קובה מטוגן ללא גלוטן במילוי טלה מבושם

| 17/01/2022

בצק אורז זו מתנה מפסח, יש מסורת ארוכה של מתכוני פסח שהם ללא גלוטן. מה ששרד את הגלות ועלה ארצה הוא מתנה, יש לו אבא ואמא, מבחינתי הורים זה פליאו. קובה חמוסטה עושות הרבה, זה בצק אורז בטכניקה קצת שונה והוא אדיר.

זה המתאבן שלו, עשוי מאורז מבושל כבר מחוזק בחלבון אני בחרתי טלה שיש גם במילוי, או כי עבר לי פסח בראש. זה טעים מדי. כיף שיש המון, וטחינה ירוקה וקרן שמש

קובה מטוגן ללא גלוטן במילוי טלה

כמותזמן הכנה
20 יחידות שעתיים

מרכיבי הבצק
 1 כוס אורז בסמטי מושרה לשעה
 2 כפות קמח אורז
 150 גרם טלה טחון
 1 כפית כורכום
 1 כפית מלח
מרכיבי המילוי
 500 גרם טלה טחון
 2 גבעולי סלרי
 2 כפות פטרוזליה קצוצה דק
 5 גבעולים שמנים של בצל ירוק
 חצי כפית כמון, טיפה קינמון ומלח
 שמן זית לטיגון

הכנת הבצק
1

מתחילה בהשריה של האורז, לפחות שעה בהרבה מים
שוטפת מוסיפה שתי כוסות מים, כורכום באבקה ממליחה טוב ומבשלת לא מכוסה עד שרך
נותנת לאורז להתקרר

2

בקערה לשה את האורז הטחון, שעכשיו הוא פלסטלינה צהובה זרחנית, עם שתי כפות קמח אורז וחופן של טלה טחון

3

לישה טובה של כמה דקות שבה האדום מהטלה יצור נימים משוישים באורז הצהוב. זה כבר יפה
זה הבצק. הוא יכול לעמוד מכוסה, לא כדאי שיתיבש

הכנת המילוי
4

קולפת גבעולי סלרי כדי שלא יהיו חוטים, קוצצת אותם דק, קוצצת דק גם את החלק הלבן של בצל ירוק
במחבת עם מעט שמן זית מטגנת את הבצל והבשר מוסיפה מעט מאוד קינמון וחצי כפית כמון., שמשתנה הצבע טועמת וממליחה. מוסיפה את הירוק מהבצל הירוק ופטרוזליה קצוצה דק. מערבבת ונותנת למילוי להתקרר

עיצוב הקובה
5

כדי שיהי נוח עם הבצק מכינה לידי כערה עם מים לטבול את הידים
כמובן שזה מסוג הפעולות שהכי כיף לעשות יחד
מחלקת את הבצק לכדורים בערך בגודל של כדור פינגפונג. יצאו בין 25-30 כדורים
שומרת עליהם מכוסים

6

מרטיבה את היד לוקחת כדור ומכניסה את האצבע למרכזו כרשר השאיפה ליצור קונוס שהדפנות שלו דקות וזהות
קצת אימון ותימצאו את הדרך. השאיפה היא לכמה שיותר מילוי ויחד עם זה בצק מספיק יציב שלא יתפרק. אימון יביא לתוצאות
לתוך הקונוס מכניסה כפית גדושה של מילוי וסוגרת. מגלגלת בין הידים ליצור צורת קובה אופינית
שומרת עליהם בשיכבה אחת מכוסים עד לטיגון

טיגון
7

אש בינונית שמן זית כמה כפות. שהשמן חם מניחה כמה קובות ומשגיחה כל כמה דקות הופכת ככה שכל הצדדים מקבלים קרסט וצבע חום בהיר
מטגנת בנגלות
מיד אוכלות עם טחינה ירוקה
זה טעים מדי

Ingredients

מרכיבי הבצק
 1 כוס אורז בסמטי מושרה לשעה
 2 כפות קמח אורז
 150 גרם טלה טחון
 1 כפית כורכום
 1 כפית מלח
מרכיבי המילוי
 500 גרם טלה טחון
 2 גבעולי סלרי
 2 כפות פטרוזליה קצוצה דק
 5 גבעולים שמנים של בצל ירוק
 חצי כפית כמון, טיפה קינמון ומלח
 שמן זית לטיגון

Directions

הכנת הבצק
1

מתחילה בהשריה של האורז, לפחות שעה בהרבה מים
שוטפת מוסיפה שתי כוסות מים, כורכום באבקה ממליחה טוב ומבשלת לא מכוסה עד שרך
נותנת לאורז להתקרר

2

בקערה לשה את האורז הטחון, שעכשיו הוא פלסטלינה צהובה זרחנית, עם שתי כפות קמח אורז וחופן של טלה טחון

3

לישה טובה של כמה דקות שבה האדום מהטלה יצור נימים משוישים באורז הצהוב. זה כבר יפה
זה הבצק. הוא יכול לעמוד מכוסה, לא כדאי שיתיבש

הכנת המילוי
4

קולפת גבעולי סלרי כדי שלא יהיו חוטים, קוצצת אותם דק, קוצצת דק גם את החלק הלבן של בצל ירוק
במחבת עם מעט שמן זית מטגנת את הבצל והבשר מוסיפה מעט מאוד קינמון וחצי כפית כמון., שמשתנה הצבע טועמת וממליחה. מוסיפה את הירוק מהבצל הירוק ופטרוזליה קצוצה דק. מערבבת ונותנת למילוי להתקרר

עיצוב הקובה
5

כדי שיהי נוח עם הבצק מכינה לידי כערה עם מים לטבול את הידים
כמובן שזה מסוג הפעולות שהכי כיף לעשות יחד
מחלקת את הבצק לכדורים בערך בגודל של כדור פינגפונג. יצאו בין 25-30 כדורים
שומרת עליהם מכוסים

6

מרטיבה את היד לוקחת כדור ומכניסה את האצבע למרכזו כרשר השאיפה ליצור קונוס שהדפנות שלו דקות וזהות
קצת אימון ותימצאו את הדרך. השאיפה היא לכמה שיותר מילוי ויחד עם זה בצק מספיק יציב שלא יתפרק. אימון יביא לתוצאות
לתוך הקונוס מכניסה כפית גדושה של מילוי וסוגרת. מגלגלת בין הידים ליצור צורת קובה אופינית
שומרת עליהם בשיכבה אחת מכוסים עד לטיגון

טיגון
7

אש בינונית שמן זית כמה כפות. שהשמן חם מניחה כמה קובות ומשגיחה כל כמה דקות הופכת ככה שכל הצדדים מקבלים קרסט וצבע חום בהיר
מטגנת בנגלות
מיד אוכלות עם טחינה ירוקה
זה טעים מדי

קובה מטוגן ללא גלוטן במילוי טלה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

ארוחת חורף של קובה מטוגן ללא גלוטן טחינה וסלט שורשים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני