קבב טלה ירוק

4/01/2021

קבב מטלה הוא עדין. טעמים ירוקים ורעננים של מרעה מתאימם לו מאוד. קבב אוהב פטרוזיליה אז בואו ניקח את זה רחוק לצרור גדול שיצא ירוק ורענן

Prep Time15 minsCook Time10 mins

 500 גרם טלה טחון מזן מרינו או אסף עם כ30 אחוז שומן
 2 בצלים לבנים בינונים
 2 שני שום
 1 צרור פטרוזיליה נדיב
 10 עלי נענע
 1 כפית מלח אטלנטי

1

אצל הקצב, פשוט תבקשו להריח. לטלה עדין מקומי אין ריח מאופין. לטלה בלדי שנפוץ בעיקר בעדרים בנגב יש ריח חזק וברור. שנים התרחקתי מטלה בגלל הריח והטעם הזה עד שהבנתי מה לבקש. בקשו שיטחנו לכן צוואר או שוק, כדאי לבקש כ30 אחוז שומן שיצא עסיסי. הבשר צריך להיות ורדרד והשומן לבן, תקבלו בשר מאוד טעים, מקומי ועדין
אפשר גם לערבב עם בקר ולדאוג שהשומן יהיה של טלה

2

במעבד מזון שמה שני בצלים חתוכים לרבעים, צרור גדול של פטרוזיליה חתוך גס, עלי נענע ושתי שיני שום. מעבדת בפולסים עד שהכל קצוץ קטן ומעלה ריחות מגרים

3

מעבירה לקערה מוסיפה את הטלה וכפית מלח
לשה היטב את התערובת כמה דקות עד שיש תערובת הומוגנית ונוחה לעיבוד

4

יוצרת קציצות מאורכות, מכניסה למקרר לחצי שעה

5

להכנה, מחממת מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה, מטגנת מכל הצדדים על אש בינונית. אני אוהבת טלה מבושל טוב
להגשה, עלים של חסה שאפשר לאסוף איתם את הקבב סלטים וחמוצים
מי שהחזירה טחינה זה יבוא כאן מעולה

Ingredients

 500 גרם טלה טחון מזן מרינו או אסף עם כ30 אחוז שומן
 2 בצלים לבנים בינונים
 2 שני שום
 1 צרור פטרוזיליה נדיב
 10 עלי נענע
 1 כפית מלח אטלנטי

Directions

1

אצל הקצב, פשוט תבקשו להריח. לטלה עדין מקומי אין ריח מאופין. לטלה בלדי שנפוץ בעיקר בעדרים בנגב יש ריח חזק וברור. שנים התרחקתי מטלה בגלל הריח והטעם הזה עד שהבנתי מה לבקש. בקשו שיטחנו לכן צוואר או שוק, כדאי לבקש כ30 אחוז שומן שיצא עסיסי. הבשר צריך להיות ורדרד והשומן לבן, תקבלו בשר מאוד טעים, מקומי ועדין
אפשר גם לערבב עם בקר ולדאוג שהשומן יהיה של טלה

2

במעבד מזון שמה שני בצלים חתוכים לרבעים, צרור גדול של פטרוזיליה חתוך גס, עלי נענע ושתי שיני שום. מעבדת בפולסים עד שהכל קצוץ קטן ומעלה ריחות מגרים

3

מעבירה לקערה מוסיפה את הטלה וכפית מלח
לשה היטב את התערובת כמה דקות עד שיש תערובת הומוגנית ונוחה לעיבוד

4

יוצרת קציצות מאורכות, מכניסה למקרר לחצי שעה

5

להכנה, מחממת מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה, מטגנת מכל הצדדים על אש בינונית. אני אוהבת טלה מבושל טוב
להגשה, עלים של חסה שאפשר לאסוף איתם את הקבב סלטים וחמוצים
מי שהחזירה טחינה זה יבוא כאן מעולה

קבב טלה ירוק

קבב טלה ירוק

4/01/2021

קבב מטלה הוא עדין. טעמים ירוקים ורעננים של מרעה מתאימם לו מאוד. קבב אוהב פטרוזיליה אז בואו ניקח את זה רחוק לצרור גדול שיצא ירוק ורענן

Prep Time15 minsCook Time10 mins

 500 גרם טלה טחון מזן מרינו או אסף עם כ30 אחוז שומן
 2 בצלים לבנים בינונים
 2 שני שום
 1 צרור פטרוזיליה נדיב
 10 עלי נענע
 1 כפית מלח אטלנטי

