ציר עוף מגרונות עוף אורגנים וגרון הודו אוצר של טעמים עמוקים ומנחמים

ציר עוף עמוק מגרונות עוף והודו

הרבה זמן רציתי ציר עצמות עמוק אורגני קל לשתיה וקל להכנה

גרונות זה חלק מעולה לציר, מיצוי טעמים של גרונות עוף והודו אורגנים שיש בהם רקמות חיבור והמון עצמות קטנות, יתן ציר עוף טעים מאוד קל לשתיה, עם טעמים עמוקים ומנחמים.

גרונות עוף אפשר למצוא קפואים של משק מלמד די בזול. זה הבסיס, לו מוסיפה גרון הודו לטעם. הוא לא אורגני. אם רוצים 100 אחוז אורגני אפשר להוסיף כנפים אורגניות במקום

ציר עוף מבשלת בסיר לחץ, אצלי זה לוקח שעה וחצי ויש אוצר. זול ובקלי קלות

כוס ציר עוף מגרונות עוף אורגנים וגרון הודו

ציר עוף

ציר עוף הוא בסיס נהדר. קל וזול להכין אותו. הבעיה העיקרית היא שאיכות העוף בארץ לא משהו, ומיצוי של הלא משהו הזה הוא לא דבר שאנחנו רוצות. עוף אורגני איכותי שגדל בתנאים טובים הוא יקר. הפתרון הוא שימוש בגרונות עוף אורגנים שיש במקפיא בחנויות טבע, אפשר להוסיף גם כנפי עוף אורגנים שיתנו ציר יותר שמוני.

גרונות וגם כנפיים יש בהם מלא עצמות קטנות וריקמות חיבור, זה מה שנותן לציר את הג'לטיניות.

אפשר לבשל ציר לאט , שלוש שעות ברתיחה עדינה, או שעה בסיר לחץ

זה אחיו הזריז של ציר עצמות בקר. שלא בא על הכובד של הציר, שבא לגוון, שאין זמן, הציר הזה מצויין. בסיס שכיף שיש אותו במקרר ובמקפיא.

פליאו אוטואימוני – התאמות

ציר עוף קל לעיכול יש בו קולגן והוא מעולה לשילוב בפרוטוקול פליאו אוטאימוני

 

ככה עושה

ציר גרונות עוף בסיר לחץ

הכנות30 minutes
זמן בישול אפיה1 hour 30 minutes
מנות5 ליטר
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

  • קג גרונות עוף אורגנים קפואים
  • 1 גרון הודו חתוך למקטעים
  • 5 ליטר מים מטוהרים
  • 2 גזרים
  • 1 כרישה
  • 4 גבעולי סלרי עם העלים
  • 10 גבעולי פטרוזליה
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • 4 עלי דפנה
  • חתיכה שורש ג'ינגר

הכנות

  • הציר הזה הוא מיצוי של עצמות קטנות של גרונות עוף והודו. הוא כמעט אורגני מה שמשביח מאוד את הערך התזונתי שלו. בעוף זה חשוב
    רוב הציר מכיל גרונות אורגנים שמקורם במארז קפוא, המון עצמות קטנות ומעט בשר. יש למשק מלמד מארז כזה אפילו די בזול
    להעשרת הטעם מוסיפה גם גרון הודו שמן ועסיסי. אין כזה אורגני בחנות, אבל הוא החלק הקטן במרק.
    אם אתן ממש בענין של 100 אחוז אורגני תחליפו את הגרון בשש כנפי עוף אורגניות
  • מפשירה את הגרונות ומניחה בכערה, שופכת מעל מים רותחים עד מעל הגרונות. יש מעל כל מני חתיכות אפורות שכדאי להוציא כדי לקבל מרק צח.
    שוטפת את הגרונות ומעבירה לסיר.
  • סיר
    סיר לחץ זה מושלם כאן, בישול יחסית מהיר, לא בורחים אדים ככה שרוב הנוזל נישאר. ולא מתפתחים היסטמינים.
    מעבירה לסיר ומכסה במים מטוהרים עד לקו הבטוח. אצלי זה שישה ליטר, העיקרון הוא שהמים מכסים את העצמות ועוד ליטר
    אם אין סיר לחץ כדאי שיהיה מיכסה ממש טוב שלא יברחו האדים וישאר שפע של מרק. כאן כדאי להוסיף עוד חצי ליטר מים
  • ירקות
    מעט, זה ציר שהוא מיצוי טעמי עוף עמוקים. מעט גזר סלרי פטרוזליה וכרישה יתאימו כאן. חיתוך גדול וגס
    תיבול כמו עלי דפנה, פלפל אנגלי, טימין ועלי דפנה, שורש ג'ינגר ומלח גם נהדר.
    ירקות רכים כמו קישוא או דלעת לא צריך.
    מוסיפה את הירקות.
  • בישול
    הסיר לחץ שלי בלחץ 2 למשך שעה וחצי מניב ציר עשיר ועמוק. העצמות רכות והציר שהוא קר ג'לטיני.
    צריך ללמוד את הסיר שלכן, כמה זמן הוא צריך כדי לפרק את העצמות מספיק כדי לקבל טעם עמוק ומרקם גלטיני.
    בסיר רגיל מכוסה היטב זה יקח כארבע שעות. תתנסו ותכירו את הכלי שלכן. המדד הוא האם הציר עמוק וטעים וכשהוא עובר לילה בקרור יש לו מרקם ג'לטיני.
  • סינון
    את הציר מסננת מכל המוצקים שלו. הם מפורקים ומכובסים. סוחטת אותם דרך מסננת וזורקת. זהו יש ציר מסונן ועשיר.
    חלק מהציר שומרת במקרר לימים הקרובים, עד ארבע ימים. חלק שני מעבירה לצנצנות זכוכית ומקפיאה.
    שתות אותו ככה נקי בלי כלום, בבוקר. או עם שקדי מרק בצלחת. להיט
ציר גרונות עוף והודו צח ומלא טעמים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . חופשי מגלוטן . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

gesture_012-swipe_left-hand-touch-fingerCreated with Sketch.Created by Pham Thi Dieu Linhfrom the Noun Projectעוד ציר ומרק עוף

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן