פאי רועים פליאו. פירה בטטה על בשר ארומטי

פאי רועים פליאו

פאי רועים זה מאפה שכבות עם בשר מתובל. גירסה עם בשר כבש נקראת פאי רועים וזו עם הבקר קוטג' פאי.

בשר בקר שמן מתאים פה. ירקות ארומטים שמתבשלים איתו וסופגים את השומן, ומעל פירה בטטה צהובה או לבנה, שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז'. מחבת שיש בו נחמה

בטטה לבנה יש בה יותר עמילן ופחות סוכר, הצבע שלה מזכיר תפוח אדמה ואפשר ליצור איתה טופיג מושלם לפאי רועים

פאי רועים פליאו

ככה עושה

פאי רועים פליאו מתכון

הכנות45 minutes
זמן בישול אפיה30 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
egg free
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

לבשר

  • 500 גרם בשר טחון שמן עדיף חי בריא
  • 1 גזר גדול קצוץ לקוביות קטנות
  • 4 מקלות סלרי חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • פטרוזיליה וטימין קצוצים
  • יין לבן או עגבניות מגורדות
  • 1 כוס ציר עצמות

לפירה

  • 500 גרם בטטה לבנה
  • 1 כפית מלח אטלנטי
  • שמן זית

הכנות

  • פאי רועים זו מנה סלחנית במהותה שעושה שימוש בשאריות בשמחה. אם יש בולונז שנשאר או פירה מאתמול, או בטטות שנאפו ולא נאכלו. אפשר להשתמש גם בבטטות כתומות או סגולות, זה פשוט יהיה קצת מתוק
    מקלפת וחותכת בטטות לבנות, בסיר מכוסה במים קרים וקצת מלח. אש בינונית ורתיחה עדינה עד שמוכן
  • במקביל מכינה את הרוטב. קוצצת בצל, סלרי, שום, וגזר
    במחבת ברזל שתיכנס אחר כך לתנור מתחילה הטיגון הבשר, יש הרבה שומן שימס ויעזור עם הירקות, שיש צבע טוב מזיזה הצידה ומוסיפה את הבצל, כשמושחם מוסיפה את הירקות
  • לתערובת הבסיס הזו אפשר להוסיף נוזלים בכמה צורות
    אפשרות פרוטוקולית מהודקת היא להוסיף כוס של ציר
    אם החזרתן עגבניות אפשר להוסיף שתי עגבניות מגורדות וחצי כוס ציר או מים
    אם יין עושה לכן טוב אפשר להוסיף חצי ציר וחצי יין
    ממשיכה לבשל עוד כמה דקות עד שהנוזלים ניספגים טוב
  • בנתים הבטטה רכה ואפשר להפוך אותה לפירה, מוציאה לקרש ומזליפה קצת שמן זית, עם מזלג מועכת עד שיש פירה
  • משטחת את הבשר שבמחבת ומעבירה מעל את הפירה
    פירה בטטה על בשר ארומטי
  • עם מזלג עושה פסים כדי להגדיל את שטח הפנים
    מוסיפה זילופים של שמן זית מעל כדי לעזור בהשחמה
  • מכניסה לתנור בחום גבוהה לכעשרים דקות חצי שעה עד ששחום ומגרה
פאי רועים פליאו
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

2 מחשבות על “פאי רועים פליאו”

    • הי אופיר. אתה יכול להשתמש ביין שאתה אוהב. אני משתמשת בלבן. יין טוב לאדות בתוך התבשיל וככה נשארים רק הטעמים שלו בלי האלכוהול.
      תנור על 200 מעלות זה מצויין. בהצלחה

      הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן