ציר ראשי שרימפס

| 11/10/2020

הציר הזה מקורו ראשי שרימפס, פירות ים מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

ציר ראשי שרימפס

כמותזמן הכנה
ליטר ציר חצי שעה

מרכיבים
 20 ראשי שרימפס ושיריון
 שאריות כמו אידרות וראשים של דגים
 גזר חתוך לטבעות
 בצל לבן שלם
 עלי סלרי ופטרוזליה
 או חתיכה של סנטימטר ג'ינגר טרי חתוך לרבעים
 מלח ים

1

עיקר העבודה היא לנקות את השרימפס
מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר
את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות

2

מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה ג'ינגר או פטרוזליה וסלרי
מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה כ20 דקות

3

מקררת ומעבירה למסננת כאשר מתחת קערה גדולה
עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים

Ingredients

מרכיבים
 20 ראשי שרימפס ושיריון
 שאריות כמו אידרות וראשים של דגים
 גזר חתוך לטבעות
 בצל לבן שלם
 עלי סלרי ופטרוזליה
 או חתיכה של סנטימטר ג'ינגר טרי חתוך לרבעים
 מלח ים

Directions

1

עיקר העבודה היא לנקות את השרימפס
מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר
את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות

2

מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה ג'ינגר או פטרוזליה וסלרי
מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה כ20 דקות

3

מקררת ומעבירה למסננת כאשר מתחת קערה גדולה
עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים

ציר ראשי שרימפס

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מרק וציר עצמות. פירות ים

קניידלך פליאו – טעימים ממש

קניידלך פליאו – טעימים ממש

טעם עמוק של מרק עוף, חומרים טובים ונוטרינטים בשפע. כדאי להשקיע קצת בהקצפת החלבונים כדי לקבל קניידלך אורירים מלאי טעם. מתאים לפליאו, מתאים לתזונה קטוגנית. נטול עמילנים וקמחי דגנים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

מרק קובה סלק ללא גלוטן

מרק קובה סלק ללא גלוטן

מרק סגול עמוק בטעמי אדמה חמוצים מתוקים וכדורים של טלה מתובל עטוף באורז. יש בו המון סלק בשורש ועלים. אין בו גלוטן הוא נשען על מסורת של בצק לפסח. יפה וטעים