ציר עוף
ציר עוף הוא בסיס נהדר. קל וזול להכין אותו. הבעיה העיקרית היא שאיכות העוף בארץ לא משהו, ומיצוי של הלא משהו הזה הוא לא דבר שאנחנו רוצות. עוף אורגני איכותי שגדל בתנאים טובים הוא יקר. הפתרון הוא שימוש בגרונות עוף אורגנים שיש במקפיא בחנויות טבע, אפשר להוסיף גם כנפי עוף אורגנים שיתנו ציר יותר שמוני.
גרונות וגם כנפיים יש בהם מלא עצמות קטנות וריקמות חיבור, זה מה שנותן לציר את הג'לטיניות.
אפשר לבשל ציר לאט , שלוש שעות ברתיחה עדינה, או שעה בסיר לחץ
זה אחיו הזריז של ציר עצמות בקר. שלא בא על הכובד של הציר, שבא לגוון, שאין זמן, הציר הזה מצויין. בסיס שכיף שיש אותו במקרר ובמקפיא.
פליאו אוטואימוני – התאמות
ציר עוף קל לעיכול יש בו קולגן והוא מעולה לשילוב בפרוטוקול פליאו אוטאימוני