קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

הכנות30 minsזמן בישול30 mins

חומרים / סטארטר
 2 בצל גדול
 8 שיני שום
 שני סנטימטר לפחות של ג'ינגר טרי
 למון גראס
 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
 2 מנגו לא מאוד בשל
 2 כפות שמן קוקוס
חומרים לתבשיל
 1 דלעת ערמונים
 1 דלעת יפני או דלורית
 בטטה גדולה או 2 קטנות
 2 בטטה סגולה - אופציונלי
 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
 500 ml חלב קוקוס AROY-D
 1 ליים
 1 כוסברה צרור
 חצי קילו מולים שחורים או שרימפס טרים בקליפתם
 סלמון צלוי על העור - אופציונלי
ההכנה
1

בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח

2

קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

שידרוג מולים
3

שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים

שידרוג שרימפס טרי
4

כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

Ingredients

חומרים / סטארטר
 2 בצל גדול
 8 שיני שום
 שני סנטימטר לפחות של ג'ינגר טרי
 למון גראס
 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
 2 מנגו לא מאוד בשל
 2 כפות שמן קוקוס
חומרים לתבשיל
 1 דלעת ערמונים
 1 דלעת יפני או דלורית
 בטטה גדולה או 2 קטנות
 2 בטטה סגולה - אופציונלי
 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
 500 ml חלב קוקוס AROY-D
 1 ליים
 1 כוסברה צרור
 חצי קילו מולים שחורים או שרימפס טרים בקליפתם
 סלמון צלוי על העור - אופציונלי

Directions

ההכנה
1

בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח

2

קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

שידרוג מולים
3

שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים

שידרוג שרימפס טרי
4

כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

קארי כתום
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

הכנות30 minsזמן בישול30 mins

חומרים / סטארטר
 2 בצל גדול
 8 שיני שום
 שני סנטימטר לפחות של ג'ינגר טרי
 למון גראס
 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
 2 מנגו לא מאוד בשל
 2 כפות שמן קוקוס
חומרים לתבשיל
 1 דלעת ערמונים
 1 דלעת יפני או דלורית
 בטטה גדולה או 2 קטנות
 2 בטטה סגולה - אופציונלי
 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
 500 ml חלב קוקוס AROY-D
 1 ליים
 1 כוסברה צרור
 חצי קילו מולים שחורים או שרימפס טרים בקליפתם
 סלמון צלוי על העור - אופציונלי
ההכנה
1

בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח

2

קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

שידרוג מולים
3

שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים

שידרוג שרימפס טרי
4

כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

Ingredients

חומרים / סטארטר
 2 בצל גדול
 8 שיני שום
 שני סנטימטר לפחות של ג'ינגר טרי
 למון גראס
 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
 2 מנגו לא מאוד בשל
 2 כפות שמן קוקוס
חומרים לתבשיל
 1 דלעת ערמונים
 1 דלעת יפני או דלורית
 בטטה גדולה או 2 קטנות
 2 בטטה סגולה - אופציונלי
 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
 500 ml חלב קוקוס AROY-D
 1 ליים
 1 כוסברה צרור
 חצי קילו מולים שחורים או שרימפס טרים בקליפתם
 סלמון צלוי על העור - אופציונלי

Directions

ההכנה
1

בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח

2

קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

שידרוג מולים
3

שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים

שידרוג שרימפס טרי
4

כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

קארי כתום
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

אָפְּיוּ – שורש סלרי ברוטב לימוני

יש את הרגע ששורש הסלרי פשוט ענק, סוף החורף תחילת האביב. הסלט הזה מהמטבח הבלקני, אני פגשתי בו אצל משפחה יונית. מאוד מאוד פשוט ובעונה זו קלאסיקה

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

דלורית מתוקה

דלורית מתוקה

לפעמים יוצא שירק פורח בצורת הכנה מסוימת. אז כאן זה קורה לדלורית, שיוצאת מתוקה וצלויה עם ארומות של עשבים

דים סאם

דים סאם

מתגעגעת לארוחות דים סאם שבהם יש מגוון של כיסונים. הינה ניסיון ראשון. כרישה ועוף שילוב שמעצים אחד את השני שהוא לגמרי פרוטוקולי! פשוט מאוד להכנה

דגים בטמפורה

דגים בטמפורה

זו מנה מנחמת, בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. זה שווה משהו אפילו שבריא זה לא

קוטג’ פאי או פאי רועים

קוטג’ פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבשים וקוטג’ פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז’. מחבת שיש בו נחמה

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט סום טאם – פפאיה ירוקה

סלט תאילנדי בשם סום טאם שעיקרו פפאיה ירוקה, טעמה נאטרלי היא סופגת נהדר טעמים, שעשירה בנוגדי חימצון וויטמין סי

$