ואפיה
3

מחלקת את הבצק לשלושה חלקים שווים ומכדררת כדורים יפים
על נייר אפיה מפזרת מעט מהקמח ששמרתי ומשטחת כדור, זה יוצא קוטר של צלחת מנה ראשונה
על חצי מהעיגול המשוטח מניחה שליש מהמילוי, מגלענת זיתים ומניחה כמה מעל, מוסיפה עוד כמה עלי זעתר טריים. מקפלת בעזרת הנייר את חצי העיגול מעל המילוי. בעזרת מזלג מהדקת את שני החלקים. מתקבל חצי עיגול מלא במילוי סגור מהצדדים

4

על תבנית אפיה מניחה נייר אפיה ומושכת בהרבה שמן זית, מעבירה בזהירות קלצ'ונה אחת לתבנית. ממשיכה ככה עם שתי הנותרות. בעזרת היד, מוזגת מעט שמן זית ומלטפת כל אחת
אופה בתנור מחומם מראש לחום של 200 מעולת כ20 דקות או עד ששחום ממש ומגרה

5

\
ARROWROOT
בשמו העיברי עמילן מרנטת הקנה אפשר להשיג בחנויות טבע
בטטה לבנה לצערי קצת קשה להשיג, צריך לבקש בחנויות ירקות. כשמצאת אפשר בשקט ליקנות כמה ולאחסן מחזיקות המון זמן

קלצונה
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

קלצונה

מנפלאות הבטטה הלבנה. קלצו'נה אשכרה קריספית ממש, הפעם במילוי בשר וזיתים

הכנות20 minsזמן בישול20 mins

לבצק
 כוס וחצי בטטה לבנה מבושלת מסוננת ומעוכה
 חצי כוס פחות כף קמח ארורוט
 כפית מלח הימלאיה ורוד
 שמן זית לשימון התבנית והברשה
למילוי
 300 גרם בשר בקר שמן טחון
 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
 2 מקלות סלרי קצוצים קטן
 1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
 כף עלי זעתר
 9 זיתים שחורים כבושים במלח
 שמן זית

לבצק
1

קולפת וחותכת בטטה לבנה לקוביות גדולות, מבשלת במים מומלחים עד לריכוך, מסננת טוב מעודפי המים ומשאירה עוד קצת במסננת לנקז נוזלים. מניחה על קרש את הקוביות היבשות ומועכת במזלג, מעל מפזרת את הקמח, משאירה בצד כף, מוסיפה גם מלח. לשה הכל עד שאחיד. במידת הצורך מוסיפה עוד מעט מהקמח

למילוי
2

קוצצת דק בצל לבן גדול, מטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה את הבשר, חשוב שיהיה שמן וטעים, מוסיפה גם סלרי קצוץ קטנטן וגזר קצוץ קטנטן. ממלחה ומוסיפה עלים של זעתר
מבשלת עד שרוב הנוזלים מתאדים

הרכבה ואפיה
3

מחלקת את הבצק לשלושה חלקים שווים ומכדררת כדורים יפים
על נייר אפיה מפזרת מעט מהקמח ששמרתי ומשטחת כדור, זה יוצא קוטר של צלחת מנה ראשונה
על חצי מהעיגול המשוטח מניחה שליש מהמילוי, מגלענת זיתים ומניחה כמה מעל, מוסיפה עוד כמה עלי זעתר טריים. מקפלת בעזרת הנייר את חצי העיגול מעל המילוי. בעזרת מזלג מהדקת את שני החלקים. מתקבל חצי עיגול מלא במילוי סגור מהצדדים

4

על תבנית אפיה מניחה נייר אפיה ומושכת בהרבה שמן זית, מעבירה בזהירות קלצ'ונה אחת לתבנית. ממשיכה ככה עם שתי הנותרות. בעזרת היד, מוזגת מעט שמן זית ומלטפת כל אחת
אופה בתנור מחומם מראש לחום של 200 מעולת כ20 דקות או עד ששחום ממש ומגרה

5

\
ARROWROOT
בשמו העיברי עמילן מרנטת הקנה אפשר להשיג בחנויות טבע
בטטה לבנה לצערי קצת קשה להשיג, צריך לבקש בחנויות ירקות. כשמצאת אפשר בשקט ליקנות כמה ולאחסן מחזיקות המון זמן

Ingredients

לבצק
 כוס וחצי בטטה לבנה מבושלת מסוננת ומעוכה
 חצי כוס פחות כף קמח ארורוט
 כפית מלח הימלאיה ורוד
 שמן זית לשימון התבנית והברשה
למילוי
 300 גרם בשר בקר שמן טחון
 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
 2 מקלות סלרי קצוצים קטן
 1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
 כף עלי זעתר
 9 זיתים שחורים כבושים במלח
 שמן זית

Directions

לבצק
1

קולפת וחותכת בטטה לבנה לקוביות גדולות, מבשלת במים מומלחים עד לריכוך, מסננת טוב מעודפי המים ומשאירה עוד קצת במסננת לנקז נוזלים. מניחה על קרש את הקוביות היבשות ומועכת במזלג, מעל מפזרת את הקמח, משאירה בצד כף, מוסיפה גם מלח. לשה הכל עד שאחיד. במידת הצורך מוסיפה עוד מעט מהקמח

