קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

הכנות30 minsזמן בישול30 mins

חומרים / סטארטר
 2 בצל גדול
 8 שיני שום
 שני סנטימטר לפחות של ג'ינגר טרי
 למון גראס
 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
 2 מנגו לא מאוד בשל
 2 כפות שמן קוקוס
חומרים לתבשיל
 1 דלעת ערמונים
 1 דלעת יפני או דלורית
 בטטה גדולה או 2 קטנות
 2 בטטה סגולה - אופציונלי
 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
 500 מל חלב קוקוס AROY-D
 1 ליים
 1 כוסברה צרור
 חצי קילו מולים שחורים או שרימפס טרים בקליפתם
 סלמון צלוי על העור - אופציונלי
ההכנה
1

בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח

2

קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

שידרוג מולים
3

שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים

שידרוג שרימפס טרי
4

כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

חומרים

חומרים / סטארטר
 2 בצל גדול
 8 שיני שום
 שני סנטימטר לפחות של ג'ינגר טרי
 למון גראס
 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
 2 מנגו לא מאוד בשל
 2 כפות שמן קוקוס
חומרים לתבשיל
 1 דלעת ערמונים
 1 דלעת יפני או דלורית
 בטטה גדולה או 2 קטנות
 2 בטטה סגולה - אופציונלי
 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
 500 מל חלב קוקוס AROY-D
 1 ליים
 1 כוסברה צרור
 חצי קילו מולים שחורים או שרימפס טרים בקליפתם
 סלמון צלוי על העור - אופציונלי

אופן ההכנה

ההכנה
1

בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח

2

קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

שידרוג מולים
3

שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים

שידרוג שרימפס טרי
4

כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

קארי כתום
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

הכנות30 minsזמן בישול30 mins

חומרים / סטארטר
 2 בצל גדול
 8 שיני שום
 שני סנטימטר לפחות של ג'ינגר טרי
 למון גראס
 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
 2 מנגו לא מאוד בשל
 2 כפות שמן קוקוס
חומרים לתבשיל
 1 דלעת ערמונים
 1 דלעת יפני או דלורית
 בטטה גדולה או 2 קטנות
 2 בטטה סגולה - אופציונלי
 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
 500 מל חלב קוקוס AROY-D
 1 ליים
 1 כוסברה צרור
 חצי קילו מולים שחורים או שרימפס טרים בקליפתם
 סלמון צלוי על העור - אופציונלי
ההכנה
1

בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח

2

קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

שידרוג מולים
3

שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים

שידרוג שרימפס טרי
4

כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

חומרים

חומרים / סטארטר
 2 בצל גדול
 8 שיני שום
 שני סנטימטר לפחות של ג'ינגר טרי
 למון גראס
 2 עלי כפיר ליים / ליים / לימון
 2 מנגו לא מאוד בשל
 2 כפות שמן קוקוס
חומרים לתבשיל
 1 דלעת ערמונים
 1 דלעת יפני או דלורית
 בטטה גדולה או 2 קטנות
 2 בטטה סגולה - אופציונלי
 8 גזרים קטנים או 5 גדולים
 500 מל חלב קוקוס AROY-D
 1 ליים
 1 כוסברה צרור
 חצי קילו מולים שחורים או שרימפס טרים בקליפתם
 סלמון צלוי על העור - אופציונלי

אופן ההכנה

ההכנה
1

בצלים קלופים, שיני שום, חתיכת ג'ינגר וחתיכת למון גראס למעבד מזון, קוצצת בפולסים
ריח של הבטחה באוויר, מחממת שמן קוקוס בסיר שיכיל את התבשיל
מוסיפה את העיסה ומטגנת לפתיחת טעמים, מוסיפה את עלי הליים
חותכת את המנגו לקוביות בינוניות, מוסיפה את חלב הקוקוס ואת המנגו
מבשלת עוד שתים שלוש דקות, טועמת, אפשר להוסיף מלח

2

קולפת וחותכת את הדלעות והבטטות לפיסות יחסית גדולות שלא יתפרקו בבישול
מכניסה לסיר בעדינות במטרה שלא ישברו
מוסיפה כוס או שתים של מים רותחים לכיסוי, מכסה את הסיר
מבשלת כרבע שעה ברתיחה עדינה עד שהירקות רכים
הקארי הבסיסי מוכן - הגירסה הזו מתאימה לטבעונים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

שידרוג מולים
3

שוטפת חצי קילו מולים שחורים
מוסיפה לסיר עוד כוס של חלב קוקוס
מניחה מעל את המולים
מכסה את הסיר, ומבשלת על אש קטנה עד שהמולים נפתחים

שידרוג שרימפס טרי
4

כשיש שרימפס טרי, מכינה ממנו ציר ראשים ומשתמשת בו בתבשיל במקום המים, זה יוצא מעולה, לינק למתכון להכנת הציר למטה
מוסיפה את השרימפס מעל, מכסה את הסיר וסוגרת את האש
טיפה אומץ, זה יניב שרימפס פציחים ועסיסים
מגישה עם פלחי ליים וכוסברה קצוצה

קארי כתום
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים עם ארטישוק ירושלמי

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

דלורית מתוקה

דלורית מתוקה

לפעמים יוצא שירק פורח בצורת הכנה מסוימת. אז כאן זה קורה לדלורית, שיוצאת מתוקה וצלויה עם ארומות של עשבים

דגים בטמפורה

דגים בטמפורה

זו מנה מנחמת, בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. זה שווה משהו אפילו שבריא זה לא. פליאו זה לגמרי כן

קוטג’ פאי או פאי רועים

קוטג’ פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבשים וקוטג’ פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז’. מחבת שיש בו נחמה

ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

פוטיטו

פוטיטו

בטטה לבנה, בטטה סגולה, ובטטה כתומה. טעמים קרובים ומספיק שונים כדי ליצר צלחת מנחמת ומענינת שיש בה מספיק מהצ’יפס כדי לספק

קרפצ’יו סלק צהוב

קרפצ’יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

שרימפס פרדייס

שרימפס פרדייס

פרדייס הוא כפר ערבי בחוף הכרמל קרוב לים, יש להם דגים נפלאים וירקות עונתיים עם טעמים שאין בסופר, שטר של 200 שקל נותן שם סלסלת ירקות ודגים לכמה ימים, תמיד יש קישואים וזעתר ושרימפס טריים לפעמים

שרימפס עם קוקוס ותרד

שרימפס עם קוקוס ותרד

ציר מראשי שרימפס יש לו טעם מרוכז של ים וצבעים כתומים, יחד עם קוקוס וירוקים יוצר מנה מנצחת

בקר טחון ודלעת יפנית

בקר טחון ודלעת יפנית

דלעת יפנית מפתיעה בעזות הטעם שלה, היא גם שומרת על צורה ומתבשלת מהר. יחד עם הבשר והשומן, צהרים ברגע

סלט גזר ולימון כבוש

סלט גזר ולימון כבוש

גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים

ספגטי בולונז

ספגטי בולונז

מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, או עם ציר

פיש אנד ציפ’ס

פיש אנד ציפ’ס

מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

דלעת ספגטי וראגו לחי

דלעת ספגטי וראגו לחי

לחי פרה זה בשר מהמממ, מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני בריא וטעים

$