פרליני שוקולד רואו

| 14/10/2020

שוקולד רואו שומר על כל האיכויות הקסומות של הקקאו, מעלה תדר ומשמח את הנפש.

כדי להצליח כדאי להמיס את עיסת הקקאו מאוד בעדינות ולהיזהר מאוד שלא יכנסו מים לעיסה

תגית: AIP Reintro | Paleo | Vegan
כמותזמן הכנה
15 פרלינים20 דקות ועוד חצי שעה קרור

מרכיבים
 100 גרם עיסת קקאו
 50 גרם חמאת קקאו
 כף עד שתים מיפל אורגני טהור
 קורט מלח הימליה דק
תוספות
 קוקוס טחון גס קלוי
 אגוזי לוז קלויים ללא קליפה
 קקאו ניבס אורגנים

1

שוקולד ראו מגיע במטילי זהב וכסף, יש חמאה לבנה ועיסת קקאו חומה

2

קוצת דק את עיסת הקקאו ואת חמאת הקקאו
מעבירה לקערת מתכת קטנה

3

מרתיחה מים. בוחרת קערת מתכת גדולה שתכיל בנוחות את הקערה הקטנה, מניחה מגבת מגולגלת בתחתית הקערה הגדולה, שתיצור בסיס שעליו אפשר להניח את הקערה הגדולה, כשהמים קרובים לרתיחה מוזגת בזהירות על המגבת בקערה הגדולה. ניזהרת מאוד לא לשפוך לקערה הקטנה, טיפת מים שנוגעת בעיסה מחריבה אותה
בעזרת מרית מערבבת את החומרים בקערה הקטנה עד שנמס, מדי פעם מוציאה מהחום כדי לוודא שהחום לא גבוהה מדי
התהליך צריך להיות עדין מאוד והשימוש בחום צריך להיות מתון רק כדי להמיס את העיסה

4

מוציאה את קערת השוקולד מהמים החמים ומוסיפה את המיפל והמלח, כמות המייפל תלויה בכמה מתוק אוהבות מערבבת במהירות ומחזירה לחום של הקערה הגדולה, עד שהתערובת מבריקה ונוזלית
עם בעקבות החשיפה למים שבמיפל נוצרת גרגיריות ממשיכה לערבב על המים החמים במהירות לחזק את האמולסיה

5

מכינה תבנית סיליקון נקיה ויבשה, מוזגת בזהירות שני שליש מגובהה הפרלין, מעבירה למקרר לחמש דקות או עד שפני השטח מתיצבים מעט אבל עדין דביקים ולא קשים. מוסיפה את התוספות
מחזירה למקרר לכחצי שעה או עד שהפרלין קשה, מחלצת המתבנית לקופסה אטומה לאוויר ושומרת במקרר

Ingredients

מרכיבים
 100 גרם עיסת קקאו
 50 גרם חמאת קקאו
 כף עד שתים מיפל אורגני טהור
 קורט מלח הימליה דק
תוספות
 קוקוס טחון גס קלוי
 אגוזי לוז קלויים ללא קליפה
 קקאו ניבס אורגנים

Directions

1

שוקולד ראו מגיע במטילי זהב וכסף, יש חמאה לבנה ועיסת קקאו חומה

2

קוצת דק את עיסת הקקאו ואת חמאת הקקאו
מעבירה לקערת מתכת קטנה

3

מרתיחה מים. בוחרת קערת מתכת גדולה שתכיל בנוחות את הקערה הקטנה, מניחה מגבת מגולגלת בתחתית הקערה הגדולה, שתיצור בסיס שעליו אפשר להניח את הקערה הגדולה, כשהמים קרובים לרתיחה מוזגת בזהירות על המגבת בקערה הגדולה. ניזהרת מאוד לא לשפוך לקערה הקטנה, טיפת מים שנוגעת בעיסה מחריבה אותה
בעזרת מרית מערבבת את החומרים בקערה הקטנה עד שנמס, מדי פעם מוציאה מהחום כדי לוודא שהחום לא גבוהה מדי
התהליך צריך להיות עדין מאוד והשימוש בחום צריך להיות מתון רק כדי להמיס את העיסה

4

מוציאה את קערת השוקולד מהמים החמים ומוסיפה את המיפל והמלח, כמות המייפל תלויה בכמה מתוק אוהבות מערבבת במהירות ומחזירה לחום של הקערה הגדולה, עד שהתערובת מבריקה ונוזלית
עם בעקבות החשיפה למים שבמיפל נוצרת גרגיריות ממשיכה לערבב על המים החמים במהירות לחזק את האמולסיה

5

מכינה תבנית סיליקון נקיה ויבשה, מוזגת בזהירות שני שליש מגובהה הפרלין, מעבירה למקרר לחמש דקות או עד שפני השטח מתיצבים מעט אבל עדין דביקים ולא קשים. מוסיפה את התוספות
מחזירה למקרר לכחצי שעה או עד שהפרלין קשה, מחלצת המתבנית לקופסה אטומה לאוויר ושומרת במקרר

פרליני שוקולד רואו

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: מתוק ומאפים. שוקולד

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

עוגת אגוזים לפסח חופשיה מגלוטן

זו עוגת האגוזים המשפחתית שסבתא שלי היתה מכינה גם לא בפסח, היא עמדה על השולחן בנחלת יצחק מקושטת בקרם וחצאי אגוזים. הוגשה בכלים יפים מרומניה מלווה בקפה קטן שהיתה הופכת וקוראת בקוים. שומרת עליה לדורות הבאים. בגירסה ללא גלוטן

מעמול פליאו בשני טעמים

מעמול פליאו בשני טעמים

עוגיות חג חלומיות נמסות בפה. בצק פריך ורסטילי שמתאים גם לאוזני המן. מילוי פיסטוקים או מרציפן עשיר. אין גלוטן ויחסית לא עמילני מעט האורז נותן בייט שמזכיר סולת

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

מרמלדת תפוזים

מרמלדת תפוזים

דבש תפוזים פלוס קליפות מסוכרות. זו בערך הסמיכות של הסירופ, בתוכו חתיכות דקיקות של קליפות תפוזים מסוכרות. ויש לזה גם ריח