קימצ'י לבן

קימצ'י קוריאני לבן

כרוב קוריאני מותסס בטעם עדין. קימצ'י קוריאני לבן מסורתי לא חריף, כזה שמיועד לילדים או לרגישים, טעמים עדינים ותסיסה חזקה

מסורתית המרכיב העיקרי הוא כרוב נאפה שניקרא גם כרוב סיני. פלוס דיקון, או לפת טריה, גזר, בצל ירוק ואגס סיני בשם נאשי שיכול להתחלף גם בתפוח מתוק וגוג'י ברי.

את טעם הים אפשר לקבל מרוטב דגים או להוסיף עוד מלח במקום

הטעמים קריספים מלאי נוזלים, מתובלים בתערובת של אגס נאשי ג'ינג'ר בצל ושום.

תסיסה סוערת של שבוע ועוד שלושה שבועות לפחות בקרור לפיתוח טעמים.

פרוביוטיקה קוריאנית

קימצ'י לבן

ככה עושה

קימצ'י לבן כרוב קוריאני מותסס בטעם עדין

הכנות1 hour
התססה30 days
מנות1 צנצנת 1.8 ליטר
חופשי מאלרגנים
spice free
glutenfree
cmical free

מרכיבים

ירקות

  • קילו כרוב נאפה שניקרא גם כרוב סיני
  • 30 גרם מלח ים גס
  • 1 דיקון או לפת
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 1 גזר קטן
  • 1 אגס נאשי בינוני
  • חופן גוג'י ברי

רוטב

  • 1 נאשי או אגס קשה או תפוח מתוק
  • ½ בצל קטן
  • ג'ינג'ר טרי 2 סמ'
  • 4 שיני שום
  • ¼ כוס רוטב דגים או לחלופין כפית מלח
  • 1 כפית סוכר דקלים – אופציונלי
  • ½ כוס מים מטוהרים
  • חתיכת צ'ילי אופציונלי

הכנות

ירקות לקימצ'י קוריאני לבן

  • כרוב נאפה
    המרכיב העיקרי בקימצ'י הוא כרוב נאפה שניקרא גם כרוב סיני. הרעיון הוא לחתוך אותו לאורך, להוציא ממנו את הנוזלים עם מלח.
    חותכת את הכרוב לאורך ואז לשני רבעים, מניחה בקערה, מפזרת מלח גס בין העלים בחלק העבה התחתון.
    כמה מלח? לכרוב של קילו וחצי שלוש ארבע כפות נדיבות
    מניחה הפוך ככה שהחתך כלפי מטה עם צלחת מעל ומשקולת. חמש שעות אפילו לילה יחלפו עד שהעלים יכנעו יפרישו את הנוזלים ובקיפוף לא ישברו אלה ירגישו כמו כביסה.
    כרוב נאפה
  • דרך נוספת קצרה יותר היא לחתוך את הכרוב לרוחב למקטעים של שני סנטימטר, להמלח ולתת לכרוב שעה שעתיים לקמול. זה דומה אבל מיצר תוצאה קצת שונה. גם כאן שלוש ארבע כפות מלח יספיקו.
    ירקות לקימצי קצוצים
  • כך או כך שהכרוב ניכנע שוטפת אותו טוב תחת מים קרים להוציא את המלח. סוחטת קלות ומעבירה למסננת.
  • שאר ירקות
    קולפת את הגזר והלפת. חותכת את הגזר לגפרורים דקים, חותכת את הלפת לגפרורים דקים, חותכת 4 גבעולי בצל ירוק למקטעים. חותכת את הנאשי לגפרורים,
    ירקות לקימצי
  • מעבירה את הכרוב הסחוט לקערה, מוסיפה את הירקות ומוסיפה גם חופן של גוג'י ברי, אופציונלי
  • נוזל הכבישה מקבל לחישה של טעם, בכוס של הנינג'ה שמה חתיכות של אגס נאשי, גם אגס רגיל או תפוח מתוק יתאים, חתיכת ג'ינגר, בצל קטן, שיני שום, רבע כוס רוטב דגים לטעם אוממי או לחלופין כפית מלח. מוסיפה קצת מים ומבלנדרת טוב עד לנוזל חלק לבן. אפשר להוסיף קצת צילי טרי, זה יתן נוזל כתום קצת חריף
    לחישה של טעם, נוזל כבישה
  • מוסיפה את הנוזל לירקות ומערבבת טוב
    מעבירה את הקימצ'י לצינצנת כבישה. הכמות כאן היא כשני ליטר. צינצנת כבישה מאיקאה בנפח 1.8 ליטר תתאים. או שתים של ליטר.
    דוחסת, הנוזל צריך לכסות את הירקות.
  • זו תסיסה חזקה, כדאי לשחרר לחץ כל יום. אחרי שבוע התסיסה הסוערת תרגע. להעביר למקום קריר לחודש בשקט. משביח עם הזמן.
    כדי לעצור את התסיסה לשמור במקרר.
    קימצי לבן מוגש
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . התססות . חופשי מגלוטן . טבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . צמחוני . קיטו
קימצ'י לבן כרוב סיני כבוש קימצ'י שלם לבן וקימצי מים של צנוניות
קימצ'י קוריאני לבן כמה גונים. כרוב קוריאני מותסס בטעם עדין

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

7 מחשבות על “קימצ'י קוריאני לבן”

  1. לא הבנתי, קצת מתחכם מדי .
    1.מה זה : "לחישה של טעם"?
    את הכרוב עם הירקות מסננים ואז מוסיפים את נוזל הכבישה?
    2. ובהתחשב שהכמויות ממילא נתונות, כמה זה 2% מלח, בכפיות?

    תודה

    הגב
    • 1. את הירקות משרה עם 2% מלח עד שהנוזלים יוצאים. סורי לא מודדת כפיות, זה הרבה יותר מדויק ככה. בטעם זה טיפה מלוח
      2. לא זורקים את הנוזל או מסננים משאירים ככה
      3. מכינים את נוזל הטעם, זה עם הלחישה, אם את בענין חריף גם צילי יבוא טוב
      4. מוסיפים את הנוזל לירקות ולנוזל שהופרש מהם
      5. את כל זה מעבירים לצינצנת.
      6. רוצה בלי לחישה 🙂 כמו כרוב כבוש. את הירקות עם הנוזלים תעבירי לצינצנת. זה יצא כרוב נאפה כבוש לא קימצ'י גם סבבה

      הגב
  2. סליחה איה אבל מדייקת את השאלה.
    האם הבנתי נכון ש..
    *את הכרוב שוטפים מעודפי המלח, אבל…
    **את הנוזלים שהכרוב הגיר שומרים?
    ומוסיפים להם את נוזל הלחישה והירקות.
    ככה?

    הגב
    • הי, סילחה על הבילבול. עידכנתי את המתכון יותר פשוט עכשיו
      1. הוצאת המים מהכרוב. את ממליחה כרוב נאפה של קילו וחצי בערך בשלוש ארבע כפות נדיבות של מלח גס. זה יכול להיות רבעי כרוב ואז ההמלחה היא בין העלים בחלק התחתון העבה או רצועות.
      2. נותנת לכרוב ברצועות שעתיים להגיר נוזלים או לילה לכרוב ברבעים
      3. שוטפת טוב את המלח מהכרוב ושופכת את הנוזלים
      4. מוסיפה את הירקות ונוזל הלחישה ודוחסת לצינצנת.
      בהצלחה

      הגב
5 from 7 votes (6 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן