קבב טלה ירוק

קבב מטלה הוא עדין. טעמים ירוקים ורעננים של מרעה מתאימם לו מאוד. קבב אוהב פטרוזיליה אז בואו ניקח את זה רחוק לצרור גדול שיצא ירוק ורענן

הכנות15 minsזמן בישול10 mins

 500 גרם טלה טחון מזן מרינו או אסף עם כ30 אחוז שומן
 2 בצלים לבנים בינונים
 2 שני שום
 1 צרור פטרוזיליה נדיב
 10 עלי נענע
 1 כפית מלח אטלנטי

1

אצל הקצב, פשוט תבקשו להריח. לטלה עדין מקומי אין ריח מאופין. לטלה בלדי שנפוץ בעיקר בעדרים בנגב יש ריח חזק וברור. אני שנים התרחקתי מטלה בגלל הריח והטעם הזה עד שהבנתי מה לבקש. בקשו שיטחנו לכן צוואר או שוק, כדאי לבקש כ30 אחוז שומן שיצא עסיסי. הבשר צריך להיות ורדרד והשומן לבן, תקבלו בשר מאוד טעים, מקומי ועדין. אפשר גם לערבב עם בקר ולדאוג שהשומן יהיה של טלה

2

במעבד מזון שמה שני בצלים חתוכים לרבעים, צרור גדול של פטרוזיליה חתוך גס, עלי נענע ושתי שיני שום. מעבדת בפולסים עד שהכל קצוץ קטן ומעלה ריחות מגרים, מעבירה לקערה, מוסיפה את הטלה וכפית מלח
לשה היטב את התערובת כמה דקות עד שיש תערובת הומוגנית ונוחה לעיבוד, יוצרת קציצות מאורכות, מכניסה למקרר לחצי שעה
להכנה, מחממת מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה, מטגנת מכל הצדדים על אש בינונית. אני אוהבת טלה מבושל טוב
להגשה, עלים של חסה שאפשר לאסוף איתם את הקבב סלטים וחמוצים
מי שהחזירה טחינה זה יבוא כאן מעולה

חומרים

 500 גרם טלה טחון מזן מרינו או אסף עם כ30 אחוז שומן
 2 בצלים לבנים בינונים
 2 שני שום
 1 צרור פטרוזיליה נדיב
 10 עלי נענע
 1 כפית מלח אטלנטי

אופן ההכנה

1

אצל הקצב, פשוט תבקשו להריח. לטלה עדין מקומי אין ריח מאופין. לטלה בלדי שנפוץ בעיקר בעדרים בנגב יש ריח חזק וברור. אני שנים התרחקתי מטלה בגלל הריח והטעם הזה עד שהבנתי מה לבקש. בקשו שיטחנו לכן צוואר או שוק, כדאי לבקש כ30 אחוז שומן שיצא עסיסי. הבשר צריך להיות ורדרד והשומן לבן, תקבלו בשר מאוד טעים, מקומי ועדין. אפשר גם לערבב עם בקר ולדאוג שהשומן יהיה של טלה

2

במעבד מזון שמה שני בצלים חתוכים לרבעים, צרור גדול של פטרוזיליה חתוך גס, עלי נענע ושתי שיני שום. מעבדת בפולסים עד שהכל קצוץ קטן ומעלה ריחות מגרים, מעבירה לקערה, מוסיפה את הטלה וכפית מלח
לשה היטב את התערובת כמה דקות עד שיש תערובת הומוגנית ונוחה לעיבוד, יוצרת קציצות מאורכות, מכניסה למקרר לחצי שעה
להכנה, מחממת מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה, מטגנת מכל הצדדים על אש בינונית. אני אוהבת טלה מבושל טוב
להגשה, עלים של חסה שאפשר לאסוף איתם את הקבב סלטים וחמוצים
מי שהחזירה טחינה זה יבוא כאן מעולה

קבב טלה ירוק
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

קבב טלה ירוק

קבב מטלה הוא עדין. טעמים ירוקים ורעננים של מרעה מתאימם לו מאוד. קבב אוהב פטרוזיליה אז בואו ניקח את זה רחוק לצרור גדול שיצא ירוק ורענן

הכנות15 minsזמן בישול10 mins

 500 גרם טלה טחון מזן מרינו או אסף עם כ30 אחוז שומן
 2 בצלים לבנים בינונים
 2 שני שום
 1 צרור פטרוזיליה נדיב
 10 עלי נענע
 1 כפית מלח אטלנטי

1

אצל הקצב, פשוט תבקשו להריח. לטלה עדין מקומי אין ריח מאופין. לטלה בלדי שנפוץ בעיקר בעדרים בנגב יש ריח חזק וברור. אני שנים התרחקתי מטלה בגלל הריח והטעם הזה עד שהבנתי מה לבקש. בקשו שיטחנו לכן צוואר או שוק, כדאי לבקש כ30 אחוז שומן שיצא עסיסי. הבשר צריך להיות ורדרד והשומן לבן, תקבלו בשר מאוד טעים, מקומי ועדין. אפשר גם לערבב עם בקר ולדאוג שהשומן יהיה של טלה

2

במעבד מזון שמה שני בצלים חתוכים לרבעים, צרור גדול של פטרוזיליה חתוך גס, עלי נענע ושתי שיני שום. מעבדת בפולסים עד שהכל קצוץ קטן ומעלה ריחות מגרים, מעבירה לקערה, מוסיפה את הטלה וכפית מלח
לשה היטב את התערובת כמה דקות עד שיש תערובת הומוגנית ונוחה לעיבוד, יוצרת קציצות מאורכות, מכניסה למקרר לחצי שעה
להכנה, מחממת מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה, מטגנת מכל הצדדים על אש בינונית. אני אוהבת טלה מבושל טוב
להגשה, עלים של חסה שאפשר לאסוף איתם את הקבב סלטים וחמוצים
מי שהחזירה טחינה זה יבוא כאן מעולה

חומרים

 500 גרם טלה טחון מזן מרינו או אסף עם כ30 אחוז שומן
 2 בצלים לבנים בינונים
 2 שני שום
 1 צרור פטרוזיליה נדיב
 10 עלי נענע
 1 כפית מלח אטלנטי

אופן ההכנה

1

אצל הקצב, פשוט תבקשו להריח. לטלה עדין מקומי אין ריח מאופין. לטלה בלדי שנפוץ בעיקר בעדרים בנגב יש ריח חזק וברור. אני שנים התרחקתי מטלה בגלל הריח והטעם הזה עד שהבנתי מה לבקש. בקשו שיטחנו לכן צוואר או שוק, כדאי לבקש כ30 אחוז שומן שיצא עסיסי. הבשר צריך להיות ורדרד והשומן לבן, תקבלו בשר מאוד טעים, מקומי ועדין. אפשר גם לערבב עם בקר ולדאוג שהשומן יהיה של טלה

2

במעבד מזון שמה שני בצלים חתוכים לרבעים, צרור גדול של פטרוזיליה חתוך גס, עלי נענע ושתי שיני שום. מעבדת בפולסים עד שהכל קצוץ קטן ומעלה ריחות מגרים, מעבירה לקערה, מוסיפה את הטלה וכפית מלח
לשה היטב את התערובת כמה דקות עד שיש תערובת הומוגנית ונוחה לעיבוד, יוצרת קציצות מאורכות, מכניסה למקרר לחצי שעה
להכנה, מחממת מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה, מטגנת מכל הצדדים על אש בינונית. אני אוהבת טלה מבושל טוב
להגשה, עלים של חסה שאפשר לאסוף איתם את הקבב סלטים וחמוצים
מי שהחזירה טחינה זה יבוא כאן מעולה

קבב טלה ירוק
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. גירסה פרוטוקולית בעזרת קמח הקסאווה

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח’ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

קבב

קבב

על האש או על מחבת, עם סלטים טריים, כבושים וממרחים זו ארוחה אולטימטיבית

צ’ימיצ’ורי

צ’ימיצ’ורי

כמו הפסטו גם צ’ימיצ’ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

עלי גפן במילוי סגול

עלי גפן במילוי סגול

אוכמניות כחולות יבשות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

חביתת עשבים ירוקים

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

סלט חסה

סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

פסטו

פסטו

תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים

שייק ירוק

שייק ירוק

שייק ירוק מלא בויטמין סי, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

לביביות ירוקות

לביביות ירוקות

הרעיון של הלביביות הכיפיות האלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את שאר הטעמים, זה נישאר קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וכירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת קמח מאפונה\קוקוס

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת

$