לזניה עם נומאטו משמש ודלעת

הדימיון בחמיצות בין המישמש לעגבניה לקח אותי לניסיון הזה.

הדלעות שיש מהן המון עכשיו ניראו לי ירק שיכול ליצר עלי פסטה, והוא אכן מתאים לעלים דקים ויציבים.

הטעם החמצמץ מתוק של המישמש הוא לא עגבניה אבל משהו במתוק חמוץ מזכיר

יצאה לזניה מהממת שבה הניסיון לחכות רוטב עגבניות נישכח לטובת החדש שעלה על סך חלקיו

ככה עושה

לזניה עם נומאטו משמש ודלעת

הכנות50 minutes
זמן בישול אפיה התססה40 minutes
מנות8
חופשי מאלרגנים
milkfree
tomatofree
glutenfree

מרכיבים

לנומטו מישמש

  • 2 בצל קצוץ דק
  • 6 שיני שום גדולות
  • 1 סלק בינוני
  • 2 גזרים שמנים
  • 1 שורש סלרי קטן
  • 6 משמשים בשלים
  • 1 כפית מלח אטלנטי
  • 1 כף עלי זעתר מיובשים
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ
  • 1 ½ כוס ציר עצמות

לעלים

  • 1 זוקיני גדול
  • 1 דלורית או דלעת יפנית

לבשר

  • 700 גרם בשר בקר מגידול מקומי 30 אחוז שומן
  • 2 בצל לבן קצוץ דק
  • ½ כפית מלח

תוספות אופציונליות

  • זיתי קלמטה מגולענים
  • רוטב פסטו בזיליקום
  • פרוסות של פרמזן למי שהחזירה לא פרוטוקולי

הכנות

נומאטו משמש

  • בסיר שטוח או מחבת גבוהה מטגנת בשמן זית את הבצל עד לשקיפות, מוסיפה את השום
  • קוצצת לקוביות קטנות את הסלק, הגזר, הסלרי מוסיפה אותם למחבת ומערבבת מגלענת 6 מישמשים גדולים, כאילו היו עגבניות מגי מתוקות חותכת לקוביות ומוסיפה למחבת
  • מוסיפה שתי כוסות של ציר עצמות וכוס מים מוסיפה מלח וזעתר
    מכסה ועל אש קטנה עד שהירקות רכים
    בודקת מדי פעם שיש נוזלים, בערך אחרי עשרים דקות מוסיפה עוד חצי כוס מים חמים
  • מעבירה את הירקות הרכים והפרי הקסום לטחינה
    מוסיפה חומץ ועוד מים חמים עם הרוטב לא מספיק נוזלי מתקנת תיבול עם עוד חומץ ומלח
    נומאטו מישמש

לבשר

  • קוצצת דק בצל ומשחימה במחבת כבד, אחרי שתים שלוש דקות מוסיפה את הבשר ומטגנת תוך ערבוב עד שהבשר אפור
    מוסיפה שלוש כוסות מהנומאטו המוכן ומערבבת
    טועמת. יתכן וכדאי לחזק בזעתר אבקת שום מלח או עוד חומץ. לשיקולכן

לעלי הדלעת

  • בוחרת זוקיני גדול ומוצק, בעזרת קולפן מגלפת פרוסות דקות וארוכות
    אותו הדבר עושה עם דלורית, אפשר גם דלעת יפנית. העיקר שזו דלעת מוצקה וטעימה
    מהדלעת העלים פחות מסודרים מאלו של הקישוא. זה לא באמת משנה
    את עלי הדלעת מעבירה לקערה ושופכת מים רותחים כדי לרכך את העלים

הרכבה

  • בתבנית בגודל 23 על 23 מניחה נייר אפיה
    מעל הניר כמה כפות של רוטב (בשר פלוס נומאטו)
    בשיכבה מעל מניחה פרוסות קישוא או דלעת
  • ממשיכה ככה בשכבות דקות בין לבין אפשר לשבץ מהתוספות אני שמתי פסטו שהיה לי וזיתי קלמטה שהוסיפו מאוד
  • אופה 40 דקות בתנור שחומם ל200 מעלות
    לזניה מאוד אוהבת לילה במקרר, לא קורה. זה טעים מדי. אבל אם הכנתן ואיפסנתם ללילה תקבלו תוצאה עוד יותר טובה
    אכלנו בכף ונהננו מאוד
    איכשהו יוצא שירקות ופירות בעונתם יש להם איזו חברות טבעית.
    מישמש ודלעת הן אחלה יחד
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineפליאו . פליאו אוטואימוני

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן