פלמידה צרובה וסלט מים

| 1/03/2020

גספצ'ו ודג נשמע די הגיוני סך הכל, די דומה ומאוד מכאן. הרבה רוטב דליל ומיץ מעגבניות שמתחבר בקלות לבשר הקל של הדג. מפתיע כמה שזה טעים. אני על עגבניות לא מוותרת. אז אמרתי וויתרתי

קטגוריה: דגי ים
כמותזמן הכנה
ארבע מנות ראשונות חצי שעה

 400 גרם סטייק פלמידה עבה מדג גדול
חומרים לסלט
 12 עגבניות ועגבניות שרי מכמה סוגים
 1 פלפל רומירו אדום שושקה
 2 מלפפון עם קליפה
 1 בצל סגול קטן
 1 גזר או סלק צהוב או שניהם
 20 עלי נענע
 10 גבעולי רשאד או ארגולה
 10 גבעולי פטרוזיליה
 12 קוביות קרח
 חצי כוס מיץ לימון
 שמן זית
 מלח ים

הסלט
1

כדאי שהסלט יהיה עז טעמים כדי שכאשר הקרח ידלל את הרוטב עדין תשאר עוצמה. הכיף שמביס לביס הרוטב משתנה

2

שוטפת את הירקות, מתישבת לחתוך בניחותא, חיתוך לקוביות קטנות וקיצוץ דק של העשבים

3

מוסיפה מלח לימון ושמן זית ומערבבת
את הקרח מוסיפה שהדג מוכן

הדג
4

הנתח של הדג חשוב כאן, כי אני מנסה לשמור על עסיסיות, לכן ביקשתי סטייק עבה וחילקתי אותו לארבע נתחים סביב העצם הראשית
מלהיטה מחבת ברזל, משמנת את הדג וממליחה, צולה תוך הפיכה לכל אחת מהפיאות של הנתח, לוקח כמה דקות

הגשה
5

צלחת עמוקה, הרבה מהסלט והנוזלים שלו, קרח, נתח דג, כף

Ingredients

 400 גרם סטייק פלמידה עבה מדג גדול
חומרים לסלט
 12 עגבניות ועגבניות שרי מכמה סוגים
 1 פלפל רומירו אדום שושקה
 2 מלפפון עם קליפה
 1 בצל סגול קטן
 1 גזר או סלק צהוב או שניהם
 20 עלי נענע
 10 גבעולי רשאד או ארגולה
 10 גבעולי פטרוזיליה
 12 קוביות קרח
 חצי כוס מיץ לימון
 שמן זית
 מלח ים

Directions

הסלט
1

כדאי שהסלט יהיה עז טעמים כדי שכאשר הקרח ידלל את הרוטב עדין תשאר עוצמה. הכיף שמביס לביס הרוטב משתנה

2

שוטפת את הירקות, מתישבת לחתוך בניחותא, חיתוך לקוביות קטנות וקיצוץ דק של העשבים

3

מוסיפה מלח לימון ושמן זית ומערבבת
את הקרח מוסיפה שהדג מוכן

הדג
4

הנתח של הדג חשוב כאן, כי אני מנסה לשמור על עסיסיות, לכן ביקשתי סטייק עבה וחילקתי אותו לארבע נתחים סביב העצם הראשית
מלהיטה מחבת ברזל, משמנת את הדג וממליחה, צולה תוך הפיכה לכל אחת מהפיאות של הנתח, לוקח כמה דקות

הגשה
5

צלחת עמוקה, הרבה מהסלט והנוזלים שלו, קרח, נתח דג, כף

פלמידה צרובה וסלט מים

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

פלמידה צרובה וסלט מים

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד באותו ענין: דגי ים

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

מוקפץ חמוץ מתוק עם סלמון ואננס

בשני יש סלמון, ומה עושים איתו. הינה מנה לאמצע השבוע, קלה ומרעננת, האננס נוסטלגי מזכיר קצת אוכל סיני של פעם. חצי שעה של קיצוצים והקפצות. יכול להתאים לכל בני הבית עם אורז או אטריות. פרוטוקולי

פאי דייגות כתום

פאי דייגות כתום

שיכבה של ירקות ארומטים, קוביות של סלמון שמנמן ופירה דלורית טעים
שכבות של פאי שבתנור מתאחדות ליותר מסך החלקים. פאי כתום שכיף לישר