גוליאנים של פפאיה וגזר

פפאיה מותססת בנוזלים של עצמה

פפאיה מפרישה מספיק נוזלים כדי לכסות את עצמה.

היא סופגת טוב טעמים. אפשר לאכול אותה ככה אחרי התססה או להכין ממנה סלט סום טאם. אותו סלט מוכר עם גוון חמוץ אחר

פפאיה מותססת בנוזלים של עצמה. מענין שבסוף ההתססה היא סופגת חזרה הכל ומיתכנסת שוב אל עצמה

פפאיה מותססת בנוזלים של עצמה

ככה עושה

פפאיה מותססת בנוזלים של עצמה

הכנות20 minutes
התססה18 days
מנות1 צינצנת של ליטר
חופשי מאלרגנים
spice free
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 1 פפאיה גדולה ירוקה
  • 1 גזר בינוני
  • 3 סמ ג'ינגר טרי
  • 1 פילפל צ'ילי ירוק או אדום
  • מלח ים
  • 2 כפות רוטב דגים

הכנות

  • זו התססה לקטית של פפאיה בנוזל של עצמה, היא צריכה להיות ירוקה בוסר. כתומה היא כבר רכה מדי. העינים כאן היא הטקסטורה. לפפאיה אין הרבה טעם
    פפאיה ירוקה
  • חשוב כאן מכשיר שעושה ג'וליאנים, זה יכול להיות קולפן כזה או מנדולינה
    קולפת את הפפאיה ואת הגזר
    בעזרת הקולפן מוציאה גו'ליאנים מהפפאיה ומהגזר
    מגרדת דק את הג'ינג'ר
    גוליאנים של פפאיה וגזר
  • מעמידה קערה נקיה על משקל מטבח ומאפסת
    מעבירה את הירקות לקערה ומסתכלת על המישקל
    מוסיפה 2.5 אחוז מלח.
    החישוב הוא משקל הירקות כפול 2.5 אחוז. זו כמות המלח. אצלי יצא 20 גרם.
    מוסיפה את המלח, מוסיפה רוטב דגים. לשה טוב ומניחה בצד להגיר נוזלים
  • דוחסת את הירקות לצינצנת יחד עם הנוזלים, הנוזלים צרכים לכסות את הירקות. מניחה מעל עלה של כרוב שיעזור למנוע ציפה של חתיכות. מעל מניחה מישקולת כדי שהעלה לא יזוז
    פפאיה מוציאה הרבה נוזלים
  • סוגרת ומניחה במקום מוצל ל18 יום, במהלך הימים הראשונים כדאי לשחרר לחץ בפתיחה של חצי סיבוב לפקק. בהמשך להניח לפפאיה לתסוס. לשים לב שיש תמיד מים שמכסים את הירקות.
    אחרי 18 יום טועמת. אם טעים למקרר אם עוד לא בשל לתת עוד כמה ימים
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . התססות . פליאו . פליאו אוטואימוני . תאילנדי

עוד משהו

אפשר להמשיך ולהכין סלט סום טאם, הפפאיה כבר רכה – מענין השילוב של ליים וסוכר דקלים עם טעמי התססה
סלט פפאיה ירוקה – סום טאם
סלט פפאיה ירוקה ושרימפס טרי
סלט פפאיה ירוקה ושרימפס טרי
 
פפאיה מותססת בנוזלים של עצמה
פפאיה מותססת בנוזלים של עצמה

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן