פרוטוקולים לתזונה אנטי דלקתית בגישת הפליאו

פליאו

נקודת המוצא היא הפליאו. אוכל אמיתי ומזין בצורתו הטבעית. אז מה כן ומה לא? במסגרת הרחבה של הפליאו. מזונות עם ריכוז גבוהה של נוּטְרִיֵּינְטים! כאלו שאכלו אבותינו הקדמונים וגם הסבתות שלנו לפני שהיה סופר וארזו מוצרים באריזות מרשרשות. ירקות פירות חיות, מה שגדל או נושם בים באוויר או ביבשה.

פרוטוקול פליאו אוטואימיוני

פרוטוקול פליאו אוטואימוני AIP הוא מסגרת לניהול מחלות כרוניות, המשתמשת בתזונה ובאורח החיים כדי לנרמל את מערכת החיסון, להבריא את המעי, לעזור בויסוט הורמונלי ולשקם את הרקמות שכבר נפגעו, דרך הסרת מעוררי הדלקת מהתזונה ואורח החיים. התקווה היא למתן את ההתקפות ולתת לגוף את המרחב להתחזק. התמיכה בגוף היא דרך תזונה תומכת, שינה מספקת, ניהול סטרס, ופעילות גופנית מתונה. תוכלו לקרוא כאן על הפרוטוקול שאותו פיתחה דר' שרה בלנטיין והוא עדין מתפתח.

The Wahls Protocol

הפרוטוקול של Dr. Terry Wahls הוא דרך נוספת להסתכל על המסגרת של הפליאו, וואלס היא רופאה אמריקאית שהצליחה באמצעות תזונה להשתקם מטרשת נפוצה, במצב שבו היתה מרותקת לכיסא גלגלים, וולס חזרה לחיים פעילים ועוסקת במחקר וליוי של חולים בשיטתה. הדרך שלה להסתכל על ירקות, הכמות שכדאי לצרוך מהם, המשפחות השונות והצבעים, עשתה לי הרבה סדר. לפרוטוקול שלה יש שלוש דרגות זו הדרגה השניה דומה לפרוטוקול האוטואימיוני. 

Wahls Paleo Plus

זו הדרגה השלישית והמחמירה מכולם של הפרוטוקול של דר' טרי וואלס. בשלב הזה מורידים בכמות הפחממות ומעלים בכמות השומנים. המטרה היא להיות רוב הזמן בקיטוזיס. אוכלות הרבה שמן קוקוס ןMCT  ירקות ירוקים ומצליבים, בשר ודגים אגוזים וכבושים. לא סופרות פחמימות

**
פרוטוקולים נוספים מבוססים על אוכל אמיתי. לא ניסיתי, שמעתי על הצלחות.
801010 תזונה טבעונית וחיה
תזונה טבעונית חיה המבוססת על מזון צמחי ועונתי, שלם, חי וטרי לא מעובד לא מבושל. 80% פחמימות 10% חלבונים 10% שומנים.

תזונה קטוגנית פליאוליטית
תזונה המבוססת על אחוז גבוהה של שומן והגבלת פחמימות מתחת ל-20 גרם ביום. המטרה היא להישאר בקיטוזיס עמוק לאורך זמן. אוכלים בעיקר בשר בקר איכותי ושמן ולמתקדמים גם מעט מאוד עלים ירוקים

מתכונים נבחרים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

בראוניז ללא גלוטן עם ניבס מסוכרים

יצא שהשבוע הינו בבידוד, ויצא שגם נגמר השוקולד בבית. מה שגרר הכנה של בראוניז נהדרים עם אקסטרה של ניבס מסוכרים. טריט מושלם למבוגרים שרוצים מתוק מיוחד ומנחם

פלאפל ברוקולי ירוק

פלאפל ברוקולי ירוק

הטעם הוא של פלאפל וגם הצבע החי הירוק, פלאפל ירוק יש עליו. אין כאן חומוס, גם לא מונבט. יש הרבה ברוקולי וכוסברה ותבלינים של פלאפל שיוצרים את הטעם המזוהה. פלאפל פליאו אפילו קטוגני