פיש אנד ציפ’ס

מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

הכנות5 minsזמן בישול10 mins

 300 גרם דג לבן מפולט עם העור
 1 דלעת ערמונים מקולפת
 2 שתי כפות שמן זית
 1 עגבניה בשלה - אופציונלי
 לימון

איך מכינים
1

אפשר להשתמש בלברק מהסופר או בבורי ים מהדיג או בכל דג לבן אחר עם עור
דג: חותכת החוצה את החלק של השומן שקרוב לבטן, שומרת בצד
חותכת את הדג לשלוש ארבע מקטעים, כדי ליצר פיסות מרובעות, סוחטת מעט לימון וקצת מלח ים מעל
קולפת את הדלעת וחותכת לפלחים בעובי של אצבע בערך

2

מחממת מחבת ברזל כבדה, מניחה את פיסות הדג עם השומן שהסרנו קודם, שימסו. המטרה היא להשתמש בשומן הדג, אם יש מספיק הרווחנו, עם לא עוד קצת שמן זית

3

מניחה במחבת את פיסות הדלעת לכמה דקות, הופכת לעוד כמה דקות, ומכסה. המטרה היא לקבל קראסט שחום ומגרה וביס רך מספיק. שמוכן מוציאה החוצה ושומרת מכוסה חם בצד
מוסיפה למחבת את פיסות הדגים על הצד של העור, ל 4-5 דקות עד שהעור לגמרי קריספי
מוסיפה את הדלעת בשולי המחבת, אפשר לסחוט עגבניה על הצד הלבן של הדגים
עגבניות לא מתאימות בשלבים ראשונים, אם לא החזרתן לא נורא גם בלי עגבניה זה עובד מצוין
הופכת לרגע את הדגים ולמגישה שהעור למעלה

חומרים

 300 גרם דג לבן מפולט עם העור
 1 דלעת ערמונים מקולפת
 2 שתי כפות שמן זית
 1 עגבניה בשלה - אופציונלי
 לימון

אופן ההכנה

איך מכינים
1

אפשר להשתמש בלברק מהסופר או בבורי ים מהדיג או בכל דג לבן אחר עם עור
דג: חותכת החוצה את החלק של השומן שקרוב לבטן, שומרת בצד
חותכת את הדג לשלוש ארבע מקטעים, כדי ליצר פיסות מרובעות, סוחטת מעט לימון וקצת מלח ים מעל
קולפת את הדלעת וחותכת לפלחים בעובי של אצבע בערך

2

מחממת מחבת ברזל כבדה, מניחה את פיסות הדג עם השומן שהסרנו קודם, שימסו. המטרה היא להשתמש בשומן הדג, אם יש מספיק הרווחנו, עם לא עוד קצת שמן זית

3

מניחה במחבת את פיסות הדלעת לכמה דקות, הופכת לעוד כמה דקות, ומכסה. המטרה היא לקבל קראסט שחום ומגרה וביס רך מספיק. שמוכן מוציאה החוצה ושומרת מכוסה חם בצד
מוסיפה למחבת את פיסות הדגים על הצד של העור, ל 4-5 דקות עד שהעור לגמרי קריספי
מוסיפה את הדלעת בשולי המחבת, אפשר לסחוט עגבניה על הצד הלבן של הדגים
עגבניות לא מתאימות בשלבים ראשונים, אם לא החזרתן לא נורא גם בלי עגבניה זה עובד מצוין
הופכת לרגע את הדגים ולמגישה שהעור למעלה

פיש אנד ציפ’ס
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

פיש אנד ציפ’ס

מאוד התחשק לי פיסות דג לבן קריספיות ופחממה מטוגנת ליד. אתגר להצליח ליצר תחושה דומה בלי טיגון עמוק ובלי פרורי לחם. הינה הניסיון שלי. מאוד מספק. חיבים מחבת ברזל כבדה ליצר מספיק חום לקראסט

הכנות5 minsזמן בישול10 mins

 300 גרם דג לבן מפולט עם העור
 1 דלעת ערמונים מקולפת
 2 שתי כפות שמן זית
 1 עגבניה בשלה - אופציונלי
 לימון

איך מכינים
1

אפשר להשתמש בלברק מהסופר או בבורי ים מהדיג או בכל דג לבן אחר עם עור
דג: חותכת החוצה את החלק של השומן שקרוב לבטן, שומרת בצד
חותכת את הדג לשלוש ארבע מקטעים, כדי ליצר פיסות מרובעות, סוחטת מעט לימון וקצת מלח ים מעל
קולפת את הדלעת וחותכת לפלחים בעובי של אצבע בערך

2

מחממת מחבת ברזל כבדה, מניחה את פיסות הדג עם השומן שהסרנו קודם, שימסו. המטרה היא להשתמש בשומן הדג, אם יש מספיק הרווחנו, עם לא עוד קצת שמן זית

3

מניחה במחבת את פיסות הדלעת לכמה דקות, הופכת לעוד כמה דקות, ומכסה. המטרה היא לקבל קראסט שחום ומגרה וביס רך מספיק. שמוכן מוציאה החוצה ושומרת מכוסה חם בצד
מוסיפה למחבת את פיסות הדגים על הצד של העור, ל 4-5 דקות עד שהעור לגמרי קריספי
מוסיפה את הדלעת בשולי המחבת, אפשר לסחוט עגבניה על הצד הלבן של הדגים
עגבניות לא מתאימות בשלבים ראשונים, אם לא החזרתן לא נורא גם בלי עגבניה זה עובד מצוין
הופכת לרגע את הדגים ולמגישה שהעור למעלה

חומרים

 300 גרם דג לבן מפולט עם העור
 1 דלעת ערמונים מקולפת
 2 שתי כפות שמן זית
 1 עגבניה בשלה - אופציונלי
 לימון

אופן ההכנה

איך מכינים
1

אפשר להשתמש בלברק מהסופר או בבורי ים מהדיג או בכל דג לבן אחר עם עור
דג: חותכת החוצה את החלק של השומן שקרוב לבטן, שומרת בצד
חותכת את הדג לשלוש ארבע מקטעים, כדי ליצר פיסות מרובעות, סוחטת מעט לימון וקצת מלח ים מעל
קולפת את הדלעת וחותכת לפלחים בעובי של אצבע בערך

2

מחממת מחבת ברזל כבדה, מניחה את פיסות הדג עם השומן שהסרנו קודם, שימסו. המטרה היא להשתמש בשומן הדג, אם יש מספיק הרווחנו, עם לא עוד קצת שמן זית

3

מניחה במחבת את פיסות הדלעת לכמה דקות, הופכת לעוד כמה דקות, ומכסה. המטרה היא לקבל קראסט שחום ומגרה וביס רך מספיק. שמוכן מוציאה החוצה ושומרת מכוסה חם בצד
מוסיפה למחבת את פיסות הדגים על הצד של העור, ל 4-5 דקות עד שהעור לגמרי קריספי
מוסיפה את הדלעת בשולי המחבת, אפשר לסחוט עגבניה על הצד הלבן של הדגים
עגבניות לא מתאימות בשלבים ראשונים, אם לא החזרתן לא נורא גם בלי עגבניה זה עובד מצוין
הופכת לרגע את הדגים ולמגישה שהעור למעלה

פיש אנד ציפ’ס
מתאים לפרוטוקולים

AIP100%    AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
לביבות סלמון קלילות

לביבות סלמון קלילות

טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת

מליטות קטנות מטוגנות

מליטות קטנות מטוגנות

דגים קטנים זו בחירה מעולה, עוד לא התצברו בגופם מתכות כבדות, הם זולים ופשוטים להכנה. המליטות הקטנות טעימות במיוחד

פלמידה לבנה כבושה

פלמידה לבנה כבושה

נתחים עבים של דג מאוד טרי, כבושים קלות עם גוון של תפוז וזעתר כי זו העונה

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

נומאטו – רוטב ‘כמו’ עגבניות

עגבניות חוזרות יחסית מאוחר, עד אז הינה תחליף שעושה את ההמתנה ניסבלת פלוס, זה אשכרה רוטב מאוד טעים שהוויב האיטלקי שלו תורם לתחושת העגבניות

דלורית מתוקה

דלורית מתוקה

לפעמים יוצא שירק פורח בצורת הכנה מסוימת. אז כאן זה קורה לדלורית, שיוצאת מתוקה וצלויה עם ארומות של עשבים

פורל במעטפה

פורל במעטפה

פורל גדל בנחל הדן, גידול מקומי איכותי, ערכים טובים של אומגה שלוש. קל למצוא אותו בשווקים, אחת הבחירות הבטוחות לדג איכותי ללא מתכות רעילות ואנטיביוטיקות. שיטת ההכנה במעטפה תתאים לעוד דגים במשקל של כחצי קילו

קוטג’ פאי או פאי רועים

קוטג’ פאי או פאי רועים

פאי רועים זו הגירסה עם בשר כבשים וקוטג’ פיא עם בקר, בקר שמן מתאים פה. בטטה צהובה שהיא קצת יותר יבשה ומזכירה תפוח אדמה משלימה את הקמופלאז’. מחבת שיש בו נחמה

שניצל אינטיאס

שניצל אינטיאס

העינין הוא הציפוי, את פרורי הלחם מחליפה בקמח שקדים עם קצת קמח קוקוס ושומשום, יוצא מעולה. הציפוי מתאים גם לעוף או כל דג אחר

סלט ניסואז

סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

קציצות דג

קציצות דג

קציצות מאוד קלות ירוקות ולימוניות
מוסר ים נותן תמורה טובה לדג נטו וטעם ימי עדין

פוטיטו

פוטיטו

בטטה לבנה, בטטה סגולה, ובטטה כתומה. טעמים קרובים ומספיק שונים כדי ליצר צלחת מנחמת ומענינת שיש בה מספיק מהצ’יפס כדי לספק

קרפצ’יו סלק צהוב

קרפצ’יו סלק צהוב

סלק צהוב הוא מהירקות שאני מעדיפה לאפות על מלח, צורת ההכנה הזו מרכזת את הסוכרים שבו ומוסיפה גם מעט טעם מעושן

דג במלח

דג במלח

אחת הדרכים הכי מדויקות להנות מטריות של דג ים שלם. במליחות מדויקת

בקר טחון ודלעת יפנית

בקר טחון ודלעת יפנית

דלעת יפנית מפתיעה בעזות הטעם שלה, היא גם שומרת על צורה ומתבשלת מהר. יחד עם הבשר והשומן, צהרים ברגע

סלט גזר ולימון כבוש

סלט גזר ולימון כבוש

גזר מתוק מגורד, לימון כבוש קצוץ ושום טרי מטוגן, טעמים חזקים שעובדים מעולה עם בשר וכבושים

ספגטי בולונז

ספגטי בולונז

מפתיע כמה שהחיקוי טעים, יש מתיקות נעימה ורכות בדלעת ספגטי. הדבר היחידי שחסר זה תחושת האל דנטה
את הבולונז אפשר לעשות עם עגבניות למי שהחזירה, או עם ציר

פלמידה צרובה וסלט מים

פלמידה צרובה וסלט מים

גספצ’ו ודג נשמע די הגיוני סך הכל, די דומה ומאוד מכאן, הרבה רוטב דליל ומיץ מעגבניות שמתחבר בקלות לבשר הקל של הדג. מפתיע כמה שזה טעים. אני על עגבניות לא מוותרת

דלעת ספגטי וראגו לחי

דלעת ספגטי וראגו לחי

לחי פרה זה בשר מהמממ, מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני בריא וטעים

קארי כתום

קארי כתום

קארי כתום שמקבל את המתיקות שלו ממנגו. נהדר בקיץ שיש מלא מנגו וכתומים. השימוש בקוקוס הוא טבעי, והתוספת של פירות ים מזינה וטעימה מאוד

בן גוריון

בן גוריון

בן גוריון קוראים לו. דג ים פראי. מתרגשת לפגוש אותו, הוא מאוד מאוד טעים בשלמותו

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

סביצ’ה מטרחון וקלמנטינה

טרחון הוא דג ים נהדר לסביצ’ה. הבשר שלו מספיק קשה כדי לשמור על הכבישה למספיק שעות. והטעמים הם מהים בלי לצעוק את זה

אנצ’ובי בכבישה ביתית

אנצ’ובי בכבישה ביתית

דגי ים קטנים יש להם ערכים מאוד גבוהים, קל לכבוש אותם. אנצובי, סרדינים, בננות, ג’רבידות, סקומברי-מקרל. כולם מצוינים

$