קארי כתום עם מנגו דלעת ובטטות

קארי כתום הודי עם מנגו דלעת בטטה וים

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו.

נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים.

אפשר לעשות את הקארי המשמח הזה עם בטטות ודלעות מכל סוג מועשר בקוקוס. זו הגירסה הבסיסית והיא טבעונית

אפשר לקחת את התבשיל לחופים של דרום הודו ולהוסיף שרימפס.

אפשר להשתמש בשקית של מולים שחורים ולאכול מהרוטב הנפלא עם הצדפה

ואפשר פשוט לצלות סלמון על העור ולהנות מאדי הרוטב שספוגים בו. כל הגירסאות טובות וגם שילוב בניהם יוצא נהדר

ככה עושה

מתכון קארי כתום מנגו דלעות ופירות ים

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה התססה30 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
milkfree
רוטב סויה
tomatofree

מרכיבים

חומרים / סטארטר

  • 2 בצל גדול
  • 8 שיני שום
  • 2 סנטימטר ג'ינג'ר טרי
  • למון גראס
  • 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
  • 2 מנגו לא מאוד בשל
  • 2 כפות שמן קוקוס

חומרים לתבשיל

  • 1 דלעת ערמונים
  • 1 דלעת יפנית או דלורית
  • 1 בטטה גדולה או 2 קטנות
  • 2 בטטה סגולה - אופציונלי
  • 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
  • 500 ml חלב קוקוס AROY-D
  • 1 ליים
  • 1 צרור כוסברה

לתוספת סלמון על העור

  • 4 מנות סלמון צלוי על העור - אופציונלי

לתוספת מולים

  • ½ קילו מולים שחורים

תוספת שרימפס

הכנות

  • את התבשיל המשמח הזה אפשר לקחת לכמה כיוונים
    הבסיס הוא קארי כתום שזו מנה בפני עצמה.
    אפשר לקחת את התבשיל לחופים של דרום הודו ולהוסיף שרימפס.
    אפשר להשתמש בשקית של מולים שחורים ולאכול מהרוטב הנפלא עם הצדפה
    ואפשר פשוט לצלות סלמון על העור ולהנות מאדי הרוטב שספוגים בו. כל הגירסאות טובות וגם שילוב בניהם יוצא נהדר

קארי

  • מכניסה למעבד מזון בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס, קוצצת בפולסים
    ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר רחב ושטוח שיכיל את התבשיל מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
  • חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה לסיר את חלב הקוקוס וקוביות המנגו מבשלת עוד בערבוב עוד חמש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח זה בסיס הרוטב עליו באות הדלעות
  • קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
    מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
    מוסיפה כוס או כוס וחצי של מים רותחים או ציר ראשי שרימפס
  • חלק מהדלעות ישארו מחוץ לנוזל ויתבשלו באדים וזה בסדר גמור, אנחנו רוצות רוטב עשיר
    מכסה את הסיר
    מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
    קארי בסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה גם לטבעונים
    מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה. מי שאוכלת צ'ילי (לא פרוטוקולי) מתאים כאן פרוסות דקות להגשה
    חתיכות דלעת מבושלות בקארי מנגו

שדרוג סלמון

  • במחבת ברזל עבה מניחה פרוסות של סלמון על העור
    חום גבוהה, יקח כמה דקות עד שהעור יצרב היטב ויפרד מהמחבת בקלות
    ואז לפתוח את סיר הדלעות ולהניח את הסלמון כאשר הצד של הבשר על הדלעות והעור הקריספי למעלה
    מכסות את הסיר ויושבות לשולחן
    מפה לשם עד שאוכלות הסלמון ישלים את הבישול שלו באדי הקארי

שידרוג מולים

  • שוטפת חצי קילו מולים שחורים
    את הצדפות השבורות זורקת וגם את אלו שפתוחות
    מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס וכוס של מים רותחים
    מניחה את הדלעות ומעל את המולים
    מכסה ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים והדלעות רכות

שידרוג שרימפס טרי

  • כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשי שרימפס ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים.
    אחרי שהדלעות והבטטות רכות, מניחה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש. טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
    מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה
קארי כתום הודי
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineטבעוני . פליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן