קבב

| 13/10/2020

קבב על האש או על מחבת, מטלה או מבקר, עם שומן כבש או בלי. פתיחת שולחן עם סלטים טריים, כבושים וממרחים. כמו בשיפודיה. ארוחה אולטימטיבית

קבב פליאו

כמותזמן הכנה
ארבע מנות עשרים דקות

 500 גרם בשר בקר עדיף צלעות
 3 כפות שומן טלה, קצוץ דק או מומס
 בצל בינוני קצוץ דק
 חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
 8 עלי נענע קצוצים דק
 קמצוץ קינמון, מלח ופילפל שחור

1

בקערה גדולה מכניסה את הבשר והשומן, בצד קוצצת בצל כמה דק שאני מצליחה, יחד עם פטרוזיליה ונענע
הערה לגבי השומן: אני משתמשת בשומן טלה שנשאר מצליה של צלעות, ממיסה ומוסיפה, אפשר להשתמש בשומן טחון

2

מוסיפה מלח בנדיבות פלפל שחור אם משתמשים ואם לא אז שתים שלוש שיני שום קצוצות דק וטיפה קינמון
לשה את התערובת ממש טוב, היא צריכה לצאת רכה ופתוחה, אפשר קצת סודה קרה לריכוך

3

מקבבת קציצות מאורכות ומניחה על מגש ולמקרר לחצי שעה

4

הצליה יכולה להיות על מנגל (הכי טעים, והכי מיתפרק) או על מחבת ברזל חמה
משתדלת לשמור על עסיסיות וליצלות רק עד שפני השטח שחומים ויפים מכל הכיוונים

5

ההגשה היא תמיד חגיגה קטנה
קערות קטנות עם כבושים ביתים, זיתים, צימיצורי, טחינה
סלטים טריים, אחד עם עגבניות מכל הסוגים (לא פרוטוקולי) תמיד יהיה, עלים ונבטים, ירקות שורש עם הרבה לימון, שפע

Ingredients

 500 גרם בשר בקר עדיף צלעות
 3 כפות שומן טלה, קצוץ דק או מומס
 בצל בינוני קצוץ דק
 חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
 8 עלי נענע קצוצים דק
 קמצוץ קינמון, מלח ופילפל שחור

Directions

1

בקערה גדולה מכניסה את הבשר והשומן, בצד קוצצת בצל כמה דק שאני מצליחה, יחד עם פטרוזיליה ונענע
הערה לגבי השומן: אני משתמשת בשומן טלה שנשאר מצליה של צלעות, ממיסה ומוסיפה, אפשר להשתמש בשומן טחון

2

מוסיפה מלח בנדיבות פלפל שחור אם משתמשים ואם לא אז שתים שלוש שיני שום קצוצות דק וטיפה קינמון
לשה את התערובת ממש טוב, היא צריכה לצאת רכה ופתוחה, אפשר קצת סודה קרה לריכוך

3

מקבבת קציצות מאורכות ומניחה על מגש ולמקרר לחצי שעה

4

הצליה יכולה להיות על מנגל (הכי טעים, והכי מיתפרק) או על מחבת ברזל חמה
משתדלת לשמור על עסיסיות וליצלות רק עד שפני השטח שחומים ויפים מכל הכיוונים

5

ההגשה היא תמיד חגיגה קטנה
קערות קטנות עם כבושים ביתים, זיתים, צימיצורי, טחינה
סלטים טריים, אחד עם עגבניות מכל הסוגים (לא פרוטוקולי) תמיד יהיה, עלים ונבטים, ירקות שורש עם הרבה לימון, שפע

קבב

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

ארוחת קבב וסלטים פליאו

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: בשר בקר. כבש וטלה. קציצות

סלט שייטל מישמש ועשבים

סלט שייטל מישמש ועשבים

פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה