קיש כרישה וסלמון אמיונה

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. חתוכות לרוחב למקטעים בגובהה התבנית, מרוכחות בחלב קוקוס.

היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון שיצאו חגיגים. ברוחים גילגלנו עלים של תרד, וקצת שומר לפרוע את הזר. חגיגי ועדין

כל זה בבצק קריספי משקדים לפינוק. לא להיבהל מהבצק השברירי, אפשר בתבנית לחבר באפיה הוא יוצא שלם

קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן

קיש כרישה וסלמון ללא גלוטן

בצק פריך שנישאר פריך גם אחרי ההוספה של המילוי זה קיש טוב, להצליח לעשות קלתית קיש מבצק פריך ללא גלוטן זה אתגר, כאן יש קיש כרישה וסלמון טעים ושברירי

כרישות צעירות אפשר לרכך בנוזל כמו חלב קוקוס מתובל, הן עדינות ואין להן את הסיביות של העבות. העמדנו אותן הפוך, כלומר פרוסות כבות שמונחות על החתך של הגלדים. בניהם שילבנו סלמון, די במיקרה. היה שישי והיה לנו דג. בין לבין שילבנו עלים ירוקים ושמיר , קצת כמו ציור חגיגי ועדין

פליאו לגמרי

ככה עושה

קיש כרישה וסלמון, פליאו

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה התססה20 minutes
מנות1 תבנית מאורכת
חופשי מאלרגנים
milkfree
glutenfree

מרכיבים

לכרישות

  • 6 כרישות צעירות
  • 2 שיני שום
  • אצבע ג'ינג'ר
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • ½ כוס ציר או מרק עוף

לבצק

  • כוסות קמח שקדים דק
  • ½ כוס קמח קוקוס
  • 4 כפות שמן קוקוס מצונן במקרר
  • 1 ביצה קטנה
  • מעט מלח

לקיש

  • 400 גרם סלמון טרי מפולט ללא עור
  • 12 עלי תרד מלבר או תרד טורקי
  • 6 גבעולי שמיר
  • ½ כוס חלב קוקוס
  • ½ כוס מרק או ציר עוף
  • ביצה

הכנות

  • בוחרת את התבנית
    תבנית פאי מתפרקת תעזור לחלץ את הבצק שנוטה להתפורר
    אפשר לעשות גם בתבנית עגולה גדולה ואז להכפיל את הכמויות בשנים

לבצק פריך פליאו

  • מודדת 4 כפות של שמן קוקוס ומכניסה למקרר בקערית או כלי פלסטיק שטוח, המטרה שהשמן יתקשה ואפשר יהיה ליצור בצק קריספי
    את הקמחים ומעט מלח מערבבת בקערה שהשמן קשה מוציאה אותו וחותכת לקוביות מוסיפה לקמחים וממוללת בקצות האצבעות עד שיש פרורים אפשר גם בפולסים במעבד מזון את הביצה טורפת בצד ומוסיפה ממנה כמה שהבצק מבקש כדי להתגבש
  • את הבצק משטחת על נייר אפיה, מניחה ניר נוסף מעל ומרדדת
    מכניסה למקרר, הקור יעזור לבצק להיות קריספי מחממת תנור ל180 מעלות מוציאה את הבצק מהמקרר משמנת את התבנית מרדדת, עם מתפרק לא נורא, פשוט עם האצבעות משטחת את הבצק על התחתית והשולים, משתדלת שיצא אחיד מכניסה לאפיה קצרה של כרבע שעה עד ששחום מעט
    קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן

לכרישה

  • את הכרישה פורסת לרוחב למקטעים בגובהה תבנית האפיה משהו כמו שנים שלושה סנטימטר מגרדת על פומפיה את השום והג'ינג'ר. מטגנת במעט שמן קוקוס לרגע שלא ישרף ומוסיפה את חלב הקוקוס ומרק או ציר עוף. עם אין גם מים וקצת מלח זה סבבה מכניסה את הכרישות לנוזל ומכסה, על אש קטנה חמש עד 10 דקות והכרישות רכות המהירות הזו מתיחסת לכרישות צעירות. כרישות עבות פחות יתאימו

הרכבה

  • יש בצק אפוי ויש כרישות רכות ומלאות טעם, את הסלמון נפרוס לרוחב לפרוסות של כסנטימטר. זה לא צריך להיות דק מדי, כדי שהפרוסה תישאר שלימה ויצא פרח יפה
  • מתחילה להניח מקטעים של כרישה בניצה לבצק פרוסות של סלמון מגולגלות לספירלה, גלגול פשוט מצד לצד
    קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן
  • את התרד מלבר מנקה מקצה הגבעול שלא מתגלגל טוב, מקפלת לשלוש ומגלגלת, משלבת בקיש עם אין תרד מלבר גם עלי מנגולד יתאימו, צריך רק לחלוט אותם לרגע שיוכלו להתגלגל
    קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן
  • לבסוף מוסיפה את עלי השמיר מכינה בכלי קטן בלילה מציר עוף חלב קוקוס וביצה, עם נישאר מבישול הכרישות אפשר להשתמש ולהוסיף ביצה מוזגת בעדינות בין הירקות והדג
    קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן
  • מכניסה לתנור חם בחום של 200 מעולות לרבע שעה, לא כדאי לאפות יותר מדי שהדג לא יתיבש
    טדדם. חגיגי
    קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן
קיש כרישה ופרחי סלמון חופשי מגלוטן
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

4 מחשבות על “קיש כרישה וסלמון”

  1. הי, אם רוצים ללא ציר עוף (צריך להיות חלבי/פרווה… ) – אז מה לדעתך תחליף?
    ג׳לטין דגים מומס במים? ציר ירקות?
    תודה

    הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן