קולסלאו פרוביוטי Fermented Coleslaw

תהליכי הכרות בהם שוהים מינים שונים יחד, תוססים ומוצאים את החיבורים בניהם. אז כזה, בסלט ביתי ומוכר. עוד גוון של כרוב כבוש פרוביוטי

סלט כרוב וגזר, הרגיל הזה אבל עם טוויסט. הירקות שמרכיבים את הסלט תוססים יחד בצינצנת, שהטעם החמוץ התפתח יחד עם החידקים הטובים שבוע, שבועים ואפשר גם שלושה. תהליכים

אפשר להכין מיונז ביתי מחלמון ביצה ושמן זית עדין ולחבר יצא קולסלאו פרוביוטי

קולסלאו מותסס

עוד גוון של כרוב כבוש פרוביוטי. קולסלאו פרוביוטי, כרוב וגזר מותססים בצינצנת. כאשר הכבישה הגיע לשלב שבו יש חידקים פרוביוטים אפשר להמשיך לסלט קולסלאו עם מיונז ביתי משמן זית

פליאו אוטואימוני – התאמות

מיונז ביתי שיש בו צהוב של ביצה הוא לר בשלב האלמינציה של הפרוטוקול האוטואימוני. מצד שני צהוב של ביצה די קל להחזיר. השאר תואם פרוטוקול פליאו אוטואימוני

ככה עושה

קולסלאו פרוביוטי מתכון Fermented Coleslaw

הכנות15 minutes
התססה14 days
מנות8
חופשי מאלרגנים
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 1 כרוב ירוק בינוני
  • 2 גזרים גדולים
  • 1 תפוח ירוק בינוני
  • 1 בצל סגול בינוני
  • מלח ים גס
  • ½ כוס מיונז ביתי משמן זית

הכנות

  • פורסת דק את הכרוב
    מגרדת בינוני את הגזר והתפוח
    פורסת דק את הבצל
  • מניחה קערה גדולה על המשקל. מאפסת.
    מכניסה את הירקות הקצוצים
    רושמת בצד את המספר. מכפילה את המספר שיצא ב2 וחצי ומחלקת ב100
    הכוונה היא להכניס שנים וחצי אחוז מלח לירקות שכאן הוספתי 40 גרם מלח
    מערבבת את המלח ולשה קצת, מניחה בצד לחצי שעה להגיר נוזלים
  • בוחרת שתי צינצנות זכוכית עם פקק שלם. שופכת פנימה מים רותחים ומוציאה
    עכשיו שהצינצנת נקיה דוחסת פנימה את הירקות שקמלו והגירו נוזלים.
    סוגרת ומניחה הצד במקום קריר וחשוך לשבוע. בימים הראשונים פותחת חצי סיבוב לשחרר נוזלים
    אפשר שבוע אפשר שבועים הטעם החמוץ רק יתפתח
  • עבר שבוע מעבירה את תוכן הצינצנת לקערה. מוסיפה את המיונז מערבבת ומגישה
    חמוץ קרימי ומאוד טעים

גיוונים

  • אפשר לותר על הבצל ולכבוש רק כרוב, גזר ותפוח.
    ולהוסיף את הבצל חי בסוף, יתן זוית אחרת
    אפשר להוסיף מעט שמיר טרי קצוץ דק
    אפשר להחליף את הכרוב הירוק בכרוב סגול ולקבל סלט סגול
    אפשר להמשיך ולכבוש עוד שבוע לקבל טעמים יותר חמוצים ועמוקים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן