ככה עושה
קובה חמוסטה דל פחמימה
מתאים לתזונהדל פחממה | חופשי מגלוטן | פליאו | קיטו
הכנות30 minutes minutes
זמן בישול אפיה30 minutes minutes
מנות16 קובות
חופשי מאלרגנים





מרכיבים
לבצק קובה קטוגני
- 300 גרם עוף טחון
- 1½ כוסות קמח שקדים
- 1 ביצה אורגנית
- ¼ כפית כורכום
- ½ כפית מלח אטלנטי
למילוי סיסקה מסורתי
- 300 גרם בשר צלעות טרי
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 כפות גבעולי סלרי קצוצים דק
- 1 כף שמן זית
לרוטב מרק
- 1 צרור מנגולד נדיב
- 6 גבעולי סלרי
- 8 שיני שום גדולות קלופות
- 3 סנטימטר שורש כורכום טרי מגורד
- 2 זוקיני
- 2 סלק צהוב או לפת - אופציונלי
- 4 גבעולי בצל ירוק עם החלק הלבן
- ½ כוס מיץ לימון טרי
- 2 כפיות דבש - אופציונלי
הכנות
מרק או רוטב חמוסטה
- זה לא בדיוק מרק, יותר רוטב בשפע שבו שוהות הקובות. יש בו איזון של חמוץ מתוק ירוק צהוב, מלא חיים.בענין המתוק, אין כאן סוכר, יש מעט דבש. מי שלא מתאים לה אפשר להחליף בממתיק שאת אוהבת או לוותר, יעבוד גם בלימתחילה בהשחמה של הירקות. שום, סלרי קצוץ, זוקיני פרוס עבה לרוחב, שורש כורכום מגורד, החלק הלבן של הבצלים. אם בחרתן להשתמש בסלק צהוב או לפת אז גם פלחים כאלו. את גבעולי המנגולד מפרידה לעלה וגבעול. את הגבעולים קוצצת דק ומוסיפה.הכל מושחם כמה דקות בשן זית.
- לירקות מוסיפה את העלים. העלים של המנגולד שהפרדנו קודם, העלים של הבצל הירוק וקצת עלים של סלרי, הכל קצוץ גס וניכנס למרקמוסיפה ליטר מים, רבע כוס מיץ לימון טרי ומלח. מכסה. אחרי כרבע שעה טועמת. זה הזמן לאזן עם מלח, דבש ועוד לימון. מבחינתי מלא לימון, אבל לטעמכן.זה מרק שטוב לו להישאר רענן ככה שאם מאוזן וטעים אפשר לסגור את האש עד שהקובות מוכנות.
בצק קובה קטוגני
- הכי פשוט, בקערה 300 גרם עוף טחון, כוס וחצי קמח שקדים, ביצה אחת מלח וכורכום בעיקר לצבע. ערבוב טוב עם כף ואז לישה של דקה מקסימום. זה בצק יציב, מאוד נוח שיש כערית מים ליד. עם ידיים רטובות זה הולך מאוד בקלות. עושה כדורים בגודל של כדור פינג פונג זה בערך 16 יחידות מהכמות הזו
מילוי סיסקה
- זה מילוי כורדי מסורתי טעים ברמות של בשר צלעות מטוגן עד יובש עם בצל וסלרי.הדרך הכי קלה להכין זה עם בשר מפורק. הפעם היה לי אונטריב מפורק שבילה כמה שעות בתנור ופשוט קצצתי 300 גרם ממנו העברתי למחבת לטיגון קצר. הוספתי בצל אחד קצוץ דק מטוגן בשמן זית וסלרי קצוץ דק.הסבר מפורט על מילוי סיסקה לא מבשר מפורק, ואלטרנטיבות עם לא בא על ההתעסקות הזה תמצאו במתכון אחר בבלוג של קובה חמוסטה, במעטפת אורז. המילוי זהה
קובה חמוסטה מילוי
- מתישבת בנחת כאשר המילוי קר והכדורים היו איזה חצי שעה במקררלידי קערה עם מים להקל על הגלגול, הכדורים והמילוי
- פותחת כל כדור לדיסקית עם מעט מיםמניחה כפית מילוי במרכז ומקפלת את השולים, מחליקה עם מעט מים. הצורה המסורתית של קובה חמוסטה היא דיסקית פחוסה
- עושה ככה עם כל הכמות
הרכבת המרק
- כאשר הטעמים של המרק מאוזנים, זה הזמן להניח מעל את הקובות בשכבה אחת ולכסות.
- אחרי כעשר דקות הופכת אותן. הבישול לא ארוך, עשרים דקות יספיקו לשני הצדדים,
- שיש שמח. בתאבון!!

אהבתן? תנו סימן
קובה חמוסטה קטוגני התאמות פליאו אוטואימוני
יש במעטפת קובה חמוסטה קטוגני קמח שקדים וביצה, הם לא חלק מהשלב הראשון של פרוטוקול פליאו אוטואימוני. זו גירסת קטוגנית דלת פחמימות. יש בבלוג גירסת פסח למרק קובה חמוסטה ללא גלוטן, לשלב האלמינציה יש מרק חמוסטה זרחני, עם הרבה כורכום וירוקים וקציצות עוף קטנות
היי, נראה אששש. אפשר אולי לטגן אותו?
תודה! נתת רעיון 🙂 אפשר לנסות, המרקם יציב ככה שלא צפוי להתפרק בטיגון