פסטו פטרוזליה וגרעיני חמניה

פסטו פטרוזיליה וגרעיני חמניה

פטרוזיליה לא כזה אוהבת לערבב אותה עם עשבי תיבול אחרים. עכשיו היא בשיאה, צרור ענק, מאוד מתאים עם עגבניות שזה סוף העונה שלהם

לאגוז בחרתי בגרעיני חמניה, עדיף קלויים יש להם הרבה יותר טעם, זה הבסיס בלסמי לבן זו תוספת מרעננת, טעם של בלסמי בלי להרוס את הצבע הירוק היפה

פרמזן הוא לגמרי אופציונלי - טעים מאוד גם בלי. פסטו פטרוזיליה

פסטו פטרוזליה גרעיני חמניות ובלסמי לבן

ככה עושה

פסטו פטרוזיליה

הכנות5 minutes
מנות4 חצי ליטר
חופשי מאלרגנים
soyfree
spice free
glutenfree
cmical free

מרכיבים

  • 1 צרור גדול של פטרוזליה
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • 100 גרם גרעיני חמניות קלויים
  • 1 שן שום גדולה
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 כף בלסמי לבן
  • ½ כפית מלח ים
  • 50 גרם פרמזן מגורר דק (אופציונלי)
  • כמה טיפות מיץ לימון

הכנות

  • קולה את גרעיני החמניה על מחבת יבש, בהשגחה כי זה קורה מהר מאוד
    מעבירה למגימיקס עם להב ברזל
    מוסיפה את החלק הלבן של הבצלים הירוקים חתוך גס ושן שום גדולה אחת או שתים חתוכה גס
    מפעילה בפולסים, פותחת ומוסיפה מעט שמן זית
    מחזירה לפעולה הפעם ברצף
    חומרים לפסטו פטרוזליה גרעיני חמניות ובלסמי לבן
  • חותכת גס את הפטרוזליה ואת החלק הירוק של הבצלים
    מוסיפה לקערת המעבד יחד עם מלח בלסמי לבן וכמה טיפות לימון
    מפעילה
    את השמן זית מוסיפה תוך כדי הפעולה, במזיגה איטית מהפתח העליון.
    בחצי הדרך פותחת ומנקה פנימה את השולים, טועמת... אפשר להחזיר לטקסטורה דקה יותר ועוד שמן או לעצור כאן
  • הפסטו מצויין ככה, אם רוצות אפשר להוסיף פרמזן מגורד ולתת עוד סיבוב קטן
    מחזיק 4 ימים מכוסה במקרר
פסטו פטרוזליה וגרעיני חמניה מתכון
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . חופשי מגלוטן . פליאו . צמחוני . קיטו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן