קיש כרישה וסלמון

|

11/09/2021

כרישות צעירות הם הדבר עצמו, ריכוך קל בנוזל טעים וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי לפינוק. חגיגי ועדין

כארבע מנות

Prep Time15 minsCook Time20 mins

לכרישות
 6 כרישות צעירות
 2 שיני שום
 אצבע ג'ינג'ר
 כוס חלב קוקוס
 חצי כוס ציר\מרק עוף
לבצק
 1 וחצי כוסות קמח שקדים דק
 חצי כוס קמח קוקוס
 4 כפות שמן קוקוס מצונן במקרר
 1 ביצה קטנה
 מעט מלח
לקיש
 400 גרם סלמון טרי מפולט ללא עור
 12 עלי תרד מלבר או תרד טורקי
 6 גבעולי שמיר
 חצי כוס חלב קוקוס
 חצי כוס מרק\ציר עוף
 ביצה

1

בוחרת את התבנית
תבנית פאי מתפרקת תעזור לחלץ את הבצק שנוטה להתפורר
אפשר לעשות גם בתבנית עגולה גדולה ואז להכפיל את הכמויות בשנים

לבצק פריך פליאו
2

מודדת 4 כפות של שמן קוקוס ומכניסה למקרר בקערית או כלי פלסטיק שטוח, המטרה שהשמן יתקשה ואפשר יהיה ליצור בצק קריספי
את הקמחים ומעט מלח מערבבת בקערה
שהשמן קשה מוציאה אותו וחותכת לקוביות
מוסיפה לקמחים וממוללת בקצות האצבעות עד שיש פרורים
אפשר גם בפולסים במעבד מזון
את הביצה טורפת בצד ומוסיפה ממנה כמה שהבצק מבקש כדי להתגבש

3

את הבצק משטחת על נייר אפיה, מניחה ניר נוסף מעל ומרדדת
מכניסה למקרר, הקור יעזור לבצק להיות קריספי
מחממת תנור ל180 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר
משמנת את התבנית
מרדדת, עם מתפרק לא נורא, פשוט עם האצבעות משטחת את הבצק על התחתית והשולים, משתדלת שיצא אחיד
מכניסה לאפיה קצרה של כרבע שעה עד ששחום מעט

לכרישה
4

את הכרישה פורסת לרוחב למקטעים בגובהה תבנית האפיה משהו כמו שנים שלושה סנטימטר
מגרדת על פומפיה את השום והג'ינג'ר. מטגנת במעט שמן קוקוס לרגע שלא ישרף ומוסיפה את חלב הקוקוס ומרק או ציר עוף. עם אין גם מים וקצת מלח זה סבבה
מכניסה את הכרישות לנוזל ומכסה, על אש קטנה חמש עד 10 דקות והכרישות רכות
המהירות הזו מתיחסת לכרישות צעירות. כרישות עבות פחות יתאימו

הרכבה
5

יש בצק אפוי ויש כרישות רכות ומלאות טעם, את הסלמון נפרוס לרוחב לפרוסות של כסנטימטר. זה לא צריך להיות דק מדי, כדי שהפרוסה תישאר שלימה ויצא פרח יפה

6

מתחילה להניח מקטעים של כרישה בניצה לבצק
פרוסות של סלמון מגולגלות לספירלה, גלגול פשוט מצד לצד

7

את התרד מלבר מנקה מקצה הגבעול שלא מתגלגל טוב, מקפלת לשלוש ומגלגלת, משלבת בקיש
עם אין תרד מלבר גם עלי מנגולד יתאימו, צריך רק לחלוט אותם לרגע שיוכלו להתגלגל

8

לבסוף מוסיפה את עלי השמיר
מכינה בכלי קטן בלילה מציר עוף חלב קוקוס וביצה, עם נישאר מבישול הכרישות אפשר להשתמש ולהוסיף ביצה
מוזגת בעדינות בין הירקות והדג

9

מכניסה לתנור חם בחום של 200 מעולות לרבע שעה, לא כדאי לאפות יותר מדי שהדג לא יתיבש
טדדם. חגיגי

Ingredients

לכרישות
 6 כרישות צעירות
 2 שיני שום
 אצבע ג'ינג'ר
 כוס חלב קוקוס
 חצי כוס ציר\מרק עוף
לבצק
 1 וחצי כוסות קמח שקדים דק
 חצי כוס קמח קוקוס
 4 כפות שמן קוקוס מצונן במקרר
 1 ביצה קטנה
 מעט מלח
לקיש
 400 גרם סלמון טרי מפולט ללא עור
 12 עלי תרד מלבר או תרד טורקי
 6 גבעולי שמיר
 חצי כוס חלב קוקוס
 חצי כוס מרק\ציר עוף
 ביצה

Directions

1

בוחרת את התבנית
תבנית פאי מתפרקת תעזור לחלץ את הבצק שנוטה להתפורר
אפשר לעשות גם בתבנית עגולה גדולה ואז להכפיל את הכמויות בשנים

לבצק פריך פליאו
2

מודדת 4 כפות של שמן קוקוס ומכניסה למקרר בקערית או כלי פלסטיק שטוח, המטרה שהשמן יתקשה ואפשר יהיה ליצור בצק קריספי
את הקמחים ומעט מלח מערבבת בקערה
שהשמן קשה מוציאה אותו וחותכת לקוביות
מוסיפה לקמחים וממוללת בקצות האצבעות עד שיש פרורים
אפשר גם בפולסים במעבד מזון
את הביצה טורפת בצד ומוסיפה ממנה כמה שהבצק מבקש כדי להתגבש

3

את הבצק משטחת על נייר אפיה, מניחה ניר נוסף מעל ומרדדת
מכניסה למקרר, הקור יעזור לבצק להיות קריספי
מחממת תנור ל180 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר
משמנת את התבנית
מרדדת, עם מתפרק לא נורא, פשוט עם האצבעות משטחת את הבצק על התחתית והשולים, משתדלת שיצא אחיד
מכניסה לאפיה קצרה של כרבע שעה עד ששחום מעט

לכרישה
4

את הכרישה פורסת לרוחב למקטעים בגובהה תבנית האפיה משהו כמו שנים שלושה סנטימטר
מגרדת על פומפיה את השום והג'ינג'ר. מטגנת במעט שמן קוקוס לרגע שלא ישרף ומוסיפה את חלב הקוקוס ומרק או ציר עוף. עם אין גם מים וקצת מלח זה סבבה
מכניסה את הכרישות לנוזל ומכסה, על אש קטנה חמש עד 10 דקות והכרישות רכות
המהירות הזו מתיחסת לכרישות צעירות. כרישות עבות פחות יתאימו

הרכבה
5

יש בצק אפוי ויש כרישות רכות ומלאות טעם, את הסלמון נפרוס לרוחב לפרוסות של כסנטימטר. זה לא צריך להיות דק מדי, כדי שהפרוסה תישאר שלימה ויצא פרח יפה

6

מתחילה להניח מקטעים של כרישה בניצה לבצק
פרוסות של סלמון מגולגלות לספירלה, גלגול פשוט מצד לצד

7

את התרד מלבר מנקה מקצה הגבעול שלא מתגלגל טוב, מקפלת לשלוש ומגלגלת, משלבת בקיש
עם אין תרד מלבר גם עלי מנגולד יתאימו, צריך רק לחלוט אותם לרגע שיוכלו להתגלגל

8

לבסוף מוסיפה את עלי השמיר
מכינה בכלי קטן בלילה מציר עוף חלב קוקוס וביצה, עם נישאר מבישול הכרישות אפשר להשתמש ולהוסיף ביצה
מוזגת בעדינות בין הירקות והדג

9

מכניסה לתנור חם בחום של 200 מעולות לרבע שעה, לא כדאי לאפות יותר מדי שהדג לא יתיבש
טדדם. חגיגי

קיש כרישה וסלמון, פליאו

קיש כרישה וסלמון

|

כרישות צעירות הם הדבר עצמו, ריכוך קל בנוזל טעים וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי לפינוק. חגיגי ועדין

כארבע מנות

Prep Time15 minsCook Time20 mins

לכרישות
 6 כרישות צעירות
 2 שיני שום
 אצבע ג'ינג'ר
 כוס חלב קוקוס
 חצי כוס ציר\מרק עוף
לבצק
 1 וחצי כוסות קמח שקדים דק
 חצי כוס קמח קוקוס
 4 כפות שמן קוקוס מצונן במקרר
 1 ביצה קטנה
 מעט מלח
לקיש
 400 גרם סלמון טרי מפולט ללא עור
 12 עלי תרד מלבר או תרד טורקי
 6 גבעולי שמיר
 חצי כוס חלב קוקוס
 חצי כוס מרק\ציר עוף
 ביצה

1

בוחרת את התבנית
תבנית פאי מתפרקת תעזור לחלץ את הבצק שנוטה להתפורר
אפשר לעשות גם בתבנית עגולה גדולה ואז להכפיל את הכמויות בשנים

לבצק פריך פליאו
2

מודדת 4 כפות של שמן קוקוס ומכניסה למקרר בקערית או כלי פלסטיק שטוח, המטרה שהשמן יתקשה ואפשר יהיה ליצור בצק קריספי
את הקמחים ומעט מלח מערבבת בקערה
שהשמן קשה מוציאה אותו וחותכת לקוביות
מוסיפה לקמחים וממוללת בקצות האצבעות עד שיש פרורים
אפשר גם בפולסים במעבד מזון
את הביצה טורפת בצד ומוסיפה ממנה כמה שהבצק מבקש כדי להתגבש

3

את הבצק משטחת על נייר אפיה, מניחה ניר נוסף מעל ומרדדת
מכניסה למקרר, הקור יעזור לבצק להיות קריספי
מחממת תנור ל180 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר
משמנת את התבנית
מרדדת, עם מתפרק לא נורא, פשוט עם האצבעות משטחת את הבצק על התחתית והשולים, משתדלת שיצא אחיד
מכניסה לאפיה קצרה של כרבע שעה עד ששחום מעט

לכרישה
4

את הכרישה פורסת לרוחב למקטעים בגובהה תבנית האפיה משהו כמו שנים שלושה סנטימטר
מגרדת על פומפיה את השום והג'ינג'ר. מטגנת במעט שמן קוקוס לרגע שלא ישרף ומוסיפה את חלב הקוקוס ומרק או ציר עוף. עם אין גם מים וקצת מלח זה סבבה
מכניסה את הכרישות לנוזל ומכסה, על אש קטנה חמש עד 10 דקות והכרישות רכות
המהירות הזו מתיחסת לכרישות צעירות. כרישות עבות פחות יתאימו

הרכבה
5

יש בצק אפוי ויש כרישות רכות ומלאות טעם, את הסלמון נפרוס לרוחב לפרוסות של כסנטימטר. זה לא צריך להיות דק מדי, כדי שהפרוסה תישאר שלימה ויצא פרח יפה

6

מתחילה להניח מקטעים של כרישה בניצה לבצק
פרוסות של סלמון מגולגלות לספירלה, גלגול פשוט מצד לצד

7

את התרד מלבר מנקה מקצה הגבעול שלא מתגלגל טוב, מקפלת לשלוש ומגלגלת, משלבת בקיש
עם אין תרד מלבר גם עלי מנגולד יתאימו, צריך רק לחלוט אותם לרגע שיוכלו להתגלגל

8

לבסוף מוסיפה את עלי השמיר
מכינה בכלי קטן בלילה מציר עוף חלב קוקוס וביצה, עם נישאר מבישול הכרישות אפשר להשתמש ולהוסיף ביצה
מוזגת בעדינות בין הירקות והדג

9

מכניסה לתנור חם בחום של 200 מעולות לרבע שעה, לא כדאי לאפות יותר מדי שהדג לא יתיבש
טדדם. חגיגי

Ingredients

לכרישות
 6 כרישות צעירות
 2 שיני שום
 אצבע ג'ינג'ר
 כוס חלב קוקוס
 חצי כוס ציר\מרק עוף
לבצק
 1 וחצי כוסות קמח שקדים דק
 חצי כוס קמח קוקוס
 4 כפות שמן קוקוס מצונן במקרר
 1 ביצה קטנה
 מעט מלח
לקיש
 400 גרם סלמון טרי מפולט ללא עור
 12 עלי תרד מלבר או תרד טורקי
 6 גבעולי שמיר
 חצי כוס חלב קוקוס
 חצי כוס מרק\ציר עוף
 ביצה

Directions

1

בוחרת את התבנית
תבנית פאי מתפרקת תעזור לחלץ את הבצק שנוטה להתפורר
אפשר לעשות גם בתבנית עגולה גדולה ואז להכפיל את הכמויות בשנים

לבצק פריך פליאו
2

מודדת 4 כפות של שמן קוקוס ומכניסה למקרר בקערית או כלי פלסטיק שטוח, המטרה שהשמן יתקשה ואפשר יהיה ליצור בצק קריספי
את הקמחים ומעט מלח מערבבת בקערה
שהשמן קשה מוציאה אותו וחותכת לקוביות
מוסיפה לקמחים וממוללת בקצות האצבעות עד שיש פרורים
אפשר גם בפולסים במעבד מזון
את הביצה טורפת בצד ומוסיפה ממנה כמה שהבצק מבקש כדי להתגבש

3

את הבצק משטחת על נייר אפיה, מניחה ניר נוסף מעל ומרדדת
מכניסה למקרר, הקור יעזור לבצק להיות קריספי
מחממת תנור ל180 מעלות
מוציאה את הבצק מהמקרר
משמנת את התבנית
מרדדת, עם מתפרק לא נורא, פשוט עם האצבעות משטחת את הבצק על התחתית והשולים, משתדלת שיצא אחיד
מכניסה לאפיה קצרה של כרבע שעה עד ששחום מעט

לכרישה
4

את הכרישה פורסת לרוחב למקטעים בגובהה תבנית האפיה משהו כמו שנים שלושה סנטימטר
מגרדת על פומפיה את השום והג'ינג'ר. מטגנת במעט שמן קוקוס לרגע שלא ישרף ומוסיפה את חלב הקוקוס ומרק או ציר עוף. עם אין גם מים וקצת מלח זה סבבה
מכניסה את הכרישות לנוזל ומכסה, על אש קטנה חמש עד 10 דקות והכרישות רכות
המהירות הזו מתיחסת לכרישות צעירות. כרישות עבות פחות יתאימו

הרכבה
5

יש בצק אפוי ויש כרישות רכות ומלאות טעם, את הסלמון נפרוס לרוחב לפרוסות של כסנטימטר. זה לא צריך להיות דק מדי, כדי שהפרוסה תישאר שלימה ויצא פרח יפה

6

מתחילה להניח מקטעים של כרישה בניצה לבצק
פרוסות של סלמון מגולגלות לספירלה, גלגול פשוט מצד לצד

7

את התרד מלבר מנקה מקצה הגבעול שלא מתגלגל טוב, מקפלת לשלוש ומגלגלת, משלבת בקיש
עם אין תרד מלבר גם עלי מנגולד יתאימו, צריך רק לחלוט אותם לרגע שיוכלו להתגלגל

8

לבסוף מוסיפה את עלי השמיר
מכינה בכלי קטן בלילה מציר עוף חלב קוקוס וביצה, עם נישאר מבישול הכרישות אפשר להשתמש ולהוסיף ביצה
מוזגת בעדינות בין הירקות והדג

9

מכניסה לתנור חם בחום של 200 מעולות לרבע שעה, לא כדאי לאפות יותר מדי שהדג לא יתיבש
טדדם. חגיגי

קיש כרישה וסלמון, פליאו

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *