קארי כתום של מנגו דלעת וים
קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד
את התבשיל המשמח הזה אפשר לקחת לכמה כיוונים
הבסיס הוא הקארי הכתום שזו מנה בפני עצמה
אפשר לקחת את התבשיל לחופים של דרום הודו ולהוסיף שרימפס
אפשר להשתמש בשקית של מולים שחורים ולאכול מהרוטב הנפלא עם הצדפה
ואפשר פשוט לצלות סלמון על העור ולהנות מאדי הרוטב שספוגים בו
כל הגירסאות כיפיות וגם שילוב בניהם יוצא נהדר
מכניסה למעבד מזון בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר רחב ושטוח שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה לסיר את חלב הקוקוס וקוביות המנגו
מבשלת עוד בערבוב עוד חמש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח
זה בסיס הרוטב עליו באות הדלעות
קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או כוס וחצי של מים רותחים
חלק מהדלעות ישארו מחוץ לנוזל ויתבשלו באדים וזה בסדר גמור, אנחנו רוצות רוטב עשיר
מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה גם לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה. מי שאוכלת צ'ילי (לא פרוטוקולי) מתאים כאן פרוסות דקות להגשה
במחבת ברזל עבה מניחה פרוסות של סלמון על העור
חום גבוהה, יקח כמה דקות עד שהעור יצרב היטב ויפרד מהמחבת בקלות
ואז לפתוח את סיר הדלעות ולהניח את הסלמון כאשר הצד של הבשר על הדלעות והעור הקריספי למעלה
מכסות את הסיר ויושבות לשולחן
מפה לשם עד שאוכלות הסלמון ישלים את הבישול שלו באדי הקארי
שוטפת חצי קילו מולים שחורים
את הצדפות השבורות זורקת וגם את אלו שפתוחות
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס וכוס של מים רותחים
מניחה את הדלעות ומעל את המולים
מכסה ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים והדלעות רכות
כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, לינק למתכון להכנת הציר למטה
אחרי שהדלעות והבטטות רכות
מניחה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה
Ingredients
Directions
את התבשיל המשמח הזה אפשר לקחת לכמה כיוונים
הבסיס הוא הקארי הכתום שזו מנה בפני עצמה
אפשר לקחת את התבשיל לחופים של דרום הודו ולהוסיף שרימפס
אפשר להשתמש בשקית של מולים שחורים ולאכול מהרוטב הנפלא עם הצדפה
ואפשר פשוט לצלות סלמון על העור ולהנות מאדי הרוטב שספוגים בו
כל הגירסאות כיפיות וגם שילוב בניהם יוצא נהדר
מכניסה למעבד מזון בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר רחב ושטוח שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה לסיר את חלב הקוקוס וקוביות המנגו
מבשלת עוד בערבוב עוד חמש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח
זה בסיס הרוטב עליו באות הדלעות
קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או כוס וחצי של מים רותחים
חלק מהדלעות ישארו מחוץ לנוזל ויתבשלו באדים וזה בסדר גמור, אנחנו רוצות רוטב עשיר
מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה גם לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה. מי שאוכלת צ'ילי (לא פרוטוקולי) מתאים כאן פרוסות דקות להגשה
במחבת ברזל עבה מניחה פרוסות של סלמון על העור
חום גבוהה, יקח כמה דקות עד שהעור יצרב היטב ויפרד מהמחבת בקלות
ואז לפתוח את סיר הדלעות ולהניח את הסלמון כאשר הצד של הבשר על הדלעות והעור הקריספי למעלה
מכסות את הסיר ויושבות לשולחן
מפה לשם עד שאוכלות הסלמון ישלים את הבישול שלו באדי הקארי
שוטפת חצי קילו מולים שחורים
את הצדפות השבורות זורקת וגם את אלו שפתוחות
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס וכוס של מים רותחים
מניחה את הדלעות ומעל את המולים
מכסה ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים והדלעות רכות
כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, לינק למתכון להכנת הציר למטה
אחרי שהדלעות והבטטות רכות
מניחה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

סלט שייטל מישמש ועשבים
פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס
בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

סלט עלים עם טטאקי טונה אדומה וג'ינג'ר כבוש
טונה טריה מחירה בזהב, אם כבר יש כזו מגיע לנו למתוח אותה לסלט שלם. טטאקי טונה טריה צרובה בשומשום. סלט עלים ורוטב אסיתי, ג'ינג'ר כבוש בצד. אוכלות עם מקלות

פאי דייגות כתום
שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר
0 תגובות