קובה מטוגן ללא גלוטן במילוי טלה מבושם
בצק אורז זו מתנה מפסח, יש מסורת ארוכה של מתכוני פסח שהם ללא גלוטן. מה ששרד את הגלות ועלה ארצה הוא מתנה, יש לו אבא ואמא, מבחינתי הורים זה פליאו. קובה חמוסטה עושות הרבה, זה בצק אורז בטכניקה קצת שונה והוא אדיר.
זה המתאבן שלו, עשוי מאורז מבושל כבר מחוזק בחלבון אני בחרתי טלה שיש גם במילוי, או כי עבר לי פסח בראש. זה טעים מדי. כיף שיש המון, וטחינה ירוקה וקרן שמש
מתחילה בהשריה של האורז, לפחות שעה בהרבה מים
שוטפת מוסיפה שתי כוסות מים, כורכום באבקה ממליחה טוב ומבשלת לא מכוסה עד שרך
נותנת לאורז להתקרר
בקערה לשה את האורז הטחון, שעכשיו הוא פלסטלינה צהובה זרחנית, עם שתי כפות קמח אורז וחופן של טלה טחון
לישה טובה של כמה דקות שבה האדום מהטלה יצור נימים משוישים באורז הצהוב. זה כבר יפה
זה הבצק. הוא יכול לעמוד מכוסה, לא כדאי שיתיבש
קולפת גבעולי סלרי כדי שלא יהיו חוטים, קוצצת אותם דק, קוצצת דק גם את החלק הלבן של בצל ירוק
במחבת עם מעט שמן זית מטגנת את הבצל והבשר מוסיפה מעט מאוד קינמון וחצי כפית כמון., שמשתנה הצבע טועמת וממליחה. מוסיפה את הירוק מהבצל הירוק ופטרוזליה קצוצה דק. מערבבת ונותנת למילוי להתקרר
כדי שיהי נוח עם הבצק מכינה לידי כערה עם מים לטבול את הידים
כמובן שזה מסוג הפעולות שהכי כיף לעשות יחד
מחלקת את הבצק לכדורים בערך בגודל של כדור פינגפונג. יצאו בין 25-30 כדורים
שומרת עליהם מכוסים
מרטיבה את היד לוקחת כדור ומכניסה את האצבע למרכזו כרשר השאיפה ליצור קונוס שהדפנות שלו דקות וזהות
קצת אימון ותימצאו את הדרך. השאיפה היא לכמה שיותר מילוי ויחד עם זה בצק מספיק יציב שלא יתפרק. אימון יביא לתוצאות
לתוך הקונוס מכניסה כפית גדושה של מילוי וסוגרת. מגלגלת בין הידים ליצור צורת קובה אופינית
שומרת עליהם בשיכבה אחת מכוסים עד לטיגון
אש בינונית שמן זית כמה כפות. שהשמן חם מניחה כמה קובות ומשגיחה כל כמה דקות הופכת ככה שכל הצדדים מקבלים קרסט וצבע חום בהיר
מטגנת בנגלות
מיד אוכלות עם טחינה ירוקה
זה טעים מדי
Ingredients
Directions
מתחילה בהשריה של האורז, לפחות שעה בהרבה מים
שוטפת מוסיפה שתי כוסות מים, כורכום באבקה ממליחה טוב ומבשלת לא מכוסה עד שרך
נותנת לאורז להתקרר
בקערה לשה את האורז הטחון, שעכשיו הוא פלסטלינה צהובה זרחנית, עם שתי כפות קמח אורז וחופן של טלה טחון
לישה טובה של כמה דקות שבה האדום מהטלה יצור נימים משוישים באורז הצהוב. זה כבר יפה
זה הבצק. הוא יכול לעמוד מכוסה, לא כדאי שיתיבש
קולפת גבעולי סלרי כדי שלא יהיו חוטים, קוצצת אותם דק, קוצצת דק גם את החלק הלבן של בצל ירוק
במחבת עם מעט שמן זית מטגנת את הבצל והבשר מוסיפה מעט מאוד קינמון וחצי כפית כמון., שמשתנה הצבע טועמת וממליחה. מוסיפה את הירוק מהבצל הירוק ופטרוזליה קצוצה דק. מערבבת ונותנת למילוי להתקרר
כדי שיהי נוח עם הבצק מכינה לידי כערה עם מים לטבול את הידים
כמובן שזה מסוג הפעולות שהכי כיף לעשות יחד
מחלקת את הבצק לכדורים בערך בגודל של כדור פינגפונג. יצאו בין 25-30 כדורים
שומרת עליהם מכוסים
מרטיבה את היד לוקחת כדור ומכניסה את האצבע למרכזו כרשר השאיפה ליצור קונוס שהדפנות שלו דקות וזהות
קצת אימון ותימצאו את הדרך. השאיפה היא לכמה שיותר מילוי ויחד עם זה בצק מספיק יציב שלא יתפרק. אימון יביא לתוצאות
לתוך הקונוס מכניסה כפית גדושה של מילוי וסוגרת. מגלגלת בין הידים ליצור צורת קובה אופינית
שומרת עליהם בשיכבה אחת מכוסים עד לטיגון
אש בינונית שמן זית כמה כפות. שהשמן חם מניחה כמה קובות ומשגיחה כל כמה דקות הופכת ככה שכל הצדדים מקבלים קרסט וצבע חום בהיר
מטגנת בנגלות
מיד אוכלות עם טחינה ירוקה
זה טעים מדי
קישורים
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן
זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

קניידלך פליאו – טעימים ממש
טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז
כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

צזיקי שקדים מהיר וקבב טלה
חיבור פשוט בין לבנה שקדים חמצמצה ושומית וקבב טלה ירוק. כיף לנגב מלא בשומנים טובים וחלבונים. כשר
0 תגובות