צזיקי שקדים מהיר וקבב טלה

| 25/03/2022

חיבור פשוט בין לבנה שקדים חמצמצה ושומית וקבב טלה ירוק. כיף לנגב מלא בשומנים טובים וחלבונים. כשר

קטגוריה: כבש וטלה | ממרחים
כמותזמן הכנה
שתי מנות עשרים דקות והשריה של לילה לשקדים

מרכיבים לאבנה שקדים
 כוס שקדים
 חצי כוס מים מטוהרים
 מיץ לימון
 מלח אטלנטי
מרכיבים צזיקי
 6 מלפפונים מגורדים גס וסחוטים
 1 שן שום מגורדת
 כמה עלי נענע קצוצים
 שמן זית

הכנות
1

את השקדים לקערה גדולה, שופכת עליהם מלא מים רותחים, אחרי חצי שעה מקלפת
מחליפה למים חדשים ומעבירה למקרר ללילה או לפחות ל6 שעות על השיש

2

את השקדים ללא המים מעבירה לכוס טחינה כמו של הנינג'ה
מוסיפה חצי כוס מים מטוהרים מיץ מחצי לימון ומלח
טוחנת ממש טוב
הטעם שמתקבל חמצמץ לימוני, אפשר להוסיף עוד קצת לימון כדי להגיע אליו

3

מגרדת את המלפפונים על החורים הגסים
מפזרת מעליהם מעט מלח שיגירו נוזלים
מספיק כמה דקות והמלפפון נכנע
סוחטת ומעבירה לקערה
מוסיפה לאבנה שקדים
מוסיפה שום מגורד נענע קצוצה ועוד מלח
טועמת, עוד מלח עוד שום, אולי קצת שמיר קצוץ
מגישה עם שמן זית מעל

קבב טלה
4

מכינה את הקבב לפי המתכון המצורף

 

קבב טלה ירוק

 

Ingredients

מרכיבים לאבנה שקדים
 כוס שקדים
 חצי כוס מים מטוהרים
 מיץ לימון
 מלח אטלנטי
מרכיבים צזיקי
 6 מלפפונים מגורדים גס וסחוטים
 1 שן שום מגורדת
 כמה עלי נענע קצוצים
 שמן זית

Directions

הכנות
1

את השקדים לקערה גדולה, שופכת עליהם מלא מים רותחים, אחרי חצי שעה מקלפת
מחליפה למים חדשים ומעבירה למקרר ללילה או לפחות ל6 שעות על השיש

2

את השקדים ללא המים מעבירה לכוס טחינה כמו של הנינג'ה
מוסיפה חצי כוס מים מטוהרים מיץ מחצי לימון ומלח
טוחנת ממש טוב
הטעם שמתקבל חמצמץ לימוני, אפשר להוסיף עוד קצת לימון כדי להגיע אליו

3

מגרדת את המלפפונים על החורים הגסים
מפזרת מעליהם מעט מלח שיגירו נוזלים
מספיק כמה דקות והמלפפון נכנע
סוחטת ומעבירה לקערה
מוסיפה לאבנה שקדים
מוסיפה שום מגורד נענע קצוצה ועוד מלח
טועמת, עוד מלח עוד שום, אולי קצת שמיר קצוץ
מגישה עם שמן זית מעל

קבב טלה
4

מכינה את הקבב לפי המתכון המצורף

צזיקי שקדים מהיר וקבב טלה

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

 וצנוניתצזיקי לבנה שקדים וקבב טלה

צזיקי לבנה שקדים וקבב טלה

קבב טלה ירוק

קבב מטלה הוא עדין. טעמים ירוקים ורעננים של מרעה מתאימם לו מאוד.
קבב אוהב פטרוזיליה אז בואו ניקח את זה רחוק לצרור גדול שיצא ירוק ורענן

  חצי קילו טלה טחון מזן מרינו או אסף עם כ30 אחוז שומן
 בני בצלים בינונים
 צרור פטרוזליה עלים בלבד
 כמה גבעולי נענע עלים בלבד
 מלח אטלנטי

אצל הקצב, אפשר לבקש טלה טחון ולהריח שיש לו ריח עדין של טלה, או צלעות בקר ושומן טלה שניהם מצוינים

במעבד מזון שמה שני בצלים חתוכים לרבעים, עלי פטרוזיליה חתוך גס, עלי נענע. מעבדת בפולסים בודדים, עד שקצוץ קטן ומעלה ריחות מגרים

פותחת את הבשר הטחון על משטח עבודה, מעליו הירקות הקצוצים ומלח. מי שבענין של עוד תבלינים או שום מגורד זה הרגע. לשה טוב טוב כמה דקות לאיחוד והתחלה של המסה של השומן

בידים רטובות מעצבת קציצות מאורכות גדולות. מעבירה למקרר לחצי שעה

מטגנת על מחבת ברזל בחום בינוני כמה דקות מכל צד ואז שהמחבת עם הרבה שומן מרימה אש לקבל צבע טוב

קבב טלה ירוק לפני בישול

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: כבש וטלה. ממרחים

שמן עלי זעתר טריים

שמן עלי זעתר טריים

אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

ממרח שום ירוק צעיר מותסס

בעונה הקצרה של השום הירוק שווה לשמר את הטעם להמשך השנה. כאן התססתי את השומים כדי לקבל מעט חמיצות ומליחות אחרת, יצא מאוד מוצלח ועז