



קארי כתום
קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד
בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח
קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה
שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים
כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה
חומרים
אופן ההכנה
בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח
קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה
שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים
כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה
מתאים לפרוטוקולים

קארי כתום
קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד
בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח
קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה
שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים
כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה
חומרים
אופן ההכנה
בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח
קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה
שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים
כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה
מתאים לפרוטוקולים


מולים עם ארטישוק ירושלמי
מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות
עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

דלורית מתוקה
לפעמים יוצא שירק פורח בצורת הכנה מסוימת. אז כאן זה קורה לדלורית, שיוצאת מתוקה וצלויה עם ארומות של עשבים

דגים בטמפורה
זו מנה מנחמת, בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. זה שווה משהו אפילו שבריא זה לא. פליאו זה לגמרי כן

קוטג’ פאי או פאי רועים
פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבשים וקוטג’ פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז’. מחבת שיש בו נחמה

ציר ראשי שרימפס
הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

סרטנים כחולים
יצורים מפוארים מתוקים שיש בהם המון טעם והמון התעסקות

פוטיטו
בטטה לבנה, בטטה סגולה, ובטטה כתומה. טעמים קרובים ומספיק שונים כדי ליצר צלחת מנחמת ומענינת שיש בה מספיק מהצ’יפס כדי לספק

קרפצ’יו סלק צהוב
סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

שרימפס פרדייס
פרדייס הוא כפר ערבי בחוף הכרמל קרוב לים, יש להם דגים נפלאים וירקות עונתיים עם טעמים שאין בסופר, שטר של 200 שקל נותן שם סלסלת ירקות ודגים לכמה ימים, תמיד יש קישואים וזעתר ושרימפס טריים לפעמים

שרימפס עם קוקוס ותרד
ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

בקר טחון ודלעת יפנית
דלעת יפנית מפתיעה בעזות הטעם שלה, היא גם שומרת על צורה ומתבשלת מהר. יחד עם הבשר והשומן, צהרים ברגע

סלט גזר ולימון כבוש
גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים

ספגטי בולונז
מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, או עם ציר

פיש אנד ציפ’ס
מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

דלעת ספגטי וראגו לחי
לחי פרה זה בשר מהמממ, מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני בריא וטעים

סביצ’ה משרימפס טרי וענבי חברון
בסוף בקיץ שהענבים ממש מתוקים יש את הגדולים המתפצחים מזן חברון יש בהם יובש ומתיקות שמחמיאה מאוד לשרימפס, שזו גם עונתו
0 Comments