פיצה פסטו חופשיה מגלוטן ודגנים

כיף פיצה! בצק עם קצת קמח שקדים וכרובית עם עוף טחון בתפקיד החלבון המקשר. פסטו עז וטופינג של פרמזן וזיתים שחורים

 

ככה עושה

פיצה פסטו

הכנות20 minutes
זמן בישול אפיה התססה25 minutes
מנות4
חופשי מאלרגנים
egg free
glutenfree

מרכיבים

לקראסט

  • כרובית קטנה או חצי כרובית שהתישנה
  • 200 גרם עוף טחון
  • ½ כוס כוס קמח שקדים
  • מעט מלח אטלנטי

לטופינג

  • 1 כוס פסטו
  • 50 גרם פרוסות פרמזן דקיקו, - אופציונלי
  • עלי אורגנו או זעתר מיובש
  • בצל סגול פרוס דק
  • 10 זיתים שחורים

הכנות

להכנת הקרסט

  • היתה לי חצי כרובית קצת עיפה, ניקיתי קצת הפרדתי לפרחים ולסיר קטן לבישול של כרבע שעה עד שקצת רך, אבל לא מתפורר. מעבירה לקרש חיתוך גדול ובעזרת מזלג מועכת ככה שנשארים קצת גושים
  • מעבירה את פתיתי הכרובית לקערה מקררת, החלבון של העוף ניקרש מהר לכן חשוב לקרר, אחרת החלבון לא ידביק את הבצק ותהיה מסה גרגירית
    מוסיפה את העוף הטחון וקצת קמח שקדים ומלח, לשה טוב עד שנוצר בצק דביקקמח שקדים אפשר להחליף במעט קמח קוקוס
  • את התערובת משטחת על נייר אפיה, משתדלת שיהיה דק ואחיד
    מעבירה לתנור מחומם מראש לחום של 200 מעלות
    אופה עד שהעוף מתגבש והקרסט יציב ואפשר להפוך אותו
    פיצה פסטו פליאו לפני אפיה
  • בודקת שהשולים השחימו והתחתית יבשה
    מוציאה ומעבירה לקרשמניחה נייר אפיה נוסף על הצד האפוי והופכת חזרה לתוך התבנית
    ככה קל לקלף את הנייר. זה הקראסט, עליו בא הרוטב והטופינג

טופינג

  • מורחת את הקראסט בשיכבה דקה של פסטו. הפסטו הפעם היה חבילה פטרוזיליה חתוכה גס עם קצת גבעולים, חצי כוס שמן זית סורי עז טעם, שן שום שלימה ומעט בלסמי. הכל לכוס של הנינג'ה לעירבול טוב
    מורחת על התחתית
    מעל מניחה פרוסות דקיקות של פרמזן, לא מתאים למי שרגישה לחלב, אפשר להחליף בפרוסות דקיקות של נקניק יבש מפזרת גם מלא זיתים שחורים ועלים יבשים של אורגנו
    מחזירה לתנור לעוד עשר דקות להשחמה טובה
פיצה פסטו פליאו קטן
מתכון להדפסה
אהבתן? תנו סימן
Cuisineדל פחממה . פליאו . קיטו

התססות חורף סדנה מעשית

כבושים פרוביוטיים

כרוב כבוש אמיתי, לימון כבוש, מלפפון כבוש קרנצ'י, שראב, קימצ'י לבן

סדנה מעשית במטבח ביתי

כתיבת תגובה

אהבתן? תנו סימן