ככה עושה
ציר עצמות בקר ג'לטיני
מתאים לתזונהדל פחממה | פליאו | פליאו אוטואימוני | קיטו
הכנות30 minutes minutes
זמן בישול אפיה16 hours hours
מנות8
חופשי מאלרגנים

מרכיבים
- 12 עצמות סוכר או עצמות ברך מנוסרות
- 3 עצמות רגל
- 2 כפות חומץ תפוחים אורגני
- צרור טימין
- 3 עלי דפנה
- 2 כפות מלח אטלנטי ורוד
- 2 בצלים
- 4 גבעולי סלרי
- 8 שקיות זיפר בגודל בינוני
הכנות
- ציר עצמות עשיר בנוטריינטים: קולגן, ג'לטין, סידן, מגנזיום, אשלגן, חומצות אמינו כמו גליצין, פרולין וגם הרבה ויטמינים.מעולה לטיפול במעי דליף וכאבי מפרקים.הכמות כאן נותנת בסוף התהליך 8 שקיות של חצי ליטר. משתמשת בסיר של 10 ליטר
- עצמות רגלהחלק העליון של עצמות הרגליים. הן רחבות, שטוחות ואטומות ופני השטח שלהן סחוסיים ורכים יחסית.הסחוס עשיר ברקמות חיבור וגידים ומלא ג'לטין שמעניק לתבשילים מרקם סמיך מאוד, זו גם העצם שמשמשת להכנת רגל כרושה
- עצם ברך שמכונה גם עצם סוכר מפרקי הרגל. עצמות הסוכר שטוחות וסגורות, המרקם שלהן יותר מתפרק והן תורמת מינרלים ושומן לציר, הטעם עמוק מעט מתוק. את עצמות הברך מושכת בשמן זית ומכניסה לאפיה קצרה של עשרים דקות במהלכם העצם מושחמת מה שתורם לטעם
בישול הציר
- את הבישול עושה בסיר 10 ליטר, הכי גדול שליהיחס הוא שליש עד חצי עצמות השאר מים, ככה שאפשר לפצל סירים ביחס דומהמכניסה את העצמות משני הסוגים לסיר ממלאת מים מינרלים. מוסיפה חומץ תפוחים ומניחה לחצי שעה שהחומץ ירכך את העצמות. בתמונה כמות משולשת
- מוסיפה עשבי תיבול ומביאה לרתיחה עדינה מאוד. את הבצל והסלרי אפשר להוסיף רק בשעתיים האחרונות זה יתרום לטעם של הצירמניחה על אש קטנה מאוד, רק בעבוע עדין ממשזמן הבישול הוא לפחות 12 שעות במהלכם בודקת, מוסיפה מים עם צריך. אפשר להמשיך גם ל18 שעות, עד שהטעם טוב ועמוקמתחילה בבוקר שמתעוררת ומכבה את הסיר לפני השינה בלילה הציר מתקרר. בבוקר מסננת מהעצמות
אריזה
- מצאתי ששקיות זיפר שיש בכל סופר הופכות את הענין ליותר נגיש וקל לאיחסון, מעבירה חצי ליטר נוזל מקורר פנימה וסוגרת היטב את השקית. לשקיות יש פס סגירה כפול
- מעבירה את השקיות למקפיא אחת על השני
- הדרך נוספת היא חלוקה למנות בתבנית שקעים של מאפיין, אחרי שקופא מוציאה מהתבנית את המנות ומעבירה לשקית איחסון במקפיא, מאוד נוח להוציא שתי יחידות לסיר קטן ולחמם על הבוקר
- אפשר לאחסן גם בצינצנות זכוכית ולהקפיא, כדאי למלא רק שני שליש שהצינצנת לא תתפוצץ בהקפאה

אהבתן? תנו סימן
עוד משהו
מתכון ל ציר עצמות בקר מינרלי אוטואימוני
מהשאריות אפשר להכין תוסף קולגן לכלבה מבוגרת שלנו קיבלה כוחות חדשים עוד מרקים שציר תורם להם מאוד ראמן פליאו עם ציר עצמות ותוספות מרק ירקות עם ציר עצמות בקר ג'לטיני
שלום,
שמחתי לקרוא את המתכונים והמאמרים שלכם היות ואני סובלת
מכאבי מפרקים, ידוע לי כי מהמוצא של הורי היו אוכלים כנראה את ג'ל עצמות הבקר לחיזוק
הרגלים, בנוסף ידוע לי שגם גרגירי
החומוס מחזקים את הרגליים, וכן
אמור להיות מאמר על הג'לטין בקר
וג'נג'ר לחיזוק וכאבי הרגליים ביוטיוב, לצערי אינני מוצאת את המאמר ביוטיוב פשוט נעלם לי.
ממני לבריאות א.ר. חג שמח 7.10.22
תודה אלישבע. יש יתרונות גדולים למאכלים מסורתים מבית אמא. הידע הזה שניצבר לאורך הדורות אין לו חלופה. יש במסעדת עזורה מרק רגל עם חומוס שיש סביבו אגדה, שרופא ירושלמי היה שולח אליו מטופלים. שנה טובה
היי איה,
אני מכינה ציר דומה אבל עם עצמות מח וזנב בקר.
את 12 השעות אני מעבירה את התנור לסיר.
האם זה אפשרי גם במתכון שלך?
תודה רבה
גליה
זנב זה נהדר יש בו הרבה רקמות חיבור
את יכולה להכניס לתנור על חום מאוד נמוך, תיראי שאין רתיחה, רק ביעבוע עדין מדי םעם
שאלה, האם יש טעם לעשות משהו דומה עם עצמות עוף?
היי, תודה על המתכון!
רציתי לדעת האם יש טעם לעשות משהו דומה עם עצמות עוף?
את יכולה להכין ציר די גלטיני, (לא כמו ציר עצמות בקר) מגרונות של הודו וגרונות של עוף. יש גרונות עוף אורגנים קפואים של משק מלמד די בזול, את יכולה להוסיף גרון הודו ולבשל שלוש שעות, וכמובן בשעה האחרונה ירקות שאת אוהבת. זה יצא די גלטיני וגם טעים