קבב טלה ירוק

| 4/01/2021

קבב מטלה הוא עדין. טעמים ירוקים ורעננים של מרעה מתאימם לו מאוד.

אצל הקצב טלה מזן המכונה בלאדי פחות מתאים, יש לו טעמים דומיננטים וריח חזק. בקשו בביטחון טלה מזן מרינו או אסף, ותריחו. לטלה אין ריח.

קבב אוהב פטרוזיליה אז בואו ניקח את זה רחוק לצרור גדול שיצא ירוק ורענן

קטגוריה: כבש וטלה | קציצות
כמותזמן הכנה
18 יחידות עשרים דקות

 500 גרם טלה טחון מזן מרינו או אסף עם כ30 אחוז שומן
 2 בצלים לבנים בינונים
 2 שני שום
 1 צרור פטרוזיליה נדיב
 10 עלי נענע
 1 כפית מלח אטלנטי

1

אצל הקצב, פשוט תבקשו להריח. לטלה עדין מקומי אין ריח מאופין. לטלה בלדי שנפוץ בעיקר בעדרים בנגב יש ריח חזק וברור. שנים התרחקתי מטלה בגלל הריח והטעם הזה עד שהבנתי מה לבקש. בקשו שיטחנו לכן צוואר או שוק, כדאי לבקש כ30 אחוז שומן שיצא עסיסי. הבשר צריך להיות ורדרד והשומן לבן, תקבלו בשר מאוד טעים, מקומי ועדין
אפשר גם לערבב עם בקר ולדאוג שהשומן יהיה של טלה

2

במעבד מזון שמה שני בצלים חתוכים לרבעים, צרור גדול של פטרוזיליה חתוך גס, עלי נענע ושתי שיני שום. מעבדת בפולסים בודדים, עד שקצוץ קטן ומעלה ריחות מגרים
לא יותר מדי כי הבצל יתחיל להוציא מיצים וזה לא רצוי, הסיבה למגימיקס היא פשוט עצלנות, אפשר ורצוי לקצוץ ביד

3

מעבירה לקערה מוסיפה את הטלה וכפית מלח
לשה היטב את התערובת כמה דקות עד שיש תערובת הומוגנית ונוחה לעיבוד

4

יוצרת קציצות מאורכות, מכניסה למקרר לחצי שעה

5

להכנה, מחממת מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה, מטגנת מכל הצדדים על אש בינונית. אני אוהבת טלה מבושל טוב
להגשה, עלים של חסה שאפשר לאסוף איתם את הקבב סלטים וחמוצים
מי שהחזירה טחינה זה יבוא כאן מעולה

Ingredients

 500 גרם טלה טחון מזן מרינו או אסף עם כ30 אחוז שומן
 2 בצלים לבנים בינונים
 2 שני שום
 1 צרור פטרוזיליה נדיב
 10 עלי נענע
 1 כפית מלח אטלנטי

Directions

1

אצל הקצב, פשוט תבקשו להריח. לטלה עדין מקומי אין ריח מאופין. לטלה בלדי שנפוץ בעיקר בעדרים בנגב יש ריח חזק וברור. שנים התרחקתי מטלה בגלל הריח והטעם הזה עד שהבנתי מה לבקש. בקשו שיטחנו לכן צוואר או שוק, כדאי לבקש כ30 אחוז שומן שיצא עסיסי. הבשר צריך להיות ורדרד והשומן לבן, תקבלו בשר מאוד טעים, מקומי ועדין
אפשר גם לערבב עם בקר ולדאוג שהשומן יהיה של טלה

2

במעבד מזון שמה שני בצלים חתוכים לרבעים, צרור גדול של פטרוזיליה חתוך גס, עלי נענע ושתי שיני שום. מעבדת בפולסים בודדים, עד שקצוץ קטן ומעלה ריחות מגרים
לא יותר מדי כי הבצל יתחיל להוציא מיצים וזה לא רצוי, הסיבה למגימיקס היא פשוט עצלנות, אפשר ורצוי לקצוץ ביד

3

מעבירה לקערה מוסיפה את הטלה וכפית מלח
לשה היטב את התערובת כמה דקות עד שיש תערובת הומוגנית ונוחה לעיבוד

4

יוצרת קציצות מאורכות, מכניסה למקרר לחצי שעה

5

להכנה, מחממת מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה, מטגנת מכל הצדדים על אש בינונית. אני אוהבת טלה מבושל טוב
להגשה, עלים של חסה שאפשר לאסוף איתם את הקבב סלטים וחמוצים
מי שהחזירה טחינה זה יבוא כאן מעולה

קבב טלה ירוק

קישורים

קבב

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: כבש וטלה. קציצות

פלאפל ברוקולי ירוק

פלאפל ברוקולי ירוק

הטעם הוא של פלאפל וגם הצבע החי הירוק, פלאפל ירוק יש עליו. אין כאן חומוס, גם לא מונבט. יש הרבה ברוקולי וכוסברה ותבלינים של פלאפל שיוצרים את הטעם המזוהה. פלאפל פליאו אפילו קטוגני