קוטג’ פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבש וקוטג' פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז'. מחבת שיש בו נחמה

הכנות45 minsזמן בישול30 mins

לבשר
 500 גרם בשר טחון שמן עדיף חי בריא
 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
 2 בצלים קצוצים
 4 שיני שום קצוצות
 פטרוזיליה וטימין קצוצים
 יין לבן או עגבניות מגורדות
 כוס ציר
לפירה
 500 גרם בטטה לבנה
 1 כפית מלח אטלנטי
 שמן זית

1

זו מנה סלחנית, שעושה שימוש בשאריות בשמחה. אם יש בולונז שנשאר או פירה מאתמול, או בטטות שנאפו לא נאכלו. אפשר להשתמש גם בבטטות כתומות או סגולות, זה פשוט יהיה קצת מתוק
מקלפת וחותכת בטטות לבנות, בסיר מכוסה במים קרים וקצת מלח. אש בינונית ורתיחה עדינה עד שמוכן
במקביל מכינה את הרוטב. קוצצת בצל, סלרי, שום, וגזר
במחבת ברזל שתיכנס אחר כך לתנור מתחילה הטיגון הבשר, יש הרבה שומן שימס ויעזור עם הירקות, שיש צבע טוב מזיזה הצידה ומוסיפה את הבצל, כשמושחם מוסיפה את הירקות
לתערובת הבסיס הזו אפשר להוסיף נוזלים בכמה צורות
אפשרות פרוטוקולית מהודקת היא להוסיף כוס של ציר
אם החזרתן עגבניות אפשר להוסיף שתי עגבניות מגורדות וחצי כוס ציר או מים
עם יין עושה לכן טוב אפשר להוסיף חצי ציר וחצי יין
ממשיכה לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים ניספגים טוב

2

בנתים הבטטה רכה ואפשר להפוך אותה לפירה, מוציאה לקרש ומזליפה קצת שמן זית, עם מזלג מועכת עד שיש פירה
משטחת את הבשר שבמחבת ומעבירה מעל את הפירה
עם מזלג עושה פסים כדי להגדיל את שטח הפנים , מוסיפה זילופים של שמן זית מעל כדי לעזור בהשחמה
מכניסה לתנור בחום גבוהה לכעשרים דקות חצי שעה עד ששחום ומגרה

Ingredients

לבשר
 500 גרם בשר טחון שמן עדיף חי בריא
 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
 2 בצלים קצוצים
 4 שיני שום קצוצות
 פטרוזיליה וטימין קצוצים
 יין לבן או עגבניות מגורדות
 כוס ציר
לפירה
 500 גרם בטטה לבנה
 1 כפית מלח אטלנטי
 שמן זית

Directions

1

זו מנה סלחנית, שעושה שימוש בשאריות בשמחה. אם יש בולונז שנשאר או פירה מאתמול, או בטטות שנאפו לא נאכלו. אפשר להשתמש גם בבטטות כתומות או סגולות, זה פשוט יהיה קצת מתוק
מקלפת וחותכת בטטות לבנות, בסיר מכוסה במים קרים וקצת מלח. אש בינונית ורתיחה עדינה עד שמוכן
במקביל מכינה את הרוטב. קוצצת בצל, סלרי, שום, וגזר
במחבת ברזל שתיכנס אחר כך לתנור מתחילה הטיגון הבשר, יש הרבה שומן שימס ויעזור עם הירקות, שיש צבע טוב מזיזה הצידה ומוסיפה את הבצל, כשמושחם מוסיפה את הירקות
לתערובת הבסיס הזו אפשר להוסיף נוזלים בכמה צורות
אפשרות פרוטוקולית מהודקת היא להוסיף כוס של ציר
אם החזרתן עגבניות אפשר להוסיף שתי עגבניות מגורדות וחצי כוס ציר או מים
עם יין עושה לכן טוב אפשר להוסיף חצי ציר וחצי יין
ממשיכה לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים ניספגים טוב

2

בנתים הבטטה רכה ואפשר להפוך אותה לפירה, מוציאה לקרש ומזליפה קצת שמן זית, עם מזלג מועכת עד שיש פירה
משטחת את הבשר שבמחבת ומעבירה מעל את הפירה
עם מזלג עושה פסים כדי להגדיל את שטח הפנים , מוסיפה זילופים של שמן זית מעל כדי לעזור בהשחמה
מכניסה לתנור בחום גבוהה לכעשרים דקות חצי שעה עד ששחום ומגרה

קוטג’ פאי או פאי רועים
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

קוטג’ פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבש וקוטג' פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז'. מחבת שיש בו נחמה

הכנות45 minsזמן בישול30 mins

לבשר
 500 גרם בשר טחון שמן עדיף חי בריא
 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
 2 בצלים קצוצים
 4 שיני שום קצוצות
 פטרוזיליה וטימין קצוצים
 יין לבן או עגבניות מגורדות
 כוס ציר
לפירה
 500 גרם בטטה לבנה
 1 כפית מלח אטלנטי
 שמן זית

1

זו מנה סלחנית, שעושה שימוש בשאריות בשמחה. אם יש בולונז שנשאר או פירה מאתמול, או בטטות שנאפו לא נאכלו. אפשר להשתמש גם בבטטות כתומות או סגולות, זה פשוט יהיה קצת מתוק
מקלפת וחותכת בטטות לבנות, בסיר מכוסה במים קרים וקצת מלח. אש בינונית ורתיחה עדינה עד שמוכן
במקביל מכינה את הרוטב. קוצצת בצל, סלרי, שום, וגזר
במחבת ברזל שתיכנס אחר כך לתנור מתחילה הטיגון הבשר, יש הרבה שומן שימס ויעזור עם הירקות, שיש צבע טוב מזיזה הצידה ומוסיפה את הבצל, כשמושחם מוסיפה את הירקות
לתערובת הבסיס הזו אפשר להוסיף נוזלים בכמה צורות
אפשרות פרוטוקולית מהודקת היא להוסיף כוס של ציר
אם החזרתן עגבניות אפשר להוסיף שתי עגבניות מגורדות וחצי כוס ציר או מים
עם יין עושה לכן טוב אפשר להוסיף חצי ציר וחצי יין
ממשיכה לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים ניספגים טוב

2

בנתים הבטטה רכה ואפשר להפוך אותה לפירה, מוציאה לקרש ומזליפה קצת שמן זית, עם מזלג מועכת עד שיש פירה
משטחת את הבשר שבמחבת ומעבירה מעל את הפירה
עם מזלג עושה פסים כדי להגדיל את שטח הפנים , מוסיפה זילופים של שמן זית מעל כדי לעזור בהשחמה
מכניסה לתנור בחום גבוהה לכעשרים דקות חצי שעה עד ששחום ומגרה

Ingredients

לבשר
 500 גרם בשר טחון שמן עדיף חי בריא
 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
 2 בצלים קצוצים
 4 שיני שום קצוצות
 פטרוזיליה וטימין קצוצים
 יין לבן או עגבניות מגורדות
 כוס ציר
לפירה
 500 גרם בטטה לבנה
 1 כפית מלח אטלנטי
 שמן זית

Directions

1

זו מנה סלחנית, שעושה שימוש בשאריות בשמחה. אם יש בולונז שנשאר או פירה מאתמול, או בטטות שנאפו לא נאכלו. אפשר להשתמש גם בבטטות כתומות או סגולות, זה פשוט יהיה קצת מתוק
מקלפת וחותכת בטטות לבנות, בסיר מכוסה במים קרים וקצת מלח. אש בינונית ורתיחה עדינה עד שמוכן
במקביל מכינה את הרוטב. קוצצת בצל, סלרי, שום, וגזר
במחבת ברזל שתיכנס אחר כך לתנור מתחילה הטיגון הבשר, יש הרבה שומן שימס ויעזור עם הירקות, שיש צבע טוב מזיזה הצידה ומוסיפה את הבצל, כשמושחם מוסיפה את הירקות
לתערובת הבסיס הזו אפשר להוסיף נוזלים בכמה צורות
אפשרות פרוטוקולית מהודקת היא להוסיף כוס של ציר
אם החזרתן עגבניות אפשר להוסיף שתי עגבניות מגורדות וחצי כוס ציר או מים
עם יין עושה לכן טוב אפשר להוסיף חצי ציר וחצי יין
ממשיכה לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים ניספגים טוב

2

בנתים הבטטה רכה ואפשר להפוך אותה לפירה, מוציאה לקרש ומזליפה קצת שמן זית, עם מזלג מועכת עד שיש פירה
משטחת את הבשר שבמחבת ומעבירה מעל את הפירה
עם מזלג עושה פסים כדי להגדיל את שטח הפנים , מוסיפה זילופים של שמן זית מעל כדי לעזור בהשחמה
מכניסה לתנור בחום גבוהה לכעשרים דקות חצי שעה עד ששחום ומגרה

קוטג’ פאי או פאי רועים
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
עלי סלק ממולאים

עלי סלק ממולאים

אז מה מחליף אורז בממולאים, מוצאת שירקות שורש מגורדים דק בפומפיה סופגים יפה את מיצי הבשר והרוטב. פה ניסיתי עלי סלק במילוי של בשר שמן, את האורז החליף הסלק. טריוויאלי

קונפי גזר

קונפי גזר

בקור הזה כיף שהתנור פועל, זמן לרכך שורשים שדורשים המון זמן. היה לנו גזר שניראה מאוד אורגני, קצר לא אחיד וקשה לקילוף. אז ניסינו למצות אותו לאט בתנור עם שומן שנישאר מהאסדו ושום יצא מפתיע

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

אמפנדס

אמפנדס

מענין שמתכון מסורתי לאמפנדס הוא מקמח קסאבה ידידנו. בצק דק עמוס בבשר שמן, מתברר שבצק קסאבה אוהב שמן. אחד הטובים

בצל ממולא

בצל ממולא

בצלים ממולאים הם סוג של תוספת רכה ומתוקה, יחד עם ריבת תפוזים סיניים זו תבנית שיש בה חגיגיות

קלצונה

קלצונה

מנפלאות הבטטה הלבנה. קלצו’נה אשכרה קריספית ממש, הפעם במילוי בשר וזיתים

שערות אסדו

שערות אסדו

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

פרויקט לזניה

פרויקט לזניה

לזניה זו אם מזון ששווה להתאמץ לבקר אותה לפעמים. כאן גירסה 100 אחוז פרוטוקולית, בלי עגבניות. בתפקיד הפסטה הבטטה הלבנה. מלאכת שכבות

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

דלורית מתוקה

דלורית מתוקה

לפעמים יוצא שירק פורח בצורת הכנה מסוימת. אז כאן זה קורה לדלורית, שיוצאת מתוקה וצלויה עם ארומות של עשבים

לחמא בעג’ין

לחמא בעג’ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

קבב

קבב

על האש או על מחבת, עם סלטים טריים, כבושים וממרחים זו ארוחה אולטימטיבית

דנוור חתיך

דנוור חתיך

נתח קטן ומשוייש, המשך של מכסה האנטריקוט לכיוון האונטריב. הרבה טעם צליה חזקה וקצרה

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שיטה של בישול איטי בסיר כבד, כאשר הסיר אטום והבשר מוגבהה מעל ירקות קשים שלמים, הבשר מתרכך לאט במיצים של עצמו, מתאימים לבישול הזה נתחים יחסית שמנים

אסדו על בצלים

אסדו על בצלים

צלע על העצם בצליה ארוכה ואיטית. החריצה של מיכסה הצלעות עוזרת לקבל שומן קריספי

דנוור קאט וירקות בווק

דנוור קאט וירקות בווק

הרבה ירקות מעט בשר, שומן טעים, פטריות, נבטים מצליבים. ארוחת צהרים פשוטה וטעימה. שאר בני הבית יכולים לאכול מעל אורז לבן

פוטיטו

פוטיטו

בטטה לבנה, בטטה סגולה, ובטטה כתומה. טעמים קרובים ומספיק שונים כדי ליצר צלחת מנחמת ומענינת שיש בה מספיק מהצ’יפס כדי לספק

קרפצ’יו סלק צהוב

קרפצ’יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

בקר טחון ודלעת יפנית

בקר טחון ודלעת יפנית

דלעת יפנית מפתיעה בעזות הטעם שלה, היא גם שומרת על צורה ומתבשלת מהר. יחד עם הבשר והשומן, צהרים ברגע

סלט גזר ולימון כבוש

סלט גזר ולימון כבוש

גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים

ספגטי בולונז

ספגטי בולונז

מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, או עם ציר

פיש אנד ציפ’ס

פיש אנד ציפ’ס

מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

דלעת ספגטי וראגו לחי

דלעת ספגטי וראגו לחי

לחי פרה זה בשר מהמממ, מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני בריא וטעים

קארי כתום

קארי כתום

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

$