לזניה זו אם מזון ששווה להתאמץ לבקר אותה לפעמים. כאן גירסה 100 אחוז פרוטוקולית, בלי עגבניות. בתפקיד הפסטה הבטטה הלבנה. מלאכת שכבות

כמותל 6 מנותהכנות40 minsזמן בישול40 mins

לעלי הפסטה
 500 גר בטטה לבנה
לרוטב עגבניות ובשר
 500 גר בשר טחון שמן
 300 גר לב טחון או עוד בשר טחון שמן
 1 בצל גדול קצוץ קטן
 5 שני שום
 1.50 כוסות נומאט - קישור למתכון בסוף העמוד
 2 כפות שמן זית
 1 כף טימין ואורגנו יבש
לשכבת העלים הירוקים
 4 כוסות עלים ירוקים - תרד טורקי, עלי סלק, עלי מנגולד
 1 כף שמן זית
 1 כוס נומאט - קישור למתכון בסוף העמוד
טופינג אופציונלי
 12 זיתי קלמטה חצויים ומגולענים

1

אפשר להשתמש רק בבשר בקר שמן ולהשמיט את הלב
לא כדאי להחליף את הבטטה הלבנה בכתומה הכתומה פחות יבשה ויותר מתוקה
אם החזרתן עגבניות אפשר כמובן להחליף בכוס וחצי של עגבניות מרוסקות

לעלי הפסטה
2

בוחרת בבטטה לבנה גדולה, כ-חצי קילו. קולפת, חוצה לשנים לרוחב, מעמידה על החלק החתוך וחותכת לפרוסות אורך דקות של כחצי סנטימטר. מכניסה את הפרוסות לסיר עם מים חמים מוסיפה מעט מלח וחומץ למנוע השחרה
מבשלת כרבע שעה רק לרכך מעט את הבטטה, בישול ארוך מדי יפרק אותה, משגיחה טוב. מוציאה ומיבשת

לרוטב עגבניות ובשר
3

את הנומטו 🍅 הכנתי מראש, פרויקט כבר אמרנו... מלהיטה מחבת כבד ומטגנת בשתי כפות שמן זית את הבצל, שהבצל שקןף מוסיפה את השום ומטגנת עוד קצת, מוסיפה טימין ואורגנו עולה ריח טוב, מוסיפה את הבשר הטחון ואת בשר הלב הטחון, זו דרך מעולה להוסיף את הערכים הטובים של בשר הלב, שמשתלב מעולה עם בשר טחון ובתכלס לא ממש מורגש שיש כאן שני סוגי בשר
מוסיפה כוס וחצי של נומטו ומבשלת עוד כמה דקות שהכל יתאחד

עלים ירוקים
4

הנומטו והבטטה מוסיפים די הרבה פחממות, בענין הירקות אני משתדלת לזכור שירקות יש בהם ירוק, אז הוספתי שיכבה של ירוקים לאזן קצת. את הירוקים שוטפת טוב פעמים שלוש כי יש בהם חול שלא נעים בפה. מאדה על מחבת ברזל בלי מים, הם נובלים מאוד בקלות, מוציאה ושמתקרר קצת סוחטת ומוסיפה קצת שמן זית

הרכבה
5

השתמשתי בתבנית של 24 על 24 שנותנת שש מנות נדיבות
משמנת נייר אפיה ומניחה בתחתית התבנית
שיכבה ראשונה מעט מהבשר
מעל שיכבה של פרוסות בטטה
מעל מעט עלים ירוקים, ומעליהם כמה כפות של נומטו
מעל שיכבה יפה של רוטב בשר
ואז שוב שיכבה של בטטה, מעל שוב ירוקים ונומטו, שוב שיכבת בשר
מסיימת בטופינג של זיתים מגולענים ועוד קצת עשבי תיבול לארומה וקישוט
לתנור ל40 דקות על 190 מעלת
כשמוכן מוציאה מכסה ומחכה, כמה שעות יתן את התוצאה הכי מספקת, הכל מתיצב ומתחבר

חומרים

לעלי הפסטה
 500 גר בטטה לבנה
לרוטב עגבניות ובשר
 500 גר בשר טחון שמן
 300 גר לב טחון או עוד בשר טחון שמן
 1 בצל גדול קצוץ קטן
 5 שני שום
 1.50 כוסות נומאט - קישור למתכון בסוף העמוד
 2 כפות שמן זית
 1 כף טימין ואורגנו יבש
לשכבת העלים הירוקים
 4 כוסות עלים ירוקים - תרד טורקי, עלי סלק, עלי מנגולד
 1 כף שמן זית
 1 כוס נומאט - קישור למתכון בסוף העמוד
טופינג אופציונלי
 12 זיתי קלמטה חצויים ומגולענים

אופן ההכנה

1

אפשר להשתמש רק בבשר בקר שמן ולהשמיט את הלב
לא כדאי להחליף את הבטטה הלבנה בכתומה הכתומה פחות יבשה ויותר מתוקה
אם החזרתן עגבניות אפשר כמובן להחליף בכוס וחצי של עגבניות מרוסקות

לעלי הפסטה
2

בוחרת בבטטה לבנה גדולה, כ-חצי קילו. קולפת, חוצה לשנים לרוחב, מעמידה על החלק החתוך וחותכת לפרוסות אורך דקות של כחצי סנטימטר. מכניסה את הפרוסות לסיר עם מים חמים מוסיפה מעט מלח וחומץ למנוע השחרה
מבשלת כרבע שעה רק לרכך מעט את הבטטה, בישול ארוך מדי יפרק אותה, משגיחה טוב. מוציאה ומיבשת

לרוטב עגבניות ובשר
3

את הנומטו 🍅 הכנתי מראש, פרויקט כבר אמרנו... מלהיטה מחבת כבד ומטגנת בשתי כפות שמן זית את הבצל, שהבצל שקןף מוסיפה את השום ומטגנת עוד קצת, מוסיפה טימין ואורגנו עולה ריח טוב, מוסיפה את הבשר הטחון ואת בשר הלב הטחון, זו דרך מעולה להוסיף את הערכים הטובים של בשר הלב, שמשתלב מעולה עם בשר טחון ובתכלס לא ממש מורגש שיש כאן שני סוגי בשר
מוסיפה כוס וחצי של נומטו ומבשלת עוד כמה דקות שהכל יתאחד

עלים ירוקים
4

הנומטו והבטטה מוסיפים די הרבה פחממות, בענין הירקות אני משתדלת לזכור שירקות יש בהם ירוק, אז הוספתי שיכבה של ירוקים לאזן קצת. את הירוקים שוטפת טוב פעמים שלוש כי יש בהם חול שלא נעים בפה. מאדה על מחבת ברזל בלי מים, הם נובלים מאוד בקלות, מוציאה ושמתקרר קצת סוחטת ומוסיפה קצת שמן זית

הרכבה
5

השתמשתי בתבנית של 24 על 24 שנותנת שש מנות נדיבות
משמנת נייר אפיה ומניחה בתחתית התבנית
שיכבה ראשונה מעט מהבשר
מעל שיכבה של פרוסות בטטה
מעל מעט עלים ירוקים, ומעליהם כמה כפות של נומטו
מעל שיכבה יפה של רוטב בשר
ואז שוב שיכבה של בטטה, מעל שוב ירוקים ונומטו, שוב שיכבת בשר
מסיימת בטופינג של זיתים מגולענים ועוד קצת עשבי תיבול לארומה וקישוט
לתנור ל40 דקות על 190 מעלת
כשמוכן מוציאה מכסה ומחכה, כמה שעות יתן את התוצאה הכי מספקת, הכל מתיצב ומתחבר

פרויקט לזניה
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

לזניה זו אם מזון ששווה להתאמץ לבקר אותה לפעמים. כאן גירסה 100 אחוז פרוטוקולית, בלי עגבניות. בתפקיד הפסטה הבטטה הלבנה. מלאכת שכבות

כמותל 6 מנותהכנות40 minsזמן בישול40 mins

לעלי הפסטה
 500 גר בטטה לבנה
לרוטב עגבניות ובשר
 500 גר בשר טחון שמן
 300 גר לב טחון או עוד בשר טחון שמן
 1 בצל גדול קצוץ קטן
 5 שני שום
 1.50 כוסות נומאט - קישור למתכון בסוף העמוד
 2 כפות שמן זית
 1 כף טימין ואורגנו יבש
לשכבת העלים הירוקים
 4 כוסות עלים ירוקים - תרד טורקי, עלי סלק, עלי מנגולד
 1 כף שמן זית
 1 כוס נומאט - קישור למתכון בסוף העמוד
טופינג אופציונלי
 12 זיתי קלמטה חצויים ומגולענים

1

אפשר להשתמש רק בבשר בקר שמן ולהשמיט את הלב
לא כדאי להחליף את הבטטה הלבנה בכתומה הכתומה פחות יבשה ויותר מתוקה
אם החזרתן עגבניות אפשר כמובן להחליף בכוס וחצי של עגבניות מרוסקות

לעלי הפסטה
2

בוחרת בבטטה לבנה גדולה, כ-חצי קילו. קולפת, חוצה לשנים לרוחב, מעמידה על החלק החתוך וחותכת לפרוסות אורך דקות של כחצי סנטימטר. מכניסה את הפרוסות לסיר עם מים חמים מוסיפה מעט מלח וחומץ למנוע השחרה
מבשלת כרבע שעה רק לרכך מעט את הבטטה, בישול ארוך מדי יפרק אותה, משגיחה טוב. מוציאה ומיבשת

לרוטב עגבניות ובשר
3

את הנומטו 🍅 הכנתי מראש, פרויקט כבר אמרנו... מלהיטה מחבת כבד ומטגנת בשתי כפות שמן זית את הבצל, שהבצל שקןף מוסיפה את השום ומטגנת עוד קצת, מוסיפה טימין ואורגנו עולה ריח טוב, מוסיפה את הבשר הטחון ואת בשר הלב הטחון, זו דרך מעולה להוסיף את הערכים הטובים של בשר הלב, שמשתלב מעולה עם בשר טחון ובתכלס לא ממש מורגש שיש כאן שני סוגי בשר
מוסיפה כוס וחצי של נומטו ומבשלת עוד כמה דקות שהכל יתאחד

עלים ירוקים
4

הנומטו והבטטה מוסיפים די הרבה פחממות, בענין הירקות אני משתדלת לזכור שירקות יש בהם ירוק, אז הוספתי שיכבה של ירוקים לאזן קצת. את הירוקים שוטפת טוב פעמים שלוש כי יש בהם חול שלא נעים בפה. מאדה על מחבת ברזל בלי מים, הם נובלים מאוד בקלות, מוציאה ושמתקרר קצת סוחטת ומוסיפה קצת שמן זית

הרכבה
5

השתמשתי בתבנית של 24 על 24 שנותנת שש מנות נדיבות
משמנת נייר אפיה ומניחה בתחתית התבנית
שיכבה ראשונה מעט מהבשר
מעל שיכבה של פרוסות בטטה
מעל מעט עלים ירוקים, ומעליהם כמה כפות של נומטו
מעל שיכבה יפה של רוטב בשר
ואז שוב שיכבה של בטטה, מעל שוב ירוקים ונומטו, שוב שיכבת בשר
מסיימת בטופינג של זיתים מגולענים ועוד קצת עשבי תיבול לארומה וקישוט
לתנור ל40 דקות על 190 מעלת
כשמוכן מוציאה מכסה ומחכה, כמה שעות יתן את התוצאה הכי מספקת, הכל מתיצב ומתחבר

חומרים

לעלי הפסטה
 500 גר בטטה לבנה
לרוטב עגבניות ובשר
 500 גר בשר טחון שמן
 300 גר לב טחון או עוד בשר טחון שמן
 1 בצל גדול קצוץ קטן
 5 שני שום
 1.50 כוסות נומאט - קישור למתכון בסוף העמוד
 2 כפות שמן זית
 1 כף טימין ואורגנו יבש
לשכבת העלים הירוקים
 4 כוסות עלים ירוקים - תרד טורקי, עלי סלק, עלי מנגולד
 1 כף שמן זית
 1 כוס נומאט - קישור למתכון בסוף העמוד
טופינג אופציונלי
 12 זיתי קלמטה חצויים ומגולענים

אופן ההכנה

1

אפשר להשתמש רק בבשר בקר שמן ולהשמיט את הלב
לא כדאי להחליף את הבטטה הלבנה בכתומה הכתומה פחות יבשה ויותר מתוקה
אם החזרתן עגבניות אפשר כמובן להחליף בכוס וחצי של עגבניות מרוסקות

לעלי הפסטה
2

בוחרת בבטטה לבנה גדולה, כ-חצי קילו. קולפת, חוצה לשנים לרוחב, מעמידה על החלק החתוך וחותכת לפרוסות אורך דקות של כחצי סנטימטר. מכניסה את הפרוסות לסיר עם מים חמים מוסיפה מעט מלח וחומץ למנוע השחרה
מבשלת כרבע שעה רק לרכך מעט את הבטטה, בישול ארוך מדי יפרק אותה, משגיחה טוב. מוציאה ומיבשת

לרוטב עגבניות ובשר
3

את הנומטו 🍅 הכנתי מראש, פרויקט כבר אמרנו... מלהיטה מחבת כבד ומטגנת בשתי כפות שמן זית את הבצל, שהבצל שקןף מוסיפה את השום ומטגנת עוד קצת, מוסיפה טימין ואורגנו עולה ריח טוב, מוסיפה את הבשר הטחון ואת בשר הלב הטחון, זו דרך מעולה להוסיף את הערכים הטובים של בשר הלב, שמשתלב מעולה עם בשר טחון ובתכלס לא ממש מורגש שיש כאן שני סוגי בשר
מוסיפה כוס וחצי של נומטו ומבשלת עוד כמה דקות שהכל יתאחד

עלים ירוקים
4

הנומטו והבטטה מוסיפים די הרבה פחממות, בענין הירקות אני משתדלת לזכור שירקות יש בהם ירוק, אז הוספתי שיכבה של ירוקים לאזן קצת. את הירוקים שוטפת טוב פעמים שלוש כי יש בהם חול שלא נעים בפה. מאדה על מחבת ברזל בלי מים, הם נובלים מאוד בקלות, מוציאה ושמתקרר קצת סוחטת ומוסיפה קצת שמן זית

הרכבה
5

השתמשתי בתבנית של 24 על 24 שנותנת שש מנות נדיבות
משמנת נייר אפיה ומניחה בתחתית התבנית
שיכבה ראשונה מעט מהבשר
מעל שיכבה של פרוסות בטטה
מעל מעט עלים ירוקים, ומעליהם כמה כפות של נומטו
מעל שיכבה יפה של רוטב בשר
ואז שוב שיכבה של בטטה, מעל שוב ירוקים ונומטו, שוב שיכבת בשר
מסיימת בטופינג של זיתים מגולענים ועוד קצת עשבי תיבול לארומה וקישוט
לתנור ל40 דקות על 190 מעלת
כשמוכן מוציאה מכסה ומחכה, כמה שעות יתן את התוצאה הכי מספקת, הכל מתיצב ומתחבר

פרויקט לזניה
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
שערות אסדו

שערות אסדו

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

לחמא בעג’ין

לחמא בעג’ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

לשון וחברים

לשון וחברים

לשון יש לה הרבה חברים: מגישה אותה חמה או קרה, מבושלת או מטוגנת, עם רוטב… או בלי. יש לה טקסטורה רכה שמנונית ונגיסה. מתכון בסיס לבישול הלשון והצעות מה לעשות איתה

כבד עגלה

כבד עגלה

המזון הדחוס ביותר. יש בו כמות עצומה של ויטמין אי והמון מינרלים (ברזל, נחושת, יוד וסלניום). חיות בטבע אוכלות קודם את הכבד
בעיה קטנה, יש לו טעם ברזלי, או שאוהבות או שלא

מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי

חלקי פנים של תרנגולת זולים וזמינים. מעורב ירושלמי זו קלאסיקה קלה להכנה

קוטג’ פאי או פאי רועים

קוטג’ פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבשים וקוטג’ פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז’. מחבת שיש בו נחמה

קבב

קבב

על האש או על מחבת, עם סלטים טריים, כבושים וממרחים זו ארוחה אולטימטיבית

דנוור חתיך

דנוור חתיך

נתח קטן ומשוייש, המשך של מכסה האנטריקוט לכיוון האונטריב. הרבה טעם צליה חזקה וקצרה

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונטריב עטוף בעלים ירוקים

אונינטריב הוא נתח נהדר מהצלעות, טוב לו לקבל הרבה זמן בתנור. כאן עטוף בירוקים מוגבהה על בצלים. סיר מושלם לחזור אליו הביתה

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שפונדרה בסיר ברזל כבד

שיטה של בישול איטי בסיר כבד, כאשר הסיר אטום והבשר מוגבהה מעל ירקות קשים שלמים, הבשר מתרכך לאט במיצים של עצמו, מתאימים לבישול הזה נתחים יחסית שמנים

אסדו על בצלים

אסדו על בצלים

צלע על העצם בצליה ארוכה ואיטית. החריצה של מיכסה הצלעות עוזרת לקבל שומן קריספי

דנוור קאט וירקות בווק

דנוור קאט וירקות בווק

הרבה ירקות מעט בשר, שומן טעים, פטריות, נבטים מצליבים. ארוחת צהרים פשוטה וטעימה. שאר בני הבית יכולים לאכול מעל אורז לבן

קציצות בקר ולב

קציצות בקר ולב

לב בקר זה חלק פנים שיש לו ערכים תזונתיים מעולים, מחיר זול ויחסי ציבור לא משהו. טעם של בקר וטקסטורה של בקר דחוס. דרך קלה לצרוך אותו זה טחון בקציצות

ממרח כבד עוף וקישואים

ממרח כבד עוף וקישואים

מהפרוטוקול של טרי וואלס למדתי שכדאי לאכול כמה פעמים בשבוע חלקי פנים, כזו צנצנת במקרר עושה את זה פשוט. הקישואים מאווררים את הממרח שנוטה להיות כבד

בקר טחון ודלעת יפנית

בקר טחון ודלעת יפנית

דלעת יפנית מפתיעה בעזות הטעם שלה, היא גם שומרת על צורה ומתבשלת מהר. יחד עם הבשר והשומן, צהרים ברגע

ספגטי בולונז

ספגטי בולונז

מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, או עם ציר

דלעת ספגטי וראגו לחי

דלעת ספגטי וראגו לחי

לחי פרה זה בשר מהמממ, מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני בריא וטעים

$