פלאפל ברוקולי ירוק

| 10/02/2022

אי שם לפני עשר שני היה לי דוכן פלאפל ביתי. היתי עושה פלאפל מחומוס מונבט בלאפות מקמחי מקור ושאור, חמוצים ביתים וויב שמח, והינה יצא דוגמית של טעם מתקופה אחרת בחומרים של היום.

הטעם הוא של פלאפל וגם הצבע החי הירוק, אין כאן חומוס גם לא מונבט. יש הרבה ברוקולי וכוסברה ותבלינים של פלאפל שיוצרים את הטעם המזוהה. התיבול והכוסברה עושים את זה פלאפל.

כמותזמן הכנה
ארבעים כדורים חצי שעה

 ראש גדול של ברוקולי
 זר כוסברה
 בצל בינוני
 3 שיני שום
 200 גרם עוף טחון דק
 כף קמח אורז - אופציונלי
 כפית מלח
 כפית זרעי כוסברה
 כפית זרעי כמון
 חצי כוס שומשום מלא

1

את הברוקולי מפרידה לפרחים. את הגזע קולפת וחותכת לפיסות
מכניסה למעבד מזון ומפעילה בפולסים
אנחנו רוצות קוסקוס גס עם חתיכות קטנות.
את הברוקולי הטחון מעבירה לקערה, אמור לצאת בערך ארבע כוסות

2

חותכת בצל בינוני קלוף לרבעים, מעבירה למג'ימיקס
קולפת 3 שיני שום חותכת גס ומעבירה גם אותן
חותכת את הבסיס של צרור הכוסברה, את העלים (עם גבעולים דקים, זה בסדר) מוסיפה. אם מתחשק לכן להפריד עלים זה סבבה
טוחנת גם את הבצל והעלים בפולסים.
כאן חשוב להיזהר לא לטחון יותר מדי, הבצל מפריש נוזלים ואז צריך קמח לספוג את הנוזלים וגלשנו לאפורים
אם אתן לא בטוחות תקצצו דק דק ביד
מצרפת לקערת הברוקולי

3

תבלינים
זרעי כמון זרעי כוסברה הם שנותנים לפלאפל את הטעם המאופין
זרעים הם לא בשלב האלמינציה, ואין להם כאן תחליף
אני כותשת בעלי ומכתש יחד עם מלח גס
התיבול הוא מה שנקרא בעודף, תוסיפו מהתערובת לקערת הברוקולי תערבבו ותטעמו

4

עכשיו צריך שהתערובת הירוקה והריחנית הזו לא תתפרק, כדאי קודם כל להפטר מנוזלים
אפשר להכניס למגבת מטבח נקיה ולסחוט מעל הכיור
ואם בא לכן לדלג על שלב הסחיטה וקמח אורז בתפריט שלכן תוסיפו כף במקום
החלבון שיחבר את הכל במקום חומוס הוא חזה עוף טחון
מוסיפה אותו ולשה הכל טוב, עד לשלב החזה עוף אפשר לטעום, אחר כך רק אחרי הטיגון
את התערובת מעבירה מכוסה למקרר לשעה של התחברות

צורה, טיגון או אפיה
5

מהתערובת הירוקה הריחנית הזו עושה כדורים בידים רטובות
אני אוהבת שומשום עם פלאפל וקרסט שבא עם הכדור
אז מגלגלת את הכדורים בשומשום מלא, מלא כי הבהיר נשרף מהר יותר
עכשיו שהם מצופים בשומשום אפשר לטגן

6

מי שיש לה אייר פרייר כמו נינג'ה הרוויחה בגדול זו אופציה מעולה
לי אין. טיגנתי בשומן בקר, אפשר גם שמן זית
הטיגון הוא בחום בינוני במחבת ברזל כאשר מדי פעם מטלטלת את המחבת שהכדורים יקבלו טיגון מכל הכיוונים, משהו כמו שבע דקות לנגלה
זהו. פלאפל. פיתה עוד אין אבל טחינה וחמוצים יש בשפע

Ingredients

 ראש גדול של ברוקולי
 זר כוסברה
 בצל בינוני
 3 שיני שום
 200 גרם עוף טחון דק
 כף קמח אורז - אופציונלי
 כפית מלח
 כפית זרעי כוסברה
 כפית זרעי כמון
 חצי כוס שומשום מלא

Directions

1

את הברוקולי מפרידה לפרחים. את הגזע קולפת וחותכת לפיסות
מכניסה למעבד מזון ומפעילה בפולסים
אנחנו רוצות קוסקוס גס עם חתיכות קטנות.
את הברוקולי הטחון מעבירה לקערה, אמור לצאת בערך ארבע כוסות

2

חותכת בצל בינוני קלוף לרבעים, מעבירה למג'ימיקס
קולפת 3 שיני שום חותכת גס ומעבירה גם אותן
חותכת את הבסיס של צרור הכוסברה, את העלים (עם גבעולים דקים, זה בסדר) מוסיפה. אם מתחשק לכן להפריד עלים זה סבבה
טוחנת גם את הבצל והעלים בפולסים.
כאן חשוב להיזהר לא לטחון יותר מדי, הבצל מפריש נוזלים ואז צריך קמח לספוג את הנוזלים וגלשנו לאפורים
אם אתן לא בטוחות תקצצו דק דק ביד
מצרפת לקערת הברוקולי

3

תבלינים
זרעי כמון זרעי כוסברה הם שנותנים לפלאפל את הטעם המאופין
זרעים הם לא בשלב האלמינציה, ואין להם כאן תחליף
אני כותשת בעלי ומכתש יחד עם מלח גס
התיבול הוא מה שנקרא בעודף, תוסיפו מהתערובת לקערת הברוקולי תערבבו ותטעמו

4

עכשיו צריך שהתערובת הירוקה והריחנית הזו לא תתפרק, כדאי קודם כל להפטר מנוזלים
אפשר להכניס למגבת מטבח נקיה ולסחוט מעל הכיור
ואם בא לכן לדלג על שלב הסחיטה וקמח אורז בתפריט שלכן תוסיפו כף במקום
החלבון שיחבר את הכל במקום חומוס הוא חזה עוף טחון
מוסיפה אותו ולשה הכל טוב, עד לשלב החזה עוף אפשר לטעום, אחר כך רק אחרי הטיגון
את התערובת מעבירה מכוסה למקרר לשעה של התחברות

צורה, טיגון או אפיה
5

מהתערובת הירוקה הריחנית הזו עושה כדורים בידים רטובות
אני אוהבת שומשום עם פלאפל וקרסט שבא עם הכדור
אז מגלגלת את הכדורים בשומשום מלא, מלא כי הבהיר נשרף מהר יותר
עכשיו שהם מצופים בשומשום אפשר לטגן

6

מי שיש לה אייר פרייר כמו נינג'ה הרוויחה בגדול זו אופציה מעולה
לי אין. טיגנתי בשומן בקר, אפשר גם שמן זית
הטיגון הוא בחום בינוני במחבת ברזל כאשר מדי פעם מטלטלת את המחבת שהכדורים יקבלו טיגון מכל הכיוונים, משהו כמו שבע דקות לנגלה
זהו. פלאפל. פיתה עוד אין אבל טחינה וחמוצים יש בשפע

פלאפל ברוקולי ירוק

הכנתן, תיגו אותי באינסטגרם מבטיחה לשתף dearaya@

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

עלי מלפוף מותססים במילוי בשר בלי אורז

כרוב אוהב חמוץ, רציתי חמוץ מובנה שנוצר מתסיסה לקטית. התססתי עלי מלפוף. שבועים תסיסה הניבו טעם חמוץ חזק. מילוי של בשר ובצל בלי אורז. בינגו. חמוץ, מאוזן, קטוגני

סלט ביצים וכרובית

סלט ביצים וכרובית

מזכיר סלט תפוחי אדמה, באיכות המלווה שלו. יש בו ביצים וכרובית תיבול של בלסמי לבן, וגוון של פטרוזליה ובצל. הוא בן לוויה מעולה עם טעמים עמוקים ומספקים שלא משתלטים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח זרעי חרדל מותססים

ממרח שמקורו בזרעי חרדל מותססים שחורים וצהובים. ההתססה ריחנית וארוכה ולממרחים לוקח כמה ימים להבשיל. החרדל מסתדר שנותנות לו להתאורר. התהליך מתחיל בהתססת הזרעים ואחר כך אפשר להכין ממרחים מגוונים

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

מרק בשר ראש קטיפתי עם ירוקים וכורכום

בישול ארוך של בשר ראש יוצר סמיכות נעימה ובשר רך מאוד, התרד מוסיף עוד סמיכות קטיפתית. מסביב המון ירוקים שום ירוק וארומטים, קצת יין וציר וגשם בחוץ להשלמת החוויה