פלמידה לבנה כבושה

נתחים עבים של דג מאוד טרי, כבושים קלות עם גוון של תפוז וזעתר כי זו העונה

הכנות20 minsזמן בישול40 mins

 600 גרם פלמידה לבנה מאוד טריה, מפולטת ללא עור
 מלח אטלנטי גס
 עלי זעתר טרים
 בצל קטן פרוס דק
 תפוז
 לימון
 שמן זית

1

בצלחת זכוכית או פירקס מפזרת שיכבה דקה של מלח הימלאיה גס
מניחה את פיסות הדג מעל המלח
מפזרת מעל שיכבה נוספת דקה של מלח
עושה ככה עם כל הכמות. אם יש עוד דג ממשיכה בשכבות, הפיסות צרכות להיות מצופות במלח
הזמן שבו הדג נימצא במלח קובע כמה הוא כבוש וכמה לחות נישארת בו. אני מוצאת ש40 דקות זה זמן טוב
מכסה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר שמה טיימר, פה זה חשוב לדייק

2

בחלוף הזמן שוטפת היטב את פיסות הדגים ומעבירה למי קרח
מוציאה את הדגים ומניחה מעל נייר מטבח ליבוש
בוחרת כלי זכוכית או צינצנת זכוכית שיש לה מיכסה ומסדרת את דגים בשכבות, בניהן עלי זעתר, בצל פרוס, מיץ או פרוסות לימון
מסימת בסחיטה של תפוז ושמן זית לכיסוי
שומרת במקרר, מחזיק כמה ימים

Ingredients

 600 גרם פלמידה לבנה מאוד טריה, מפולטת ללא עור
 מלח אטלנטי גס
 עלי זעתר טרים
 בצל קטן פרוס דק
 תפוז
 לימון
 שמן זית

Directions

1

בצלחת זכוכית או פירקס מפזרת שיכבה דקה של מלח הימלאיה גס
מניחה את פיסות הדג מעל המלח
מפזרת מעל שיכבה נוספת דקה של מלח
עושה ככה עם כל הכמות. אם יש עוד דג ממשיכה בשכבות, הפיסות צרכות להיות מצופות במלח
הזמן שבו הדג נימצא במלח קובע כמה הוא כבוש וכמה לחות נישארת בו. אני מוצאת ש40 דקות זה זמן טוב
מכסה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר שמה טיימר, פה זה חשוב לדייק

2

בחלוף הזמן שוטפת היטב את פיסות הדגים ומעבירה למי קרח
מוציאה את הדגים ומניחה מעל נייר מטבח ליבוש
בוחרת כלי זכוכית או צינצנת זכוכית שיש לה מיכסה ומסדרת את דגים בשכבות, בניהן עלי זעתר, בצל פרוס, מיץ או פרוסות לימון
מסימת בסחיטה של תפוז ושמן זית לכיסוי
שומרת במקרר, מחזיק כמה ימים

פלמידה לבנה כבושה
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

פלמידה לבנה כבושה

נתחים עבים של דג מאוד טרי, כבושים קלות עם גוון של תפוז וזעתר כי זו העונה

הכנות20 minsזמן בישול40 mins

 600 גרם פלמידה לבנה מאוד טריה, מפולטת ללא עור
 מלח אטלנטי גס
 עלי זעתר טרים
 בצל קטן פרוס דק
 תפוז
 לימון
 שמן זית

1

בצלחת זכוכית או פירקס מפזרת שיכבה דקה של מלח הימלאיה גס
מניחה את פיסות הדג מעל המלח
מפזרת מעל שיכבה נוספת דקה של מלח
עושה ככה עם כל הכמות. אם יש עוד דג ממשיכה בשכבות, הפיסות צרכות להיות מצופות במלח
הזמן שבו הדג נימצא במלח קובע כמה הוא כבוש וכמה לחות נישארת בו. אני מוצאת ש40 דקות זה זמן טוב
מכסה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר שמה טיימר, פה זה חשוב לדייק

2

בחלוף הזמן שוטפת היטב את פיסות הדגים ומעבירה למי קרח
מוציאה את הדגים ומניחה מעל נייר מטבח ליבוש
בוחרת כלי זכוכית או צינצנת זכוכית שיש לה מיכסה ומסדרת את דגים בשכבות, בניהן עלי זעתר, בצל פרוס, מיץ או פרוסות לימון
מסימת בסחיטה של תפוז ושמן זית לכיסוי
שומרת במקרר, מחזיק כמה ימים

Ingredients

 600 גרם פלמידה לבנה מאוד טריה, מפולטת ללא עור
 מלח אטלנטי גס
 עלי זעתר טרים
 בצל קטן פרוס דק
 תפוז
 לימון
 שמן זית

Directions

1

בצלחת זכוכית או פירקס מפזרת שיכבה דקה של מלח הימלאיה גס
מניחה את פיסות הדג מעל המלח
מפזרת מעל שיכבה נוספת דקה של מלח
עושה ככה עם כל הכמות. אם יש עוד דג ממשיכה בשכבות, הפיסות צרכות להיות מצופות במלח
הזמן שבו הדג נימצא במלח קובע כמה הוא כבוש וכמה לחות נישארת בו. אני מוצאת ש40 דקות זה זמן טוב
מכסה בנילון ניצמד ומכניסה למקרר שמה טיימר, פה זה חשוב לדייק

2

בחלוף הזמן שוטפת היטב את פיסות הדגים ומעבירה למי קרח
מוציאה את הדגים ומניחה מעל נייר מטבח ליבוש
בוחרת כלי זכוכית או צינצנת זכוכית שיש לה מיכסה ומסדרת את דגים בשכבות, בניהן עלי זעתר, בצל פרוס, מיץ או פרוסות לימון
מסימת בסחיטה של תפוז ושמן זית לכיסוי
שומרת במקרר, מחזיק כמה ימים

פלמידה לבנה כבושה
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
לברק על העור

לברק על העור

מאוד מאוד פשוט ומאוד מאוד טעים, לברק קל מאוד להשיג בכל סופר, הטכניקה של צליה של פילה על העור, יוצרת דג עסיסי ומדויק שהעור שלו קריספי וכפי. אפשר כמובן גם עם פילה דניס ודגים לבנים אחרים

קציצות סרדינים

קציצות סרדינים

קציצות סרדינים מפוצצות בנוטריאנטים, המון ויטמין די ובי12 סלניום ואומגה שלוש. יותר תוסף מקציצה, טעם של ים, קשוח ועז

שיפודי דגים תאילנדים

שיפודי דגים תאילנדים

יש כאן כמה אופציות של שיפודי דגים תאילנדים. כיף המגוון וכיף שיש מלא סלטים מענינים מסביב. מושלם לארוחת עצמאות קלילה

סְקוֹרְדַליָה – ממרח שקדים ושום טרי

סְקוֹרְדַליָה – ממרח שקדים ושום טרי

אצל היונים זו צלחת נפוצה כמו שאצלינו חומוס, גם השימוש דומה. הסלרי מחליף את תפוח האדמה תורם לימוניות ובתכלס מוסיף. ממרח פליאו שיכול להרגיש דומה לחומוס

לביבות סלמון ושקדים

לביבות סלמון ושקדים

לביבות מסלמון ושקדים. קלילות יציבות ורטובות מספיק, עם שקדים טחונים חלב שקדים קצת לימון בצל ושמיר. קלות לטיגון גם בגודל של בורגר

כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

כרוב כבוש פרוביוטי עם טיימר מובנה

הנחתי בצנצנת כבישה כרוב ירוק מומלח ומעל כרוב סגול, התסיסה הפתיע בעוצמתה. לאט לאט הסגול והירוק ניפגשו עד שהתאחדו לצבע משוגע. זה קרה בדיוק אחרי שלושה שבועות. הזמן שבו הכרוב הופך פרוביוטי

לביבות סלמון קלילות

לביבות סלמון קלילות

טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת

מליטות קטנות מטוגנות

מליטות קטנות מטוגנות

דגים קטנים זו בחירה מעולה, עוד לא התצברו בגופם מתכות כבדות, הם זולים ופשוטים להכנה. המליטות הקטנות טעימות במיוחד

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

פורל במעטפה

פורל במעטפה

פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקות. שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו

שניצל אינטיאס

שניצל אינטיאס

העינין הוא הציפוי, את פרורי הלחם מחליפה בקמח שקדים עם קצת קמח קוקוס ושומשום, יוצא מעולה. הציפוי מתאים גם לעוף או כל דג אחר

ג’ינג’ר כבוש

ג’ינג’ר כבוש

כשעוד יצא לי לאכול סושי ג’ינג’ר כבוש היה הכוכב, לא מנקה חיך בין מנות, יותר כמו הסיבה לארוע

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

עגבניות שמש

עגבניות שמש

השילוב של עגבניות שנישארו ושמש מיצר טעם מיוחד מאוד, שיש בו תמצית של עונה חמה. אחד הדברים הטובים של אוגוסט
עגבניות לא מתאימות בשלבים הראשונים של הפרוטוקול

צ’ימיצ’ורי

צ’ימיצ’ורי

כמו הפסטו גם צ’ימיצ’ורי הוא דרך מעולה לשלב עלים ירוקים כהים

קציצות דג

קציצות דג

קציצות מאוד קלות ירוקות ולימוניות
מוסר ים נותן תמורה טובה לדג נטו וטעם ימי עדין

$