ככה עושה
פאי רועים פליאו מתכון
מתאים לתזונהפליאו | פליאו אוטואימוני
הכנות45 minutes minutes
זמן בישול אפיה30 minutes minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים







מרכיבים
לבשר
- 500 גרם בשר טחון שמן עדיף חי בריא
- 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
- 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
- 2 בצלים קצוצים
- 4 שיני שום קצוצות
- פטרוזיליה וטימין קצוצים
- יין לבן או עגבניות מגורדות
- 1 כוס ציר עצמות
לפירה
- 500 גרם בטטה לבנה
- 1 כפית מלח אטלנטי
- שמן זית
הכנות
- פאי רועים זו מנה סלחנית במהותה שעושה שימוש בשאריות בשמחה. אם יש בולונז שנשאר או פירה מאתמול, או בטטות שנאפו ולא נאכלו. אפשר להשתמש גם בבטטות כתומות או סגולות, זה פשוט יהיה קצת מתוקמקלפת וחותכת בטטות לבנות, בסיר מכוסה במים קרים וקצת מלח. אש בינונית ורתיחה עדינה עד שמוכן
- במקביל מכינה את הרוטב. קוצצת בצל, סלרי, שום, וגזרבמחבת ברזל שתיכנס אחר כך לתנור מתחילה הטיגון הבשר, יש הרבה שומן שימס ויעזור עם הירקות, שיש צבע טוב מזיזה הצידה ומוסיפה את הבצל, כשמושחם מוסיפה את הירקות
- לתערובת הבסיס הזו אפשר להוסיף נוזלים בכמה צורותאפשרות פרוטוקולית מהודקת היא להוסיף כוס של ציראם החזרתן עגבניות אפשר להוסיף שתי עגבניות מגורדות וחצי כוס ציר או מיםאם יין עושה לכן טוב אפשר להוסיף חצי ציר וחצי ייןממשיכה לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים ניספגים טוב
- בנתים הבטטה רכה ואפשר להפוך אותה לפירה, מוציאה לקרש ומזליפה קצת שמן זית, עם מזלג מועכת עד שיש פירה
- משטחת את הבשר שבמחבת ומעבירה מעל את הפירה
- עם מזלג עושה פסים כדי להגדיל את שטח הפניםמוסיפה זילופים של שמן זית מעל כדי לעזור בהשחמה
- מכניסה לתנור בחום גבוהה לכעשרים דקות חצי שעה עד ששחום ומגרה

אהבתן? תנו סימן
באיזה חום לשים את התנור?
אפשר יין לבן גם או רק אדום? 🙂
תודה!!
הי אופיר. אתה יכול להשתמש ביין שאתה אוהב. אני משתמשת בלבן. יין טוב לאדות בתוך התבשיל וככה נשארים רק הטעמים שלו בלי האלכוהול.
תנור על 200 מעלות זה מצויין. בהצלחה