פלמידה לבנה כבושה

15/12/2020

נתחים עבים של דג מאוד טרי, כבושים קלות עם גוון של תפוז וזעתר כי זו העונה

10-12 מנות

Prep Time20 minsCook Time40 mins

 600 גרם פלמידה לבנה מאוד טריה, מפולטת ללא עור
 מלח אטלנטי גס
 עלי זעתר טרים
 בצל קטן פרוס דק
 תפוז
 לימון
 שמן זית

1

בצלחת זכוכית או פירקס מפזרת שיכבה דקה של מלח הימלאיה גס
מניחה את פיסות הדג מעל המלח
מפזרת מעל שיכבה נוספת דקה של מלח
עושה ככה עם כל הכמות. אם יש עוד דג ממשיכה בשכבות, הפיסות צרכות להיות מצופות במלח
הזמן שבו הדג נימצא במלח קובע כמה הוא כבוש וכמה לחות נישארת בו. אני מוצאת ש40 דקות זה זמן טוב
מכסה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר שמה טיימר, פה זה חשוב לדייק

2

בחלוף הזמן שוטפת היטב את פיסות הדגים ומעבירה למי קרח
מוציאה את הדגים ומניחה מעל נייר מטבח ליבוש
בוחרת כלי זכוכית או צינצנת זכוכית שיש לה מיכסה ומסדרת את דגים בשכבות, בניהן עלי זעתר, בצל פרוס, מיץ או פרוסות לימון
מסימת בסחיטה של תפוז ושמן זית לכיסוי
שומרת במקרר, מחזיק כמה ימים

Ingredients

 600 גרם פלמידה לבנה מאוד טריה, מפולטת ללא עור
 מלח אטלנטי גס
 עלי זעתר טרים
 בצל קטן פרוס דק
 תפוז
 לימון
 שמן זית

Directions

1

בצלחת זכוכית או פירקס מפזרת שיכבה דקה של מלח הימלאיה גס
מניחה את פיסות הדג מעל המלח
מפזרת מעל שיכבה נוספת דקה של מלח
עושה ככה עם כל הכמות. אם יש עוד דג ממשיכה בשכבות, הפיסות צרכות להיות מצופות במלח
הזמן שבו הדג נימצא במלח קובע כמה הוא כבוש וכמה לחות נישארת בו. אני מוצאת ש40 דקות זה זמן טוב
מכסה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר שמה טיימר, פה זה חשוב לדייק

2

בחלוף הזמן שוטפת היטב את פיסות הדגים ומעבירה למי קרח
מוציאה את הדגים ומניחה מעל נייר מטבח ליבוש
בוחרת כלי זכוכית או צינצנת זכוכית שיש לה מיכסה ומסדרת את דגים בשכבות, בניהן עלי זעתר, בצל פרוס, מיץ או פרוסות לימון
מסימת בסחיטה של תפוז ושמן זית לכיסוי
שומרת במקרר, מחזיק כמה ימים

פלמידה לבנה כבושה

פלמידה לבנה כבושה

15/12/2020

נתחים עבים של דג מאוד טרי, כבושים קלות עם גוון של תפוז וזעתר כי זו העונה

10-12 מנות

Prep Time20 minsCook Time40 mins

 600 גרם פלמידה לבנה מאוד טריה, מפולטת ללא עור
 מלח אטלנטי גס
 עלי זעתר טרים
 בצל קטן פרוס דק
 תפוז
 לימון
 שמן זית

1

בצלחת זכוכית או פירקס מפזרת שיכבה דקה של מלח הימלאיה גס
מניחה את פיסות הדג מעל המלח
מפזרת מעל שיכבה נוספת דקה של מלח
עושה ככה עם כל הכמות. אם יש עוד דג ממשיכה בשכבות, הפיסות צרכות להיות מצופות במלח
הזמן שבו הדג נימצא במלח קובע כמה הוא כבוש וכמה לחות נישארת בו. אני מוצאת ש40 דקות זה זמן טוב
מכסה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר שמה טיימר, פה זה חשוב לדייק

2

בחלוף הזמן שוטפת היטב את פיסות הדגים ומעבירה למי קרח
מוציאה את הדגים ומניחה מעל נייר מטבח ליבוש
בוחרת כלי זכוכית או צינצנת זכוכית שיש לה מיכסה ומסדרת את דגים בשכבות, בניהן עלי זעתר, בצל פרוס, מיץ או פרוסות לימון
מסימת בסחיטה של תפוז ושמן זית לכיסוי
שומרת במקרר, מחזיק כמה ימים

Ingredients

 600 גרם פלמידה לבנה מאוד טריה, מפולטת ללא עור
 מלח אטלנטי גס
 עלי זעתר טרים
 בצל קטן פרוס דק
 תפוז
 לימון
 שמן זית

Directions

1

בצלחת זכוכית או פירקס מפזרת שיכבה דקה של מלח הימלאיה גס
מניחה את פיסות הדג מעל המלח
מפזרת מעל שיכבה נוספת דקה של מלח
עושה ככה עם כל הכמות. אם יש עוד דג ממשיכה בשכבות, הפיסות צרכות להיות מצופות במלח
הזמן שבו הדג נימצא במלח קובע כמה הוא כבוש וכמה לחות נישארת בו. אני מוצאת ש40 דקות זה זמן טוב
מכסה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר שמה טיימר, פה זה חשוב לדייק

2

בחלוף הזמן שוטפת היטב את פיסות הדגים ומעבירה למי קרח
מוציאה את הדגים ומניחה מעל נייר מטבח ליבוש
בוחרת כלי זכוכית או צינצנת זכוכית שיש לה מיכסה ומסדרת את דגים בשכבות, בניהן עלי זעתר, בצל פרוס, מיץ או פרוסות לימון
מסימת בסחיטה של תפוז ושמן זית לכיסוי
שומרת במקרר, מחזיק כמה ימים

פלמידה לבנה כבושה

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באותו ענין: דג נא וכבוש. דגי ים

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

טרחון הוא דג ים נהדר לסביצ'ה. הבשר שלו מספיק קשה כדי לשמור על הכבישה למספיק שעות. והטעמים הם מהים בלי לצעוק את זה. הרשאד והצנונית נותנים זוית חריפרפה והקלמנטינה מוסיפה מתיקות ועסיס. חורף

לביבות סלמון ושקדים

לביבות סלמון ושקדים

לביבות מסלמון ושקדים. קלילות יציבות ורטובות מספיק, עם שקדים טחונים חלב שקדים קצת לימון בצל ושמיר. קלות לטיגון גם בגודל של בורגר

פלמידה צרובה וסלט מים

פלמידה צרובה וסלט מים

גספצ'ו ודג נשמע די הגיוני סך הכל, די דומה ומאוד מכאן, הרבה רוטב דליל ומיץ מעגבניות שמתחבר בקלות לבשר הקל של הדג. מפתיע כמה שזה טעים.

פורל במעטפה

פורל במעטפה

פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקה. שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו