ציר ראשי שרימפס

11/10/2020

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, פירות ים מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

ליטר וחצי

Prep Time30 minsCook Time1 hr

 20 ראשי שרימפס ושיריון
 שאריות כמו אידרות וראשים של דגים
 גזר חתוך לטבעות
 בצל לבן שלם
 חתיכה של סנטימטר ג'ינגר טרי חתוך לרבעים
 מלח ים

1

עיקר העבודה היא לנקות את השרימפס
מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר
את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות

2

מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר
מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה כ20 דקות

3

מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת קערה גדולה
עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים

Ingredients

 20 ראשי שרימפס ושיריון
 שאריות כמו אידרות וראשים של דגים
 גזר חתוך לטבעות
 בצל לבן שלם
 חתיכה של סנטימטר ג'ינגר טרי חתוך לרבעים
 מלח ים

Directions

1

עיקר העבודה היא לנקות את השרימפס
מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר
את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות

2

מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר
מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה כ20 דקות

3

מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת קערה גדולה
עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים

ציר ראשי שרימפס

ציר ראשי שרימפס

11/10/2020

הציר הזה מקורו בראשי השרימפס, פירות ים מלאי טעם וצבע. מתקבל ציר כתום קליל שמשביח כל תבשיל דגים ובעצמו משמש בסיס נפלא למרקים אסיתים

ליטר וחצי

Prep Time30 minsCook Time1 hr

 20 ראשי שרימפס ושיריון
 שאריות כמו אידרות וראשים של דגים
 גזר חתוך לטבעות
 בצל לבן שלם
 חתיכה של סנטימטר ג'ינגר טרי חתוך לרבעים
 מלח ים

1

עיקר העבודה היא לנקות את השרימפס
מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר
את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות

2

מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר
מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה כ20 דקות

3

מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת קערה גדולה
עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים

Ingredients

 20 ראשי שרימפס ושיריון
 שאריות כמו אידרות וראשים של דגים
 גזר חתוך לטבעות
 בצל לבן שלם
 חתיכה של סנטימטר ג'ינגר טרי חתוך לרבעים
 מלח ים

Directions

1

עיקר העבודה היא לנקות את השרימפס
מניחה ליד הכיור סיר קטן שיכיל את ראשי השרימפס, וצלחת לשרימפס הנקיים
מורידה את הראש ושוטפת מכניסה את הראש לסיר
את הגוף חורצת לאורך מהצד של הגב ושולפת את צינור העיכול הדק
קולפת מהשיריון ומוסיפה את הקליפה לסיר
ממשיכה ככה עם כל הכמות

2

מוסיפה לסיר גזר חתוך לטבעות בצל לבן שלם וחתיכה גינגר
מכסה במים מינרלים ומביאה לרתיחה
מבשלת על אש קטנה כ20 דקות

3

מקררת ומעבירה למסננת עאשר מתחת קערה גדולה
עם מרית דוחסת את הראשים שיגירו את שארית הנוזלים שלהם
מעבירה לצינצנות זכוכית
חלק מקפיאה וחלק שומרת לשימוש בימים הקרובים

ציר ראשי שרימפס

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: מרק וציר עצמות. פירות ים

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה במילוי סיסקה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז

מרק גרון הודו

מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרונות של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק

שרימפס פרדייס

שרימפס פרדייס

שילוב של עגבניה שום שמן זית ושרימפס הוא די קלאסי, התוספת של הקישואים וזעתר נולדה באופן טבעי פשוט אצל הירקן ליד יש תמיד זעתר טרי וקישואים קטנים מוצקים. ארוחה שלימה מקומית