פסטרמה חזה הודו בתנור
מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר
אפשר באותה הזדמנות להכין גם פסטרמה של לחי למשל, או לשון כבושה ויש שלל לכל השבוע
ואם בא לכן גם לעשות ממרח זרעי חרדל מותססים יש כאן הסבר שיעשה לכם חשק לבשרים קרים
השריה של בשר בברין שומרת על הלחות שלו באפיה ומשמרת אותו במקרר לזמן ארוך יותר
אין כאן מלחי שימור (ניטרטים) רק מלח רגיל ככה שהפסטרמה תחזיק כמה ימים במקרר
חשובה מאוד הקשירה, לא כדאי לעשות נתח שאינו קשור
הכי פשוט ומוצלח זה למצוא קצב שיקשור עבורכם, זו רשת מוכנה מראש והם פשוט מכניסים את הנתח לשרוול וקושרים את השולים
לפעמים זה ניקרא פרפר. אנחנו רוצות חזה אחד מחולק לשתי אונות כל אחת קשורה בנפרד
קופסת פלסטיק של ארבע ליטר, או תבנית מרובעת עמוקה כדי שיכיל בנוחות את הנתחים, בלי יותר מדי רווח, כדי שלא יהיה צריך המון ברין
מכניסה את החזות הקשורים לקופסה מוסיפה ליטר וחצי מים
את חצי הליטר הנותר מעבירה לסיר, מוסיפה סוכר ומלח ומרתיחה במטרה להמיס את המלח והסוכר
מוסיפה לקופסה, מוסיפה גם עלי דפנה ופלפל אנגלי
חשוב שהנתחים יהיו מכוסים במים, אפשר לשים משקולת. אם אין מספיק ברין אפשר לעשות עוד באותם יחסים
מכסה ומכניסה למקרר ל24 שעות.
מערבבת את חומרי הציפוי בקערית קטנה
כל טעם בניפרד
מארגנת תבנית אפיה עם רשת
חשובה הרשת, ככה האוויר יצלה את הנתח מכל הכיוונים
שוטפת טוב את החזות מהברין ומיבשת במגבת מטבח שהולכת מייד לכביסה
מניחה על הרשת
בעזרת מברשת צובעת כל אחד מהנתחים באחת התערובות מכל הכיוונים
מכניסה לתנור על חום של 150 מעלות
לתוך התבנית יוצקת מים רותחים ככה יהיו אדים והנזילות מהציפוי לא ישרפו ויריחו
שמה טיימר ל45 דקות
בחלוף הזמן מרימה לטמפרטורה של 220 לעוד כרבע שעה או עד צבע טוב
זהו.
עכשיו עוד קצת סבלנות
למקרר ללילה בבוקר אפשר לפרוס
אם יש לכן סליסר הרווחתן ואפשר לשחק במעדניה בסופר. לי אין.
משחיזה סכין ומנסה לחתוך דק, זה דק אבל בשביל סופר זה קצת עבה
Ingredients
Directions
השריה של בשר בברין שומרת על הלחות שלו באפיה ומשמרת אותו במקרר לזמן ארוך יותר
אין כאן מלחי שימור (ניטרטים) רק מלח רגיל ככה שהפסטרמה תחזיק כמה ימים במקרר
חשובה מאוד הקשירה, לא כדאי לעשות נתח שאינו קשור
הכי פשוט ומוצלח זה למצוא קצב שיקשור עבורכם, זו רשת מוכנה מראש והם פשוט מכניסים את הנתח לשרוול וקושרים את השולים
לפעמים זה ניקרא פרפר. אנחנו רוצות חזה אחד מחולק לשתי אונות כל אחת קשורה בנפרד
קופסת פלסטיק של ארבע ליטר, או תבנית מרובעת עמוקה כדי שיכיל בנוחות את הנתחים, בלי יותר מדי רווח, כדי שלא יהיה צריך המון ברין
מכניסה את החזות הקשורים לקופסה מוסיפה ליטר וחצי מים
את חצי הליטר הנותר מעבירה לסיר, מוסיפה סוכר ומלח ומרתיחה במטרה להמיס את המלח והסוכר
מוסיפה לקופסה, מוסיפה גם עלי דפנה ופלפל אנגלי
חשוב שהנתחים יהיו מכוסים במים, אפשר לשים משקולת. אם אין מספיק ברין אפשר לעשות עוד באותם יחסים
מכסה ומכניסה למקרר ל24 שעות.
מערבבת את חומרי הציפוי בקערית קטנה
כל טעם בניפרד
מארגנת תבנית אפיה עם רשת
חשובה הרשת, ככה האוויר יצלה את הנתח מכל הכיוונים
שוטפת טוב את החזות מהברין ומיבשת במגבת מטבח שהולכת מייד לכביסה
מניחה על הרשת
בעזרת מברשת צובעת כל אחד מהנתחים באחת התערובות מכל הכיוונים
מכניסה לתנור על חום של 150 מעלות
לתוך התבנית יוצקת מים רותחים ככה יהיו אדים והנזילות מהציפוי לא ישרפו ויריחו
שמה טיימר ל45 דקות
בחלוף הזמן מרימה לטמפרטורה של 220 לעוד כרבע שעה או עד צבע טוב
זהו.
עכשיו עוד קצת סבלנות
למקרר ללילה בבוקר אפשר לפרוס
אם יש לכן סליסר הרווחתן ואפשר לשחק במעדניה בסופר. לי אין.
משחיזה סכין ומנסה לחתוך דק, זה דק אבל בשביל סופר זה קצת עבה
הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

שמן עלי זעתר טריים
אוצר ירוק כהה של עלי זעתר טריים עם שמן זית לימון ומלח. הטעם הירוק של החורף שמור בצנצנת. אפשר להוסיף לסירים או לרטבים קרים ולקבל טעמים עדינים מהדהדים של זעתר והרים

ממרח זרעי חרדל מותססים
ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

ממרח שום ירוק צעיר מותסס
בעונה הקצרה של השום הירוק שווה לשמר את הטעם להמשך השנה. כאן התססתי את השומים כדי לקבל מעט חמיצות ומליחות אחרת, יצא מאוד מוצלח ועז

ממרח שום ירוק
לשום הירוק יש עונה קצרה, מגיע שכבר קצת מותשות מהחורף. מריח למרחוק את האביב שיגיע. כזה הוא חזק וריחני. דומה לכרישה, השום עוד לא התפתח ועושים שימוש בכל הצמח.
0 תגובות