כמו הפסטו גם צ'ימיצ'ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

הכנות10 mins

 כוס שמן זית סורי
 חצי כוס חומץ תפוחים אורגני
 שני צרורות פטרוזיליה, עלים וגבעולים דקים
 שתי כפות עלי אורגנו \ זעתר טרים
 2 שני שום קלופות
 1 בצל קצוץ דק
 1 פלפל אדום קצוץ דק
 כפית מלח ים דק
 כף מים חמים

1

אפשר לקצוץ הכל ביד ואפשר פשוט להכניס את כל העלים והירקות למעבד מזון, לטחון בפולסים, שהירקות קצוצים להוסיף את החומץ ואת שמן הזית וערבב לרגע, להמיס את המלח בכף מים רותחים ולהוסיף לערבל לעוד רגע. להעביר לצינצנת סגורה ולמקרר, הטעם משתפר מאוד אחרי יום יומים
הפילפל האדום ממשפחת הסולנים ולא פרוטוקולי בשלב האלמינציה, אפשר לוותר

חומרים

 כוס שמן זית סורי
 חצי כוס חומץ תפוחים אורגני
 שני צרורות פטרוזיליה, עלים וגבעולים דקים
 שתי כפות עלי אורגנו \ זעתר טרים
 2 שני שום קלופות
 1 בצל קצוץ דק
 1 פלפל אדום קצוץ דק
 כפית מלח ים דק
 כף מים חמים

אופן ההכנה

1

אפשר לקצוץ הכל ביד ואפשר פשוט להכניס את כל העלים והירקות למעבד מזון, לטחון בפולסים, שהירקות קצוצים להוסיף את החומץ ואת שמן הזית וערבב לרגע, להמיס את המלח בכף מים רותחים ולהוסיף לערבל לעוד רגע. להעביר לצינצנת סגורה ולמקרר, הטעם משתפר מאוד אחרי יום יומים
הפילפל האדום ממשפחת הסולנים ולא פרוטוקולי בשלב האלמינציה, אפשר לוותר

צ’ימיצ’ורי
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

כמו הפסטו גם צ'ימיצ'ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

הכנות10 mins

 כוס שמן זית סורי
 חצי כוס חומץ תפוחים אורגני
 שני צרורות פטרוזיליה, עלים וגבעולים דקים
 שתי כפות עלי אורגנו \ זעתר טרים
 2 שני שום קלופות
 1 בצל קצוץ דק
 1 פלפל אדום קצוץ דק
 כפית מלח ים דק
 כף מים חמים

1

אפשר לקצוץ הכל ביד ואפשר פשוט להכניס את כל העלים והירקות למעבד מזון, לטחון בפולסים, שהירקות קצוצים להוסיף את החומץ ואת שמן הזית וערבב לרגע, להמיס את המלח בכף מים רותחים ולהוסיף לערבל לעוד רגע. להעביר לצינצנת סגורה ולמקרר, הטעם משתפר מאוד אחרי יום יומים
הפילפל האדום ממשפחת הסולנים ולא פרוטוקולי בשלב האלמינציה, אפשר לוותר

חומרים

 כוס שמן זית סורי
 חצי כוס חומץ תפוחים אורגני
 שני צרורות פטרוזיליה, עלים וגבעולים דקים
 שתי כפות עלי אורגנו \ זעתר טרים
 2 שני שום קלופות
 1 בצל קצוץ דק
 1 פלפל אדום קצוץ דק
 כפית מלח ים דק
 כף מים חמים

אופן ההכנה

1

אפשר לקצוץ הכל ביד ואפשר פשוט להכניס את כל העלים והירקות למעבד מזון, לטחון בפולסים, שהירקות קצוצים להוסיף את החומץ ואת שמן הזית וערבב לרגע, להמיס את המלח בכף מים רותחים ולהוסיף לערבל לעוד רגע. להעביר לצינצנת סגורה ולמקרר, הטעם משתפר מאוד אחרי יום יומים
הפילפל האדום ממשפחת הסולנים ולא פרוטוקולי בשלב האלמינציה, אפשר לוותר

צ’ימיצ’ורי
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. גירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

מרק חמוסטה ושערות אסדו

מרק חמוסטה ושערות אסדו

לא בדיוק מתכון, יותר צרוף של שני מתכונים מרק חמוסטה חמצמץ ושערות אסדו שמזכירות את מילוי הסיסקה המסורתי

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח’ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

פלמידה לבנה כבושה

פלמידה לבנה כבושה

נתחים עבים של דג מאוד טרי, כבושים קלות עם גוון של תפוז וזעתר כי זו העונה

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

ג’ינג’ר כבוש

ג’ינג’ר כבוש

כשעוד יצא לי לאכול סושי ג’ינג’ר כבוש היה הכוכב, לא מנקה חיך בין מנות, יותר כמו הסיבה לארוע

עגבניות שמש

עגבניות שמש

השילוב של עגבניות שנישארו ושמש מיצר טעם מיוחד מאוד, שיש בו תמצית של עונה חמה. אחד הדברים הטובים של אוגוסט
עגבניות לא מתאימות בשלבים הראשונים של הפרוטוקול

עלי גפן במילוי סגול

עלי גפן במילוי סגול

אוכמניות כחולות יבשות, מוסיפות מתיקות עדינה וצבע קסום, משתלבות מעולה עם העלים החמוצים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

שכבות של צוואר טלה עלי גפן ובמיה

הסיר הזה שמור לרגעי חג, יש בו איזון ומורכבות עושר וקלילות. עלי הגפן סופגים את שומן הטלה ומתרככים לאיטם, הבמיה מתרככת בלי להפצע, הלימון והעגבניות מאזנים את השומניות. חג

בצל סגול מוחמץ

בצל סגול מוחמץ

חמש דקות עבודה, אמנם לא כבישה לקטית אבל תוספת נהדרת לסלטים וסתם על השולחן

חביתת עשבים ירוקים

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

סלט חסה

סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ’י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

פסטו

פסטו

תמיד יש פסטו, לפי העונה: בזיליקום \ כוסברה \ רוקט, עלה ירוק כהה ארומטי, יחד עם אגוז או גרעין שמן זית ושום. אחת הדרכים הכי קלות לצרוך עלים ירוקים כהים

שייק ירוק

שייק ירוק

שייק ירוק מלא בויטמין סי, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

לביביות ירוקות

לביביות ירוקות

הרעיון של הלביביות הכיפיות האלו הוא היכולת של פיסת העלה להחזיק את שאר הטעמים, זה נישאר קריספי, החלקים המעובים של העלה עוברים ריכוך וכירמול וחוזרים לעלהים ומתאחדים בעזרת קמח מאפונה\קוקוס

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן עם צנוברים וירוקים

עלי גפן צעירים של תחילת העונה, במילוי קלאסי של אורז ירוקים וצנוברים. למדתי ממוכרת הירקות בכפר בפרדייס שהתיבול הוא או צנוברים או בשר טחון , לא יחד

כרוב כבוש

כרוב כבוש

כדי להנות מהעושר של החידקים הטובים בכרוב כדאי להתסיס בבית. בישראל אסור למכור ירק מותסס שלא עבר עיקור

ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד

ליים כבוש במלח אטלנטי ורוד

לימון ומלח, שנים שמעצימים אחד את השני, הכבישה והזמן הופכת את המפגש הזה למפגש על סטרואידים. מחזיק לנצח במקרר, ניגמר הרבה לפני שפג תוקפו

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

בסוף פברואר בשיא עונת הלימונים זה הזמן המושלם למרק חמוסטה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש ומלא בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז במקום סולת

אנצ’ובי בכבישה ביתית

אנצ’ובי בכבישה ביתית

דגי ים קטנים יש להם ערכים מאוד גבוהים, קל לכבוש אותם. אנצובי, סרדינים, בננות, ג’רבידות, סקומברי-מקרל. כולם מצוינים

$