פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו בתנור

מה שצריך בשביל פסטרמה ביתי מחזה הודו זה קצת סבלנות. מתחילות בהשריה בברין שישמור על עסיסיות הבשר. ממשיכות בציפוי נחמד שיתן לווית טעם קלה, ולבסוף אפיה באדים לשמור על הלחות. זהו. נקניק בריא ביתי ברבע מחיר

פסטרמה חזה הודו בתנור

פסטרמה חזה הודו

פסטרמה ביתי שחוסכת ממכן את החומרים המשמרים. פליאו זה בלי חומרים משמרים. קשה לימצוא נקניק שהוא ללא חומרים משמרים ואין בו ניטריטים. פסטרמה חזה הודו זו פסטרמה ממש קלה להכנה, זמינה וכיף שיש אותה בשליפה במקרר. תהליך הכבישה מתאים לעוד חלקים כמו לחי, שממנה עשיתי פסטרמה של לחי, אפשר לעשות גם מלשון כבושה

ואם בא לכן גם לעשות ממרח זרעי חרדל מותססים יש כאן הסבר שיעשה לכם חשק לבשרים קרים

פליאו אוטואימוני – מאוד מתאים! כיף שיש פסטרמה קרה במקרר. זו הזדמנות פז לאכול נקניק בלי חומרי שימור

 

ככה עושה

פסטרמה חזה הודו בתנור

הכנות10 minutes
זמן בישול אפיה45 minutes
כבישה2 days
מנות2 אונות
חופשי מאלרגנים
רוטב סויה
spice free
cmical free

מרכיבים

  • 2 אונות של חזה הודו טרי קשורות ברשת קצבים

מרכיבים לברין

  • 2 ליטר מים
  • חצי כוס מלח
  • 3 כפות סוכר- אופציונלי
  • עלי דפנה
  • פלפל אנגלי

מרכיבים לציפוי חרדל ודבש

  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות חרדל
  • כף שמן זית

מרכיבים לציפוי דבש ושום

  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות קוקנט אמינו או סילאן
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף שום גבישי

הכנות

חזה הודו

  • השריה של בשר בברין שומרת על הלחות שלו באפיה ומשמרת אותו במקרר לזמן ארוך יותר
    אין כאן מלחי שימור (ניטרטים) רק מלח רגיל ככה שהפסטרמה תחזיק כמה ימים במקרר
    חשובה מאוד הקשירה, לא כדאי לעשות נתח שאינו קשור
    הכי פשוט ומוצלח זה למצוא קצב שיקשור עבורכם, זו רשת מוכנה מראש והם פשוט מכניסים את הנתח לשרוול וקושרים את השולים
    לפעמים זה ניקרא פרפר. אנחנו רוצות חזה אחד מחולק לשתי אונות כל אחת קשורה בנפרד

ברין

  • קופסת פלסטיק של ארבע ליטר, או תבנית מרובעת עמוקה כדי שיכיל בנוחות את הנתחים, בלי יותר מדי רווח, כדי שלא יהיה צריך המון ברין
    מכניסה את החזות הקשורים לקופסה מוסיפה ליטר וחצי מים
    את חצי הליטר הנותר מעבירה לסיר, מוסיפה סוכר ומלח ומרתיחה במטרה להמיס את המלח והסוכר
    מוסיפה לקופסה, מוסיפה גם עלי דפנה ופלפל אנגלי
    חשוב שהנתחים יהיו מכוסים במים, אפשר לשים משקולת. אם אין מספיק ברין אפשר לעשות עוד באותם יחסים
    מכסה ומכניסה למקרר ל48 שעות.

ציפוי

  • מערבבת את חומרי הציפוי בקערית קטנה
    כל טעם בניפרד
    מארגנת תבנית אפיה עם רשת
    חשובה הרשת, ככה האוויר יצלה את הנתח מכל הכיוונים
    שוטפת טוב את החזות מהברין ומיבשת במגבת מטבח שהולכת מייד לכביסה
    מניחה על הרשת, בעזרת מברשת צובעת כל אחד מהנתחים באחת התערובות מכל הכיוונים

תנור

  • מכניסה לתנור על חום של 150 מעלותל
    תוך התבנית יוצקת מים רותחים ככה יהיו אדים והנזילות מהציפוי לא ישרפו ויריחו
    שמה טיימר ל45 דקות. בחלוף הזמן מרימה לטמפרטורה של 220 לעוד כרבע שעה או עד צבע טוב
    זהו.
    פסטרמה חזה הודו שלמים
  • עכשיו עוד קצת סבלנות. למקרר ללילה בבוקר אפשר לפרוס
    אם יש לכן סליסר הרווחתן ואפשר לשחק במעדניה בסופר. לי אין.
    משחיזה סכין ומנסה לחתוך דק, זה דק אבל בשביל סופר זה קצת עבה
    פסטרמה פרוסה דק
פסטרמה חזה הודו בתנור
מתכון להדפסה
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

איך מתסיסים בקיץ, כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, חומץ ביתי, קימצ'י

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן