קַטַאיֵף במילוי אגוזים ופיסטוק בסירופ תפוזים ומי זהר וקפה קר

קַטַאיֵף (עטאייף) ממתק של הרמדאן מבצק כוסמת ירוקה מותססת

קַטַאיֵף או עטאייף לא בטוחה מה נכון, הוא ממתק של הרמדאן, ביס ששובר צום

עשוי בצק חיטה עם שמרים אבקת אפיה וסודה לשתיה, מעין פנקייקים תפוחים מטוגנים על צד אחד, ממולאים וסגורים בצביטה ואז מטוגנים בחמאה או סאמנה. את המתיקות מקבלים מסירופ מתוק. מנזקי הצום

המתכון כאן עושה שימוש בבלילת הקסמים של כוסמת ירוקה מונבטת ומותססת

קַטַאיֵף במילוי אגוזים ופיסטוק בסירופ תפוזים ומי זהר

קַטַאיֵף

קַטַאיֵף ללא גלוטן עשוי מבלילת כוסמת ירוקה מותססת. פנקייקים תפוחים מטגנים על צד אחד ממולאים באגוזים או גבינה, מטוגנים בחמאה ולבסוף מושקים בסירוף מתוק

אני עסוקה בפלא של זרעי כוסמת ירוקה, יש בלילה במקרר ומנסה. בשבוע שעבר יצא קרפ סוזט גם הוא מהבלילה הזו עם רוטב תפוזים, ומשם הקטאייף יצא לדרכו.
קטאייף מאוד אוהבת, בחודש הרמדאן לקפוץ לפרדיס אחר הצהרים לקנות דגים ועל הדרך לאסוף כמה קטאיף. סוג של עונתיות

הכוסמת יש לה וייב של לחוח, תפוחה עם פני שטח של בועות, במיוחד שהיא מותססת טוב. חשבתי למה לא לנסות. להצליח לקבל קטאיף ללא גלוטן עם טעמים של שאור זה טריט

הכנתי את העטיפה על מחבת פנקייק, בחרתי מילוי של אגוזים פיסטוק קינמון ודבש, ואז טיגון טוב בחמאה ומעל סירופ תפוזים ומי זהר, ויצא מגניב. הטעמים של המחמצת ושל הכוסמת מתחברים בול עם האגוזים כולם אדמתים

מעל סירופ תפוזים עם זוית של מי זהר.
קיבוץ גלויות הדור הבא

ככה עושה

קַטַאיֵף (עטאייף) ללא גלוטן מבצק כוסמת ירוקה מותססת

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה20 minutes
מנות35 יחידות
חופשי מאלרגנים
grainfree
pinatfree
glutenfree

מרכיבים

עטיפת בצק מכוסמת ירוקה מותססת

מילוי אגוזים ופיסטוקים

  • 4 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • 4 כפות פיסטוקים קצוצים
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית דבש
  • ½ כפית מי זהר

סירופ הדרים ומי זהר

  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • מיץ וגרדה מתפוז אחד עסיסי
  • 1 כפית מי זהר

טיגון והגשה

  • 2 כפות חמאה או סאמנה
  • 2 כפות פיסטוק קצוץ דק

הכנות

קַטַאיֵף, פנקיק מבצק מכוסמת ירוקה מותססת

  • הבלילה של קרפ כוסמת מותססת ומונבטת מאוד מתאימה כאן. זה תחליף מעולה לנמנעים מגלוטן שיש לו טעמים עמוקים של מחמצת. את הבלילה תכינו כמו שמתואר במתכון.
    לפני ההכנה מוסיפה לקערה רבע כוס מים, ממיסה 30 גרם חמאה במחבת ומעבירה לקערה עם הבלילה, בוחשת טוב
  • מחממת מחבת לפנקיק ומשמנת במעט חמאה. לא חובה במחבת הזה, גם כמות של כף לכל פנקיק במחבת רגילה תתאים.
    בכל גומה מוזגת כף מהבלילה, אלו פנקיקים עבים. נותנת כדקה עד שפני השטח מפתחים בועות וניראים כמעט יבשים.
    מוציאה מיד. חשוב לא ליבש יותר מדי כדי שיהיה ניתן למלא ולסגור את העיגולים
    פנקיק כוסמת ירוקה במחבת

הכנת מילוי פיסטוק ואגוזים

  • קוצצת דק אגוזים ופיסטוקים ומעבירה לקערית קטנה, מוסיפה קינמון מעט דבש ומי זהר ומערבבת טוב. יוצר מילוי שאפשר לגלגל לכדור קטן

הכנת סירופ תפוזים ומי זהר

  • בסיר קטן שמה סוכר מים מיץ וגרידת תפוזים. מבשלת ברתיחה עדינה עד שמצומצם לחצי. מורידה מהאש ומוסיפה מי זהר.

הרכבת הקַטַאיֵף

  • על כל פנקיק מניחה כדור מילוי, מחזיקה ביד וסוגרת לסהרון, מהדקת את השולים היטב עם האצבעות. אם הפנקיק יבש מדי זה יהיה קצת קשה, לכן כדאי לעשות שני שלושה ולהבין מה הרגע המדויק להוריד מהאש.
  • מצאתי שנוח לעשות אותם כאילו היו גיוזות, כלומר עומדות על מרכז העיגול והדפנות ניסגרות למעלה.
    אם מרגישות שהמילוי לא לגמרי מבושל זה בסדר, יש עוד שלב של טיגון
    אם מרגישות שהמילוי קצת בורח אפשר לחפון את הכיסון ולסגור את החור, זה יסתדר בטיגון

טיגון

  • המפגש של הכוסמת המותססת עם חמאה הוא מושלם, אם ניקח את זה למסורת הערבית אז טיגון בסאמנה יהיה מושלם, הרבה סאמנה. היתה לי רק חמאה … טיגון טוב מכל שלושת הצדדי, בסיס ושתי דפנות עד לקריספיות. שווה לתת את הזמן
    קַטַאיֵף במילוי אגוזים ופיסטוק מטוגן

הגשה

  • כיף לאכול חמים או בטמפרטורט החדר, מניחה בצלחת שופכת סירופ בנדיבות מפזרת פיסטוקים בנדיבות. זהו קוטפות את הקַטַאיֵף כמו שאמרה נוף
מתכון להדפסה
Cuisineבלי בוטנים . חופשי מגלוטן
קַטַאיֵף במילוי אגוזים ופיסטוק בסירופ תפוזים ומי זהר
קַטַאיֵף במילוי אגוזים ופיסטוק בסירופ תפוזים ומי זהר

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

איך מתסיסים בקיץ, כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, חומץ ביתי, קימצ'י

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן