קבב
קבב על האש או על מחבת, מטלה או מבקר, עם שומן כבש או בלי. פתיחת שולחן עם סלטים טריים, כבושים וממרחים. כמו בשיפודיה. ארוחה אולטימטיבית
בקערה גדולה מכניסה את הבשר והשומן, בצד קוצצת בצל כמה דק שאני מצליחה, יחד עם פטרוזיליה ונענע
הערה לגבי השומן: אני משתמשת בשומן טלה שנשאר מצליה של צלעות, ממיסה ומוסיפה, אפשר להשתמש בשומן טחון
מוסיפה מלח בנדיבות פלפל שחור אם משתמשים ואם לא אז שתים שלוש שיני שום קצוצות דק וטיפה קינמון
לשה את התערובת ממש טוב, היא צריכה לצאת רכה ופתוחה, אפשר קצת סודה קרה לריכוך
מקבבת קציצות מאורכות ומניחה על מגש ולמקרר לחצי שעה
הצליה יכולה להיות על מנגל (הכי טעים, והכי מיתפרק) או על מחבת ברזל חמה
משתדלת לשמור על עסיסיות וליצלות רק עד שפני השטח שחומים ויפים מכל הכיוונים
ההגשה היא תמיד חגיגה קטנה
קערות קטנות עם כבושים ביתים, זיתים, צימיצורי, טחינה
סלטים טריים, אחד עם עגבניות מכל הסוגים (לא פרוטוקולי) תמיד יהיה, עלים ונבטים, ירקות שורש עם הרבה לימון, שפע
Ingredients
Directions
בקערה גדולה מכניסה את הבשר והשומן, בצד קוצצת בצל כמה דק שאני מצליחה, יחד עם פטרוזיליה ונענע
הערה לגבי השומן: אני משתמשת בשומן טלה שנשאר מצליה של צלעות, ממיסה ומוסיפה, אפשר להשתמש בשומן טחון
מוסיפה מלח בנדיבות פלפל שחור אם משתמשים ואם לא אז שתים שלוש שיני שום קצוצות דק וטיפה קינמון
לשה את התערובת ממש טוב, היא צריכה לצאת רכה ופתוחה, אפשר קצת סודה קרה לריכוך
מקבבת קציצות מאורכות ומניחה על מגש ולמקרר לחצי שעה
הצליה יכולה להיות על מנגל (הכי טעים, והכי מיתפרק) או על מחבת ברזל חמה
משתדלת לשמור על עסיסיות וליצלות רק עד שפני השטח שחומים ויפים מכל הכיוונים
ההגשה היא תמיד חגיגה קטנה
קערות קטנות עם כבושים ביתים, זיתים, צימיצורי, טחינה
סלטים טריים, אחד עם עגבניות מכל הסוגים (לא פרוטוקולי) תמיד יהיה, עלים ונבטים, ירקות שורש עם הרבה לימון, שפע
קישורים
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

סלט שייטל מישמש ועשבים
פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

צזיקי שקדים מהיר וקבב טלה
חיבור פשוט בין לבנה שקדים חמצמצה ושומית וקבב טלה ירוק. כיף לנגב מלא בשומנים טובים וחלבונים. כשר

סיר של עלי מרוות ירושלים ממולאים וספריבס טלה
סיר מלא טעם ורכות של עלי מרוות ירושלים ירוקים מהבר, ממולאים באורז מתובל, מבושלים עם פרוסות של ספריבס טלה חתוכות על העצם. לימון וזעתר ברקע מאזנן את השומן ומהדהד את ההרים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום
בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה
0 תגובות