פאי רועים פליאו

| 8/11/2020

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבשים קוטג' פאי עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה או לבנה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז'. מחבת שיש בו נחמה

בטטה לבנה יש בה יותר עמילן ופחות סוכר, הצבע שלה מזכיר תפוח אדמה ואפשר ליצור איתה טופיג מושלם לפאי רועים, עוד מנפלאות הבטטה פוטטוס בטטה במבחר צבעים, קלצונה במילוי בשר שמן וזיתים, ולביבות חוביזה ובטטה לבנה שהעלים מתאחדים בעזרת הבטטה

פאי רועים פליאו

כמותזמן הכנה
ארבע מנות 75 דקות

לבשר
 500 גרם בשר טחון שמן עדיף חי בריא
 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
 2 בצלים קצוצים
 4 שיני שום קצוצות
 פטרוזיליה וטימין קצוצים
 יין לבן או עגבניות מגורדות
 כוס ציר
לפירה
 500 גרם בטטה לבנה
 1 כפית מלח אטלנטי
 שמן זית

1

זו מנה סלחנית, שעושה שימוש בשאריות בשמחה. אם יש בולונז שנשאר או פירה מאתמול, או בטטות שנאפו לא נאכלו. אפשר להשתמש גם בבטטות כתומות או סגולות, זה פשוט יהיה קצת מתוק
מקלפת וחותכת בטטות לבנות, בסיר מכוסה במים קרים וקצת מלח. אש בינונית ורתיחה עדינה עד שמוכן

2

במקביל מכינה את הרוטב. קוצצת בצל, סלרי, שום, וגזר
במחבת ברזל שתיכנס אחר כך לתנור מתחילה הטיגון הבשר, יש הרבה שומן שימס ויעזור עם הירקות, שיש צבע טוב מזיזה הצידה ומוסיפה את הבצל, כשמושחם מוסיפה את הירקות

3

לתערובת הבסיס הזו אפשר להוסיף נוזלים בכמה צורות
אפשרות פרוטוקולית מהודקת היא להוסיף כוס של ציר
אם החזרתן עגבניות אפשר להוסיף שתי עגבניות מגורדות וחצי כוס ציר או מים
אם יין עושה לכן טוב אפשר להוסיף חצי ציר וחצי יין
ממשיכה לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים ניספגים טוב

4

בנתים הבטטה רכה ואפשר להפוך אותה לפירה, מוציאה לקרש ומזליפה קצת שמן זית, עם מזלג מועכת עד שיש פירה

5

משטחת את הבשר שבמחבת ומעבירה מעל את הפירה
עם מזלג עושה פסים כדי להגדיל את שטח הפנים
מוסיפה זילופים של שמן זית מעל כדי לעזור בהשחמה

6

מכניסה לתנור בחום גבוהה לכעשרים דקות חצי שעה עד ששחום ומגרה

Ingredients

לבשר
 500 גרם בשר טחון שמן עדיף חי בריא
 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
 2 בצלים קצוצים
 4 שיני שום קצוצות
 פטרוזיליה וטימין קצוצים
 יין לבן או עגבניות מגורדות
 כוס ציר
לפירה
 500 גרם בטטה לבנה
 1 כפית מלח אטלנטי
 שמן זית

Directions

1

זו מנה סלחנית, שעושה שימוש בשאריות בשמחה. אם יש בולונז שנשאר או פירה מאתמול, או בטטות שנאפו לא נאכלו. אפשר להשתמש גם בבטטות כתומות או סגולות, זה פשוט יהיה קצת מתוק
מקלפת וחותכת בטטות לבנות, בסיר מכוסה במים קרים וקצת מלח. אש בינונית ורתיחה עדינה עד שמוכן

2

במקביל מכינה את הרוטב. קוצצת בצל, סלרי, שום, וגזר
במחבת ברזל שתיכנס אחר כך לתנור מתחילה הטיגון הבשר, יש הרבה שומן שימס ויעזור עם הירקות, שיש צבע טוב מזיזה הצידה ומוסיפה את הבצל, כשמושחם מוסיפה את הירקות

3

לתערובת הבסיס הזו אפשר להוסיף נוזלים בכמה צורות
אפשרות פרוטוקולית מהודקת היא להוסיף כוס של ציר
אם החזרתן עגבניות אפשר להוסיף שתי עגבניות מגורדות וחצי כוס ציר או מים
אם יין עושה לכן טוב אפשר להוסיף חצי ציר וחצי יין
ממשיכה לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים ניספגים טוב

4

בנתים הבטטה רכה ואפשר להפוך אותה לפירה, מוציאה לקרש ומזליפה קצת שמן זית, עם מזלג מועכת עד שיש פירה

5

משטחת את הבשר שבמחבת ומעבירה מעל את הפירה
עם מזלג עושה פסים כדי להגדיל את שטח הפנים
מוסיפה זילופים של שמן זית מעל כדי לעזור בהשחמה

6

מכניסה לתנור בחום גבוהה לכעשרים דקות חצי שעה עד ששחום ומגרה

קוטג' פאי או פאי רועים פליאו

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@


קוטג-פיא-שיכבה-שניה

2 תגובות

  1. אופיר

    באיזה חום לשים את התנור?
    אפשר יין לבן גם או רק אדום? 🙂

    תודה!!

    השאר תגובה
    • dearaya

      הי אופיר. אתה יכול להשתמש ביין שאתה אוהב. אני משתמשת בלבן. יין טוב לאדות בתוך התבשיל וככה נשארים רק הטעמים שלו בלי האלכוהול.
      תנור על 200 מעלות זה מצויין. בהצלחה

      השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה

פסטרמה לחי בקר כבושה

לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר