קולסלאו פרוביוטי Fermented Coleslaw

| 31/07/2021

תהליכי הכרות בהם שוהים מינים שונים יחד, תוססים ומוצאים את החיבורים בניהם. אז כזה, בסלט ביתי ומוכר. סלט כרוב וגזר, הרגיל הזה אבל עם טוויסט. הירקות שמרכיבים את הסלט תוססים יחד בצינצנת, שהטעם החמוץ התפתח יחד עם החידקים הטובים שבוע, שבועים ואפשר גם שלושה. תהליכים

אפשר להכין מיונז ביתי מחלמון ביצה ושמן זית עדין ולחבר יצא קולסלאו פרוביוטי

תגית: AIP Reintro | Paleo | כרוב
כמותזמן הכנה
שתי צנצנות של 700 מיל שבוע או שבועים לתסיסה

מרכיבים
 1 כרוב ירוק בינוני
 2 גזרים גדולים
 1 תפוח ירוק בינוני
 1 בצל סגול בינוני
 מלח אטלנטי או הימלאיה
 חצי כוס מיונז ביתי

הכנות
1

פורסת דק את הכרוב
מגרדת בינוני את הגזר והתפוח
פורסת דק את הבצל

2

מניחה קערה גדולה על המשקל
מאפסת
מכניסה את הירקות הקצוצים
רושמת בצד את המספר
מכפילה את המספר שיצא ב שתים וחצי ומחלקת ב100
הכוונה היא להכניס שנים וחצי אחוז מלח
לירקות שכאן הוספתי 40 גרם מלח
מערבבת את המלח ולשה קצת, מניחה בצד לחצי שעה להגיר נוזלים

3

בוחרת שתי צינצנות זכוכית עם פקק שלם
שופכת פנימה מים רותחים ומוציאה
עכשיו שהצינצנת נקיה דוחסת נימה את הירקות שקמלו והגירו נוזלים
סוגרת ומניחה הצד במקום קריר וחשוך לשבוע
בימים הראשונים פותחת חצי סיבוב לשחרר נוזלים
אפשר שבוע אפשר שבועים הטעם החמוץ רק יתפתח

4

עבר שבוע מעבירה את תוכן הצינצנת לקערה
מוסיפה את המיונז מערבבת ומגישה
חמוץ קרימי ומאוד טעים

5

אפשר לותר על הבצל ולכבוש רק כרוב, גזר ותפוח. להוסיף את הבצל חי בסוף, יתן זוית אחרת
אפשר להוסיף מעט שמיר טרי קצוץ דק
אפשר להחליף את הכרוב הירוק בכרוב סגול ולקבל סלט סגול
אפשר להמשיך ולכבוש עוד שבוע לקבל טעמים יותר חמוצים ועמוקים

Ingredients

מרכיבים
 1 כרוב ירוק בינוני
 2 גזרים גדולים
 1 תפוח ירוק בינוני
 1 בצל סגול בינוני
 מלח אטלנטי או הימלאיה
 חצי כוס מיונז ביתי

Directions

הכנות
1

פורסת דק את הכרוב
מגרדת בינוני את הגזר והתפוח
פורסת דק את הבצל

2

מניחה קערה גדולה על המשקל
מאפסת
מכניסה את הירקות הקצוצים
רושמת בצד את המספר
מכפילה את המספר שיצא ב שתים וחצי ומחלקת ב100
הכוונה היא להכניס שנים וחצי אחוז מלח
לירקות שכאן הוספתי 40 גרם מלח
מערבבת את המלח ולשה קצת, מניחה בצד לחצי שעה להגיר נוזלים

3

בוחרת שתי צינצנות זכוכית עם פקק שלם
שופכת פנימה מים רותחים ומוציאה
עכשיו שהצינצנת נקיה דוחסת נימה את הירקות שקמלו והגירו נוזלים
סוגרת ומניחה הצד במקום קריר וחשוך לשבוע
בימים הראשונים פותחת חצי סיבוב לשחרר נוזלים
אפשר שבוע אפשר שבועים הטעם החמוץ רק יתפתח

4

עבר שבוע מעבירה את תוכן הצינצנת לקערה
מוסיפה את המיונז מערבבת ומגישה
חמוץ קרימי ומאוד טעים

5

אפשר לותר על הבצל ולכבוש רק כרוב, גזר ותפוח. להוסיף את הבצל חי בסוף, יתן זוית אחרת
אפשר להוסיף מעט שמיר טרי קצוץ דק
אפשר להחליף את הכרוב הירוק בכרוב סגול ולקבל סלט סגול
אפשר להמשיך ולכבוש עוד שבוע לקבל טעמים יותר חמוצים ועמוקים

קולסלאו פרוביוטי Fermented Coleslaw

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

סלט ביצים וכרובית

סלט ביצים וכרובית

מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים