קוטג' פאי או פאי רועים

8/11/2020

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבש וקוטג' פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז'. מחבת שיש בו נחמה

4 מנות

Prep Time45 minsCook Time30 mins

לבשר
 500 גרם בשר טחון שמן עדיף חי בריא
 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
 2 בצלים קצוצים
 4 שיני שום קצוצות
 פטרוזיליה וטימין קצוצים
 יין לבן או עגבניות מגורדות
 כוס ציר
לפירה
 500 גרם בטטה לבנה
 1 כפית מלח אטלנטי
 שמן זית

1

זו מנה סלחנית, שעושה שימוש בשאריות בשמחה. אם יש בולונז שנשאר או פירה מאתמול, או בטטות שנאפו לא נאכלו. אפשר להשתמש גם בבטטות כתומות או סגולות, זה פשוט יהיה קצת מתוק
מקלפת וחותכת בטטות לבנות, בסיר מכוסה במים קרים וקצת מלח. אש בינונית ורתיחה עדינה עד שמוכן

2

במקביל מכינה את הרוטב. קוצצת בצל, סלרי, שום, וגזר
במחבת ברזל שתיכנס אחר כך לתנור מתחילה הטיגון הבשר, יש הרבה שומן שימס ויעזור עם הירקות, שיש צבע טוב מזיזה הצידה ומוסיפה את הבצל, כשמושחם מוסיפה את הירקות

3

לתערובת הבסיס הזו אפשר להוסיף נוזלים בכמה צורות
אפשרות פרוטוקולית מהודקת היא להוסיף כוס של ציר
אם החזרתן עגבניות אפשר להוסיף שתי עגבניות מגורדות וחצי כוס ציר או מים
עם יין עושה לכן טוב אפשר להוסיף חצי ציר וחצי יין
ממשיכה לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים ניספגים טוב

4

בנתים הבטטה רכה ואפשר להפוך אותה לפירה, מוציאה לקרש ומזליפה קצת שמן זית, עם מזלג מועכת עד שיש פירה

5

משטחת את הבשר שבמחבת ומעבירה מעל את הפירה
עם מזלג עושה פסים כדי להגדיל את שטח הפנים , מוסיפה זילופים של שמן זית מעל כדי לעזור בהשחמה

6

מכניסה לתנור בחום גבוהה לכעשרים דקות חצי שעה עד ששחום ומגרה

פאי רועים דל פחמימות

Ingredients

לבשר
 500 גרם בשר טחון שמן עדיף חי בריא
 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
 2 בצלים קצוצים
 4 שיני שום קצוצות
 פטרוזיליה וטימין קצוצים
 יין לבן או עגבניות מגורדות
 כוס ציר
לפירה
 500 גרם בטטה לבנה
 1 כפית מלח אטלנטי
 שמן זית

Directions

1

זו מנה סלחנית, שעושה שימוש בשאריות בשמחה. אם יש בולונז שנשאר או פירה מאתמול, או בטטות שנאפו לא נאכלו. אפשר להשתמש גם בבטטות כתומות או סגולות, זה פשוט יהיה קצת מתוק
מקלפת וחותכת בטטות לבנות, בסיר מכוסה במים קרים וקצת מלח. אש בינונית ורתיחה עדינה עד שמוכן

2

במקביל מכינה את הרוטב. קוצצת בצל, סלרי, שום, וגזר
במחבת ברזל שתיכנס אחר כך לתנור מתחילה הטיגון הבשר, יש הרבה שומן שימס ויעזור עם הירקות, שיש צבע טוב מזיזה הצידה ומוסיפה את הבצל, כשמושחם מוסיפה את הירקות

3

לתערובת הבסיס הזו אפשר להוסיף נוזלים בכמה צורות
אפשרות פרוטוקולית מהודקת היא להוסיף כוס של ציר
אם החזרתן עגבניות אפשר להוסיף שתי עגבניות מגורדות וחצי כוס ציר או מים
עם יין עושה לכן טוב אפשר להוסיף חצי ציר וחצי יין
ממשיכה לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים ניספגים טוב

4

בנתים הבטטה רכה ואפשר להפוך אותה לפירה, מוציאה לקרש ומזליפה קצת שמן זית, עם מזלג מועכת עד שיש פירה

5

משטחת את הבשר שבמחבת ומעבירה מעל את הפירה
עם מזלג עושה פסים כדי להגדיל את שטח הפנים , מוסיפה זילופים של שמן זית מעל כדי לעזור בהשחמה

6

מכניסה לתנור בחום גבוהה לכעשרים דקות חצי שעה עד ששחום ומגרה

קוטג' פאי או פאי רועים

קוטג' פאי או פאי רועים

8/11/2020

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבש וקוטג' פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז'. מחבת שיש בו נחמה

4 מנות

Prep Time45 minsCook Time30 mins

לבשר
 500 גרם בשר טחון שמן עדיף חי בריא
 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
 2 בצלים קצוצים
 4 שיני שום קצוצות
 פטרוזיליה וטימין קצוצים
 יין לבן או עגבניות מגורדות
 כוס ציר
לפירה
 500 גרם בטטה לבנה
 1 כפית מלח אטלנטי
 שמן זית

1

זו מנה סלחנית, שעושה שימוש בשאריות בשמחה. אם יש בולונז שנשאר או פירה מאתמול, או בטטות שנאפו לא נאכלו. אפשר להשתמש גם בבטטות כתומות או סגולות, זה פשוט יהיה קצת מתוק
מקלפת וחותכת בטטות לבנות, בסיר מכוסה במים קרים וקצת מלח. אש בינונית ורתיחה עדינה עד שמוכן

2

במקביל מכינה את הרוטב. קוצצת בצל, סלרי, שום, וגזר
במחבת ברזל שתיכנס אחר כך לתנור מתחילה הטיגון הבשר, יש הרבה שומן שימס ויעזור עם הירקות, שיש צבע טוב מזיזה הצידה ומוסיפה את הבצל, כשמושחם מוסיפה את הירקות

3

לתערובת הבסיס הזו אפשר להוסיף נוזלים בכמה צורות
אפשרות פרוטוקולית מהודקת היא להוסיף כוס של ציר
אם החזרתן עגבניות אפשר להוסיף שתי עגבניות מגורדות וחצי כוס ציר או מים
עם יין עושה לכן טוב אפשר להוסיף חצי ציר וחצי יין
ממשיכה לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים ניספגים טוב

4

בנתים הבטטה רכה ואפשר להפוך אותה לפירה, מוציאה לקרש ומזליפה קצת שמן זית, עם מזלג מועכת עד שיש פירה

5

משטחת את הבשר שבמחבת ומעבירה מעל את הפירה
עם מזלג עושה פסים כדי להגדיל את שטח הפנים , מוסיפה זילופים של שמן זית מעל כדי לעזור בהשחמה

6

מכניסה לתנור בחום גבוהה לכעשרים דקות חצי שעה עד ששחום ומגרה

פאי רועים דל פחמימות

Ingredients

לבשר
 500 גרם בשר טחון שמן עדיף חי בריא
 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
 2 בצלים קצוצים
 4 שיני שום קצוצות
 פטרוזיליה וטימין קצוצים
 יין לבן או עגבניות מגורדות
 כוס ציר
לפירה
 500 גרם בטטה לבנה
 1 כפית מלח אטלנטי
 שמן זית

Directions

1

זו מנה סלחנית, שעושה שימוש בשאריות בשמחה. אם יש בולונז שנשאר או פירה מאתמול, או בטטות שנאפו לא נאכלו. אפשר להשתמש גם בבטטות כתומות או סגולות, זה פשוט יהיה קצת מתוק
מקלפת וחותכת בטטות לבנות, בסיר מכוסה במים קרים וקצת מלח. אש בינונית ורתיחה עדינה עד שמוכן

2

במקביל מכינה את הרוטב. קוצצת בצל, סלרי, שום, וגזר
במחבת ברזל שתיכנס אחר כך לתנור מתחילה הטיגון הבשר, יש הרבה שומן שימס ויעזור עם הירקות, שיש צבע טוב מזיזה הצידה ומוסיפה את הבצל, כשמושחם מוסיפה את הירקות

3

לתערובת הבסיס הזו אפשר להוסיף נוזלים בכמה צורות
אפשרות פרוטוקולית מהודקת היא להוסיף כוס של ציר
אם החזרתן עגבניות אפשר להוסיף שתי עגבניות מגורדות וחצי כוס ציר או מים
עם יין עושה לכן טוב אפשר להוסיף חצי ציר וחצי יין
ממשיכה לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים ניספגים טוב

4

בנתים הבטטה רכה ואפשר להפוך אותה לפירה, מוציאה לקרש ומזליפה קצת שמן זית, עם מזלג מועכת עד שיש פירה

5

משטחת את הבשר שבמחבת ומעבירה מעל את הפירה
עם מזלג עושה פסים כדי להגדיל את שטח הפנים , מוסיפה זילופים של שמן זית מעל כדי לעזור בהשחמה

6

מכניסה לתנור בחום גבוהה לכעשרים דקות חצי שעה עד ששחום ומגרה

קוטג' פאי או פאי רועים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לזניה עם נומאטו מישמש ודלעת

לזניה עם נומאטו מישמש ודלעת

הדימיון בחמיצות בין המישמש לעגבניה לקח אותי לניסיון הזה. הדלעות שיש מהן המון עכשיו ניראו לי ירק שיכול ליצר עלי פסטה. אז יצאה לזניה מהממת שבה הניסיון לחכות רוטב עגבניות נישכח לטובת החדש שעלה על סך חלקיו

סלט עלים ירוקים ושייטל

סלט עלים ירוקים ושייטל

מפתיע כמה טעם יש בבצל סגול מוחמץ, שייטל הוא בשר עם המון טעם מוכן בדקה, רך ועסיס. סלט מרענן ומספק

דנוור קאט וירקות בווק

דנוור קאט וירקות בווק

הרבה ירקות מעט בשר, שומן טעים, פטריות, נבטים מצליבים. ארוחת צהרים פשוטה וטעימה. שאר בני הבית יכולים לאכול מעל אורז לבן

קרפצ'יו כף עגלה

קרפצ'יו כף עגלה

קרפצ'יו בקר זו מנה מנצחת, מתאימה מאוד לקיץ. כאן השתמשתי בכף עגלה. בשר נקי מגידים רך, בצבע בהיר עם טעם בשרי עדין. בעגלה הנתחים השוים הם לאו דוקא סינטה, שייטל או פילה