למילוי
2

קוצצת דק בצל לבן גדול, מטגנת בשפע של שמן זית, מוסיפה את הבשר, חשוב שיהיה שמן וטעים, מוסיפה גם סלרי קצוץ קטנטן וגזר קצוץ קטנטן. ממלחה ומוסיפה עלים של זעתר
מבשלת עד שרוב הנוזלים מתאדים

הרכבה ואפיה
3

מחלקת את הבצק לשלושה חלקים שווים ומכדררת כדורים יפים
על נייר אפיה מפזרת מעט מהקמח ששמרתי ומשטחת כדור, זה יוצא קוטר של צלחת מנה ראשונה
על חצי מהעיגול המשוטח מניחה שליש מהמילוי, מגלענת זיתים ומניחה כמה מעל, מוסיפה עוד כמה עלי זעתר טריים. מקפלת בעזרת הנייר את חצי העיגול מעל המילוי. בעזרת מזלג מהדקת את שני החלקים. מתקבל חצי עיגול מלא במילוי סגור מהצדדים

4

על תבנית אפיה מניחה נייר אפיה ומושכת בהרבה שמן זית, מעבירה בזהירות קלצ'ונה אחת לתבנית. ממשיכה ככה עם שתי הנותרות. בעזרת היד, מוזגת מעט שמן זית ומלטפת כל אחת
אופה בתנור מחומם מראש לחום של 200 מעולת כ20 דקות או עד ששחום ממש ומגרה

5

\
ARROWROOT
בשמו העיברי עמילן מרנטת הקנה אפשר להשיג בחנויות טבע
בטטה לבנה לצערי קצת קשה להשיג, צריך לבקש בחנויות ירקות. כשמצאת אפשר בשקט ליקנות כמה ולאחסן מחזיקות המון זמן

קלצונה
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

5 Comments

  1. רותי רם און

    הי איב,
    תודה על המתכון.
    אפשר במקום הקמח שהזכרת, להשתמש בקמח קוקוס????
    ושאלה נוספת- הבטטה הלבנה לעיתים מלבלבת ונהית ירקרקה באזור הגידול. איך את מאפסנת אותן???
    תודה רבה🌸

    Reply
    • dearaya

      הי רותי, הבצק מכיל שני מצרכים בלבד ושניהם מדויקים וחשובים, קמח ארורוט תוכלי להשיג בקלות בניצת הדובדבן. בטטה לבנה תשמרי במקום מוצל בלי ירקות אחרים, היא תשמר להרבה זמן. שבת שלום

      Reply
      • רותי רם און

        🌹תודה רבה איה.
        אני שומרת את הבטטנ הלבנה, בכלי שמכיל עוד פקעות , בצלים, דלעות….אז זו הסיבה. 🤷🏽‍♀️

        Reply
    • מיכל

      אי אפשר קמח אחר?
      חומוס? תפוא? אורז מלא, משהו ללא גלוטן

      Reply
      • dearaya

        הי מיכל,משערת שקמח תפוחי אדמה או קורנפלור יהיה תחליף טוב . ספרי איך יצא

        Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
לחם שקדים

לחם שקדים

כיכר לחם בטעם שקדים עדין מנוקד בגרעיני דלעת ואגוזים, מצופה בפרוסות שקדים דקות. מושלם לארוחת בוקר. פרוסות דקות מחוממות בטוסטר או על מחבת עם אבוקדו או עין, וכמה זיתים בצד

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה מקמח קסאבה ושקדים

לאפה טעימה לא יבשה, מקמח קסאבה וקמח שקדים. ההכנה שלה מזכירה יותר פנקיק, מלישה ופתיחה של בצק. דרושה קצת סבלנות כדי להבין את הבלילה ולשלוט בה. התוצאה עסיסית ומלאת טעם

לחם טחינה וגרעינים

לחם טחינה וגרעינים

כיכר לחם עמוסה בגרעינים ניפרסת יפה, אפשר לעשות ממנה סנדויץ מעולה וטוסט אבוקדו לבוקר. מושלם ואפילו אפשר להיזכר בלחם נלסון האגדי

אמפנדס

אמפנדס

מענין שמתכון מסורתי לאמפנדס הוא מקמח קסאבה ידידנו. בצק דק עמוס בבשר שמן, מתברר שבצק קסאבה אוהב שמן. אחד הטובים

פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. פטאייר בגירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

נאגטס אינסייד אאוט

נאגטס אינסייד אאוט

בהעדר ביצים משהו צריך לקשור את הירקות כדי ליצור מנשא ראוי למילוי. הינה אופציה ללאפה שהיא לגמרי מתאימה לשלבים הראשונים טעימה כמו נאגטס ומכילה מה שבא

לחמא בעג’ין

לחמא בעג’ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

פיצה מרינרה

פיצה מרינרה

תבנית תנור עם פיצה בבוקר גשום של יום שישי. מרינרה היא פיצה מסורתית ללא גבינה, הבסיס מכרובית הרוטב מפסטו והטופינג מהים. מספק.

לחם ברוקולי שטוח

לחם ברוקולי שטוח

greenkitchenstories המתכון במקור של
למי שאוכלת ביצים זה לגמרי סוג של סנדוויצ’ בין שתי פרוסות שיש בהן המון ברוקולי וקצת ביצים

$