לזניה עם נומאטו מישמש ודלעת
הדימיון בחמיצות בין המישמש לעגבניה לקח אותי לניסיון הזה.
הדלעות שיש מהן המון עכשיו ניראו לי ירק שיכול ליצר עלי פסטה, והוא אכן מתאים לעלים דקים ויציבים.
הטעם החמצמץ מתוק של המישמש הוא לא עגבניה אבל משהו במתוק חמוץ מזכיר
יצאה לזניה מהממת שבה הניסיון לחכות רוטב עגבניות נישכח לטובת החדש שעלה על סך חלקיו
בסיר שטוח או מחבת גבוהה מטגנת בשמן זית את הבצל עד לשקיפות מוסיפה את השום
קוצצת לקוביות קטנות את הסלק, הגזר, הסלרי
מוסיפה אותם למחבת ומערבבת
מגלענת 6 מישמשים גדולים, כאילו היו עגבניות מגי מתוקות
חותכת לקוביות ומוסיפה למחבת
מוסיפה שתי כוסות של ציר עצמות וכוס מים מוסיפה מלח וזעתר
מכסה ועל אש קטנה עד שהירקות רכים
בודקת מדי פעם שיש נוזלים, בערך אחרי עשרים דקות מוסיפה עוד חצי כוס מים חמים
מעבירה את הירקות הרכים והפרי הקסום לטחינה
מוסיפה חומץ ועוד מים חמים עם הרוטב לא מספיק נוזלי
מתקנת תיבול עם עוד חומץ ומלח
קוצצת דק בצל ומשחימה במחבת כבד, אחרי שתים שלוש דקות מוסיפה את הבשר ומטגנת תוך ערבוב עד שהבשר אפור
מוסיפה שלוש כוסות מהנומאטו המוכן ומערבבת
טועמת. יתכן וכדאי לחזק בזעתר אבקת שום מלח או עוד חומץ. לשיקולכן
בוחרת זוקיני גדול ומוצק, בעזרת קולפן מגלפת פרוסות דקות וארוכות
אותו הדבר עושה עם דלורית, אפשר גם דלעת יפנית. העיקר שזו דלעת מוצקה וטעימה
מהדלעת העלים פחות מסודרים מאלו של הקישוא. זה לא באמת משנה
את עלי הדלעת מעבירה לקערה ושופכת מים רותחים כדי לרכך את העלים
בתבנית בגודל 23 על 23 מניחה נייר אפיה
מעל הניר כמה כפות של רוטב (בשר פלוס נומאטו)
בשיכבה מעל מניחה פרוסות קישוא או דלעת
ממשיכה ככה בשכבות דקות
בין לבין אפשר לשבץ מהתוספות
אני שמתי פסטו שהיה לי וזיתי קלמטה שהוסיפו מאוד
אופה 40 דקות בתנור שחומם ל200 מעלות
לזניה מאוד אוהבת לילה במקרר, לא קורה. זה טעים מדי. אבל אם הכנתן ואיפסנתם ללילה תקבלו תוצאה עוד יותר טובה
אכלנו בכף ונהננו מאוד
איכשהו יוצא שירקות ופירות בעונתם יש להם איזו חברות טבעית. מישמש ודלעת הן אחלה יחד
Ingredients
Directions
בסיר שטוח או מחבת גבוהה מטגנת בשמן זית את הבצל עד לשקיפות מוסיפה את השום
קוצצת לקוביות קטנות את הסלק, הגזר, הסלרי
מוסיפה אותם למחבת ומערבבת
מגלענת 6 מישמשים גדולים, כאילו היו עגבניות מגי מתוקות
חותכת לקוביות ומוסיפה למחבת
מוסיפה שתי כוסות של ציר עצמות וכוס מים מוסיפה מלח וזעתר
מכסה ועל אש קטנה עד שהירקות רכים
בודקת מדי פעם שיש נוזלים, בערך אחרי עשרים דקות מוסיפה עוד חצי כוס מים חמים
מעבירה את הירקות הרכים והפרי הקסום לטחינה
מוסיפה חומץ ועוד מים חמים עם הרוטב לא מספיק נוזלי
מתקנת תיבול עם עוד חומץ ומלח
קוצצת דק בצל ומשחימה במחבת כבד, אחרי שתים שלוש דקות מוסיפה את הבשר ומטגנת תוך ערבוב עד שהבשר אפור
מוסיפה שלוש כוסות מהנומאטו המוכן ומערבבת
טועמת. יתכן וכדאי לחזק בזעתר אבקת שום מלח או עוד חומץ. לשיקולכן
בוחרת זוקיני גדול ומוצק, בעזרת קולפן מגלפת פרוסות דקות וארוכות
אותו הדבר עושה עם דלורית, אפשר גם דלעת יפנית. העיקר שזו דלעת מוצקה וטעימה
מהדלעת העלים פחות מסודרים מאלו של הקישוא. זה לא באמת משנה
את עלי הדלעת מעבירה לקערה ושופכת מים רותחים כדי לרכך את העלים
בתבנית בגודל 23 על 23 מניחה נייר אפיה
מעל הניר כמה כפות של רוטב (בשר פלוס נומאטו)
בשיכבה מעל מניחה פרוסות קישוא או דלעת
ממשיכה ככה בשכבות דקות
בין לבין אפשר לשבץ מהתוספות
אני שמתי פסטו שהיה לי וזיתי קלמטה שהוסיפו מאוד
אופה 40 דקות בתנור שחומם ל200 מעלות
לזניה מאוד אוהבת לילה במקרר, לא קורה. זה טעים מדי. אבל אם הכנתן ואיפסנתם ללילה תקבלו תוצאה עוד יותר טובה
אכלנו בכף ונהננו מאוד
איכשהו יוצא שירקות ופירות בעונתם יש להם איזו חברות טבעית. מישמש ודלעת הן אחלה יחד
קישורים – עוד געגועים לעגבניה
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

סלט שייטל מישמש ועשבים
פרוסות עסיסיות של שייטל. המון עלים ירוקים ארומטיים. מעט מישמש קרנצ'י חמצמץ. רוטב חמוץ מתוק מלוח. זוית חריפה אופציונלית עם צ'ילי אדום טרי

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום
בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

פסטרמה לחי בקר כבושה
לחי בקר יש בה המון קולגן, כשהוא מתמצק מאוד קל לחתוך אותו. קלאסי לבשר קר. גודל הנתח מתאים מאוד לכבישה קצרה. יצאה פסטרמה מלחי בקר. מפתיע טעים מאוד. מלוח

פאי דייגות כתום
שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר
0 תגובות