ציר עצמות בקר אוטואימוני
ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני עשיר בנוטריינטים: קולגן, ג'לטין, סידן, מגנזיום, אשלגן, חומצות אמינו כמו גליצין, פרולין וגם הרבה ויטמינים. ההכנה שלו ארוכה ומורכבת, זה מזון משקם, סופרפוד של ממש חיוני לשיקום המעי. מבחינת טעם זה אוצר שתורם עומק של טעמים לכל תבשיל שצריך קצת נוזל
הכנת ציר עצמות בקר אוטואימוני הוא אתגר, כדי להפיק את המירב מהעצמות הציר צריך להתבשל לפחות 36 שעות, ויש האומרים ש 48 שעות. בזמן הזה העצמות משחררות את המינרלים וחומצות האמינו עד כמעט פרוק, הנוטריאנטים החיונים האלו ניספגים נהדר דרך הציר. במטבח ביתי זה מורכב. חלק מהבישול נעשה על הגז ובלילה עובר לתנור כאילו היה חמין ולמחרת חוזר להשגחה על האש.
ויש גם גירסה מקוצרת. ציר עצמות בקר ג’לטיני שעושה שימוש בג'לטין הרב שיש בעצמות רגל, הגלטין נמס יחסית מהר. יש בו גם עצמות ברך \ סוכר. את הסיר הזה מעמידה על הבוקר ומכבה שהולכת לישון. 12-18 שעות
פרויקט של פעם בחודש, לוקחת שנים שלושה סירים גדולים ומתחילה מכמות של כ4 קילו עצמות לסיר, משתדלת לסיים עם 10 ליטר של אוצר שיספיקו לכל החודש.
כל הצירים נפלאים והם מזונות משקמים
מתכון ל ציר עצמות בקר ג'לטיני
מרקים האלו יהנו מאוד משקית ציר
מרק חמוסטה זרחני, עם הרבה כורכום וירוקים וקציצות עוף קטנות
ראמן פליאו עם ציר עצמות ותוספות
ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני שאלות ותשובות
למה קוראים לציר עצמות בקר מינרלי ?
ציר עצמות עשיר בנוטריינטים: קולגן, ג'לטין, סידן, מגנזיום, אשלגן, חומצות אמינו כמו גליצין, פרולין גלוטמין וגם הרבה ויטמינים. חלקם מינרלים שתהליך הבישול ממצה מהעצמות.
למה אוטואימוני ?
בפרוטוקול האוטואימוני מוציאים מהתפריט בן היתר זרעים וסולנים. בבישול של ציר עצמות אוטואימוני לא מוסיפים תיבול כמו פלפל שחור ולא מוסיפים ירקות סולנים. המיצוי הארוך מוציא יותר נוטריאנטים מהעצמות שדרושים למתמודדים עם בעיה אוטואימונית
מה זה ציר עצמות בקר ג'לטיני ?
ציר עצמות בקר שיש בו דגש על המרכיב הג'לטיני. שעושה שימוש בג'לטין הרב שיש בעצמות רגל, ובשאריות גידים. הג'לטין נמס יחסית מהר. יש בציר גם עצמות ברך \ סוכר. שמהם ממצים את המינרלים. ההכנה שלו קצרה יותר מבשיול הציר המינרלי אוטואימוני
באיזה עצמות משתמשים לבישול הציר ?
העצם החשובה לציר נקראת עצם ברך שמכונה גם עצם סוכר, מפרקי הרגל. אלו עצמות שטוחות המרקם שלהן מתפרק והן תורמת מינרלים ושומן לציר, הטעם עמוק מעט מתוק. ברגע שהן מתפרקות אפשר לסגור את האש. עצם נוספת היא עצם רגל, כמו זו שמשמשת להכנת רגל כרושה. יש בה המון גלטין שנמס יחסית מהר והיא תורמת את המרכיב הגלטיני בשפע. עצם נוספת היא עצם מוח, מח העצם עשיר מאוד בנויטריאטים. אפשר לצרוך אותו גם ככה סתם בלי הציר. עצמות הגב והצלעות שמכונות ברפואה הסינית עצם אדומה דקות יותר ויש עליהן שאריות השר הן מתפרקות יחסית מהר ותורמות מינרלים
כמה זמן צריך לבשל את הציר ?
את הציר כדאי לבשל 36 שעות מינימום. יש שמבשלים גם 48 שעות. אינדיקציה נוספת היא שעצמות הברך מתפוררות רכות ואפשר לחתוך אותם בכף.
איך יודעים שציר עצמות מוצלח ?
ציר עצמות צריך להתגבש לנוזל ג'לטיני, זה קורה אחרי לילה במקרר.
איך משתמשים בציר ?
את הציר אפשר לשתות על הבוקר לפני כל דבר אחר. זו דרך לקבל מקסימום ספיגה של הערכים הטובים שלו. יש ברים בניו יורק שמציעים שוט כזה על הבוקר
למה אפשר להוסיף את הציר ?
מי שאוכלת דגנים זה בסיס מצוין שנותן טעם ועומק וערכים תזונתיים. הציר יכול להעשיר כל תבשיל שצריך קצת נוזל, בפרקטיקה גם תבשילי ירקות מקבלים כוס ציר, ממולאים, מוקפצים
האם אפשר לבשל ציר עצמות בסיר לחץ ?
מפתיע אבל כן, העצמות רכות והציר מתגבש לציר גלטיני, גם הטעם מאוד דומה. האם כל הערכים התזונתיים עברו אל הציר? את זה צריך בדיקות מעבדה. לא מצאתי שמישהו עשה בדיקות כאלו. בפרקטיקה יוצא שאני מכינה ציר עצמות מהיר בסיר לחץ
מה היתרונות של ציר עצמות ?
בציר עצמות יש קולגן שהוא חלבון חשוב למפרקים, לשיניים ולעור הפנים. הוא חיוני לרקמות חיבור גידים, מעי, כלי דם. אבן בנין חשובה מאוד. ממש כמו אצלינו הקולוגן נמצא גם בגופן של חיות המרעה, בעצמות ברקמות החיבור בגידים, לוקחים את החלקים האלו שעשירים בקולוגן מהחיות ובדרך כלל מושלכים לפח ומכינים מהם מיצוי שחיוני לאדם וחווה. הציר הוא מיצוי של עצמות סחוסים וגידים שיש בהם הרבה מהטוב הזה
לאיזה מצבים בריאותים הציר מועיל ?
הציר מועיל למערכת העיכול, למפרקים, לעור לשיער, לשיניים עוזר לשינה טובה ומאזן מצב רוח. זה בשוטף לבריאים. מי שמתמודד עם מחלות אוטואימוניות הציר הציר הוא תומך תזונה חיוני
הי, לא אמורים לאכול את המרק יחד עם השומן? למה בעצם את מפרידה? תודה!
אפשר אם או בלי. לטעמי השומן לא נעים לשתיה. מי שלא קטוגנית למה לשתות שומן?