קארי כתום של מנגו דלעות וים

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

4 מנות

Prep Time30 minsCook Time30 mins

חומרים / סטארטר
 2 בצל גדול
 8 שיני שום
 2 סנטימטר לפחות של ג'ינגר טרי
 למון גראס
 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
 2 מנגו לא מאוד בשל
 2 כפות שמן קוקוס
חומרים לתבשיל
 1 דלעת ערמונים
 1 דלעת יפנית או דלורית
 1 בטטה גדולה או 2 קטנות
 2 בטטה סגולה - אופציונלי
 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
 500 ml חלב קוקוס AROY-D
 1 ליים
 1 צרור כוסברה
לתוספת סלמון על העור
 4 מנות סלמון צלוי על העור - אופציונלי
לתוספת מולים
 חצי קילו מולים שחורים
תוספת שרימפס
 20 שרימפס טרים בקליפתם
 1 כוס ציר ראשי שרימפס

1

את התבשיל המשמח הזה אפשר לקחת לכמה כיוונים
הבסיס הוא הקארי הכתום שזו מנה בפני עצמה
אפשר לקחת את התבשיל לחופים של דרום הודו ולהוסיף שרימפס
אפשר להשתמש בשקית של מולים שחורים ולאכול מהרוטב הנפלא עם הצדפה
ואפשר פשוט לצלות סלמון על העור ולהנות מאדי הרוטב שספוגים בו
כל הגירסאות כיפיות וגם שילוב בניהם יוצא נהדר

הקארי
2

מכניסה למעבד מזון בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר רחב ושטוח שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים

3

חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה לסיר את חלב הקוקוס וקוביות המנגו
מבשלת עוד בערבוב עוד חמש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח
זה בסיס הרוטב עליו באות הדלעות

4

קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או כוס וחצי של מים רותחים
חלק מהדלעות ישארו מחוץ לנוזל ויתבשלו באדים וזה בסדר גמור, אנחנו רוצות רוטב עשיר
מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה גם לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה. מי שאוכלת צ'ילי (לא פרוטוקולי) מתאים כאן פרוסות דקות להגשה

שדרוג סלמון
5

במחבת ברזל עבה מניחה פרוסות של סלמון על העור
חום גבוהה, יקח כמה דקות עד שהעור יצרב היטב ויפרד מהמחבת בקלות
ואז לפתוח את סיר הדלעות ולהניח את הסלמון כאשר הצד של הבשר על הדלעות והעור הקריספי למעלה
מכסות את הסיר ויושבות לשולחן
מפה לשם עד שאוכלות הסלמון ישלים את הבישול שלו באדי הקארי

שידרוג מולים
6

שוטפת חצי קילו מולים שחורים
את הצדפות השבורות זורקת וגם את אלו שפתוחות
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס וכוס של מים רותחים
מניחה את הדלעות ומעל את המולים
מכסה ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים והדלעות רכות

שידרוג שרימפס טרי
7

כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, לינק למתכון להכנת הציר למטה
אחרי שהדלעות והבטטות רכות
מניחה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

Ingredients

חומרים / סטארטר
 2 בצל גדול
 8 שיני שום
 2 סנטימטר לפחות של ג'ינגר טרי
 למון גראס
 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
 2 מנגו לא מאוד בשל
 2 כפות שמן קוקוס
חומרים לתבשיל
 1 דלעת ערמונים
 1 דלעת יפנית או דלורית
 1 בטטה גדולה או 2 קטנות
 2 בטטה סגולה - אופציונלי
 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
 500 ml חלב קוקוס AROY-D
 1 ליים
 1 צרור כוסברה
לתוספת סלמון על העור
 4 מנות סלמון צלוי על העור - אופציונלי
לתוספת מולים
 חצי קילו מולים שחורים
תוספת שרימפס
 20 שרימפס טרים בקליפתם
 1 כוס ציר ראשי שרימפס

Directions

1

את התבשיל המשמח הזה אפשר לקחת לכמה כיוונים
הבסיס הוא הקארי הכתום שזו מנה בפני עצמה
אפשר לקחת את התבשיל לחופים של דרום הודו ולהוסיף שרימפס
אפשר להשתמש בשקית של מולים שחורים ולאכול מהרוטב הנפלא עם הצדפה
ואפשר פשוט לצלות סלמון על העור ולהנות מאדי הרוטב שספוגים בו
כל הגירסאות כיפיות וגם שילוב בניהם יוצא נהדר

הקארי
2

מכניסה למעבד מזון בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר רחב ושטוח שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים

3

חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה לסיר את חלב הקוקוס וקוביות המנגו
מבשלת עוד בערבוב עוד חמש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח
זה בסיס הרוטב עליו באות הדלעות

4

קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או כוס וחצי של מים רותחים
חלק מהדלעות ישארו מחוץ לנוזל ויתבשלו באדים וזה בסדר גמור, אנחנו רוצות רוטב עשיר
מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה גם לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה. מי שאוכלת צ'ילי (לא פרוטוקולי) מתאים כאן פרוסות דקות להגשה

שדרוג סלמון
5

במחבת ברזל עבה מניחה פרוסות של סלמון על העור
חום גבוהה, יקח כמה דקות עד שהעור יצרב היטב ויפרד מהמחבת בקלות
ואז לפתוח את סיר הדלעות ולהניח את הסלמון כאשר הצד של הבשר על הדלעות והעור הקריספי למעלה
מכסות את הסיר ויושבות לשולחן
מפה לשם עד שאוכלות הסלמון ישלים את הבישול שלו באדי הקארי

שידרוג מולים
6

שוטפת חצי קילו מולים שחורים
את הצדפות השבורות זורקת וגם את אלו שפתוחות
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס וכוס של מים רותחים
מניחה את הדלעות ומעל את המולים
מכסה ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים והדלעות רכות

שידרוג שרימפס טרי
7

כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, לינק למתכון להכנת הציר למטה
אחרי שהדלעות והבטטות רכות
מניחה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

קארי כתום של מנגו דלעות ופירות ים

קארי כתום של מנגו דלעות וים

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

4 מנות

Prep Time30 minsCook Time30 mins

חומרים / סטארטר
 2 בצל גדול
 8 שיני שום
 2 סנטימטר לפחות של ג'ינגר טרי
 למון גראס
 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
 2 מנגו לא מאוד בשל
 2 כפות שמן קוקוס
חומרים לתבשיל
 1 דלעת ערמונים
 1 דלעת יפנית או דלורית
 1 בטטה גדולה או 2 קטנות
 2 בטטה סגולה - אופציונלי
 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
 500 ml חלב קוקוס AROY-D
 1 ליים
 1 צרור כוסברה
לתוספת סלמון על העור
 4 מנות סלמון צלוי על העור - אופציונלי
לתוספת מולים
 חצי קילו מולים שחורים
תוספת שרימפס
 20 שרימפס טרים בקליפתם
 1 כוס ציר ראשי שרימפס

1

את התבשיל המשמח הזה אפשר לקחת לכמה כיוונים
הבסיס הוא הקארי הכתום שזו מנה בפני עצמה
אפשר לקחת את התבשיל לחופים של דרום הודו ולהוסיף שרימפס
אפשר להשתמש בשקית של מולים שחורים ולאכול מהרוטב הנפלא עם הצדפה
ואפשר פשוט לצלות סלמון על העור ולהנות מאדי הרוטב שספוגים בו
כל הגירסאות כיפיות וגם שילוב בניהם יוצא נהדר

הקארי
2

מכניסה למעבד מזון בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר רחב ושטוח שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים

3

חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה לסיר את חלב הקוקוס וקוביות המנגו
מבשלת עוד בערבוב עוד חמש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח
זה בסיס הרוטב עליו באות הדלעות

4

קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או כוס וחצי של מים רותחים
חלק מהדלעות ישארו מחוץ לנוזל ויתבשלו באדים וזה בסדר גמור, אנחנו רוצות רוטב עשיר
מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה גם לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה. מי שאוכלת צ'ילי (לא פרוטוקולי) מתאים כאן פרוסות דקות להגשה

שדרוג סלמון
5

במחבת ברזל עבה מניחה פרוסות של סלמון על העור
חום גבוהה, יקח כמה דקות עד שהעור יצרב היטב ויפרד מהמחבת בקלות
ואז לפתוח את סיר הדלעות ולהניח את הסלמון כאשר הצד של הבשר על הדלעות והעור הקריספי למעלה
מכסות את הסיר ויושבות לשולחן
מפה לשם עד שאוכלות הסלמון ישלים את הבישול שלו באדי הקארי

שידרוג מולים
6

שוטפת חצי קילו מולים שחורים
את הצדפות השבורות זורקת וגם את אלו שפתוחות
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס וכוס של מים רותחים
מניחה את הדלעות ומעל את המולים
מכסה ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים והדלעות רכות

שידרוג שרימפס טרי
7

כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, לינק למתכון להכנת הציר למטה
אחרי שהדלעות והבטטות רכות
מניחה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

Ingredients

חומרים / סטארטר
 2 בצל גדול
 8 שיני שום
 2 סנטימטר לפחות של ג'ינגר טרי
 למון גראס
 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
 2 מנגו לא מאוד בשל
 2 כפות שמן קוקוס
חומרים לתבשיל
 1 דלעת ערמונים
 1 דלעת יפנית או דלורית
 1 בטטה גדולה או 2 קטנות
 2 בטטה סגולה - אופציונלי
 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
 500 ml חלב קוקוס AROY-D
 1 ליים
 1 צרור כוסברה
לתוספת סלמון על העור
 4 מנות סלמון צלוי על העור - אופציונלי
לתוספת מולים
 חצי קילו מולים שחורים
תוספת שרימפס
 20 שרימפס טרים בקליפתם
 1 כוס ציר ראשי שרימפס

Directions

1

את התבשיל המשמח הזה אפשר לקחת לכמה כיוונים
הבסיס הוא הקארי הכתום שזו מנה בפני עצמה
אפשר לקחת את התבשיל לחופים של דרום הודו ולהוסיף שרימפס
אפשר להשתמש בשקית של מולים שחורים ולאכול מהרוטב הנפלא עם הצדפה
ואפשר פשוט לצלות סלמון על העור ולהנות מאדי הרוטב שספוגים בו
כל הגירסאות כיפיות וגם שילוב בניהם יוצא נהדר

הקארי
2

מכניסה למעבד מזון בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר רחב ושטוח שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים

3

חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה לסיר את חלב הקוקוס וקוביות המנגו
מבשלת עוד בערבוב עוד חמש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח
זה בסיס הרוטב עליו באות הדלעות

4

קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או כוס וחצי של מים רותחים
חלק מהדלעות ישארו מחוץ לנוזל ויתבשלו באדים וזה בסדר גמור, אנחנו רוצות רוטב עשיר
מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה גם לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה. מי שאוכלת צ'ילי (לא פרוטוקולי) מתאים כאן פרוסות דקות להגשה

שדרוג סלמון
5

במחבת ברזל עבה מניחה פרוסות של סלמון על העור
חום גבוהה, יקח כמה דקות עד שהעור יצרב היטב ויפרד מהמחבת בקלות
ואז לפתוח את סיר הדלעות ולהניח את הסלמון כאשר הצד של הבשר על הדלעות והעור הקריספי למעלה
מכסות את הסיר ויושבות לשולחן
מפה לשם עד שאוכלות הסלמון ישלים את הבישול שלו באדי הקארי

שידרוג מולים
6

שוטפת חצי קילו מולים שחורים
את הצדפות השבורות זורקת וגם את אלו שפתוחות
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס וכוס של מים רותחים
מניחה את הדלעות ומעל את המולים
מכסה ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים והדלעות רכות

שידרוג שרימפס טרי
7

כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, לינק למתכון להכנת הציר למטה
אחרי שהדלעות והבטטות רכות
מניחה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

קארי כתום של מנגו דלעות ופירות ים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *