סירות פלאפל נטע ונבט

פלאפל ברוקולי ירוק

אי שם לפני עשר שני היה לי דוכן פלאפל ביתי. היתי עושה פלאפל מחומוס מונבט בלאפות מקמחי מקור ושאור, חמוצים ביתים וויב שמח, והינה יצא דוגמית של טעם מתקופה אחרת בחומרים של היום.

הטעם הוא של פלאפל וגם הצבע החי הירוק, אין כאן חומוס גם לא מונבט. יש הרבה ברוקולי וכוסברה ותבלינים של פלאפל שיוצרים את הטעם המזוהה. התיבול והכוסברה עושים את זה פלאפל.

פלאפל ברוקולי ירוק פליאו אפילו קטוגני

פלאפל ברוקולי ירוק

פלאפל ברוקולי

איך נולד מתכון? פלאפל ברוקולי ירוק. מקורו בגעגוע. כמו הרבה דברים של אוכל, געגוע זה תבלין ברמה של אוממי. קבלו הצצה לזמן אחר אי שם ב2010 שבו עשיתי פלאפל בימי שישי מהבית. נטע ונבט פלאפל מחומוס מונבט, היו גם לאפות מקמח כוסמין ומחמצת שאור, כבושים פרוביוטים שאז עוד לא ידעתי שהם פרוביוטים. היה שמח וכיף להיזכר. הכי אני אוהבת פלאפל ירוק.

נטע ונבט. דוכן פלאפל אורגני מחומוס מונבט

ככה עושה

פלאפל ברוקולי ירוק

מתאים לתזונהדל פחממה | חופשי מגלוטן | פליאו | קיטו
הכנות15 minutes
זמן בישול אפיה15 minutes
מנות40 כדורים
חופשי מאלרגנים
nutfree
tomatofree
soyfree
glutenfree

מרכיבים

  • ראש גדול של ברוקולי
  • זר כוסברה
  • בצל בינוני
  • 3 שיני שום
  • 200 גרם עוף טחון דק
  • כף קמח אורז - אופציונלי
  • כפית מלח
  • כפית זרעי כוסברה
  • כפית זרעי כמון
  • חצי כוס שומשום מלא

הכנות

  • את הברוקולי מפרידה לפרחים. את הגזע קולפת וחותכת לפיסות מכניסה למעבד מזון ומפעילה בפולסים. אנחנו רוצות קוסקוס גס עם חתיכות קטנות. את הברוקולי הטחון מעבירה לקערה, אמור לצאת בערך ארבע כוסות
  • חותכת בצל בינוני קלוף לרבעים, מעבירה למג'ימיקס
    קולפת 3 שיני שום חותכת גס ומעבירה גם אותן. חותכת את הבסיס של צרור הכוסברה, את העלים (עם גבעולים דקים, זה בסדר) מוסיפה. אם מתחשק לכן להפריד עלים זה סבבה. טוחנת גם את הבצל והעלים בפולסים. כאן חשוב להיזהר לא לטחון יותר מדי, הבצל מפריש נוזלים ואז צריך קמח לספוג את הנוזלים וגלשנו לאפורים
    אם אתן לא בטוחות תקצצו דק דק ביד. מצרפת לקערת הברוקולי
  • תבלינים.
    זרעי כמון, זרעי כוסברה, הם שנותנים לפלאפל את הטעם המאופין
    זרעים הם לא בשלב האלמינציה, ואין להם כאן תחליף.
    אני כותשת בעלי ומכתש יחד עם מלח גס
    התיבול הוא מה שנקרא בעודף, תוסיפו מהתערובת לקערת הברוקולי תערבבו ותטעמו
  • עכשיו צריך שהתערובת הירוקה והריחנית הזו לא תתפרק, כדאי קודם כל להפטר מנוזלים
    אפשר להכניס למגבת מטבח נקיה ולסחוט מעל הכיור. אם בא לכן לדלג על שלב הסחיטה וקמח אורז בתפריט שלכן תוסיפו כף.
    במקום החלבון שיחבר את הכל, במקור חומוס, כאן יש חזה עוף טחון, מוסיפה אותו ולשה הכל טוב, עד לשלב החזה עוף אפשר לטעום, אחר כך רק אחרי הטיגון
    את התערובת מעבירה מכוסה למקרר לשעה של התחברות

צורה, טיגון או אפיה

  • מהתערובת הירוקה הריחנית הזו עושה כדורים בידים רטובות.
    אני אוהבת שומשום עם פלאפל וקרסט שבא עם הכדור, אז מגלגלת את הכדורים בשומשום מלא, מלא כי הבהיר נשרף מהר יותר. עכשיו שהם מצופים בשומשום אפשר לטגן
  • מי שיש לה אייר פרייר כמו נינג'ה הרוויחה בגדול זו אופציה מעולה. לי אין. טיגנתי בשומן בקר, אפשר גם שמן זית, הטיגון הוא בחום בינוני במחבת ברזל כאשר מדי פעם מטלטלת את המחבת שהכדורים יקבלו טיגון מכל הכיוונים, משהו כמו שבע דקות לנגלה
    זהו.
  • פלאפל. פיתה עוד אין אבל לאפה מכוסמת ירוקה יש! וטחינה וחמוצים יש בשפע
פלאפל ברוקולי ירוק
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן

סדנת כבושים פרוביוטיים

בואו ללמוד להתסיס.

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן