AIP פליאו אוטואימוני

פרוטוקול פליאו אוטואימוני AIP הוא מסגרת לניהול מחלות כרוניות, המשתמשת בתזונה ובאורח החיים כדי לנרמל את מערכת החיסון, להבריא את המעי, לעזור בויסוט הורמונלי ולשקם את הרקמות שכבר נפגעו, דרך הסרת מעוררי הדלקת מהתזונה ואורח החיים. התקווה היא למתן את ההתקפות ולתת לגוף את המרחב להתחזק. התמיכה בגוף היא דרך תזונה תומכת, שינה מספקת, ניהול סטרס, ופעילות גופנית מתונה. תוכלו לקרוא כאן על הפרוטוקול שאותו פיתחה דר’ שרה בלנטיין והוא עדין מתפתח. 

The Wahls Protocol

הפרוטוקול של Dr. Terry Wahls הוא דרך נוספת להסתכל על המסגרת של הפליאו, וואלס היא רופאה אמריקאית שהצליחה באמצעות תזונה להשתקם מטרשת נפוצה, במצב שבו היתה מרותקת לכיסא גלגלים, וולס חזרה לחיים פעילים ועוסקת במחקר וליוי של חולים בשיטתה. הדרך שלה להסתכל על ירקות, הכמות שכדאי לצרוך מהם, המשפחות השונות והצבעים, עשתה לי הרבה סדר. לפרוטוקול שלה יש שלוש דרגות כאשר השלישית היא גירסה קטוגנית המותאמת לMS. היא דמות מעוררת השראה שמופיעה רבות במדיות השונות.

פליאו

נקודת המוצא היא הפליאו, ולכן המבוא הקצר הזה כאן. אז מה כן ומה לא? במסגרת הרחבה של הפליאו. ההתמקדות היא במה כן. מזונות עם ריכוז גבוהה של נוּטְרִיֵּינְטים – אוכל אמיתי ומזין בצורתו הטבעית. 

AIP פליאו אוטואימוני

פרוטוקול פליאו אוטואימוני AIP הוא מסגרת לניהול מחלות כרוניות, המשתמשת בתזונה ובאורח החיים כדי לנרמל את מערכת החיסון, להבריא את המעי, לעזור בויסוט הורמונלי ולשקם את הרקמות שכבר נפגעו, דרך הסרת מעוררי הדלקת מהתזונה ואורח החיים. התקווה היא למתן את ההתקפות ולתת לגוף את המרחב להתחזק. התמיכה בגוף היא דרך תזונה תומכת, שינה מספקת, ניהול סטרס, ופעילות גופנית מתונה.

The Wahls Protocol

הפרוטוקול של Dr. Terry Wahls הוא דרך נוספת להסתכל על המסגרת של הפליאו, וואלס היא רופאה אמריקאית שהצליחה באמצעות תזונה להישתקם מתרשת נפוצה במצב שבו היתה מרותקת לכיסא גלגלים, וולס חזרה לחיים פעילים ועוסקת במחקר וליוי של חולים בשיטתה.הדרך שלה להסתכל על ירקות, הכמות שכדאי לצרוך מהם, המשפחות השונות והצבעים, עשתה לי הרבה סדר.

פליאו

אז מה כן ומה לא? במסגרת הרחבה של הפליאו. ההתמקדות היא במה כן. מזונות עם ריכוז גבוהה של נוּטְרִיֵּינְטים – אוכל אמיתי ומזין בצורתו הטבעית.

#

מתכונים בסיס

כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

הנחתי בצנצנת כבישה כרוב ירוק מומלח ומעל כרוב סגול, התסיסה הפתיע בעוצמתה. לאט לאט הסגול והירוק ניפגשו עד שהתאחדו לצבע משוגע. זה קרה בדיוק אחרי שלושה שבועות. הזמן שבו הכרוב הופך פרוביוטי

ציר עצמות בקר ג’לטיני

ציר עצמות בקר ג’לטיני

ציר עצמות מעשיר כל מרק או תבשיל ברגע. טעמים עמוקים ומנה מרוכזת של ג’לטין. סמיך מאוד והבישול שלו יחסית לציר עצמות קצר. מכינה ומקפיאה בשקיות זיפ של חצי ליטר. אוצר

שערות אסדו

שערות אסדו

לפני שהיתי בתזונה הזו לא ממש יצא לי להכין אסדו, היה נידמה לי שזה מורכב יותר מדי ומחייב מעשנה. בשנה האחרונה זה הפך לאב מזון. זו גירסה עסיסית של בישול עם נוזלים שבעני עוזרות לשערות להישאר עסיסיות. מכינה ומעבירה לקופסת זכוכית ולמקרר. יש לזה כל כך הרבה שימושים

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

חלב שקדים

חלב שקדים

חלב שקדים יש בו משהו טהור שמזכיר לי חלב אם. נקי דליל ומתקתק. ממש יותר בריא מחלב צמחי בקרטון. קל מאוד להכין

אורז כרובית

אורז כרובית

היכולת של הכרובית לספוג טעמים, והניראות שלה כאשר היא מגוררת יצרו את המתכון הזה שנימצא בכל ספר בישול פרוטוקולי, אז ניסיתי, והתאמתי וזו באמת אחלה תוספת שסופגת ציר נהדר. אפשר גם בצבעים

ממרח כבד עוף וקישואים

ממרח כבד עוף וקישואים

מהפרוטוקול של טרי וואלס למדתי שכדאי לאכול כמה פעמים בשבוע חלקי פנים, כזו צנצנת במקרר עושה את זה פשוט. הקישואים מאווררים את הממרח שנוטה להיות כבד

מחבת בוקר

מחבת בוקר

ארוחה ורסטילית, תמיד אותו מחבת ברזל כבד, המרכיבים בפנים משתנים לפי מה שיש. בהשראת הפרוטוקול של טרי וואלס

ציר עצמות בקר מינרלי

ציר עצמות בקר מינרלי

עשיר בקולוגן מינרלים, וחומצות אמינו. ההכנה שלו ארוכה ומורכבת
אבל הוא סופרפוד חיוני לשיקום המעי ותורם עומק של טעמים לכל תבשיל שצריך קצת נוזל

מרק גרון הודו

מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרון של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק

כרוב כבוש

כרוב כבוש

כדי להנות מהעושר של החידקים הטובים בכרוב כדאי להתסיס בבית. בישראל אסור למכור ירק מותסס שלא עבר עיקור

$