פיצה מרינרה

תבנית תנור עם פיצה בבוקר גשום של יום שישי. מרינרה היא פיצה מסורתית ללא גבינה, הבסיס מכרובית הרוטב מפסטו והטופינג מהים

הכנות40 minsזמן בישול35 mins

לקראסט
 3 כוסות כרובית מגורדת לפתיתים קטנים
 חצי סלק קטן מגורד דק
 2 ביצים אורגניות
 חצי כוס קמח שקדים
 מעט מלח אטלנטי
לטופינג
 3 כפות פסטו
 6 שרימפס טרים חתוכים לאורך ולמקטעים
 12 עלי בזיליקום טרים
 1 פילפל כבוש צהוב
 בצל סגול פרוס דק
 4 עגבניות שרי, לא חובה
 10 זיתים שחורים
 צלפים \ אנצובי

להכנת הקרסט
1

אם יש שארית של אורז כרובית זה בסיס מושלם
אם לא טוחנת את הכרובית והסלק במעבד מזון בפולסים, יצאו פתיתי שדומים לקוסקוס סגול
מודדת שלוש כוסות, מוסיפה ביצה קמח שקדים ומלח. המרקם צריך לצאת יציב
מניחה נייר אפיה על תבנית תנור סטנדרטית, משמנת. את התערובת משטחת ככה שתגיע לכל הדפנות ותיהיה אחידה בגובהה ושטוחה
מכניסה לתנור מחומם בטמפרטורה של 200 מעלות ל20 עד 25 דקות
בודקת שהשולים השחימו והתחתית יבשה. מוציאה ומעבירה לקרש, מניחה נייר אפיה נוסף על הצד האפוי והופכת חזרה לתוך התבנית, ככה קל לקלף את הנייר. זה הקראסט, עליו בא הרוטב והטופינג

טופינג
2

מורחת את הקראסט בשיכבה דקה של פסטו
מניחה מעל חתיכות של שרימפס, בתפקיד המוצרלה שלעולם לא תימס
מסביב מפזרת זיתים שחורים מגולענים, בצל סגול, עלי בזיליקום, וחתיכות פלפל צהוב כבוש, אפשר גם עגבניות שרי למי שהחזירה, צלפים וחתיכות אנצובי
מי שלא אוכלת שרימפס אפשר לפתוח קופסת סרדינים ולהשתמש בהם באותה צורה. הרעיון הוא ים וטעמים עזים
אופה עוד 10 דקות בשליש העליון בחום גבוהה

חומרים

לקראסט
 3 כוסות כרובית מגורדת לפתיתים קטנים
 חצי סלק קטן מגורד דק
 2 ביצים אורגניות
 חצי כוס קמח שקדים
 מעט מלח אטלנטי
לטופינג
 3 כפות פסטו
 6 שרימפס טרים חתוכים לאורך ולמקטעים
 12 עלי בזיליקום טרים
 1 פילפל כבוש צהוב
 בצל סגול פרוס דק
 4 עגבניות שרי, לא חובה
 10 זיתים שחורים
 צלפים \ אנצובי

אופן ההכנה

להכנת הקרסט
1

אם יש שארית של אורז כרובית זה בסיס מושלם
אם לא טוחנת את הכרובית והסלק במעבד מזון בפולסים, יצאו פתיתי שדומים לקוסקוס סגול
מודדת שלוש כוסות, מוסיפה ביצה קמח שקדים ומלח. המרקם צריך לצאת יציב
מניחה נייר אפיה על תבנית תנור סטנדרטית, משמנת. את התערובת משטחת ככה שתגיע לכל הדפנות ותיהיה אחידה בגובהה ושטוחה
מכניסה לתנור מחומם בטמפרטורה של 200 מעלות ל20 עד 25 דקות
בודקת שהשולים השחימו והתחתית יבשה. מוציאה ומעבירה לקרש, מניחה נייר אפיה נוסף על הצד האפוי והופכת חזרה לתוך התבנית, ככה קל לקלף את הנייר. זה הקראסט, עליו בא הרוטב והטופינג

טופינג
2

מורחת את הקראסט בשיכבה דקה של פסטו
מניחה מעל חתיכות של שרימפס, בתפקיד המוצרלה שלעולם לא תימס
מסביב מפזרת זיתים שחורים מגולענים, בצל סגול, עלי בזיליקום, וחתיכות פלפל צהוב כבוש, אפשר גם עגבניות שרי למי שהחזירה, צלפים וחתיכות אנצובי
מי שלא אוכלת שרימפס אפשר לפתוח קופסת סרדינים ולהשתמש בהם באותה צורה. הרעיון הוא ים וטעמים עזים
אופה עוד 10 דקות בשליש העליון בחום גבוהה

פיצה מרינרה
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

פיצה מרינרה

תבנית תנור עם פיצה בבוקר גשום של יום שישי. מרינרה היא פיצה מסורתית ללא גבינה, הבסיס מכרובית הרוטב מפסטו והטופינג מהים

הכנות40 minsזמן בישול35 mins

לקראסט
 3 כוסות כרובית מגורדת לפתיתים קטנים
 חצי סלק קטן מגורד דק
 2 ביצים אורגניות
 חצי כוס קמח שקדים
 מעט מלח אטלנטי
לטופינג
 3 כפות פסטו
 6 שרימפס טרים חתוכים לאורך ולמקטעים
 12 עלי בזיליקום טרים
 1 פילפל כבוש צהוב
 בצל סגול פרוס דק
 4 עגבניות שרי, לא חובה
 10 זיתים שחורים
 צלפים \ אנצובי

להכנת הקרסט
1

אם יש שארית של אורז כרובית זה בסיס מושלם
אם לא טוחנת את הכרובית והסלק במעבד מזון בפולסים, יצאו פתיתי שדומים לקוסקוס סגול
מודדת שלוש כוסות, מוסיפה ביצה קמח שקדים ומלח. המרקם צריך לצאת יציב
מניחה נייר אפיה על תבנית תנור סטנדרטית, משמנת. את התערובת משטחת ככה שתגיע לכל הדפנות ותיהיה אחידה בגובהה ושטוחה
מכניסה לתנור מחומם בטמפרטורה של 200 מעלות ל20 עד 25 דקות
בודקת שהשולים השחימו והתחתית יבשה. מוציאה ומעבירה לקרש, מניחה נייר אפיה נוסף על הצד האפוי והופכת חזרה לתוך התבנית, ככה קל לקלף את הנייר. זה הקראסט, עליו בא הרוטב והטופינג

טופינג
2

מורחת את הקראסט בשיכבה דקה של פסטו
מניחה מעל חתיכות של שרימפס, בתפקיד המוצרלה שלעולם לא תימס
מסביב מפזרת זיתים שחורים מגולענים, בצל סגול, עלי בזיליקום, וחתיכות פלפל צהוב כבוש, אפשר גם עגבניות שרי למי שהחזירה, צלפים וחתיכות אנצובי
מי שלא אוכלת שרימפס אפשר לפתוח קופסת סרדינים ולהשתמש בהם באותה צורה. הרעיון הוא ים וטעמים עזים
אופה עוד 10 דקות בשליש העליון בחום גבוהה

חומרים

לקראסט
 3 כוסות כרובית מגורדת לפתיתים קטנים
 חצי סלק קטן מגורד דק
 2 ביצים אורגניות
 חצי כוס קמח שקדים
 מעט מלח אטלנטי
לטופינג
 3 כפות פסטו
 6 שרימפס טרים חתוכים לאורך ולמקטעים
 12 עלי בזיליקום טרים
 1 פילפל כבוש צהוב
 בצל סגול פרוס דק
 4 עגבניות שרי, לא חובה
 10 זיתים שחורים
 צלפים \ אנצובי

אופן ההכנה

להכנת הקרסט
1

אם יש שארית של אורז כרובית זה בסיס מושלם
אם לא טוחנת את הכרובית והסלק במעבד מזון בפולסים, יצאו פתיתי שדומים לקוסקוס סגול
מודדת שלוש כוסות, מוסיפה ביצה קמח שקדים ומלח. המרקם צריך לצאת יציב
מניחה נייר אפיה על תבנית תנור סטנדרטית, משמנת. את התערובת משטחת ככה שתגיע לכל הדפנות ותיהיה אחידה בגובהה ושטוחה
מכניסה לתנור מחומם בטמפרטורה של 200 מעלות ל20 עד 25 דקות
בודקת שהשולים השחימו והתחתית יבשה. מוציאה ומעבירה לקרש, מניחה נייר אפיה נוסף על הצד האפוי והופכת חזרה לתוך התבנית, ככה קל לקלף את הנייר. זה הקראסט, עליו בא הרוטב והטופינג

טופינג
2

מורחת את הקראסט בשיכבה דקה של פסטו
מניחה מעל חתיכות של שרימפס, בתפקיד המוצרלה שלעולם לא תימס
מסביב מפזרת זיתים שחורים מגולענים, בצל סגול, עלי בזיליקום, וחתיכות פלפל צהוב כבוש, אפשר גם עגבניות שרי למי שהחזירה, צלפים וחתיכות אנצובי
מי שלא אוכלת שרימפס אפשר לפתוח קופסת סרדינים ולהשתמש בהם באותה צורה. הרעיון הוא ים וטעמים עזים
אופה עוד 10 דקות בשליש העליון בחום גבוהה

פיצה מרינרה
מתאים לפרוטוקולים

AIP    WahlsPaleo   Paleo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#
פטאייר

פטאייר

מאפה פלסטינאי במקור ממולא בתרד עלי בר וסומק. גירסה פרוטוקולית בעזרת קמח קאסבה

לביבות סלמון קלילות

לביבות סלמון קלילות

טעמים פשוטים ונעימים שהולכים נהדר עם סלט ואבוקדו. לביבות שכיף להכין מהן כמות ולהקפיא לארוחה נוסעת

דיסת כמו שיבולת שועל

דיסת כמו שיבולת שועל

קערית של דיסת קוואקר עם תפוחים, יש לה מרקם שלא דומה לגרבר ומתיקות מדויקת שאין כמוהה לבוקר קריר. בהעדר קוואקר הינה אופציה מצוינת שבה המרקם של דלעת הספגטי מיצר טקסטורה משכנעת

נאגטס אינסייד אאוט

נאגטס אינסייד אאוט

בהעדר ביצים משהו צריך לקשור את הירקות כדי ליצור מנשא ראוי למילוי. הינה אופציה ללאפה שהיא לגמרי מתאימה לשלבים הראשונים טעימה כמו נאגטס ומכילה מה שבא

חלב שקדים

חלב שקדים

חלב שקדים יש בו משהו טהור שמזכיר לי חלב אם. נקי דליל ומתקתק. ממש יותר בריא מחלב צמחי בקרטון. קל מאוד להכין

לחמא בעג’ין

לחמא בעג’ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

אורז כרובית

אורז כרובית

היכולת של הכרובית לספוג טעמים, והניראות שלה כאשר היא מגוררת יצרו את המתכון הזה שנימצא בכל ספר בישול פרוטוקולי, אז ניסיתי, והתאמתי וזו באמת אחלה תוספת שסופגת ציר נהדר. אפשר גם בצבעים

כרוב ברוקולי ביקון

כרוב ברוקולי ביקון

מנה מהירה שעושה שימוש בשומן של הביקון ובטעמי העישון שלו, יחד עם ברוקולי וכרוב ששניהם בדרך זו או אחרת מבקרים יום יום. נקניקית פליאו או המבורגר ביתי זו ארוחה מהירה בריאה ומספקת

טבולה כרובית

טבולה כרובית

סלט מרענן, קליל מאוד ורסטילי. הרבה ירוק קצת לבן ומעט מאוד אדום

נקניקיות בוקר איטלקיות

נקניקיות בוקר איטלקיות

הן קטנות מלאות טעם ועסיסיות, חיות במקפיא ומופשרות ברגע. קוראים להן נקניקיות בוקר אבל הן ניראות כמו קציצות קטנות. והן נהדרות. במקור הן מירך חזיר, אפשר גם להשתמש בהודו

חביתת עשבים ירוקים

חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

מחבת בוקר

מחבת בוקר

ארוחה ורסטילית, תמיד אותו מחבת ברזל כבד, המרכיבים בפנים משתנים לפי מה שיש. בהשראת הפרוטוקול של טרי וואלס

לחם ברוקולי שטוח

לחם ברוקולי שטוח

greenkitchenstories.com המתכון במקור של
למי שאוכלת ביצים זה לגמרי סוג של סנדוויצ’ בין שתי פרוסות שיש בהן המון ברוקולי וקצת ביצים

מאפיין דלעת

מאפיין דלעת

בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפיין הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים

שייק ירוק

שייק ירוק

שייק ירוק מלא בויטמין סי, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

שייק פירות אדומים

שייק פירות אדומים

שייק שנותן בוסט אנרגיה נהדר לשעות אחר הצהרים, מבוסס על קוקטייל אדרנל מפרוטוקול המינרלים של מורלי

כרוב כבוש

כרוב כבוש

כדי להנות מהעושר של החידקים הטובים בכרוב כדאי להתסיס בבית. בישראל אסור למכור ירק מותסס שלא עבר עיקור

$