אריזה של ציר עצמות

ציר עצמות בקר ג'לטיני

ציר עצמות בקר ג'לטיני עשיר בנוטריינטים: קולגן, ג'לטין, סידן, מגנזיום, אשלגן, חומצות אמינו כמו גליצין, פרולין וגם הרבה ויטמינים. מיצוי הנוטריאנטים מהעצמות לוקח זמן, זה מזון משקם, סופרפוד של ממש חיוני לשיקום המעי. מבחינת טעם זה אוצר שתורם עומק של טעמים לכל תבשיל שצריך קצת נוזל

זו גירסה מקוצרת.שעושה שימוש בג'לטין הרב שיש בעצמות רגל, הג'לטין נמס יחסית מהר. יש בציר גם עצמות ברך \ סוכר. את הסיר הזה מעמידה על הבוקר ומכבה שהולכת לישון. 12-18 שעות

העצם החשובה כאן היא עצם רגל, ממש כמו זו שמשמשת להכנת רגל קרושה, יש בה המון ג'לטין ובזה המרק עוסק, זה מעולה לעור הפנים ובכל, ואם אין לכן צורך בציר אוטואימוני הציר הזה מספק

ישנה גם גירסה ארוכה ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני, בישול של לפחות 36 שעות.

ציר עצמות ג'לטיני

ככה עושה

ציר עצמות בקר ג'לטיני

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה16 hours
מנות8
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

  • 12 עצמות סוכר או עצמות ברך מנוסרות
  • 3 עצמות רגל
  • 2 כפות חומץ תפוחים אורגני
  • צרור טימין
  • 3 עלי דפנה
  • 2 כפות מלח אטלנטי ורוד
  • 2 בצלים
  • 4 גבעולי סלרי
  • 8 שקיות זיפר בגודל בינוני

הכנות

  • ציר עצמות עשיר בנוטריינטים: קולגן, ג'לטין, סידן, מגנזיום, אשלגן, חומצות אמינו כמו גליצין, פרולין וגם הרבה ויטמינים.
    מעולה לטיפול במעי דליף וכאבי מפרקים.
    הכמות כאן נותנת בסוף התהליך 8 שקיות של חצי ליטר. משתמשת בסיר של 10 ליטר
  • עצמות רגל
    החלק העליון של עצמות הרגליים. הן רחבות, שטוחות ואטומות ופני השטח שלהן סחוסיים ורכים יחסית.
    הסחוס עשיר ברקמות חיבור וגידים ומלא ג'לטין שמעניק לתבשילים מרקם סמיך מאוד, זו גם העצם שמשמשת להכנת רגל כרושה
  • עצם ברך שמכונה גם עצם סוכר
    מפרקי הרגל. עצמות הסוכר שטוחות וסגורות, המרקם שלהן יותר מתפרק והן תורמת מינרלים ושומן לציר, הטעם עמוק מעט מתוק.
    את עצמות הברך מושכת בשמן זית ומכניסה לאפיה קצרה של עשרים דקות במהלכם העצם מושחמת מה שתורם לטעם

בישול הציר

  • את הבישול עושה בסיר 10 ליטר, הכי גדול שליהיחס הוא שליש עד חצי עצמות השאר מים, ככה שאפשר לפצל סירים ביחס דומה
    מכניסה את העצמות משני הסוגים לסיר ממלאת מים מינרלים. מוסיפה חומץ תפוחים ומניחה לחצי שעה שהחומץ ירכך את העצמות.
    שני סירים של ציר יוצאים לדרך
  • מוסיפה עשבי תיבול ומביאה לרתיחה עדינה מאוד. את הבצל והסלרי אפשר להוסיף רק בשעתיים האחרונות זה יתרום לטעם של הציר
    מניחה על אש קטנה מאוד, רק בעבוע עדין ממשזמן הבישול הוא לפחות 12 שעות במהלכם בודקת, מוסיפה מים עם צריך. אפשר להמשיך גם ל18 שעות, עד שהטעם טוב ועמוק
    מתחילה בבוקר שמתעוררת ומכבה את הסיר לפני השינה בלילה הציר מתקרר. בבוקר מסננת מהעצמות
    ציר עצמות בקר ג'לטיני מסונן

אריזה

  • מצאתי ששקיות זיפר שיש בכל סופר הופכות את הענין ליותר נגיש וקל לאיחסון,
    מעבירה חצי ליטר נוזל מקורר פנימה וסוגרת היטב את השקית. לשקיות יש פס סגירה כפול
    ציר עצמות גלטיני חלוקה למנות
  • מעבירה את השקיות למקפיא אחת על השני
    ציר עצמות בקר ג'לטיני
  • הדרך נוספת היא חלוקה למנות בתבנית שקעים של מאפיין, אחרי שקופא מוציאה מהתבנית את המנות ומעבירה לשקית איחסון במקפיא, מאוד נוח להוציא שתי יחידות לסיר קטן ולחמם על הבוקר
    ציר אחרי שהיה בתבנית מאפיין
  • אפשר לאחסן גם בצינצנות זכוכית ולהקפיא, כדאי למלא רק שני שליש שהצינצנת לא תתפוצץ בהקפאה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

עוד משהו

מהשאריות אפשר להכין תוסף קולגן לכלבה מבוגרת שלנו קיבלה כוחות חדשים
עוד מרקים שציר תורם להם מאוד
ראמן פליאו עם ציר עצמות ותוספות
מרק ירקות עם ציר עצמות בקר ג'לטיני
ציר עצמות ג'לטיני
ציר עצמות ג'לטיני בקנקן

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

13 מחשבות על “ציר עצמות בקר ג'לטיני”

  1. שלום,
    שמחתי לקרוא את המתכונים והמאמרים שלכם היות ואני סובלת
    מכאבי מפרקים, ידוע לי כי מהמוצא של הורי היו אוכלים כנראה את ג'ל עצמות הבקר לחיזוק
    הרגלים, בנוסף ידוע לי שגם גרגירי
    החומוס מחזקים את הרגליים, וכן
    אמור להיות מאמר על הג'לטין בקר
    וג'נג'ר לחיזוק וכאבי הרגליים ביוטיוב, לצערי אינני מוצאת את המאמר ביוטיוב פשוט נעלם לי.
    ממני לבריאות א.ר. חג שמח 7.10.22

    הגב
    • תודה אלישבע. יש יתרונות גדולים למאכלים מסורתים מבית אמא. הידע הזה שניצבר לאורך הדורות אין לו חלופה. יש במסעדת עזורה מרק רגל עם חומוס שיש סביבו אגדה, שרופא ירושלמי היה שולח אליו מטופלים. שנה טובה

      הגב
  2. היי איה,
    אני מכינה ציר דומה אבל עם עצמות מח וזנב בקר.
    את 12 השעות אני מעבירה את התנור לסיר.
    האם זה אפשרי גם במתכון שלך?
    תודה רבה
    גליה

    הגב
    • את יכולה להכין ציר די גלטיני, (לא כמו ציר עצמות בקר) מגרונות של הודו וגרונות של עוף. יש גרונות עוף אורגנים קפואים של משק מלמד די בזול, את יכולה להוסיף גרון הודו ולבשל שלוש שעות, וכמובן בשעה האחרונה ירקות שאת אוהבת. זה יצא די גלטיני וגם טעים

      הגב
  3. הי איה
    ֿאשמח אם תוכלי להרחיב על כמה מים את מוסיפה במהלך הבישול ולמה ועם כמה מים אני רוצה לסיים ביחס לסיר שבתחיל בעשר ליטר

    הגב
    • בעיקרון אני שואפת לא להוסיף מים, אם האש חמה מדי ולא שמתי לב יתכן ואיבדתי קצת. ואז אני מחזירה. אצלי יצא סביב 4 ליטר בסוף מסיר של 10 ליטר, כמובן שחצי מהסיר לפחות זה עצמות.

      הגב
  4. בהונגריה למרק עצמות קוראים
    "מרק כוח" ero leves
    וזה לגמרה התחבר לי עכשיו עם ההסבר.
    עד עכשיו חשבתי שזה "סתם שם " של הסבתות כדי שהילדים יוכלו את המרק.
    אבל באמת טמון בזה כוחות.

    תודה.5 stars

    הגב
  5. שאלה, מה עושים עם השומן שמצטבר לאחר שהמרק התקרר? האם להקפיא גם אותו ביחד עם הנוזלים?

    הגב
    • הי מיכל
      שאלה מעולה! אני גם מורידה את השומן, לא כיף לשתות שומן. את השומן שנישאר אפשר לשמור במקרר ולהשתמש לטיגונים. הוא עדין לא עד הסוף מזוקק עם קצת נוזלים ולכן אי אפשר להשאיר אותו בחוץ, אבל במקרר הוא יחזיק..
      אני אעלה בקרוב מתכון שמסביר איך לזקק את השומן ואז הוא נישאר להמון זמן

      הגב

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן