מרק או רוטב חמוסטה עם קובות מוכנות לטבילה

קובה חמוסטה קטוגני

מי שגדל בירושלים ודאי זוכר את טרפת קובה חמוסטה של שישי בצהרים, מרק דגל כורדי ספק מרק ספק רוטב חמוץ מתוק זרחני, שבו נחות כופתאות רכות במילוי בשר מטורף, קלאסיקה.

יש בבלוג גירסת פסח למרק קובה חמוסטה ללא גלוטן, משמחת מאוד, עדין זה בצק מבוסס על אורז ואורז מעלה סוכר, וזה דגן לא 100% פליאו ובטח לא דל פחמימות

הגירסה הזו היא פיתוח של קניידלך שהכנתי בשנה שעברה, ובעצם למה לא למלא אותם.

הכנתי סיר נדיב ויצאתי לבדוק האם החמוסטה הזו עוברת גם במשפחה כורדית ירושלמית שיודעת דבר או שנים על קובה. הראשון שנישאל נער בן 14, יש לו אמא וסבתא ודודה שמכינות סירים כאלו, ניראה כמו חמוסטה הוא אמר וביקש רק קובה בלי מרק, בלע ברגע, מה אתה אומר? קובה טעים! יש עוד. שאלתי את אמא שלו, אמרה שזה לא רע, המרק מאוזן והקובות טעימות, רק מה זה קטוגני... בקיצור עבר.

קבלו מתכון שאני מאוד גאה בו

קובה חמוסטה דל פחמימות קטוגני

קובנ חמוסטה קטוגני

ככה עושה

קובה חמוסטה דל פחמימה

מתאים לתזונהדל פחממה | חופשי מגלוטן | פליאו | קיטו
הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה30 minutes
מנות16 קובות
חופשי מאלרגנים
grainfree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

לבצק קובה קטוגני

  • 300 גרם עוף טחון
  • כוסות קמח שקדים
  • 1 ביצה אורגנית
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כפית מלח אטלנטי

למילוי סיסקה מסורתי

  • 300 גרם בשר צלעות טרי
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 כפות גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 1 כף שמן זית

לרוטב מרק

  • 1 צרור מנגולד נדיב
  • 6 גבעולי סלרי
  • 8 שיני שום גדולות קלופות
  • 3 סנטימטר שורש כורכום טרי מגורד
  • 2 זוקיני
  • 2 סלק צהוב או לפת - אופציונלי
  • 4 גבעולי בצל ירוק עם החלק הלבן
  • ½ כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כפיות דבש - אופציונלי

הכנות

מרק או רוטב חמוסטה

  • זה לא בדיוק מרק, יותר רוטב בשפע שבו שוהות הקובות. יש בו איזון של חמוץ מתוק ירוק צהוב, מלא חיים.
    בענין המתוק, אין כאן סוכר, יש מעט דבש. מי שלא מתאים לה אפשר להחליף בממתיק שאת אוהבת או לוותר, יעבוד גם בלי
    מתחילה בהשחמה של הירקות. שום, סלרי קצוץ, זוקיני פרוס עבה לרוחב, שורש כורכום מגורד, החלק הלבן של הבצלים. אם בחרתן להשתמש בסלק צהוב או לפת אז גם פלחים כאלו. את גבעולי המנגולד מפרידה לעלה וגבעול. את הגבעולים קוצצת דק ומוסיפה.
    הכל מושחם כמה דקות בשן זית.
    מרק חמוסטה עוד לא בשל
  • לירקות מוסיפה את העלים. העלים של המנגולד שהפרדנו קודם, העלים של הבצל הירוק וקצת עלים של סלרי, הכל קצוץ גס וניכנס למרק
    מוסיפה ליטר מים, רבע כוס מיץ לימון טרי ומלח. מכסה. אחרי כרבע שעה טועמת. זה הזמן לאזן עם מלח, דבש ועוד לימון. מבחינתי מלא לימון, אבל לטעמכן.
    זה מרק שטוב לו להישאר רענן ככה שאם מאוזן וטעים אפשר לסגור את האש עד שהקובות מוכנות.
    מרק חמוסטה בשל

בצק קובה קטוגני

  • הכי פשוט, בקערה 300 גרם עוף טחון, כוס וחצי קמח שקדים, ביצה אחת מלח וכורכום בעיקר לצבע. ערבוב טוב עם כף ואז לישה של דקה מקסימום.
    זה בצק יציב, מאוד נוח שיש כערית מים ליד. עם ידיים רטובות זה הולך מאוד בקלות. עושה כדורים בגודל של כדור פינג פונג זה בערך 16 יחידות מהכמות הזו
    כדורי קובה קטוגנים לפני מילוי

מילוי סיסקה

  • זה מילוי כורדי מסורתי טעים ברמות של בשר צלעות מטוגן עד יובש עם בצל וסלרי.
    הדרך הכי קלה להכין זה עם בשר מפורק. הפעם היה לי אונטריב מפורק שבילה כמה שעות בתנור ופשוט קצצתי 300 גרם ממנו העברתי למחבת לטיגון קצר. הוספתי בצל אחד קצוץ דק מטוגן בשמן זית וסלרי קצוץ דק.
    הסבר מפורט על מילוי סיסקה לא מבשר מפורק, ואלטרנטיבות עם לא בא על ההתעסקות הזה תמצאו במתכון אחר בבלוג של קובה חמוסטה, במעטפת אורז. המילוי זהה
    מילוי סיסקה לקובה חמוסטה קטוגני

קובה חמוסטה מילוי

  • מתישבת בנחת כאשר המילוי קר והכדורים היו איזה חצי שעה במקרר
    לידי קערה עם מים להקל על הגלגול, הכדורים והמילוי
    מילוי קובה כדורים וסיסקה
  • פותחת כל כדור לדיסקית עם מעט מים
    מניחה כפית מילוי במרכז ומקפלת את השולים, מחליקה עם מעט מים. הצורה המסורתית של קובה חמוסטה היא דיסקית פחוסה
    מילוי של קובה סיסקה קטוגני
  • עושה ככה עם כל הכמות
    קובה חמוסטה קטוגני מרק וקובות לפני בישול

הרכבת המרק

  • כאשר הטעמים של המרק מאוזנים, זה הזמן להניח מעל את הקובות בשכבה אחת ולכסות.
    מניחה את הקובות במרק
  • אחרי כעשר דקות הופכת אותן. הבישול לא ארוך, עשרים דקות יספיקו לשני הצדדים,
    מרק קובה קטוגני מוכן עם קובות
  • שיש שמח. בתאבון!!
    קובה חמוסטה דל פחמימות מוגש
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

קובה חמוסטה קטוגני התאמות פליאו אוטואימוני

יש במעטפת קובה חמוסטה קטוגני קמח שקדים וביצה, הם לא חלק מהשלב הראשון של פרוטוקול פליאו אוטואימוני. זו גירסת קטוגנית דלת פחמימות. יש בבלוג גירסת פסח למרק קובה חמוסטה ללא גלוטן, לשלב האלמינציה יש מרק חמוסטה זרחני, עם הרבה כורכום וירוקים וקציצות עוף קטנות

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

2 מחשבות על “קובה חמוסטה קטוגני”

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן