ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

הכנות30 minsזמן בישול1 hr

 20 ראשי שרימפס ושיריון
 שאריות כמו אידרות וראשים של דגים
 גזר חתוך לטבעות
 בצל לבן שלם
 חתיכה של סנטימטר ג'ינגר טרי חתוך לרבעים
 מלח ים

1

עיקר הענין הוא לנקות את השרימפס, מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר. את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות
מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר, מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה מכוסה כשעה
מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת כערה גדולה, עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים

חומרים

 20 ראשי שרימפס ושיריון
 שאריות כמו אידרות וראשים של דגים
 גזר חתוך לטבעות
 בצל לבן שלם
 חתיכה של סנטימטר ג'ינגר טרי חתוך לרבעים
 מלח ים

אופן ההכנה

1

עיקר הענין הוא לנקות את השרימפס, מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר. את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות
מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר, מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה מכוסה כשעה
מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת כערה גדולה, עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים

ציר ראשי שרימפס
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

ציר ראשי שרימפס

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, שהם מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים, ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

הכנות30 minsזמן בישול1 hr

 20 ראשי שרימפס ושיריון
 שאריות כמו אידרות וראשים של דגים
 גזר חתוך לטבעות
 בצל לבן שלם
 חתיכה של סנטימטר ג'ינגר טרי חתוך לרבעים
 מלח ים

1

עיקר הענין הוא לנקות את השרימפס, מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר. את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות
מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר, מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה מכוסה כשעה
מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת כערה גדולה, עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים

חומרים

 20 ראשי שרימפס ושיריון
 שאריות כמו אידרות וראשים של דגים
 גזר חתוך לטבעות
 בצל לבן שלם
 חתיכה של סנטימטר ג'ינגר טרי חתוך לרבעים
 מלח ים

אופן ההכנה

1

עיקר הענין הוא לנקות את השרימפס, מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר. את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות
מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר, מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה מכוסה כשעה
מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת כערה גדולה, עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים

ציר ראשי שרימפס
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
מרק שאריות

מרק שאריות

מרק קל טעים ומאוד מנחם. יוצא כל פעם קצת אחרת, עשוי משאריות של ירקות. מכינה אותו ביום חמישי לפני הקניות לסופשבוע. עם כמות כזו של ירקות בתזונה תמיד יש מלא שאריות. לזרוק זה הכי מבאס

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

מרק פטריות

מרק פטריות

מרק קל טעים וחורפי עם טוויסט קטן של ארטישוק ירושלמי

ציר עצמות בקר

ציר עצמות בקר

עשיר בקולוגן מינרלים, וחומצות אמינו. ההכנה שלו ארוכה ומורכבת
אבל הוא סופרפוד חיוני לשיקום המעי ותורם עומק של טעמים לכל תבשיל שצריך קצת נוזל

מרק גרון הודו

מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרון של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת

$