1

אצל הקצב, פשוט תבקשו להריח. לטלה עדין מקומי אין ריח מאופין. לטלה בלדי שנפוץ בעיקר בעדרים בנגב יש ריח חזק וברור. שנים התרחקתי מטלה בגלל הריח והטעם הזה עד שהבנתי מה לבקש. בקשו שיטחנו לכן צוואר או שוק, כדאי לבקש כ30 אחוז שומן שיצא עסיסי. הבשר צריך להיות ורדרד והשומן לבן, תקבלו בשר מאוד טעים, מקומי ועדין
אפשר גם לערבב עם בקר ולדאוג שהשומן יהיה של טלה

2

במעבד מזון שמה שני בצלים חתוכים לרבעים, צרור גדול של פטרוזיליה חתוך גס, עלי נענע ושתי שיני שום. מעבדת בפולסים עד שהכל קצוץ קטן ומעלה ריחות מגרים

3

מעבירה לקערה מוסיפה את הטלה וכפית מלח
לשה היטב את התערובת כמה דקות עד שיש תערובת הומוגנית ונוחה לעיבוד

4

יוצרת קציצות מאורכות, מכניסה למקרר לחצי שעה

5

להכנה, מחממת מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה, מטגנת מכל הצדדים על אש בינונית. אני אוהבת טלה מבושל טוב
להגשה, עלים של חסה שאפשר לאסוף איתם את הקבב סלטים וחמוצים
מי שהחזירה טחינה זה יבוא כאן מעולה

Ingredients

 500 גרם טלה טחון מזן מרינו או אסף עם כ30 אחוז שומן
 2 בצלים לבנים בינונים
 2 שני שום
 1 צרור פטרוזיליה נדיב
 10 עלי נענע
 1 כפית מלח אטלנטי

Directions

1

אצל הקצב, פשוט תבקשו להריח. לטלה עדין מקומי אין ריח מאופין. לטלה בלדי שנפוץ בעיקר בעדרים בנגב יש ריח חזק וברור. שנים התרחקתי מטלה בגלל הריח והטעם הזה עד שהבנתי מה לבקש. בקשו שיטחנו לכן צוואר או שוק, כדאי לבקש כ30 אחוז שומן שיצא עסיסי. הבשר צריך להיות ורדרד והשומן לבן, תקבלו בשר מאוד טעים, מקומי ועדין
אפשר גם לערבב עם בקר ולדאוג שהשומן יהיה של טלה

2

במעבד מזון שמה שני בצלים חתוכים לרבעים, צרור גדול של פטרוזיליה חתוך גס, עלי נענע ושתי שיני שום. מעבדת בפולסים עד שהכל קצוץ קטן ומעלה ריחות מגרים

3

מעבירה לקערה מוסיפה את הטלה וכפית מלח
לשה היטב את התערובת כמה דקות עד שיש תערובת הומוגנית ונוחה לעיבוד

4

יוצרת קציצות מאורכות, מכניסה למקרר לחצי שעה

5

להכנה, מחממת מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה, מטגנת מכל הצדדים על אש בינונית. אני אוהבת טלה מבושל טוב
להגשה, עלים של חסה שאפשר לאסוף איתם את הקבב סלטים וחמוצים
מי שהחזירה טחינה זה יבוא כאן מעולה

קבב טלה ירוק

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: כבש וטלה. קציצות

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

לביבות ירוקות עם מנגולד ובצל

הרעיון של לביבות ירוקות ממנגולד ובצל אלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את המבנה, העלה קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וקירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת מעט קמח מאפונה אורז קוקוס

טי בון טלה וירקות ירוקים בשומן של עצמו

טי בון טלה וירקות ירוקים בשומן של עצמו

טיבון טלה הוא נתח מאוד מתגמל, יש לו ביס שווה, שומן שאפשר להפריד בקלות, רכות ועדינות וקל ממש להכין אותו. מפרידה את השומן ואת הירקות שמלווים את המנה מטגנת בשומן הזה. כל חלקי הנתח 🙂

כתף טלה חגיגית עם מישמש ממולא בשר מתובל ובמיה

כתף טלה חגיגית עם מישמש ממולא בשר מתובל ובמיה

מנה של חג, שיש הרבה אנשים ורוצים משהו מיוחד. הכתף היא נתח של שנים וחצי קילו עם עצם לאורכה. כיף שהקצב מפריד את העצם וקושר חזרה את הנתח סביבה. הבמיה כאן מככבת בלי ריר, ספוגה בטעמי הטלה ומתיקות המישמש