קובה מטוגן ללא גלוטן

קובה מטוגן ללא גלוטן במילוי טלה מבושם

בצק אורז זו מתנה מפסח, יש מסורת ארוכה של מתכוני פסח שהם ללא גלוטן. מה ששרד את הגלות ועלה ארצה הוא מתנה, יש לו אבא ואמא, מבחינתי הורים זה פליאו. קובה חמוסטה עושות הרבה, זה בצק אורז בטכניקה קצת שונה והוא אדיר.

זה המתאבן שלו, עשוי מאורז מבושל כבר מחוזק בחלבון אני בחרתי טלה שיש גם במילוי, או כי עבר לי פסח בראש. זה טעים מדי. כיף שיש המון, וטחינה ירוקה וקרן שמש

קובה מטוגן ללא גלוטן במילוי טלה

מילוי קובה אורז ללא גלוטן

בצק אורז מחוזק בחלבון מהחי, זה מה שצריך כדי ליצור בצק לקובה מטוגן

כאן החלבון הוא טלה, כי זה הבשר הטחון שיש במילוי, עוף עובד מעולה. מה שחשוב זה לא להוסיף חלבון מהחי לאורז חם.

הבצק עשוי מאורז מבושל, מקורר ואז מועשר בטלה, קצת קמח אורז לעזור ביצוב וכורכום לצבע. קערית מים ליד עושה את ענין הגילגול הרבה יותר קל

קובה מטוגן ללא גלוטן במילוי טלה מבושם

ככה עושה

קובה מטוגן ללא גלוטן במילוי טלה

הכנות1 hour 20 minutes
זמן בישול אפיה התססה20 minutes
מנות20
חופשי מאלרגנים
egg free
milkfree
glutenfree

מרכיבים

מרכיבי הבצק

  • 1 כוס אורז בסמטי מושרה לשעה
  • 2 כפות קמח אורז
  • 150 גרם טלה טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח

מרכיבי המילוי

  • 500 גרם טלה טחון
  • 2 גבעולי סלרי
  • 2 כפות פטרוזליה קצוצה דק
  • 5 גבעולים שמנים של בצל ירוק
  • חצי כפית כמון, טיפה קינמון ומלח
  • שמן זית לטיגון

הכנות

הכנת הבצק

  • מתחילה בהשריה של האורז, לפחות שעה בהרבה מים
    שוטפת מוסיפה שתי כוסות מים, כורכום באבקה ממליחה טוב ומבשלת לא מכוסה עד שרך
    נותנת לאורז להתקרר
  • בקערה לשה את האורז הטחון, שעכשיו הוא פלסטלינה צהובה זרחנית, עם שתי כפות קמח אורז וחופן של טלה טחון
  • לישה טובה של כמה דקות שבה האדום מהטלה יצור נימים משוישים באורז הצהוב. זה כבר יפה
    זה הבצק. הוא יכול לעמוד מכוסה, לא כדאי שיתיבש

הכנת המילוי

  • קולפת גבעולי סלרי כדי שלא יהיו חוטים, קוצצת אותם דק, קוצצת דק גם את החלק הלבן של בצל ירוק
    במחבת עם מעט שמן זית מטגנת את הבצל והבשר מוסיפה מעט מאוד קינמון וחצי כפית כמון., שמשתנה הצבע טועמת וממליחה. מוסיפה את הירוק מהבצל הירוק ופטרוזליה קצוצה דק. מערבבת ונותנת למילוי להתקרר

עיצוב הקובה

  • כדי שיהי נוח עם הבצק מכינה לידי קערה עם מים לטבול את הידים
    כמובן שזה מסוג הפעולות שהכי כיף לעשות יחד
    מחלקת את הבצק לכדורים בערך בגודל של כדור פינגפונג. יצאו בין 25-30 כדורים
    שומרת עליהם מכוסים
  • מרטיבה את היד לוקחת כדור ומכניסה את האצבע למרכזו, כאשר השאיפה ליצור קונוס שהדפנות שלו דקות וזהות. קצת אימון ותימצאו את הדרך. השאיפה היא לכמה שיותר מילוי ויחד עם זה בצק מספיק יציב שלא יתפרק. אימון יביא לתוצאות
    לתוך הקונוס מכניסה כפית גדושה של מילוי וסוגרת. מגלגלת בין הידים ליצור צורת קובה אופינית שומרת עליהם בשיכבה אחת מכוסים עד לטיגון

טיגון

  • אש בינונית שמן זית כמה כפות. שהשמן חם מניחה כמה קובות ומשגיחה כל כמה דקות הופכת ככה שכל הצדדים מקבלים קרסט וצבע חום בהיר. מטגנת בנגלות
    מיד אוכלות עם טחינה ירוקה
    טעים מדי
קובה מטוגן ללא גלוטן במילוי טלה מבושם
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן