קבב לברק ברוטב עגבניות שרופות

סיר שבת מפנק, הכל רך ומתחבר בקלות.

קבב דג לברק, בלי עצמות, מחובר עם תפוח אדמה יבש מהתנור. מעט תבלינים לשמור על הדג בעצמו. פשוט.

עגבניות גם הן בעצמן, המיץ יוצר מתערבב ביין לבן וחמאה. טעמים עגולים ערב שבת בזמן שאין בו כוח לעוד עצמות בגרון

מושלם עם חלה מתוקה.

קבב לברק ברוטב עגבניות שרופות

ככה עושה

קבב לברק ברוטב עגבניות שרופות

הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה התססה40 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
grainfree
egg free
glutenfree

מרכיבים

קבב דג

  • 4 פילטים של לברק
  • 1 בצל סגול קטן
  • 2 כפות כוסברה קצוצה דק
  • 1 תפוח אדמה אפוי
  • גרידה מלימון אחד
  • מיץ מחצי לימון

רוטב עגבניות שרופות

  • 1 קג עגבניות
  • 1 ראש שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף רסק עגבניות מוטי
  • 50 גרם חמאה
  • ½ כוס יין לבן
  • פלפל חריף אופציונלי

הכנות

קבב דגים

  • מורידה את העור מהפילטים וקוצצת דק בסכין. כאילו קבב ידני. אפשר עם מתעצלות להכניס חתיכות גדולות למגימיקס ולטחון קצרות בפולסים. העיקר שלא יהיה עיסה אלה חתיכות קטנטנות. הרבה יותר טעים
  • קוצצת דק דק בצל סגול קטן
    כמה עלים של כוסברה, אפשר גם קצת נענע. קיצוץ דק.
    גרידה של לימון שלם, מיץ מחצי לימון ומלח אטלנטי דק.
    מערבבת ולשה טוב
  • הדבק של הקבב הוא פירה יבש, מחלצת מתפוח אדמה גדול את התוך הרך ומקררת. ובמזלג מועכת. מעבירה את תפוח האדמה לתערובת הדג. דגש על קר אחרת התערובת לא תאסף כי החלבון יקרש לפני הזמן
    מכינה 12 קציצות יפות. מכניסה אותן למקרר לחצי שעה.
    קבב לברק
  • מטגנת את הקציצות בשמן זית טיגון קצר לסגור אותן ולקבל צבע

עגבניות שרופות

  • תבנית ברזל, נייר אפיה ושמן זית. חותכת את העגבניות לחצי ומניחה את החלק החתוך כלפי מטה. כל עגבניה זה סבבה, ישנות קימחיות מתוקות מגי שרי מה שיש.
    בין העגבניות מפזרת שיני שום מראש שלם, מפעילה את השינים במעיכה
    אפשר להוסיף פלפל חריף עכשיו עם רוצות
    על הכל שמן זית בנדיבות ומלח גס.
    לתנור לרבע שעה על חום הכי גבוהה בשליש העליון
    אחרי רבע שעה יש נוזלים בתבנית, נמהל אותם עם היין ונחזיר לתנור עד שהעגבניות משחירות פה ושם. זה הרבה טעם וזה מספיק.
    עגבניות שרופות

חיבור וגריל

  • את העגבניות והנוזל מעבירה לפירקס, או תבנית לתנור שתשמש גם להגשה. מועכת עם מזלג את העגבניות והשום. מוסיפה חצי כוס מים וכף רסק עגבניות מוטי. מערבבת ומשבצת קוביות חמאה.
    את הקציצות המטוגנות מעבירה אל הרוטב.
    מעבירה לתנור לעוד צבע וטעם.
    מגישה עם חלה מתוקה, יש לגלוטריה אחלה חלה כזו ללא גלוטן
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineחופשי מגלוטן . פליאו

עוד משהו

קבב לברק ברוטב עגבניות שרופות
קבב לברק ברוטב עגבניות שרופות

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן