קומפוט שסק מרענן לסיום ארוחת החג

קומפוט שסק עדין ומרענן

שפע של שסק יש עכשיו. קומפוט שסק, ביס קטן לסוף הארוחה, יותר נכון שלוק. מאוד עדין מרענן וקל. ביס מתוק עם ארומה מרעננת פותחת. סיום לארוחת פסח

פסח 2024 הוא לא חג, אחינו ואחיותינו חטופים. אלפי הרוגים. מאות אלפי אנשים עקורים מהבית. כל כך הרבה סבל וחורבן

קומפוט שסק מרענן לסיום ארוחת החג

ככה עושה

קומפוט שסק עדין ומרענן

הכנות1 hour
זמן בישול אפיה40 minutes
מנות6 קעריות
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 750 גרם שסק טרי קלוף מגולען ונקי
  • 1 ליטר מים מטוהרים
  • 2 דיסקיות סוכר דקלים
  • 5 פרוסות ג'ינג'ר טרי
  • 5 עלים של גרניום לימוני
  • או שני גבעולים של למון גראס דפוקים
  • 1 מיץ מלימון שלם

הכנות

  • עיקר העבודה זה לנקות את השסק. מתחילה מקילו שסק טרי. מניחה בצד קערה עם מים ולימון או שנים סחוטים, משאירה גם את הקליפות. מטרת המים היא לשמור שהשסק לא ישחיר.
    קולפת, מוציאה את המחיצות הפנימיות. מעבירה למי הלימון. בסבלנות
    את הקליפות אפשר לשמור לחומץ ואת הגרעינים לליקר
    שסק קלוף במי לימון
  • בסיר בינוני שמה ליטר מים, פרוסות של ג'ינג'ר, עלים של גרניום או של למון גראס
    קוצצת את דיסקיות הסוכר, יש להם טעמים מקורמלים, עדיף על סוכר רגיל. מוסיפה אל המים. מבשלת עם מכסה כרבע שעה עד שהמים טעימים והסוכר נמס. זה הזמן לבדוק שטעים, ולתקן טעמים. דמינו את הנוזל הזה קר מאוד, בתוספת חמיצות השסק
  • מוסיפה את השסק, סוחטת פנימה לימון, מבשלת עשרים דקות עד חצי שעה בבעבוע עדין. מוכן
  • מוציאה את הג'ינג'ר והעלים. מעבירה את הקומפוט לצנצנת זכוכית למקרר.
    מגישה שתים שלוש כפות עם נוזל בקערית קטנה
    צנצנת קומפוט שסק עדין מצוננת
קומפוט שסק מרענן לסיום ארוחת החג
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני . צמחוני
גביע לפתן שסק מרענן לסיום ארוחת החג
גביע לפתן שסק מרענן לסיום ארוחת החג

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

מחשבה 1 על “קומפוט שסק עדין ומרענן”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן