פלמידה לבנה כבושה

פלמידה לבנה כבושה

פלמידה לבנה שמגיע בסתיו מאוד טריה, לתפוס את הרגע הזה ולשמור אותו.

נתחים עבים של דג ים פראי, כבושים קלות במלח ים, בגוון של תפוז וזעתר כי זו העונה. שמורים בשמן זית עדין.

כדי לשמור על עסיסיות הדג כדאי לא לעבור 40 דקות במלח.

ככה עושה

פלמידה לבנה כבושה

הכנות20 minutes
כבישה40 minutes
מנות10
חופשי מאלרגנים
cmical free

מרכיבים

  • 600 גרם פלמידה לבנה מאוד טריה, מפולטת ללא עור
  • מלח אטלנטי גס
  • עלי זעתר טרים
  • בצל קטן פרוס דק
  • תפוז
  • לימון
  • שמן זית

הכנות

  • בצלחת זכוכית או פירקס מפזרת שיכבה דקה של מלח הימלאיה גס
    מניחה את פיסות הדג מעל המלח. מפזרת מעל שיכבה נוספת דקה של מלח
    עושה ככה עם כל הכמות. אם יש עוד דג ממשיכה בשכבות, הפיסות צרכות להיות מצופות במלח
    הזמן שבו הדג נימצא במלח קובע כמה הוא כבוש וכמה לחות נישארת בו. אני מוצאת ש40 דקות זה זמן טוב
    מכסה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר. שמה טיימר, פה זה חשוב לדייק
  • בחלוף הזמן שוטפת היטב את פיסות הדגים ומעבירה למי קרח
    מוציאה את הדגים ומניחה מעל נייר מטבח ליבוש
    בוחרת כלי זכוכית או צינצנת זכוכית שיש לה מיכסה ומסדרת את דגים בשכבות, בניהן עלי זעתר, בצל פרוס, מיץ או פרוסות לימון. מסימת בסחיטה של תפוז ושמן זית לכיסוי
    שומרת במקרר, מחזיק כמה ימים
    פלמידה לבנה כבושה
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

סדנת התססה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י קוראני לבן

עד 6 משתתפים במטבח ביתי

5 מחשבות על “פלמידה לבנה כבושה”

  1. 5 stars
    יש פה גם ״אהבתם״..
    מאוד התרשמתי מהבלוג. התחברתי לחומרים
    מהשוק (מחנה יהודה) אספתי היום פלמידה טריה של פעם בדור, חגיגית. עקבתי אחר הההראות. הן כל כך מדויקות. תודה. מנה חגיגית
    מה מקור השם – ״אמיונה״ ?
    ניסיתי לצרף תמונות ולשתף, לא מצאתי איך.
    סוף שבוע נעים

    הגב
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן