פלאנק סטייק פרוס

פלאנק, נתח אחד שלושה סטייקים מעולים

פלאנק מספר 17 או בשם פלדה הוא נתח גדול מהבטן התחתונה האחורית של הפרה. מקצבים ממנו שלושה סטייקים נהדרים דומים בתכונות שלהם

הנתח מורכב משכבות של שרירים עם סיבים ארוכים, שומן וממברנות עם אלסטן שמחזיקות את השרירים. זה הנתח שמחזיק את הבטן

אפשר לקצב ממנו שלושה סטייקים עם טעמים עזים של בשר, יחסית במחיר נוח וקל ממש להכנה

אצל הקצב בקשו פלאנק סטייק, ואסיו או נתח קצבים דק. כולם נהדרים

פרק ראשון על פלאנק סטייק

פלאנק סטייק פרוס

פלאנק

פלאנק מספר 17 או פלדה הוא נתח מהבטן התחתונה האחורית של הפרה
יש בו שכבות של שרירים ושומן וממברנות עם אלסטן שמחזיקות את השרירים
אפשר לקצב ממנו שלושה סטייקים טובים עם טעמים עזים של בשר
יחסית אלו סטיקים לא יקרים עם טעמים מאוד חזקים וחויית לעיסה. זה לא בשר רך.

חשוב להקפיד על כמה כללים כדי להנות מהם. מי שאוהבת טעמים עזים של בשר, זה הנתח.

עכשיו לסטייקים
הראשון ניקרא נתח קצבים דק, או סקרט סטייק. זו חתיכה דקה וארוכה של בשר משויש עז טעם, עם סיבים מאורכים לרוחב הנתח.
צליה קצרה וחיתוך כנגד הסיבים תתן סטייק עסיסי עם טעמים חזקים שדורש לעיסה מתגמלת

בהמשך ומתחת לנתח הזה נימצא הנתח השני ואסיו, גם הוא שריר הפעם יותר גדול וקצת יותר עבה, גם הוא עז טעמים ומשויש
הוא ידרוש כמה דקות יותר על האש ומתאים לסטייק ענק לכמה אנשים. גם אותו צריך לחתוך כנגד כיוון הסיבים

בצד נימצא השלישי, נתח נוסף שניקרא פלאנק סטייק או כפפה, נתח יותר קטן ולא משויש,
עם המון טעם, הוא יתן משהו כמו 800 גרם. הוא דומה בטעמים אבל ללא שומן ובמרקם יותר צפוף, גם אותו צריך לחתוך נגד כיוון הסיבים

כמה נקודות חשובות
1. יש לנתחים מימברנה ששומרת על השריר, אם לא מורידים אותה החוייה היא של לעיסת גומי
לא כיף ולכן זה בשר שצריך לקנות טרי מקצב שסומכים עליו ולהזכיר להוציא את המימברנות

2. הדרך המועדפת עלי היא צליה קצרה על חום גבוהה שתיתן קרסט טוב ומקסימום מדיום בדרגת הצליה
אלו נתחים דקים יחסית ככה שזה פשוט אבל חשוב שהנתח יהיה בטמפרטורת החדר אחרת החוץ יצלה והבפנים ישאר נא
זה לא מחמיא לנתחים האלו. לכן חשוב להוציא בזמן

3. אחרי הצליה לתת עשר דקות במנוחה כדי שכל הדם יתפזר חזרה, זה בשר עם הרבה דם וטעם וזה חשוב לעסיסיות

הפריסה תמיד נגד כיוון הסיבים אחרת הלעיסה פחות נעימה.
4. פרוסות דקות מתאימות מאוד. מה שנישאר יכול ללכת למקרר ולהיפרס למחרת כמו נקניק טוב

אפשר לראות כאן סרטון של הנתח השלם של הפלאנק ואיך מקצבים אותו לשלושת הסטיקים

ככה עושה

פלאנק סטייק

הכנות8 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
glutenfree

מרכיבים

  • 800 גרם נתח פלאנק סטייק
  • 1 כפית שמן זית

הכנות

  • אצל הקצב.
    את הנתח הזה קונים שלם. כדאי לראות שאין ממברנות והוא נקי משומן ואלסטן.
    בבית
    מוציאה מהמקרר שעה לפני הצליה שיגיע לטמפרטורת החדר
    פלאנק סטייק
  • מלהיטה מחבת ברזל כבדה, אם או בלי פסים
    משמנת את הנתח מכל הכיוונים
    מניחה על המחבת,
    אחרי 4 דקות הופכת לעוד ארבע דקות
    עכשיו המקצועניות יכניסו מד חום לבדוק האם מוכן, אצלי זה פחות קורה, עושה חתך במרכז ומסתכלת, אם זה אדום מדי משאירה לעוד רגע
  • מוציאה לצלחת ומכסה לכמה דקות, לא לוותר על השלב הזה אחרת יברחו המיצים.
    פורסת את הנתח דק לרוחב, כלומר נגד כיוון הסיבים. חשוב כדי ליצר חויית לעיסה קלה כי זה בשר עם סיבים יחסית קשים וארוכים. אפשר לפרוס רק חלק לארוחה ולהשאיר את השאר בגוש למחר
    זה הכל, מלח בצד. אפשר איזה רוטב טבילה.
    פלאנק סטייק פרוס
פלאנק סטייק פרוס
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . פליאו אוטואימוני . קיטו

 

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן