

ציר ראשי שרימפס
הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים
עיקר הענין הוא לנקות את השרימפס, מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר. את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות
מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר, מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה מכוסה כשעה
מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת כערה גדולה, עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים
Ingredients
Directions
עיקר הענין הוא לנקות את השרימפס, מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר. את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות
מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר, מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה מכוסה כשעה
מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת כערה גדולה, עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים
מתאים לפרוטוקולים

ציר ראשי שרימפס
הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים
עיקר הענין הוא לנקות את השרימפס, מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר. את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות
מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר, מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה מכוסה כשעה
מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת כערה גדולה, עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים
Ingredients
Directions
עיקר הענין הוא לנקות את השרימפס, מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר. את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות
מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר, מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה מכוסה כשעה
מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת כערה גדולה, עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים
מתאים לפרוטוקולים


מרק ירקות וציר
המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר גלטיני, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר שבושל שעות

מרק בצל
המרק הזה כולו בצל שנוזליו התאדו ממנו והוחלפו ביין לבן וציר עצמות סמיך. נפלא ממש

ציר עצמות בקר ג’לטיני
ציר עצמות מעשיר כל מרק או תבשיל ברגע. טעמים עמוקים ומנה מרוכזת של ג’לטין. סמיך מאוד והבישול שלו יחסית לציר עצמות קצר. מכינה ומקפיאה בשקיות זיפ של חצי ליטר. אוצר

מרק קרם פטריות
מרק עם המון טעם, וטקסטורה סמיכה ונעימה

מרק שאריות ירקות
מרק קל טעים ומאוד מנחם. יוצא כל פעם קצת אחרת, עשוי משאריות של ירקות. מכינה אותו ביום חמישי לפני הקניות לסופשבוע. עם כמות כזו של ירקות בתזונה תמיד יש מלא שאריות. לזרוק זה הכי מבאס

מרק חמוסטה ושערות אסדו
לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

מרק פטריות
מרק קל טעים וחורפי עם טוויסט קטן של ארטישוק ירושלמי

ציר עצמות בקר מינרלי
עשיר בקולוגן מינרלים, וחומצות אמינו. ההכנה שלו ארוכה ומורכבת
אבל הוא סופרפוד חיוני לשיקום המעי ותורם עומק של טעמים לכל תבשיל שצריך קצת נוזל

מרק גרון הודו
כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרון של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן
בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת
0 Comments