קיש כרישה וסלמון

| 11/09/2021

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. חתוכות לרוחב למקטעים בגובהה התבנית, מרוכחות בחלב קוקוס.

היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון שיצאו חגיגים. ברוחים גילגלנו עלים של תרד, וקצת שומר לפרוע את הזר. חגיגי ועדין

 כל זה בבצק קריספי משקדים לפינוק. לא להיבהל מהבצק השברירי, אפשר בתבנית לחבר באפיה הוא יוצא שלם

קיש כרישה וסלמון

כמותזמן הכנה
תבנית פאי מאורכת 30 דקות

לכרישות
 6 כרישות צעירות
 2 שיני שום
 אצבע ג'ינג'ר
 כוס חלב קוקוס
 חצי כוס צירמרק עוף
לבצק
 1 וחצי כוסות קמח שקדים דק
 חצי כוס קמח קוקוס
 4 כפות שמן קוקוס מצונן במקרר
 1 ביצה קטנה
 מעט מלח
לקיש
 400 גרם סלמון טרי מפולט ללא עור
 12 עלי תרד מלבר או תרד טורקי
 6 גבעולי שמיר
 חצי כוס חלב קוקוס
 חצי כוס מרקציר עוף
 ביצה

1

בוחרת את התבנית
תבנית פאי מתפרקת תעזור לחלץ את הבצק שנוטה להתפורר
אפשר לעשות גם בתבנית עגולה גדולה ואז להכפיל את הכמויות בשנים

לבצק פריך פליאו
2

מודדת 4 כפות של שמן קוקוס ומכניסה למקרר בקערית או כלי פלסטיק שטוח, המטרה שהשמן יתקשה ואפשר יהיה ליצור בצק קריספי
את הקמחים ומעט מלח מערבבת בקערה
שהשמן קשה מוציאה אותו וחותכת לקוביות
מוסיפה לקמחים וממוללת בקצות האצבעות עד שיש פרורים
אפשר גם בפולסים במעבד מזון
את הביצה טורפת בצד ומוסיפה ממנה כמה שהבצק מבקש כדי להתגבש

3

את הבצק משטחת על נייר אפיה, מניחה ניר נוסף מעל ומרדדת
מכניסה למקרר, הקור יעזור לבצק להיות קריספי
מחממת תנור ל180 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר
משמנת את התבנית
מרדדת, עם מתפרק לא נורא, פשוט עם האצבעות משטחת את הבצק על התחתית והשולים, משתדלת שיצא אחיד
מכניסה לאפיה קצרה של כרבע שעה עד ששחום מעט

קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן

לכרישה
4

את הכרישה פורסת לרוחב למקטעים בגובהה תבנית האפיה משהו כמו שנים שלושה סנטימטר
מגרדת על פומפיה את השום והג'ינג'ר. מטגנת במעט שמן קוקוס לרגע שלא ישרף ומוסיפה את חלב הקוקוס ומרק או ציר עוף. עם אין גם מים וקצת מלח זה סבבה
מכניסה את הכרישות לנוזל ומכסה, על אש קטנה חמש עד 10 דקות והכרישות רכות
המהירות הזו מתיחסת לכרישות צעירות. כרישות עבות פחות יתאימו

הרכבה
5

יש בצק אפוי ויש כרישות רכות ומלאות טעם, את הסלמון נפרוס לרוחב לפרוסות של כסנטימטר. זה לא צריך להיות דק מדי, כדי שהפרוסה תישאר שלימה ויצא פרח יפה

6

מתחילה להניח מקטעים של כרישה בניצה לבצק
פרוסות של סלמון מגולגלות לספירלה, גלגול פשוט מצד לצד

קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן

7

את התרד מלבר מנקה מקצה הגבעול שלא מתגלגל טוב, מקפלת לשלוש ומגלגלת, משלבת בקיש
עם אין תרד מלבר גם עלי מנגולד יתאימו, צריך רק לחלוט אותם לרגע שיוכלו להתגלגל

קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן

8

לבסוף מוסיפה את עלי השמיר
מכינה בכלי קטן בלילה מציר עוף חלב קוקוס וביצה, עם נישאר מבישול הכרישות אפשר להשתמש ולהוסיף ביצה
מוזגת בעדינות בין הירקות והדג

קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן

9

מכניסה לתנור חם בחום של 200 מעולות לרבע שעה, לא כדאי לאפות יותר מדי שהדג לא יתיבש
טדדם. חגיגי

קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן

Ingredients

לכרישות
 6 כרישות צעירות
 2 שיני שום
 אצבע ג'ינג'ר
 כוס חלב קוקוס
 חצי כוס צירמרק עוף
לבצק
 1 וחצי כוסות קמח שקדים דק
 חצי כוס קמח קוקוס
 4 כפות שמן קוקוס מצונן במקרר
 1 ביצה קטנה
 מעט מלח
לקיש
 400 גרם סלמון טרי מפולט ללא עור
 12 עלי תרד מלבר או תרד טורקי
 6 גבעולי שמיר
 חצי כוס חלב קוקוס
 חצי כוס מרקציר עוף
 ביצה

Directions

1

בוחרת את התבנית
תבנית פאי מתפרקת תעזור לחלץ את הבצק שנוטה להתפורר
אפשר לעשות גם בתבנית עגולה גדולה ואז להכפיל את הכמויות בשנים

לבצק פריך פליאו
2

מודדת 4 כפות של שמן קוקוס ומכניסה למקרר בקערית או כלי פלסטיק שטוח, המטרה שהשמן יתקשה ואפשר יהיה ליצור בצק קריספי
את הקמחים ומעט מלח מערבבת בקערה
שהשמן קשה מוציאה אותו וחותכת לקוביות
מוסיפה לקמחים וממוללת בקצות האצבעות עד שיש פרורים
אפשר גם בפולסים במעבד מזון
את הביצה טורפת בצד ומוסיפה ממנה כמה שהבצק מבקש כדי להתגבש

3

את הבצק משטחת על נייר אפיה, מניחה ניר נוסף מעל ומרדדת
מכניסה למקרר, הקור יעזור לבצק להיות קריספי
מחממת תנור ל180 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר
משמנת את התבנית
מרדדת, עם מתפרק לא נורא, פשוט עם האצבעות משטחת את הבצק על התחתית והשולים, משתדלת שיצא אחיד
מכניסה לאפיה קצרה של כרבע שעה עד ששחום מעט

קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן

לכרישה
4

את הכרישה פורסת לרוחב למקטעים בגובהה תבנית האפיה משהו כמו שנים שלושה סנטימטר
מגרדת על פומפיה את השום והג'ינג'ר. מטגנת במעט שמן קוקוס לרגע שלא ישרף ומוסיפה את חלב הקוקוס ומרק או ציר עוף. עם אין גם מים וקצת מלח זה סבבה
מכניסה את הכרישות לנוזל ומכסה, על אש קטנה חמש עד 10 דקות והכרישות רכות
המהירות הזו מתיחסת לכרישות צעירות. כרישות עבות פחות יתאימו

הרכבה
5

יש בצק אפוי ויש כרישות רכות ומלאות טעם, את הסלמון נפרוס לרוחב לפרוסות של כסנטימטר. זה לא צריך להיות דק מדי, כדי שהפרוסה תישאר שלימה ויצא פרח יפה

6

מתחילה להניח מקטעים של כרישה בניצה לבצק
פרוסות של סלמון מגולגלות לספירלה, גלגול פשוט מצד לצד

קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן

7

את התרד מלבר מנקה מקצה הגבעול שלא מתגלגל טוב, מקפלת לשלוש ומגלגלת, משלבת בקיש
עם אין תרד מלבר גם עלי מנגולד יתאימו, צריך רק לחלוט אותם לרגע שיוכלו להתגלגל

קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן

8

לבסוף מוסיפה את עלי השמיר
מכינה בכלי קטן בלילה מציר עוף חלב קוקוס וביצה, עם נישאר מבישול הכרישות אפשר להשתמש ולהוסיף ביצה
מוזגת בעדינות בין הירקות והדג

קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן

9

מכניסה לתנור חם בחום של 200 מעולות לרבע שעה, לא כדאי לאפות יותר מדי שהדג לא יתיבש
טדדם. חגיגי

קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן

קיש כרישה וסלמון, פליאו

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

הרכבת קיש כרישה וסלמון

2 תגובות

  1. הדס

    הי, אם רוצים ללא ציר עוף (צריך להיות חלבי/פרווה… ) – אז מה לדעתך תחליף?
    ג׳לטין דגים מומס במים? ציר ירקות?
    תודה

    השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם